eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi CegłówPrzedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolnego w Cegłowie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-03-12

Cegłów: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolnego w Cegłowie
Numer ogłoszenia: 99472 - 2013; data zamieszczenia: 12.03.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Cegłów , ul. Kościuszki 4, 05-319 Cegłów, woj. mazowieckie, tel. 025 579 59 48, 025 759 59 39, faks 025 759 59 38.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ceglow

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest zakup wraz z dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolnego w Cegłowie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy artykułów spożywczych do Zespołu Szkolnego w Cegłowie przy ulicy Poprzecznej 27. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia zamawianych dostaw o 20% w związku z możliwą zmianą ilości uczniów korzystających z żywienia. Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć i rozładować przedmiot zamówienia na wskazane przez zamawiającego miejsce na terenie Zespołu Szkół w Cegłowie przy ul. Poprzecznej 27, z wyłączeniem pieczywa które należy dostarczać bezpośrednio do placówek oświatowych na terenie Gminy Cegłów . Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą sukcesywnie raz - dwa razy w tygodniu, z wyłączeniem pieczywa, które należy dostarczać w każdy dzień tygodnia, po telefonicznym lub faksem lub mailem zamówieniu złożonym przez osoby upoważnione przez Zamawiającego w przeddzień dostawy, w dni robocze w godzinach 7.00-15.00, transportem wykonawcy przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych , zgodnie z przepisami wydanymi na podstawie ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2006 r. Nr 171 poz. 1225 z późniejszymi zmianami). Artykuły spożywcze muszą spełniać wymagania wszystkich odpowiednich norm oraz posiadać wszelkie niezbędne dokumenty i atesty dopuszczające do obrotu na terenie kraju. Zamówienia będą realizowane przez okres 12 miesięcy od dnia podpisania umowy. Termin przydatności do spożycia w chwili dostawy do Zamawiającego, nie może być krótszy niż ? okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, określona na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Część 1 - Różne produkty spożywcze kod CPV 15800000-6 . Barszcz biały 56g - 220 szt. Cukier kryształ 1 kg Królewski lub równoważny - 700kg. Cukier waniliowy 32g - 200 szt., Chrzan 260g delikatesowy Mosso lub równoważny - 10 szt. Dżem brzoskwiniowy 280g Słoneczny Ogród lub równoważny - 100szt. Dżem truskawkowy 280g Słoneczny Ogród lub równoważny - 100 szt. Galaretka owocowa 79g Delecta lub równoważna - 1800szt. Herbata ekspresowa czarna Cejlon 100g Jones lub równoważna - 10szt. Herbata owocowa ekspresowa 40 saszetek x 2,3g Herbapol lub równoważna - 100 szt. Kasza jęczmienna perłowa średnia 1 kg - 350 kg. Kasza manna 1 kg - 40 kg. Rozpuszczalna kawa zbożowa Inka lub równoważna 150g - 30szt. Koncentrat pomidorowy 30% 0,5l Łowicz lub równoważny - 100szt. Kostki rosołowe 6 kostek w opakowaniu Winiary lub równoważne - 20szt. Kwasek cytrynowy 20g - 30szt. Majeranek otarty 20 g - 50szt. Oregano 10 g Prymat lub równoważne - 30szt. Zioła prowansalskie 10 g Prymat lub równoważne - 30szt. Bazylia 10 g Prymat lub równoważne - 30szt. Mąka pszenna typ 480 1 kg Szymanowska lub równoważna - 150kg. Majonez napoleoński 320 g Mosso lub równoważny - 200szt. Makaron nitki 400g Lubella lub równoważny - 280 szt. Makaron muszelka 400g Lubella lub równoważny - 150 szt. Makaron świderki 400g Lubella lub równoważny - 630 szt. Makaron spaghetti 500g - 400 szt. Masło roślinne 500g Kruszwica lub równoważne - 25 szt. Miód naturalny 400g Sądecki Bartnik lub równoważny - 25 szt. Olej 3l Kujawski lub równoważny - 200 szt. Pieprz naturalny mielony 20g - 150szt. Pasztet drobiowy 195g Podlaski lub równoważny - 90 szt. Ryż biały długoziarnisty 1 kg - 200 kg. Ryż w saszetkach Britta lub równoważny - 200 szt. Ser topiony 100g - 250 szt. Sok domowy malina 430 ml Paola lub równoważny - 50 szt. Sól jodowana spożywcza 1 kg Kujawska lub równoważna - 200 kg. Przyprawa warzywna do potraw 200g Vegeta lub równoważna - 500 szt. Kakao 300g Puchatek lub równoważne - 40 szt. Szczaw konserwowy 300g - 100 szt. Chrupki kukurydziane 240g Corn Flakes lub równoważne -200 szt. Płatki kukurydziane 250 g Corn Flakes lub równoważne - 150 szt. Kuleczki zbożowe o smaku czek. 1000g OBST Chełm lub równoważne - 40 szt. Ogórki konserwowe 0,9l Dawtona lub równoważne - 300 szt. Krem orzechowo - czekoladowy 230g Nutella lub równoważny - 50 szt. Jabłka prażone 810g - 200 szt. Kompot wiśniowy 0,9l - 500 szt. Ciastka wafle 280g - 200 szt. Ciastka kruche Tago lub równoważne - 20 kg. Delicje szampańskie 147g - 240 szt. Zacierki 250g - 60 szt. Pieczarki świeże - 60 kg. Rodzynki 1000g - 12 szt. Ketchup pikantny 1000g Dawtona lub równoważny - 10 szt. Mleko w proszku 26% 500g OSM Siedlce lub równoważne - 40 szt. Pomidory krojone z bazylią i oregano 390g Podravka lub równoważne - 55 szt. Część 2 - Owoce warzywa i podobne produkty PVC 15300000-1 Buraki - 60kg. Seler - 300kg. Por - 90kg. Pietruszka - 300kg. Cebula - 150kg. Ziemniaki - 12000kg. Sałata główki - 120szt. Ogórki przecier - 20kg. Kapusta biała - 350kg. Kapusta pekińska - 450kg. Kapusta kwaszona - 450kg. Rzodkiewka pęczki - 100szt. Marchew - 1700kg. Część 3 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne CVP 15100000-9 Słonina - 150kg. Schab środkowy - 60kg. Szynka b/kości - 800kg. Mięso mielone wieprzowe mrożone 480g Sokołów lub równoważne - 700 szt. Mięso mielone drobiowe - 600kg. Udziki drobiowe - 700kg. Piersi z kurczaka - 800kg. Porcje rosołowe - 1300kg. Smalec wieprzowy 200g - 30kg. Schab karkowy - 70kg. Część 4 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie PVC 15810000-9 Bułka paryska krojona 0,30kg - 1200 szt. Chleb baltonowski krojony 0,5 kg - 200 szt. Rogaliki drożdżowe 50 g - 3000 szt. Pączki 80g - 3000 szt. Bułka tarta 1 kg - 150 kg. Część 5 - Nabiał CVP 15500000-3, 03142500-3, 15540000-3 Masło 200g Zambrowskie Mlemix lub równoważne - 800 szt. Mleko 3,2% butelki 1l Mlekowita lub równoważne - 2500 szt. Śmietana 18% 400g Piątnica lub równoważne - 1300 szt. Śmietana 30% 0,5 l Łaciata lub równoważna - 50 szt. Jogurt truskawkowy 5% 120g Gratka lub równoważny - 6000 szt. Jajka - 3500 szt. Twaróg śmietankowy 1000g - 500 szt. Ser żółty Salami lub równoważny - 25 kg. Część 6 - Wyroby garmażeryjne CVP 15851000-8, 15310000-4 Pierogi z serem - 630kg. Kluski kopytka - 750kg. Kluski śląskie - 750kg. Paszteciki z mięsem - 750kg. Kulebiaki drożdżowe z mięsem - 200kg. Kulebiaki drożdżowe z kapustą - 200kg. Pyzy ziemniaczane - 750kg. Część 7 - Owoce, warzywa i podobne produkty. PCV 15300000-1 , Śliwka langroda ciemna - 30kg. Banany - 200kg. Gruszka konferencja - 50kg. Gruszka klapsa - 50kg. Kiwi - 50kg. Jabłko jonagold - 300kg. Jabłko kortland - 300kg. Jabłko lobo - 300kg. Jabłko champion - 300kg. Mandarynki - 60kg. Pomarańcze - 120kg. Winogrona - 50kg. Nektarynki - 15kg. Brzoskwinie - 15kg. Część 8 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb. Paluszki rybne CVP 15220000-6. 15241700-6 Filet z miruny - 500kg. Paluszki rybne - 240kg. Część 9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15100000-9 Parówki drobiowe Sokołów lub równoważne - 50kg. Kiełbasa żywiecka Sokołów lub równoważna krojona - 25kg. Kiełbasa krakowska Sokołów lub równoważna krojona - 25kg. Polędwica wieprzowa krojona - 5kg. Polędwica drobiowa krojona - 5kg. Szynka wieprzowa krojona - 10kg. Część 10 - Warzywa mrożone CVP 15331170-9 Marchew kostka 500g - 800 szt. Truskawki 500g - 280 szt. Zupa jarzynowa 500g - 180 szt. Zupa fasolowa 500g - 180 szt. Kalafior mrożony 500g - 180 szt. Brokuły mrożone 500g - 180 szt. Fasolka szparagowa 500g - 180 szt..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających do 20% wartości zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 6 ustawy Pzp. Zamówienie uzupełniające będzie polegało na powtórzeniu tego samego rodzaju dostaw.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.14.25.00 - Jaja 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.85.10.00 - Produkty mączne 15.31.00.00 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.24.17.00 - Paluszki rybne 15.33.11.70 - Warzywa mrożone .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie przewiduje ustanowienia w/w warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia wiedzy i doświadczenia Wykonawcy winni udokumentować należyte wykonanie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie co najmniej dwóch dostaw produktów spożywczych do punktów żywienia zbiorowego o wartości brutto co najmniej 20 000,00zł dwadzieścia tysięcy), każda z dostaw .

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie przewiduje ustanowienia w/w warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełnienie warunku dotyczącego dysponowania osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Zamawiający uzna dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, posiadającymi doświadczenie, wykształcenie i kwalifikacje odpowiednie do stanowisk, jakie zostaną im powierzone, Osoby dostarczające produkty spożywcze muszą posiadać aktualne badania lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, które będą świadczyć o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie przewiduje ustanowienia w/w warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian: 1)gdy konieczność zmiany, w tym w zakresie wysokości wynagrodzenia, związana jest ze zmianą powszechnie obowiązujących przepisów prawa (np. w zakresie zmiany wysokości stawki podatku VAT), 2)wystąpienia konieczności ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia, 3)konieczności zmiany terminu realizacji w związku z brakiem możliwości prowadzenia dostaw na skutek obiektywnych warunków klimatycznych lub działaniem siły wyższej w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego lub innymi okolicznościami niepowstałymi z winy Wykonawcy 4)wystąpienia konieczności ograniczenia zakresu rzeczowego przedmiotu zamówienia,

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ceglow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Cegłów ul. Kościuszki 4 05-319 Cegłów pok. nr. 5.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.03.2013 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Cegłów ul. Kościuszki 4 05-319 Cegłów pok. nr. 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: projekt nie jest finansowany ze środków Unii Europejskiej.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.