eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bytom › Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-04-29

Bytom: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu
Numer ogłoszenia: 89684 - 2008; data zamieszczenia: 29.04.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Specjalistyczny Nr 2, ul. Stefana Batorego 15, 41-902 Bytom, woj. śląskie, tel. 032 7861400, fax 032 7861646.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.szpital2.bytom.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia w przetargu nieograniczonym jest zakup wraz z dostawą pieczywa, nabiału i art. spożywczych dla potrzeb Kuchni Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu określonych przez Zamawiającego według grup asortymentowo - cenowych zgrupowanych w Pakietach nr 1 - 8 stanowiących załącznik B do SIWZ : Pakiet nr 1 Pieczywo Pakiet nr 2 Sucharki Pakiet nr 3 Art. spożywcze - Ziemniaki Pakiet nr 4 Art. spożywcze - Różne Pakiet nr 5 Art. spożywcze - Makaron Pakiet nr 6 Art. spożywcze - Jajka Pakiet nr 7 Mleko, masło Pakiet nr 8 Mleczne odżywki dla dzieci

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.85.11.10 - Makaron Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany Oryginalny kod CPV: 15.33.00.00 - Owoce i warzywa Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa Oryginalny kod CPV: 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.41.00.00 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Oryginalny kod CPV: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne Kod CPV wg słownika 2008: 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.87.00.00 - Napary ziołowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 01.11.21.00 - 01.11.21.00 Oryginalny kod CPV: 15.82.11.50 - Sucharki Kod CPV wg słownika 2008: 15.82.11.50 - Sucharki Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga złożenia wadium.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ustawy - prawo zamówień publicznych tzn. że: a. posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b. posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d. nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.- Prawo zamówień publicznych oraz niżej wymienione warunki dodatkowe : e. znajdują się w sytuacji finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, przy założeniu, że zapłata za zrealizowane zamówienie nastąpi w terminie 30 dni od daty dostawy i równoczesnego otrzymania faktury. f. zapewnią termin dostawy oferowanego przedmiotu zamówienia: Pakiet nr 1 Pieczywo dostawa musi się odbywać w każdy dzień tygodnia z wyłączeniem niedzieli do godz 7:00. Pakiet nr 2 Sucharki - 3 dni Pakiet nr 3 Art. spożywcze - Ziemniaki - 3 dni Pakiet nr 4 Art. spożywcze - Różne - 3 dni Pakiet nr 5 Art. spożywcze - Makaron - 3 dni Pakiet nr 6 Art. spożywcze - Jajka - 3 dni Pakiet nr 7 Mleko, masło codziennie do 6:00 oprócz niedziel, pozostałe art. wtorek i piątek Pakiet nr 8 Mleczne odżywki dla dzieci - 3 dni h) zapoznali się z warunkami handlowymi, technicznymi oraz SIWZ i nie wnoszą w tym zakresie zastrzeżeń.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. Wykonawca ubiegający się o zamówienie publiczne spełni warunki przedstawione w ust. 1 składając ofertę i załączając do załącznika nr 3 oferty ( Oświadczenie o spełnieniu warunków art.. 22 ustawy - prawo zamówień publicznych )niżej wymienione dokumenty we wskazanej kolejności: a) Aktualny - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - odpis z właściwego dla danego podmiotu rejestru : rejestru handlowego , rejestru ewidencji działalności gospodarczej itp. potwierdzający, że profil działania Oferenta odpowiada przedmiotowi zamówienia, a także wskazujący osoby upoważnione do dokonywania czynności prawnych w imieniu Oferenta - oryginał lub kopia potwierdzona przez podmiot upoważniony do reprezentowania oferenta. b) W przypadku, gdy Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentu o którym mowa w pkt a aktualny dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzający, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. oraz : c) Wypełnione i podpisane formularze ofertowe wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ d) Oświadczenie dotyczące stałości cen oraz warunków płatności wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalspec2.bytom.ids.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Bytomiu ul. Stefana Batorego 15, 41-902 BYTOM, Sekcja Zamówień Publicznych w cenie 12,40 zł lub pobrać nieodpłatnie ze strony internetowej Zamawiającego..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.05.2008 godzina 09:00, miejsce: Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Bytomiu, 41-902 Bytom ul Stefana Batorego 15, blok nr 2 ( budynek dyrekcji ) pok. nr 15 ( sekretariat )..

IV.3.5) Termin związania ofertą: 13.06.2008.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet nr 1 Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Chleb pszenno - żytni 1000g, pokrojony, w opakowaniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem szt 18000 2 Bułka pszenna- 50g szt 184000 3 Weki pszenne, 400g pokrojone, w opakowaniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem szt 4700 4 Chałka drożdżowa 300g, pokrojona, w opakowaniach zabezpieczających przed zanieczyszczeniem szt 700.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet nr 2 Sucharki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sucharki luz kg 280.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.11.11-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet nr 3 Ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki luz kg 32000.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.11.21.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet nr 4 Art. spożywcze - Różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Bazylia op. 10g szt. 30 2 Bułka tarta op. 0,5 kg kg 300 3 Chili op. 20g szt. 30 4 Chrzan słoik 200g szt. 300 5 Cukier kryształ paczkowany a 1kg kg 4000 6 Curry op. 20g szt. 100 7 Cynamon op. 20g szt. 60 8 Fasola konserwowana kolorowa op. 400g - Pudliszki szt. 60 9 Gałka muszkatowa op.12g szt. 40 10 Groszek konserwowy op. 400g - Pudliszki szt. 460 11 Herbata granulowana op. 80 g szt. 1200 12 Imbir 20g szt 20 13 Kasza gryczana op. 1 kg kg 120 14 Kasza jęczmienna op. 1kg kg 600 15 Kasza manna op. 1kg kg 700 16 Kawa zbożowa op. 500g szt. 1080 17 Kisiel op. 60g szt 800 18 Kminek op. 20g szt. 60 19 Koncentrat barszczu szt 20 20 Koncentrat pomidorowy 30% op.200 g - Pudliszki szt. 1300 21 Kukurydza konserwowa op. 400g - Pudliszki szt. 200 22 Kwasek cytrynowy spożywczy op. 20g szt 70 23 Liście laurowe op. 7g szt. 200 24 Majeranek op. 16g szt. 300 25 Mąka pszenna kg 1400 26 Mąka ziemniaczana op. 1kg kg 280 27 Musztarda delikatesowa op. 200g szt. 100 28 Ocet spirytusowy 10% op.0,5l szt. 250 29 Ogórki konserwowe słoik 900g szt. 150 30 Olej słonecznikowy op. 1 litrowe butelka 60 31 Olej uniwersalny rzepakowy op. 5 litrowe l 500 32 Oregano op. 10g szt 30 33 Papryka konserwowa słoik 900g szt. 160 34 Papryka mielona op. 20 g szt. 250 35 Pieprz czarny mielony op. 20g szt. 550 36 Płatki owsiane op. 0,5 kg szt. 550 37 Przyprawa instant do potraw ( np. Kucharek) kg 50 38 Przyprawa prowansalska op. 15g szt. 20 39 Rodzynki op. 100g kg 1 40 Ryż biały długoziarnisty op. 1kg kg 1250 41 Sos sojowo-grzybowy but. 150ml szt 30 42 Sól jodowana op. 1kg kg 900 43 Ziele angielskie op. 15g szt. 200 44 Majonez kielecki op 200g szt. 50.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-2, 15.87.00.00-7, 15.61.00.00-7, 15.41.00.00-5, 15.33.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet nr 5 Makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Makaron bezjajeczny różny luz op. 10 kg kg 910.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.10-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Pakiet nr 6 Jajka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jajka średnie klasy A kategoria wagowa L szt. 13700.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Pakiet nr 7 Mleko, masło.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko 2% tłuszczu folia ( 10 - 15 litrów lub konwia) l 40000 2 Masło ekstra 82% tłuszczu op. 200g szt. 17000 3 Margaryna mleczna op. 250g kg 430 4 Twaróg krajanka półtłusta kg 200 5 Śmietana 30% tłuszczu folia 0,25 l l 800 6 Ser podpuszczkowy dojrzewający ( żółty ) tłusty kg 35,00 7 Kefir opakowanie do 1 l l 50,00.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.00.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pakiet nr 8 Mleczne odżywki dla dzieci.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Bebiko 1 op. 350g szt. 270 2 Bebiko 2 op. 350g szt. 120 3 Bebiko 2R op. 350g szt. 250 4 Kleik ryżowy op. 190g szt. 600 5 NAN 1 op. 350g szt. 700 6 NAN 2 op. 350g szt. 170 7 NAN 2R op. 350g szt. 100.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.88.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.