eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BraniewoPrzetarg na przeprowadzenie kursu kelner-barman dla 20 uczniów Zespołu Zawodowych w Braniewie. Zamówienie jest realizowane w ramach projektu ZSZ-kuźnia dobrych praktyk Nr 18 WND-POKL.09.02.00-28-009/13 współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-03-17

Braniewo: Przetarg na przeprowadzenie kursu kelner-barman dla 20 uczniów Zespołu Zawodowych w Braniewie. Zamówienie jest realizowane w ramach projektu ZSZ-kuźnia dobrych praktyk Nr 18 WND-POKL.09.02.00-28-009/13 współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.
Numer ogłoszenia: 88324 - 2014; data zamieszczenia: 17.03.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 63008 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Zawodowych im. Jana Liszewskiego, ul. Gdańska 19, 14-500 Braniewo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-55 243 26 06, faks 0-55 243 26 06.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła ponadgimnazjalna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg na przeprowadzenie kursu kelner-barman dla 20 uczniów Zespołu Zawodowych w Braniewie. Zamówienie jest realizowane w ramach projektu ZSZ-kuźnia dobrych praktyk Nr 18 WND-POKL.09.02.00-28-009/13 współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie kursu kelner-barman dla 20 uczniów Zespołu Zawodowych w Braniewie. Zamówienie jest realizowane w ramach projektu ZSZ-kuźnia dobrych praktyk Nr WND-POKL.09.02.00-28-009/13 współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. 2. Po przeprowadzeniu kursu Wykonawca zorganizuje i przeprowadzi egzamin wewnętrzny, sprawdzający wiedzę uczestników z zakresu objętego tematyką kursu. 3. Zajęcia (w tym egzamin) odbędą się w systemie weekendowym (piątek - 4 godziny, sobota - 8 godzin, niedziela - 8 godzin) w terminach: grupa A I zjazd 21-23 marca 2014, II zjazd 28-30 marca 2014, grupa B: I zjazd 4-6 kwietnia 2014, II zjazd 11-13 kwietnia 2014. 4. Maksymalna liczba uczestników kursu wynosi 20 osób. 5. Utworzone zostaną 2 grupy, po 10 osób, składające się z uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Braniewie. Miejsce realizacji zajęć: Zespół Szkół Zawodowych w Braniewie, ul. Gdańska 19. Wykonawca nie ponosi kosztów wynajmu sali. ZSZ dysponuje wyposażoną pracownią gastronomiczną. Rodzaj wyposażenia i zasady jego udostępniania skonsultować można z Panią Wicedyrektor ZSZ Moniką Bejnarowicz, tel. 552432606. 6. Kurs obejmuje łącznie 40 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych na każdą grupę (1 godzina zajęć = 45 min), piątki po 4 godziny, soboty i niedziele po 8 godzin (na ostatnim zjeździe 2 godziny egzamin wewnętrzny). 7. Tematyka zajęć musi obejmować w szczególności: barman: 2.wprowadzenie i terminologia - barman jako zawód - charakterystyka pracy barmana (organizacja pracy w barze, predyspozycje do wykonywania zawodu), 3.bar jako miejsce pracy - wyposażenie baru i prezentacja przyrządów barmana - podział na typy barów - umeblowanie, wyposażenie barów w sprzęt i produkty, aranżacja, 4.towaroznawstwo napojów alkoholowych, bezalkoholowych mieszanych - podział alkoholi na podstawowe grupy: wódki białe i gatunkowe, whisky, wermuty, brendy, koniaki, likiery, aperitif, digestif - wpływ alkoholu na organizm człowieka, 5.zasady komponowania napojów mieszanych, 6.elementy obsługi kelnerskiej: organizacja pracy restauracji, zasady estetyki, nakrywanie stołu, przenoszenie napojów na tacy, 7.podstawy miksologii - charakterystyka napojów (cocktaile, rodzaje drinków: long, short i inne) - techniki miksowania i mieszania napojów - zastosowanie receptur, 8.proces produkcji, podział oraz temperatura podawania rumów, ginów, tequli, whisky szkockiej, amerykańskiej i irlandzkiej - degustacja, 9.kawa w barze - nauka sporządzania drinków na bazie kawy - ekspres do kawy ciśnieniowy zasady parzenia i serwowania kawy. 10.Tematy teoretyczne powinny być podparte odpowiednimi zajęciami praktycznymi: 11.zasady praktyczne z obsługi ekspresu ciśnieniowego, 12.zasady komponowania napojów mieszanych, 13.zajęcia praktyczne z obsługi trudnego klienta, 14.zajęcia z aktywnej sprzedaży, inscenizowanie nietypowych sytuacji, 15.zajęcia praktyczne połączone z degustacją drinków własnoręcznie sporządzonych przez kursantów (w oparciu o nowo poznane alkohole). kelner: 16.jak być dobrym kelnerem - wprowadzenie do zawodu kelnera, ubiór i wizerunek kelnera i kelnerki 17.prezentacja zastawy stołowej: 1.prezentacja najważniejszych elementów zastawy stołowej i sztućców (sztuka układania sztućców); 2.dekoracja stołów w zależności od rodzaju imprezy, 18.zasady obsługi konsumenta: powitanie, serwis, podziękowanie i pożegnanie, podawanie rachunku, metody serwowania, kolejność podawania potraw i napojów, prezentacja i podawanie napojów alkoholowych; 19.zasady przygotowania deserów w obecności konsumenta - flambrowanie, 20.zarys organizacji bankietów. Tematy teoretyczne powinny być podparte odpowiednimi zajęciami praktycznymi m.in.: nakrywanie stołów - układ podstawowy i elegancki - (sposoby składnia i rozkładania obrusów, zmiana obrusów w obecności konsumenta), sztuka układania serwetek (sposoby układania serwetek - na leżąco i stojąco w zależności od rodzaju serwowanych dań). ćwiczenia z noszenia zastawy stołowej, szkła oraz tac, zasady zbierania zastawy stołowej po konsumpcji, ćwiczenia z zakresu serwowania. 8. Wykonawca zobowiązany jest zapewnić wszelki sprzęt i wyposażenie niezbędne do należytego przeprowadzenia tego rodzaju kursu oraz materiałów dydaktycznych, surowców i niezbędnych produktów do prawidłowej realizacji programu. 9. Wykonawca przeprowadzi zajęcia teoretyczne i praktyczne zgodnie ze sporządzonym przez Wykonawcę harmonogramem zajęć (daty i godziny zajęć, tematyka zajęć), który zostanie ustalony wspólnie z Zamawiającym w ciągu 7 dni od dnia podpisania umowy. Harmonogram będzie oznakowany logotypami Unii Europejskiej, Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz opatrzony informacją, że Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej. Wzór harmonogramu stanowi Załącznik nr 3 do umowy. Przy ustalaniu harmonogramu w pierwszej kolejności brane będą pod uwagę preferencje uczestników kursu. 10. Wszelkie zmiany harmonogramu zajęć Wykonawca przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu w formie pisemnej na co najmniej 3 dni przed planowanym terminem realizacji zajęć. Po akceptacji zmian przez Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest do poinformowania uczestników o dokonanych zmianach w harmonogramie. 11. W przypadku odwołania zajęć z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, Wykonawca jest zobowiązany do poinformowania Zamawiającego o tym fakcie najpóźniej w dniu, w którym miały odbyć się odwołane zajęcia. Wykonawca zobowiązany jest, w najkrótszym możliwym terminie, przedstawić do akceptacji Zamawiającego pisemną propozycję zmian w harmonogramie kursu uwzględniającą zajęcia, które się nie odbyły. 12. Wykonawca opracuje Program kursu z podziałem na liczbę godzin zajęć teoretycznych i praktycznych przypisanych do poszczególnych zagadnień, o których mowa w § 2 ust. 5. Przydział godzin do poszczególnych zagadnień określi Wykonawca bazując na swojej wiedzy i doświadczeniu, tak, aby godziny zajęć przypadające na jednego uczestnika zostały wykorzystane w sposób najbardziej racjonalny. Program kursu Wykonawca dostarczy Zamawiającemu w terminie 7 dni od dnia podpisania umowy. 13. Wykonawca opracuje materiały szkoleniowe na zajęcia teoretyczne (skrypt, prezentacja, itp.) oraz i przedłoży Zamawiającemu w terminie 7 dni od dnia podpisania umowy. Wykonawca jest zobowiązany zapewnić materiały szkoleniowe po 1 egzemplarzu dla każdego uczestnika kursu oraz 1 egzemplarz do dokumentacji prowadzonej przez Zamawiającego. 14. Wszystkie materiały opracowane przez Wykonawcę (wskazane w pkt 12 oraz 13) winny zostać oznakowane logotypami Unii Europejskiej, Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz opatrzone informacją, że Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej. 15. Zajęcia teoretyczne i praktyczne muszą być prowadzone przez osobęy posiadającąe: a) odpowiednie kwalifikacje, zasób wiedzy, doświadczenie zawodowe, b) przygotowanie pedagogiczne. Kopie dokumentów potwierdzające kwalifikacje wykładowców (potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę) zostaną dostarczone Zamawiającemu najpóźniej w dniu rozpoczęcia zajęć. 16. Kurs ma zakończyć się egzaminem wewnętrznym z zakresu przeprowadzonego kursu, składającym się z części teoretycznej i praktycznej. Wykonawca przekaże Zamawiającemu protokół z przebiegu egzaminu. 17. Wykonawca zobowiązany jest wydać każdemu uczestnikowi kursu, który uczestniczył w 80% zajęć zaświadczenie sporządzone wg wzoru przekazanego Wykonawcy po podpisaniu umowy, natomiast uczestnikom, którzy zdali egzamin - odpowiedni certyfikat. Certyfikaty należy przygotować w 2 wersjach językowych: w polskiej i angielskiej. Dokumenty winny być oznakowane logotypami Unii Europejskiej, Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz opatrzone informacją, że Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej. Dokumenty ponadto będą zawierać następujące informacje: nazwę kursu, ilość godzin, zakres tematyczny, termin realizacji kursu, a w przypadku zaświadczenia również informację o pozytywnym wyniku egzaminu. Wzór zaświadczenia i certyfikatu z logotypami Zamawiający prześle do Wykonawcy w formie elektronicznej. 18. Wykonawca zapewni realizację kursu w sposób rzetelny, tak aby jak największa liczba uczestników zdała egzamin z pozytywnym rezultatem. 19. Wykonawca zobowiązuje się do przeprowadzenia kursu z należytą starannością, zgodnie z zasadami współczesnej wiedzy i obowiązującymi przepisami. 20. Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie za faktycznie przeszkoloną liczbę uczestników. 21. Za uczestnika przeszkolonego uważa się uczestnika, któremu wydano zaświadczenie potwierdzające udział w kursie. 22. Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia dokumentacji przebiegu kursu, na którą składają się: a) listy obecności - oznaczone logotypami Unii Europejskiej, Europejskiego Funduszu Społecznego, Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz opatrzone informacją, że Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej, b) dziennik zajęć zawierający: listę uczestników, wymiar godzin zajęć edukacyjnych, tematy zajęć edukacyjnych. 23. Wykonawca zobowiązany będzie udzielać na żądanie Zamawiającego informacji dotyczących stanu realizacji przedmiotu zamówienia (np. liczby osób uczestniczących w kursie - frekwencji na zajęciach). 24. Po zakończeniu kursu Wykonawca jest zobowiązany do przedłożenia Zamawiającemu dokumentów, w skład których wchodzą: a) dziennik zajęć - oryginał, b) listy obecności - oryginał, c) rozliczenie godzin zrealizowanych w trakcie kursu, uwzględniające dni, godziny oraz tematykę zrealizowanych zajęć, d) potwierdzenie odbioru materiałów szkoleniowych - oryginał, e) potwierdzenie odbioru zaświadczeń - oryginał, f) potwierdzenie odbioru certyfikatów - oryginał, g) ksero zaświadczeń potwierdzających uczestnictwo w kursie, potwierdzone za zgodność z oryginałem, h) ksero certyfikatów potwierdzone za zgodność z oryginałem, i) protokół z przebiegu egzaminu - oryginał, j) dokumentacja fotograficzna z zajęć praktycznych (min. 10 zdjęć) - w formie elektronicznej (na płycie CD), k) kopie dokumentów potwierdzających upoważnienie do przetwarzania danych osobowych. Dane zawarte w powyższej dokumentacji powinny być ze sobą spójne. 25. Zamawiający zastrzega sobie prawo przeprowadzenia wśród uczestników kursu ankiety ewaluacyjnej na zakończenie zajęć. 26. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez członków zespołu projektowego ZSZ - kuźnia dobrych praktyk prawidłowego wykonania umowy przez Wykonawcę. Ewentualne nieprawidłowości Zamawiający wskaże Wykonawcy w formie pisemnej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Priorytet: IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie: 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Tytuł: ZSZ - kuźnia dobrych praktyk.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.03.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 7.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Elbląski Uniwersytet Robotniczy sp. z o.o., Elbląg, 82-300 ul. 1 Maja 2, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 7317,07 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 4800,00

  • Oferta z najniższą ceną: 4800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 7980,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.