eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ełk › Sukcesywna dostawa artykułów spozywczych wg zadań - realizowana w dwóch etapach.



Ogłoszenie z dnia 2010-04-15

Ełk: Sukcesywna dostawa artykułów spozywczych wg zadań - realizowana w dwóch etapach.
Numer ogłoszenia: 85169 - 2010; data zamieszczenia: 15.04.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: 108 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ, ul. Kościuszki 30, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 6219803, faks 087 6219807.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spozywczych wg zadań - realizowana w dwóch etapach..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych wg zadań - realizowana w dwóch etapach. Przedmiot zamówienia w zakresie Zadania nr 2 dotyczy RYB . Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania Nr 2: Wymagania: Karp świeży patroszony bez głowy. Skóra i wygląd: połyskująca, opalizująca, o naturalnym zabarwieniu, czysta, zdrowa, bez zewnętrznych i wewnętrznych oznak chorobowych widocznych nie uzbrojonym okiem. Uszkodzenia: bez uszkodzeń, dopuszcza się do 10% sztuk ryb z niewielkimi uszkodzeniami skóry, płetw, bez uszkodzeń tkanki mięsnej. Zapach i smak: charakterystyczny dla danego gatunku. Barwa mięsa: charakterystyczna dla danego gatunku. Cechy dyskwalifikujące: odwodnienie tkanki mięsnej na powierzchni objawiające się białymi plamami lub odwodnienie skóry objawiające się zmatowieniem i utratą elastyczności, skóra odbarwiona. Wymagania: filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku. Barwa mięsa: tkanka mięsna jasna, biała do lekko kremowej. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. . Przedmiot zamówienia w zakresie Zadania nr 3 dotyczy MIĘSA I WĘDLIN, W TYM MIĘSA DROBIOWEGO. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 3: Obróbka: powierzchnia cięć powstała przy podziale półtusz lub ćwierćtusz na części zasadnicze - możliwie gładkie; luźne strzępy mięśni i tłuszczu oraz ewentualne odłamki kości usunięte; niedopuszczalne przekrwienia powierzchniowe. Powierzchnia: sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości, głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Czystość: mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń Barwa: mięśni - jasnoczerwona, czerwona, ciemnoczerwona do brązowowiśniowej; dopuszczalne zmatowienie, tłuszczu - biała do jasnożółtej; Konsystencja: jędrna i elastyczna Zapach: swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa wołowego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy. Przedmiot zamówienia w zakresie Zadania nr 4 dotyczy WARZYW, OWOCÓW, ZIEMIOPŁODÓW I KISZONEK. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 4: Barwa charakterystyczna dla danego gatunku. Cechy dyskwalifikujące: Gnicie, pleśnienie, uszkodzenia od szkodników, zdeformowany kształt, przejrzałe lub zielone, mocne przebarwienia lub plamy na skórce..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 05.10.00.00 - 05.10.00.00 15.11.30.00 - Wieprzowina 01.11.21.00 - 01.11.21.00 .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 3   

Nazwa: Mięso i wędliny w tym mięso drobiowe

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.04.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Sokołów A.A. Centralne Biuro Cen, Aleja 550-lecia 1, Sokołów Podlaski, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 0000102086,24 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 0000089510,44

  • Oferta z najniższą ceną: 0000089510,44 / Oferta z najwyższą ceną: 0000095831,70

  • Waluta: PLN.

Część NR: 4   

Nazwa: Warzywa, owoce, ziemiopłody i kiszonki

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.04.2010.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Hurtownia Cytrus, ul. Suwalska 4, Ełk, kraj/woj. Polska.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 0000031905,74 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 0000037068,62

  • Oferta z najniższą ceną: 0000037068,62 / Oferta z najwyższą ceną: 0000038639,36

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 69 - 73 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Postanowiono dokonać zamówienia w trybie zapytania o cenę, ponieważ przedmiot zamówienia jest dobrem (rzeczą, usługą) powszechnie dostępnym, o ustalonych standardach jakościowych, zatem spełniony został warunek zastosowania tego trybu, określony w art. 70 ustawy o zamówieniach publicznych.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.