Ogłoszenie z dnia 2010-04-15
Ełk: Sukcesywna dostawa artykułów spozywczych wg zadań - realizowana w dwóch etapach.
Numer ogłoszenia: 85169 - 2010; data zamieszczenia: 15.04.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: 108 Szpital Wojskowy z Przychodnią SP ZOZ, ul. Kościuszki 30, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 087 6219803, faks 087 6219807.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artykułów spozywczych wg zadań - realizowana w dwóch etapach..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych wg zadań - realizowana w dwóch etapach. Przedmiot zamówienia w zakresie Zadania nr 2 dotyczy RYB . Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania Nr 2: Wymagania: Karp świeży patroszony bez głowy. Skóra i wygląd: połyskująca, opalizująca, o naturalnym zabarwieniu, czysta, zdrowa, bez zewnętrznych i wewnętrznych oznak chorobowych widocznych nie uzbrojonym okiem. Uszkodzenia: bez uszkodzeń, dopuszcza się do 10% sztuk ryb z niewielkimi uszkodzeniami skóry, płetw, bez uszkodzeń tkanki mięsnej. Zapach i smak: charakterystyczny dla danego gatunku. Barwa mięsa: charakterystyczna dla danego gatunku. Cechy dyskwalifikujące: odwodnienie tkanki mięsnej na powierzchni objawiające się białymi plamami lub odwodnienie skóry objawiające się zmatowieniem i utratą elastyczności, skóra odbarwiona. Wymagania: filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku. Barwa mięsa: tkanka mięsna jasna, biała do lekko kremowej. Cechy dyskwalifikujące: filety rozpadające się, filety o luźnej konsystencji, przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. . Przedmiot zamówienia w zakresie Zadania nr 3 dotyczy MIĘSA I WĘDLIN, W TYM MIĘSA DROBIOWEGO. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 3: Obróbka: powierzchnia cięć powstała przy podziale półtusz lub ćwierćtusz na części zasadnicze - możliwie gładkie; luźne strzępy mięśni i tłuszczu oraz ewentualne odłamki kości usunięte; niedopuszczalne przekrwienia powierzchniowe. Powierzchnia: sucha; dopuszczalna lekko wilgotna; gładka, bez pomiażdżonych kości, głębszych pozacinań; niedopuszczalna oślizgłość, nalot pleśni. Czystość: mięso czyste, bez śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń Barwa: mięśni - jasnoczerwona, czerwona, ciemnoczerwona do brązowowiśniowej; dopuszczalne zmatowienie, tłuszczu - biała do jasnożółtej; Konsystencja: jędrna i elastyczna Zapach: swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa wołowego, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia; niedopuszczalny zapach obcy. Przedmiot zamówienia w zakresie Zadania nr 4 dotyczy WARZYW, OWOCÓW, ZIEMIOPŁODÓW I KISZONEK. Opis przedmiotu zamówienia w zakresie Zadania nr 4: Barwa charakterystyczna dla danego gatunku. Cechy dyskwalifikujące: Gnicie, pleśnienie, uszkodzenia od szkodników, zdeformowany kształt, przejrzałe lub zielone, mocne przebarwienia lub plamy na skórce..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 05.10.00.00 - 05.10.00.00 15.11.30.00 - Wieprzowina 01.11.21.00 - 01.11.21.00 .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 3
Nazwa: Mięso i wędliny w tym mięso drobiowe
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.04.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Sokołów A.A. Centralne Biuro Cen, Aleja 550-lecia 1, Sokołów Podlaski, kraj/woj. Polska.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 0000102086,24 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 0000089510,44
Oferta z najniższą ceną: 0000089510,44 / Oferta z najwyższą ceną: 0000095831,70
Waluta: PLN.
Część NR: 4
Nazwa: Warzywa, owoce, ziemiopłody i kiszonki
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.04.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
HURTOWNIA "CYTRUS" JAROSŁAW ZYSKOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
HURTOWNIA "CYTRUS" JAROSŁAW ZYSKOWSKI
- Hurtownia Cytrus, ul. Suwalska 4, Ełk, kraj/woj. Polska.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 0000031905,74 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 0000037068,62
Oferta z najniższą ceną: 0000037068,62 / Oferta z najwyższą ceną: 0000038639,36
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 69 - 73 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Postanowiono dokonać zamówienia w trybie zapytania o cenę, ponieważ przedmiot zamówienia jest dobrem (rzeczą, usługą) powszechnie dostępnym, o ustalonych standardach jakościowych, zatem spełniony został warunek zastosowania tego trybu, określony w art. 70 ustawy o zamówieniach publicznych.
INNE PRZETARGI Z EŁKU
- Świadczenie usługi kompleksowej obsługi w zakresie realizacji projektów dofinansowanych ze środków Unii Europejskiej w podziale na dwie części - ZS1
- Świadczenie usługi kompleksowej obsługi w zakresie realizacji projektów dofinansowanych ze środków Unii Europejskiej w podziale na dwie części - ZS6
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego Malinówka
- "Rozwój infrastruktury szpitala ,,Pro-Medica'' w Ełku Sp. z o.o. poprzez budowę budynku wraz z wyposażeniem i infrastrukturą techniczną, z przeznaczeniem na opiekę długoterminową"
- Utwardzenie nawierzchni dróg powiatowych w obrębie m. Lisewo i Jędrzejki
- Dwukrotne powierzchniowe utrwalenie nawierzchni bitumicznej na drodze powiatowej nr 1917N na odcinku Rożyńsk - dr. kraj. nr 16
więcej: przetargi w Ełku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy mięsa, wędlin oraz drobiu i podrobów do COSSW w Kulach oraz COSSW OZ Sulejów
- DOSTAWA MIĘSA
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 25 w Chorzowie, ul. Kilińskiego 3 - I/2025
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola Publicznego "Chatka Puchatka" w Lubiczu Górnym
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 12 z Oddziałami Integracyjnymi w Chorzowie, ul. Skrajna 2 - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 26 w Chorzowie, ul. Ligonia 14 - I/2025
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.