eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MiędzychódPrzygotowanie i dostawa posiłków - całodobowo-dla pacjenta SPZOZ Międzychód

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-06-14

Międzychód: Przygotowanie i dostawa posiłków - całodobowo-dla pacjenta SPZOZ Międzychód
Numer ogłoszenia: 85157 - 2016; data zamieszczenia: 14.06.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 4326 - 2016r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Szpitalna 10, 64-400 Międzychód, woj. wielkopolskie, tel. 095 7482011, faks 095 7482711 wew. 122.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków - całodobowo-dla pacjenta SPZOZ Międzychód.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD Dostawca zobowiązany będzie do prowadzenia usługi żywienia zbiorowego w ochronie zdrowia z zachowaniem zasad dobrej praktyki higienicznej oraz zasad dobrej praktyki produkcyjnej oraz przestrzegać zasady systemu HACCP. Dostawca zobowiązany będzie w trakcie realizacji zamówienia zapewnić jakość wyżywienia zgodną z zaleceniami dotyczącymi norm oraz składników pokarmowych i produktów spożywczych przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem stosowanych diet, technologii przygotowania posiłków, wydanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, szczególnie w zakresie wartości odżywczych, urozmaicenia, objętości i gramatury potraw. Produkcja i dystrybucja posiłków winna gwarantować bezpieczeństwo sanitarne i epidemiologiczne. Produkcja posiłków powinna odbywać się z surowców świeżych, najwyższej jakości, posiadających dokumenty dopuszczające je do spożywania, z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych obowiązujących w szpitalach - zgodnie z obowiązującymi przepisami. Zakres świadczenia usług: -przygotowywanie, gotowanie posiłków wg norm i zasad żywienia przypisanym placówkom służby zdrowia z uwzględnieniem diet, ściśle wg potrzeb Zamawiającego, według systemu HACCP -dostarczenie gotowych posiłków do siedziby Zamawiającego Dostarczanie pojemników z posiłkami do kuchenek oddziałowych winno odbywać się w sposób gwarantujący zachowanie właściwej temperatury, czystości i jakości posiłków, tj. przy użyciu wózków transportowych, kontenerów. -obiady - drugie dania powinny być dostarczane w pojemnikach - tackach jednorazowego użytku do maszyn zgrzewających, za foliowanych próżniowo bez możliwości otwarcia przez osoby trzecie, dopuszczone do kontaktu z żywnością, -zupa, kawa w pojemnikach zbiorczych -dodatki do śniadania i kolacji wyporcjowane na talerzu lub w pojemniku -surówki podawane na zimno powinny być wyporcjowane w jednorazowych pojemnikach dla każdego pacjenta -odbiór z oddziałów szpitalnych zebranych po posiłkach naczyń/zastawy stołowej -mycie i dezynfekcja naczyń -odbieranie, wywóz i utylizacja odpadów - zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa -Dostawca posiłków zobowiązany będzie do zawarcia umowy na wywóz i utylizację odpadów powstałych na skutek realizacji przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy. Dostawca ma dostarczyć posiłki własnym transportem, którego koszt ma być wliczony w cenę oferty. Jeśli Dostawca nie dostarczy posiłków lub nie dostarczy odpowiedniej ilości posiłków do określonej w SIWZ i umowie godziny, Zamawiający ma prawo zamówić posiłki w trybie pilnym u innego dostawcy na koszt Dostawcy. 1.Jadłospis dekadowy sporządzany przez dietetyka szpitalnego, a zatwierdzony przez Ordynatorów Oddziałów i Dyrektora SPZOZ zawiera diety tj. dietę podstawową, lekkostrawną oraz diety specjalne w poszczególnych oddziałach. 2.Posiłki wg jadłospisu sporządzone muszą być na podstawie zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24.06.1974r. (Dz. U. Nr 16 poz. 69 z dnia 25.09.1974r.) w sprawie racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności. 3.Usługa musi być realizowana zgodnie z wymogami określonymi w: - Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia z dnia 26 czerwca 2012r. w sprawie szczegółowych wymagań, jakim powinny odpowiadać pomieszczenia, urządzenia podmiotu wykonującego działalność leczniczą (Dz.U. z 2012r. poz. 739) - Ustawie z dnia 27 lipca 2010r.r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 nr 136 poz. 914 wraz z późniejszymi zmianami). - Zasadami systemu HACCP. 4.Posiłki dostarczane będą bezpośrednio do poszczególnych oddziałów szpitala w Międzychodzie i porcjowane w odpowiednich opakowaniach, zgodnie z opisem zawartym w niniejszym rozdziale. 5.Dostawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów do Szpitala w Międzychodzie zgodnie z zamówieniem złożonym przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. 6.Warunki przechowywania posiłków, transport oraz sposób przygotowania pożywienia muszą spełniać wszelkie wymogi sanitarno-epidemiologiczne. 7.Dostawca zobowiązuje się do dostarczenia posiłków do Szpitala w Międzychodzie przy ul. Szpitalnej 10 - wyżywienie całodzienne w ilości szacunkowo 85 porcji dzienne (każdy posiłek: śniadanie, obiad, kolacja), W/w posiłki należy dostarczyć w następujących godzinach: -śniadanie od godz. 8:00 do godz. 8:30 -obiad, podwieczorek, kolacja od godz. 11:30 do godz. 12:30 Dla pacjentów dorosłych, którym przepisana jest dieta cukrzycowa lub dieta wysokobiałkowa oraz dla dzieci - do dziennego wyżywienia zapewniony będzie czwarty posiłek tj. podwieczorek - średnio 15 porcji dziennie wraz z zagwarantowaniem naczyń i sztućców jednorazowych. Podane ilości są ilościami szacunkowymi. W przypadku zakupu mniejszych ilości porcji posiłków od podanych Dostawca nie będzie rościł prawa do konieczności wykupu pozostałej części. 8.Dostawca zobowiązuje się do zapewnienia możliwości wyboru posiłków obiadowych z co najmniej dwóch dostępnych pozycji jadłospisu w tej samej cenie. Zestawienie posiłków oferowanych przez Dostawcę zawarte będzie w sporządzonych jadłospisach dekadowych przez dietetyka szpitalnego. 9.Posiłki winny być porcjowane zgodnie z jadłospisem i dostarczone bezpośrednio do poszczególnych oddziałów w naczyniach jednorazowego użytku. 10.Dostawca zobowiązuje się do dostarczenia niezbędnej ilości kompletnej zastawy stołowej jednorazowego użytku i sztućców jednorazowego użytku które muszą posiadać atest dopuszczający do kontaktu z żywnością. 11.Czas odbioru ilościowego i jakościowego posiłków w punktach dostarczania nie może przekroczyć 20 minut. 12.Naczynia stołowe w których dostarczane są posiłki typu: zupa, kawa, pasty, dżemy, wyporcjowane wędliny itp. oraz łyżki wazowe powinny być zabierane po posiłku i prawidłowo myte i wyparzane w wyznaczonym miejscu u Dostawcy. 13.Dostawca oświadcza, iż wszelkie czynności związane z przygotowaniem i dystrybucją posiłków, jak również zmywanie, wykonywać będzie zgodnie z zasadami sanitarnymi określonymi w przepisach odrębnych, z wykorzystaniem środków myjących i dezynfekujących dopuszczonych do stosowania w szpitalach. 14.Zużyte naczynia jednorazowe wraz z resztkami jedzenia (z całego szpitala) po każdym posiłku Dostawca zobowiązuje się do zgromadzenia i z utylizowania we własnym zakresie i na własny koszt. Zamawiający dopuszcza możliwość obciążania Dostawcy kosztami magazynowania oraz utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych w oparciu o stosowany aneks do umowy. 15.Naczynia jednorazowe, w których dostarczane będą posiłki do Szpitala muszą być dopuszczone do kontaktu z żywnością. Jednocześnie Dostawca zobowiązuje się do zebrania i utylizowania we własnym zakresie zużytych naczyń wraz z resztkami jedzenia. Wszystkie opakowania (w tym zbiorcze) winny posiadać wszelkie wymagane prawem atesty, pozytywne opinie itp. 16.Ponadto Dostawca musi zabezpieczyć personel wydający posiłki w: a)nabierki i inne narzędzia potrzebne do nakładania posiłków, b)pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, c)worki koloru czerwonego na odpady pokonsumpcyjne. d)Kontener na odpady bytowe. 17.Wraz z posiłkami Dostawca dostarczy niezbędną ilość kompletnej zastawy stołowej i sztućców. W skład zastawy wchodzą: a)bulionówka do zupy typu styropian , dopuszczony do kontaktu z żywnością i ciepłych posiłków b)talerz do drugiego dania plastikowy jednorazowego użytku, c)talerz deserowy plastikowy jednorazowego użytku, d)kubki (do ciepłej kawy i herbaty) do śniadania i kolacji typu styropian, dopuszczony do kontaktu z żywnością, e)talerz lub kubek do podwieczorku jednorazowego użytku, f)sztućce (łyżka, nóż, widelec) plastikowe jednorazowego użytku, g)odpowiednia ilość nabierek wazowych do nakładania posiłków, łyżki, łopatki. 18.Dostawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych z poszczególnych diet zgodnie z obowiązującymi przepisami. 19.Koszt surowca nie może być niższy niż 50% stawki netto. 20.Miejsce przygotowania posiłków nie może być oddalone dalej niż 40 km od szpitala. 21.Rozliczenie nastąpi w okresie dekadowym. 22.Zamawiający zastrzega, iż stawka dziennego wyżywienia w przeliczeniu na jednego hospitalizowanego pacjenta nie może być wyższa niż 14,00 PLN brutto wraz z podwieczorkiem. 23.Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: -zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym (tzw. gramówka) -podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków a)zupy - temperatura 75o C (?3oC) b)II danie - temperatura 65o C (?3oC) 24.Dostawca zobowiązany jest do dostarczania dodatków do kolacji w następujący sposób: -dodatek do kolacji (np. wędliny, pasztet, sery itp.) na czas przechowywania winien być pakowany zbiorczo dla każdego oddziału z podziałem na poszczególne diety - osobno - każda porcja. 25.Nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm i uzgodnień oraz realizacją postanowień zawartych w umowie, sprawować będą koordynatorzy z ramienia Zamawiającego, którym Dostawca zapewni dostęp do wszelkich dokumentów i danych niezbędnych do przeprowadzenia kontroli/auditu. 26.Zamawiający w celu kontroli jakości posiłków będzie miał prawo maksymalnie 2 razy w czasie trwania usługi dokonać na koszt Dostawcy sprawdzenia kaloryczności posiłków w wyspecjalizowanym w tym zakresie jednostce kontrolnej. 27.Wyrywkowej kontroli będzie także podlegała gramówka dostarczanych posiłków. Przed złożeniem oferty Zamawiający zaleca przeprowadzenie wizji lokalnej obiektu w celu prawidłowego określenia sposobu dystrybucji posiłków..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Przygotowanie i dostawa posiłków - całodobowo-dla pacjenta SPZOZ Międzychód

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 29.01.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • ZAKŁAD USŁUGOWO-HANDLOWY Z.I.S.W.K. ZIĘTEK, AL.PIASTÓW 19, 66-530 DREZDENKO, kraj/woj. lubuskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 805269,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 779063,25

  • Oferta z najniższą ceną: 779063,25 / Oferta z najwyższą ceną: 799677,45

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.