eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oborniki Śląskie › Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2008-04-23

Oborniki Śląskie: Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów
Numer ogłoszenia: 84028 - 2008; data zamieszczenia: 23.04.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 50900 - 2008.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szpitalny Chorób Płuc Opieki Długoterminowej, ul. Trzebnicka, 55-120 Oborniki Śląskie, woj. dolnośląskie, tel. 071 3102332, 3102820, fax 071 3102251.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług żywieniowych dla pacjentów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków do Zespołu Szpitalnego Chorób Płuc Opieki Długoterminowej w dni powszednie oraz świąteczne. Zakres zamówienia obejmuje całodzienne wyżywienie pacjentów z podziałem na diety: a) dieta podstawowa - stanowi około 50% ogólnej liczby posiłków b) dieta lekkostrawna - stanowi około 20% ogólnej liczby posiłków c) dieta specjalna (wrzodowa, cukrzycowa, wysokobiałkowa i inne) - stanowi około 30% ogólnej liczby posiłków) 2. Ilość posiłków przygotowanych dziennie wynosi około 120 i składa się z 3 posiłków dla diety podstawowej i lekkostrawnej (śniadanie, obiad składający się z dwóch dań i napoju oraz kolacja) i 5 posiłków dla diety specjalnej (śniadanie, II śniadanie, obiad składający się z dwóch dań i napoju, podwieczorek i kolacja). 3. Wyjątek stanowi okres Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku gdzie ilość posiłków może zmniejszyć się do 50%, oraz Świąt Wielkanocnych gdzie ilość posiłków może się zmniejszyć do 40%. W okresie letnim (czerwiec, lipiec, sierpień) ilości zamawianych posiłków mogą ulec zmniejszeniu o około 30%. 4. Zamawiający wymaga dla wykonywanej usługi stałości cen przez cały okres trwania umowy. 5. Wykonawca uzgadniać będzie z Zamawiającym codziennie do godz. 14.00 zestawienie ilości diet z poszczególnych oddziałów szpitala na śniadanie dnia następnego, a do godz. 10.00 zestawienie ilości diet na obiady i kolacje dnia bieżącego. 6. Pod pojęciem posiłku należy rozumieć zestaw potraw o określonej wielkości porcji, przygotowany zgodnie z zasadami wskazanej diety i spełniający określone w zamówieniu szczegółowe wymagania zamawiającego np. diety miksowane, mięso mielone. 7. Sporządzane posiłki muszą odpowiadać wszelkim rygorom recepturowym, smakowym, estetycznym i zdrowotnym przy szczególnym zachowaniu norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia. 8. Zamawiający wymaga, aby raz na siedem dni kolacja byłą gotowana na gorąco. 9. W jadłospisach śniadań i kolacji oprócz składników podstawowych muszą znajdować się dodatkowo warzywa lub owoce bądź ich przetwory. Wszystkie jadłospisy muszą posiadać wyszczególnioną gramaturę mięs, sosów, surówek oraz owoców i warzyw dołączonych do posiłków w formie dodatków, informację o kaloryczności i wartości odżywczej. 10. Sporządzanie jadłospisu leży po stronie Wykonawcy. Wykonawca w pełni odpowiada za zgodne z normami żywienie pacjentów oraz przestrzeganie przepisów sanitarno - epidemiologicznych. 11. Posiłki winny być dostarczone do poszczególnych podkuchenek szpitalnych w następujących godzinach: a) pierwsze śniadanie godz. 7.30 - 8.00 b) obiad i podwieczorek godz. 12.30 - 13.00 c) kolacja godz. 16.30 - 17.00 11. Poszczególne oddziały mieszczą się w Obornikach Śląskich przy ulicach: - oddz. I - ul. X. Dunikowskiego 2-12 - oddz. I a - ul. X. Dunikowskiego 2-12 - oddz. II - ul. Trzebnicka 5 - Zakład pielęgnacyjno - opiekuńczy, pawilon C - ul. Trzebnicka 3 12. Na oddział ZPO C posiłki muszą być dostarczone do podkuchenki znajdującej się na parterze budynku. 13. Na oddział II posiłki muszą być wnoszone do podkuchenki znajdującej się na półpiętrze budynku. 14. Dla oddziału I i I a, posiłki należy dostarczać do pomieszczeń kuchennych znajdujących się na parterze budynku. Nie ma konieczności dostarczania posiłków do podkuchenek oddziałowych, ponieważ w kuchni są zainstalowane windy dla tego celu. 15. Za dystrybucję posiłków na podkuchenki odpowiedzialny jest Wykonawca, z podkuchenek do pacjentów Zamawiający. Zamawiający będzie pobierał próbki i przechowywał z każdej składowej części potrawy z partii żywności pod koniec okresu porcjowania w ilościach nie mniej niż 150 g zup, mięsa, potraw mięsnych i rybnych, wędlin i wyrobów wędliniarskich (w jednym kawałku), warzyw gotowanych, sosów, potraw mącznych oraz mlecznych, wyrobów garmażeryjnych, sałatek - stosownie do Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. Nr 80 z 2007 r. poz. 545). Ilość i koszt próbek wynikających z przepisów winny być wkalkulowane w cenę usługi. Odbiór posiłków dokonywany będzie protokolarnie. Opracowanie wzoru protokołu odbioru posiłków leży po stronie Wykonawcy. 16. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwrotu posiłków na podstawie protokołu stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ, w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości jakościowych. W miejsce zakwestionowanych posiłków muszą być w trybie pilnym dostarczone właściwe. 17. Wykonawca zapewnia środek transportu i sprzęt do przewozu posiłków. Naczynie transportowe muszą być szczelnie zamykane, nieuszkodzone, zapewniające utrzymanie właściwej jakości i temperatury potraw oraz muszą posiadać oznaczenie oddziału. Termosy i pojemniki, w których dostarczane są posiłki podlegają myciu u Wykonawcy. 18. Zamawiający nie dopuszcza złożenia oferty wariantowej oraz częściowej 19. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty wspólnej. 20. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień uzupełniających 21. Zamawiający nie wyraża zgody na zlecenie usługi stanowiącej przedmiot zamówienia innym podmiotom niż Wykonawca. 22. Zamawiający nie przewiduje aukcji elektronicznej. 23. Szczegółowe postanowienia zostały zawarte w Projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.11.00 - Usługi rozwożenia posiłków .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 398580 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.04.2008.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • NIRO Sp. z o. o., ul. Ścinawska 37, 59-300 Lubin, kraj/woj. dolnośląskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 398580.00
  • Oferta z najniższą ceną: 398580.00 / oferta z najwyższą ceną: 636852.00
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.