eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ToruńSzkolenia zawodowe dla uczestników projektu Szkoła innowacyjna i konkurencyjna - dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-27

Toruń: Szkolenia zawodowe dla uczestników projektu Szkoła innowacyjna i konkurencyjna - dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy.
Numer ogłoszenia: 81616 - 2013; data zamieszczenia: 27.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zarząd Powiatu Toruńskiego , ul. Towarowa 4-6, 87-100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 056 662 88 88, faks 0-56 662 88 89.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiattorunski.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Szkolenia zawodowe dla uczestników projektu Szkoła innowacyjna i konkurencyjna - dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie następujących szkoleń zawodowych: część I - Kompleksowa organizacja i logistyka usług cateringowych (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin, Razem 48 godzin, Liczba uczestników - 22 uczniów 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3); część II - Szkolenie z zakresu obsługi i wykorzystania urządzenia diagnostycznego KTS670 (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin. Razem 48 godzin, Liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3; część III -Oprogramowanie hotelarskie (Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 6 godzin. Razem 12 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, Liczba grup szkoleniowych - 2); część IV - Szkolenie kelnerskie (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 10 godzin. Razem 30 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych -3); część V - Szkolenie z zakresu wizażu (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 8 godzin. Razem 24 godziny, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3); część VI - Szkolenie z zakresu techniki obróbki grafiki i wideo (Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 24 godziny. Razem 48 godzin, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2); część VII - Szkolenie z podstaw technologii światłowodowych (Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 16 godziny. Razem 32 godziny, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2); część VIII - Szkolenie z języka angielskiego w branży gastronomicznej (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 22 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3); część IX - Szkolenie z języka angielskiego w branży hotelarskiej (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3); część X - Szkolenie z języka angielskiego w branży motoryzacyjnej (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3); część XI - Szkolenie z języka angielskiego w tele - informatyce (Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3).

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie doprecyzowuje tego warunku.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:

  • 1 - Cena - 0.80
  • 2 - Doświadczenie - 0.20

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.powiattorunski.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe, ul. Towarowa 4-6, 87-100 Toruń.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.03.2013 godzina 09:00, miejsce: Starostwo Powiatowe, ul. Towarowa 4-6, 87-100 Toruń.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt Szkoła innowacyjna i konkurencyjna - dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach działania 9.6 Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Kompleksowa organizacja i logistyka usług cateringowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tematyka szkolenia winna obejmować: organizowanie bankietów i działalność cateringową (bankiety, ich rodzaje i organizację obsługi, kompleksowość w zaspokajaniu oczekiwań gości - usługi podstawowe i towarzyszące), usługi cateringowe - od oferty do działań posprzedażowych (planowanie cateringu, rodzaje i forma serwisu, wybór odpowiedniego miejsca, sprzęt niezbędny do wykonania usługi, wiedza kulinarna - właściwy dobór dań, karta zaproszeniowa, kalkulacja, realizacja usługi cateringowej, wrażenia estetyczne, wykonanie i przebieg usługi, zakończenie, kontroling i rozliczanie usług cateringowych), catering w ujęciu marketingowym i sprzedażowym (tworzenie oferty handlowej zaspokajającej potrzeby docelowego nabywcy, promocja i techniki sprzedaży), prawne aspekty realizacji usług cateringowych (bezpieczeństwo żywności, organizacja imprez masowych), Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin. Razem 48 godzin, Liczba uczestników - 22 uczniów 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Szkolenie z zakresu obsługi i wykorzystania urządzenia diagnostycznego KTS670.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tematyka szkolenia winna obejmować przygotowanie do pracy, obsługę i wykorzystanie testera diagnostycznego sterowników KTS670, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 16 godzin. Razem 48 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Oprogramowanie hotelarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeszkolenie w zakresie obsługi branżowego oprogramowania Fidelio Suite 8 Proffessional, Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 6 godzin. Razem 12 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, liczba grup szkoleniowych - 2.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 27.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Szkolenie kelnerskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tematyka szkolenia winna obejmować: organizacja zakładów gastronomicznych, technika pracy w zakładach gastronomicznych, techniki obsługi konsumenta przy stole, ogólne wiadomości o potrawach, podstawowa wiedza o winach, standard nakrycia stołu, praktyka z tacą, zasada fińska, rodzaje nakryć, serwowanie jednego talerza, noszenie talerzy zasadniczych, zbieranie brudnej zastawy stołowej, serwis niemiecki, kopuły, serwis francuski-plater, sztućce, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 10 godzin. Razem 30 godzin, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Szkolenie z zakresu wizażu.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tematyka szkolenia winna obejmować: kurs wizażu i stylizacji, rodzajów makijażu - biznesowy na dzień i na wieczór, zasad doboru stroju biznesowego na dzień i na wieczór, doboru fryzur, zapachów, przeprowadzenia profesjonalnej autoprezentacji, stosowania zasad budowania wizerunku w miejscu pracy, stosowania zasad zachowań zgodnie z etykietą biznesu, wykorzystania aktywizujących metod pracy z grupą, radzenia sobie w sytuacjach komunikacyjnie trudnych, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 8 godzin. Razem 24 godziny, liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Szkolenie z zakresu techniki obróbki grafiki i wideo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tematyka szkolenia winna obejmować: tok pracy w programie Adobe Premiere Pro; interfejs programu i koncepcja projektu; importowanie materiału wideo z różnych źródeł i w różnych formatach: klipów, animacji, serii obrazów statycznych, plików programów Photoshop i Illustrator; pozyskiwanie materiału filmowego z taśmy; organizowanie i porządkowanie materiału źródłowego; przegląd i zastosowanie technik montażu; tworzenie sekwencji filmowych; edycja i montaż materiału dźwiękowego; efekty ruchu i animacja; rendering i kompresja materiału wideo; eksportowanie do różnych formatów (taśma, DVD, Internet, telefony komórkowe); przykłady wykorzystania programu Adobe Photoshop, konfiguracja optymalnych ustawień, praca z warstwami, obiekty wektorowe, efekty malowania, maski, własna biblioteka próbek, zaawansowane korekty kolorów i kontrastu, obiekty i sceny trójwymiarowe, tworzenie i edycja animacji i filmów wideo, Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 24 godziny. Razem 48 godzin, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Szkolenie z podstaw technologii światłowodowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Tematyka szkolenia winna obejmować: kable światłowodowe, spawanie kabli, osprzęt, złącza światłowodowe, pomiary połączeń, Działanie reflektometru, parametry przesyłu danych i ich pomiary, Szkolenie obejmuje zagadnienia teoretyczne oraz praktykę, przedstawienie zastosowań technologii światłowodowych w sieciach zakładowych, Liczba godzin szkolenia - 2 grupy x 16 godziny. Razem 32 godziny, liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 2.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Szkolenie z języka angielskiego w branży gastronomicznej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu kucharz, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, liczba uczestników - 22 uczniów, 4 nauczycieli, liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Szkolenie z języka angielskiego w branży hotelarskiej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu technik hotelarstwa, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, Liczba uczestników - 25 uczniów, 4 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Szkolenie z języka angielskiego w branży motoryzacyjnej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu technik pojazdów samochodowych, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, Liczba uczestników - 25 uczniów, 3 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Szkolenie z języka angielskiego w tele - informatyce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeszkolenie pod kątem słownictwa i struktur w zakresie zawodu technik teleinformatyk, zakres tematyczny winien przewidywać zarówno komunikację w zakresie typowych sytuacji związanych z branżą, jak również pracę z dostarczonymi, obcojęzycznymi, oryginalnymi tekstami branżowymi oraz materiałami pomocniczymi, Liczba godzin szkolenia - 3 grupy x 6 godzin. Razem 18 godzin, Liczba uczestników - 24 uczniów, 3 nauczycieli, Liczba grup szkoleniowych - 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 24.03.2013.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.