eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kielcewybór kierownika projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-01-09

Kielce: wybór kierownika projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 8095 - 2012; data zamieszczenia: 09.01.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego , ul. Zagórska 14, 25-355 Kielce, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3447769, faks 041 3682456.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: szkoła publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: wybór kierownika projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakres rzeczowy Projektu obejmuje: 1) zakup pomocy dydaktycznych, urządzeń i sprzętu gastronomicznego - zgodnie z Regulaminem postępowania w sprawach o zamówienia publiczne oraz dokonywania wydatków publicznych nieobjętych przepisami o zamówieniach publicznych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, 2) zakup usług szkoleniowych dla uczniów - w trybie przetargu nieograniczonego, 3) promocję Projektu: min. ogłoszenia w prasie, oznaczenie sprzętu nalepkami informacyjnymi, oznaczanie pomieszczeń, w których odbywają się zajęcia, przygotowanie informacji o projekcie dla uczniów, ich rodziców i nauczycieli, zorganizowanie konferencji podsumowującej realizację Projektu, 4) utworzenie i zapewnienie funkcjonowania zespołu realizującego Projekt, składającego się z: koordynatora do spraw kursów i szkoleń i koordynatora do spraw sprawozdawczości finansowej, 6) zakupy artykułów biurowych. Przy wyłanianiu dostawców usług, sprzętu, artykułów objętych w/w zakresem rzeczowym niezbędne jest przestrzeganie procedur Prawa zamówień publicznych, Wytycznych w zakresie kwalifikowania wydatków w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki oraz Regulaminu postępowania w sprawach o zamówienia publiczne oraz dokonywania wydatków publicznych nieobjętych przepisami o zamówieniach publicznych w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Kielcach, Kierownik jest zobowiązany do realizacji Projektu Kompetentni absolwenci kieleckiego gastronomika, zgodnie z umową o dofinansowanie zawartą pomiędzy Świętokrzyskim Biurem Rozwoju Regionalnego i Zespołem Szkół Przemysłu Spożywczego, a w szczególności: - odpowiada za rzeczowo - finansową realizację Projektu zgodną z założeniami wniosku aplikacyjnego oraz umową o dofinansowanie. Odpowiada za realizację podejmowanych w ramach projektu działań, - kieruje i koordynuje pracę członków zespołu zarządzającego, - nadzoruje i sprawuje kontrolę nad dokumentowaniem wydatków związanych z realizowanym projektem, - odpowiada za kwalifikowalność ponoszonych kosztów oraz wydatkowanie środków zgodnie z zatwierdzonym harmonogramem (co do wielkości kosztów oraz czasu ich ponoszenia), - uczestniczy w przetargach na dostawy i usługi, - przygotowuje umowy z wykonawcami kursów i szkoleń oraz z dostawcami, - odpowiada za pełne, prawidłowe rozliczenie rzeczowe i finansowe całego projektu, - odpowiada za prawidłowe przygotowanie wymaganych sprawozdań do właściwej Instytucji Pośredniczącej w wymaganych i obowiązujących terminach, - uzgadnia i przekazuje do Instytucji Pośredniczącej, w formie pisemnej, informacje o dokonywanych zmianach w projekcie, - zapewnia warunki do przeprowadzenia kontroli wewnętrznych, zewnętrznych i audytów, - odpowiada za prawidłowe oznaczenie dokumentacji projektu - zgodnie z obowiązującymi wytycznymi, - odpowiada za prawidłowo przeprowadzoną promocję projektu, - odpowiada za rekrutację uczestników projektu, - realizuje zadania związane z wydatkowaniem środków finansowych w ramach cross-financingu, - odpowiada za przetwarzanie danych osobowych beneficjentów Projektu (Formularz PEFS) oraz szczegółową charakterystykę udzielonego im wsparcia, - prowadzi na bieżąco korespondencję z Instytucją Pośredniczącą oraz Urzędem Miasta..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 79.42.10.00 - Usługi zarządzania projektem inne niż w zakresie robot budowlanych .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 20.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu warunków (na Załączniku nr 2 do oferty),

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • a) ukończone studia wyższe, b) przygotowanie pedagogiczne, c) co najmniej 5 - letni staż pracy w szkole d) doświadczenie w kierowaniu co najmniej 2 projektami dla co najmniej 200 beneficjentów każdy z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w szkole w okresie 2 lat przed złożeniem oferty, e) doświadczenie w kierowaniu co najmniej 2 projektami z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki w szkole, w których realizowane były szkolenia z branży gastronomicznej w okresie 2 lat przed złożeniem oferty, f) doświadczenie w kierowaniu zespołem realizującym w szkole projekty z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki przez minimum 2 lata, g) udokumentowana znajomość specyfiki szkoleń zawodowych branży gastronomicznej, h) ukończenie kursów/szkoleń w zakresie: - wykorzystania funduszy Unii Europejskiej w szkole,

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zapewnienie obecności osoby wskazanej do realizacji zadania w siedzibie Zamawiającego co najmniej 25 godzin w tygodniu w godz. pracy szkoły oraz w dni wolne od zajęć dydaktycznych (soboty i niedziele), w których będą realizowane kursy i szkolenia w ramach Projektu,

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zapewnienie obecności osoby wskazanej do realizacji zadania w siedzibie Zamawiającego co najmniej 25 godzin w tygodniu w godz. pracy szkoły oraz w dni wolne od zajęć dydaktycznych (soboty i niedziele), w których będą realizowane kursy i szkolenia w ramach Projektu,(na Załączniku nr 9 do oferty),

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie o spełnianiu warunków (na Załączniku nr 10 do oferty),

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsps.edu.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.zsps.edu.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.01.2012 godzina 11:00, miejsce: nie dotyczy.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.