eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zduńska Wola › Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nie przekraczającej 209 000 Euro na dostawę artykułów spożywczych dla ZSRCKU.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-04-05

Zduńska Wola: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nie przekraczającej 209 000 Euro na dostawę artykułów spożywczych dla ZSRCKU.
Numer ogłoszenia: 77048 - 2016; data zamieszczenia: 05.04.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego , Wojsławice 118, 98-220 Zduńska Wola, woj. łódzkie, tel. 0-43 825 14 91, faks 0-43 825 14 90.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Szkół i Placówek Oświatowych.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej 30 000 Euro, nie przekraczającej 209 000 Euro na dostawę artykułów spożywczych dla ZSRCKU..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych od 01.07. 2016 do- 30. 06. 2017 Zamawiający dzieli przedmiot zamówienia na 6 części. Podane w opisie przedmiotu zamówienia miesięczne zapotrzebowanie na poszczególne artykuły żywnościowe obejmują ilości przewidziane dla zamówienia podstawowego. Zamawiający zastrzega, iż może w ramach prawa opcji zwiększyć zamówienie w ilości do 100% zamówienia podstawowego dla każdej z pozycji asortymentu. W razie skorzystania z prawa opcji, będą obowiązywały ceny wskazane w ofercie dla zamówienia podstawowego..

II.1.5)

V przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający dopuszcza udzielenie zamówienia uzupełniającego, stanowiącego nie więcej niż 20% zamówienia podstawowego

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0, 15.10.00.00-9, 15.81.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.07.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena tego warunku zostanie dokonana na podstawie złożonego przez Wykonawcę załącznika nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin płatności - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wojslawice.ksiezyc.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach Wojsławice 118 98-220 Zduńska Wola.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.04.2016 godzina 14:30, miejsce: Zespół Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Wojsławicach Wojsławice 118 98-220 Zduńska Wola.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj zamówienia Miesięczne zapotrzebowanie 1. mięso mielone 2 kg 2. szynka konserwowa 5 kg 3. karczek bez kości 5 kg 4. schab z kością 15 kg 5. łopatka bez kości 15 kg 6. żywiecka 2 kg 7 polędwica sopocka 5 kg 8. lichawska 5 kg 9. wątroba wieprzowa 5 kg 10. parówka 8 kg 11. wędzonka 5 kg 12. tyrolska 2 kg 13. kiełbaski pychotki 5 kg 14. szynka wiejska 5 kg 15. szynka śniadaniowa 3kg 16. pasztetowa 5 kg 17. żeberka 5 kg 18. filet z kurczaka 10 kg 19. udko z kurczaka 15 kg 20. porcja rosołowa 15 kg 21. pasztet drobiowy 5 kg 22. pieczeń z kaczki 22. pieczeń z kaczki 5 kg 23. rolada z kurczaka 5 kg 24. kiełbasa biała 7 kg 25. kaszanka 5 kg 26. brzuch wieprzowy 3 kg 27. boczek 3 kg 28. polędwica drobiowa 5 kg 29. kiełbasa krakowska 5 kg 30. szynka domowa 5 kg 31. szynka piknikowa 5 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj zamówienia Miesięczne zapotrzebowanie 1. cukier 1 kg 5 kg 2. olej rzepakowy 1 l 20 l 3. sok koncentrat 430 ml butelka 50 but. 4. herbata ekspresowa 100 saszetek 20 op 5. kwasek cytrynowy 20 g 10 szt. 6. szczaw 370 ml słoik 10 sł. 7. kasza jęczmienna 1 kg 10 kg. 8. ryż 1 kg 15 kg 9. papryka mielona 20 g 10 szt. 10. musztarda 180 g 10 sł 11. soczki 330 ml 30 but. 12. mąka typ 480 kg 20 kg 13. smalec kg 5 kg 14. sól 1kg 10 kg 15. majeranek 10 g 15 szt. 16. pieprz czarny mielony 20 g 15 szt. 17. pieprz ziołowy mielony 20 g 6 szt. 18 chrzan tarty 190 g 5 sł. 19. makaron świderki 500 g 30 szt. 20 makaron nitki 250 g 40 szt. 21 majonez 700 ml 5 sł. 22 makaron ryżowy 250 g 5 szt. 23 kukurydza konserwowa 370 ml 10 sł 24. ogórki konserwowe 900 ml 20 sł 25 przyprawa do potraw w proszku 200 g 10 szt 26 płatki kukurydziane 500 g 50 szt 27. żurek w proszku 500 g 9 szt 28 koncentrat pomidorowy 190 g 20 sł 29. koncentrat buraczany 300 g 5 sł 30 ananasy puszka 565 g 5 puszek 31. keczup 450 ml 10 but 32. liść laurowy 6 g 5 szt 33. kakao 200g 10 szt 34. kasza manna 500 g 3 kg 35. brzoskwinie w puszce 820 g 3 puszki 36. galaretka 75 g 10 szt. 37. przecier ogórkowy 190 g 10 sł 38. groszek konserwowy 370 ml 5 sł 39. mąka ziemniaczana 1 kg 2 kg 40. sałatka 1 kg 5 kg 41. sos pieczeniowy 30 g 10 szt 42. sos do sałatek 9 g 10 szt 43. papryka konserwowa 600 g 5 szt. 44. Miód 1 kg 20 szt. 45. Maca 100g 30 szt. 46. gofry 100g 30 szt. 47. krążki ryżowe 100 g 30 szt. 48. oregano 10 g 15 szt. 49. bazylia 10 g. 10 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: owoce i warzywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj zamówienia Miesięczne zapotrzebowanie 1.cebula kg 20 kg 2. jabłka kg 50 kg 3. seler kg 20kg 4. ziemniaki kg 600kg 5. kapusta młoda/ pekińska kg 7 kg 6. mandarynki kg 20 kg 7. kapusta czerwona kg 20 kg 8. banany kg 30 kg 9. kapusta biała kg 30 kg 10. marchew kg 20 kg 11. pietruszka kg 10 kg 12. kapusta kwaszona kg 30 kg 13. por szt. 20 szt 14. pomidor kg 30 kg 15. cytryna kg 2 kg 16. papryka kg 10 kg 17. fasola Jaś średni kg 7 kg 18. groch łupany kg 6 kg 19. pieczarki kg 12 kg 20 ogórek zielony kg 10 kg 21. ogórek kwaszony kg 12 kg 22. buraki kg 30 kg 23. nektarynki kg 12 kg 24. arbuz kg 7 kg 25. pomarańcza kg 30 kg 26. rzodkiewka pęczek 8 pęczków 27. kluski na parze szt. 200 szt 28. sałata 25 szt. 29. koper 15 pęczków 30. szczypior gruby 15 pęczków 31. kiwi 10 kg 32. gruszka 10 kg 33. brzoskwinia 10 kg 34. śliwka 10 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj zamówienia Miesięczne zapotrzebowanie 1. ser kanapkowy 150 g 50 szt. 2. jaja kl.II szt. 700 szt. 3. masło 200g kostka 100 szt. 4. mleko 1l 120 l. 5 śmietana 18% 250 g 15 szt. 6. ser żółty 1 kg 10 kg. 7. deser mleczny 120 g 30 szt. 8. serek wiejski 150 g 90 szt. 9. jogurt owocowy 175 g 200 szt. 10. serek homogenizowany 165g 50 szt. 11. ser twarogowy kg 15 kg 12. ser biały plastrowany 150 g. 15 szt. 13. śmietana 36% 0,5 l 3 szt. 14. Serek owocowy 165 g. 25 szt. 15. Jogurt naturalny 175 g 50 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj zamówienia Miesięczne zapotrzebowanie 1. chleb 0,6 kg 200 szt. 2. bułka kajzerka 50 g 120 szt. 3. bułka zwykła 50 g 120 szt. 4. bułka zwykła 100 g 120 szt. 5. chleb razowy 0,6 kg 70 szt. 6. bułka z ziarnem 50 g 120 szt 7. bułka grahamka 50 g 120 szt. 8. bułka tarta 1kg 10 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ryby i mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzaj zamówienia Miesięczne zapotrzebowanie 1. miruna bez skóry kg 8 kg 2. makrela wędzona kg 5 kg 3. kluski śląskie kg 10 kg 4. pierogi z mięsem kg 10 kg 5. sałatka z makreli 125 g 40 szt. 6. pyzy z mięsem kg 15 kg 7. mieszanka warzywna kg 5 kg 8. knedle z owocami 10 kg 9. Krokiety z kapustą i grzybami 5 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.07.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. Termin płatności - 5

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.