Og³oszenie z dnia 2018-11-02
Og³oszenie nr 643926-N-2018 z dnia 2018-11-02 r.
Samodzielny Publiczny Zak³ad Opieki Zdrowotnej Szpital nr 2 im. dr Tadeusza Boczonia w Mys³owicach: ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Zak³adu Opieki Zdrowotnej Szpitala nr 2 im. dr T. Boczonia w Mys³owicach
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: Zamieszczanie obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych
Nie
Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy
Nie
Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych
Nie
Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Samodzielny Publiczny Zak³ad Opieki Zdrowotnej Szpital nr 2 im. dr Tadeusza Boczonia w Mys³owicach, krajowy numer identyfikacyjny
000308258, ul.
Bytomska
41
,
41-400
Mys³owice, woj.
¶l±skie, pañstwo
Polska, tel.
723183366, , e-mail
e.przetargi@szpital2myslowice.pl, , faks
323183362.
Adres strony internetowej (URL): http://szpital2myslowice.pl/index.php/zamowienia-publiczne/przetargi
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorz±dowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):
Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
http://szpital2myslowice.pl/index.php/zamowienia-publiczne/przetargi
Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
pisemnie
Adres:
Sekretariat SP ZOZ Szpitala nr 2 im. dr T. Boczonia w Mys³owicach ul. Bytomska 41, 41-400 Mys³owice
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne
Nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:
¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia pacjentów Samodzielnego Publicznego Zak³adu Opieki Zdrowotnej Szpitala nr 2 im. dr T. Boczonia w Mys³owicach
Numer referencyjny:
Szp.2/NZ-271-13/18
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
Maksymalna liczba czê¶ci zamówienia, na które mo¿e zostaæ udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug polegaj±cych na zapewnieniu ca³odziennej, kompleksowej codziennej us³ugi w zakresie ¿ywienia pacjentów, dostawa posi³ków oraz odbiór i utylizacja odpadów pokonsumpcyjnych. 2. Us³uga ta w szczególno¶ci obejmuje : 2.1. przygotowanie posi³ków w ilo¶ciach wynikaj±cych z ilo¶ci hospitalizowanych pacjentów z uwzglêdnieniem wymogów Zamawiaj±cego i zaleceñ dietetycznych Instytutu ¯ywno¶ci i ¯ywienia w Warszawie. 2.2. dostarczanie posi³ków odpowiednim transportem w hermetycznych pojemnikach, termosach lub w innym systemie zapewniaj±cym szczelno¶æ mikrobiologiczn± i termiczn± opatrzonych etykiet± z nazw± oddzia³u, rodzajem diety oraz ilo¶ci± porcji do miejsca wydzielonego przez Zamawiaj±cego ("miejsce dostarczenia posi³ków"- kuchenki oddzia³owe ( dla 5 oddzia³ów 4 kuchenki ( Oddzia³ Rehabilitacji i Okulistyczny posiada wspóln± kuchenkê)). 2.3. odbiór brudnych pojemników z miejsca wyznaczonego przez Zamawiaj±cego. 2.4. odbiór odpadów pokonsumpcyjnych z miejsca wyznaczonego przez Zamawiaj±cego. 2.5. zmywanie i dezynfekcjê pojemników s³u¿±cych do przechowywania, przewozu i podawania ¿ywno¶ci, zgodnie z przepisami sanitarno - epidemiologicznymi do których stosowania zobligowane s± podmioty lecznicze. 3. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³±cznik nr 1 do SIWZ - Opis przedmiotu zamówienia. 4. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo opcji, tzn.: 4.1. Podane w Opisie Przedmiotu Zamówienia ilo¶ci posi³ków s± ilo¶ciami orientacyjnymi niezbêdnymi do obliczenia ceny oferty. 4.2. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ zmniejszenia lub zwiêkszenia ilo¶ci zamawianych posi³ków o 25%, stosownie do potrzeb wynikaj±cych z liczby hospitalizowanych pacjentów oraz przeprowadzanych zabiegów. 4.3. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ zmiany ilo¶ci posi³ków miêdzy pozycjami w zale¿no¶ci od potrzeb, bez konieczno¶ci zmian w umowie, pod warunkiem nie przekroczenia ogólnej warto¶ci umowy o zamówienie publiczne. W takim przypadku Wykonawca zobowi±zuje siê do zachowania cen jednostkowych na niezmienionym poziomie. Kompensacja nie mo¿e spowodowaæ zwiêkszenia ca³kowitej warto¶ci umowy. 4.4. Wykonawcy nie przys³uguje wobec Zamawiaj±cego roszczenie odszkodowawcze z tytu³u niewykorzystania zakresu ilo¶ciowego umowy oraz niewykorzystania ca³ej warto¶ci umowy z zastrze¿eniem zapisów pkt. 4.2. Niewykorzystanie przez Zamawiaj±cego umowy nie wymaga podania przyczyn oraz nie powoduje powstania zobowi±zañ odszkodowawczych z tego tytu³u. 5. Warunki realizacji us³ug okre¶la Wzór umowy stanowi±cy za³±cznik nr 4 do SIWZ. 6. Zamawiaj±cy zgodnie z art. 29 ust. 3a Prawa zamówieñ publicznych wymaga zatrudnienia przez wykonawcê lub podwykonawcê na podstawie umowy o pracê osób wykonuj±cych czynno¶ci wchodz±ce w sk³ad przedmiotu zamówienia polegaj±ce na przygotowaniu posi³ków (w szczególno¶ci wykonywaniu czynno¶ci kuchmistrza, kucharza, pomocy kuchennej itp.), je¿eli wykonanie tych czynno¶ci polega na wykonywaniu pracy w sposób okre¶lony w art. 22 § 1 Kodeksu pracy. 7.Zamawiaj±cy w zakresie realizowanych us³ug wymaga aby Wykonawca: 7.1. Dysponowa³ kuchni± zewnêtrzn±, w której Wykonawca bêdzie przygotowywa³ posi³ki zatwierdzon± na podstawie aktualnej decyzji w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego wydanej zgodnie z art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia potwierdzaj±cej spe³nienie wymagañ niezbêdnych do zapewnienia higieny i w³a¶ciwej jako¶ci zdrowotnej w zakresie przygotowywania posi³ków od surowca do gotowej potrawy oraz ¶wiadczenia us³ug cateringowych. 7.2. Dysponowa³ pojazdami do przewo¿enia ¿ywno¶ci zatwierdzonymi na podstawie aktualnej decyzji w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego wydanej zgodnie z art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia potwierdzaj±cej, ¿e spe³nia on wymagane warunki higieniczno-sanitarne przy dostawie posi³ków do miejsca przeznaczenia. 7.3. Spe³nia³ wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeñstwa ¿ywienia i ¿ywno¶ci w szczególno¶ci, w szczególno¶ci by³ wpisany do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej zak³adu Wykonawcy, w którym faktycznie bêd± wykonywane us³ugi na rzecz Zamawiaj±cego zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. 7.4. Posiada³ wdro¿one zasady systemu HACCP oraz zasady Dobrej Praktyki Higienicznej GHP oraz Dobrej Praktyki Produkcyjnej GMP zapewniaj±ce bezpieczeñstwo ¿ywno¶ci i ¿ywienia w kuchni Wykonawcy, w której faktycznie bêd± wykonywane us³ugi na rzecz Zamawiaj±cego.
II.5) G³ówny kod CPV: 55321000-6
Dodatkowe kody CPV:
| Kod CPV |
| 55520000-1 |
| 90400000-1 |
II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
z³
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Okre¶lenie przedmiotu, wielko¶ci lub zakresu oraz warunków na jakich zostan± udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesi±cach: 24 lub dniach:
lub
data rozpoczêcia: 2019-01-01 lub zakoñczenia: 2020-12-31
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków:
W tym zakresie Zamawiaj±cy wymaga aby Wykonawca:
1. By³ wpisany do rejestru zak³adów, o których mowa w art. 61 i 62 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia, podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej.
2. Posiada³ aktualn± decyzjê w³a¶ciwego miejscowo organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej wydan± na podstawie art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia,, zatwierdzaj±c± zak³ad wraz ze ¶rodkami transportu w zakresie przygotowania i przewozu posi³ków objêtych przedmiotem zamówienia.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków:
W tym zakresie Zamawiaj±cy wymaga aby Wykonawca:
1. By³ ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia ( z uwzglêdnieniem zdarzeñ losowych i zatruæ pokarmowych) na sumê gwarancyjn± nie mniejsz± ni¿ 300 000,00 z³.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków:
W tym zakresie Zamawiaj±cy wymaga aby Wykonawca:
1. Posiada³ wiedzê i do¶wiadczenie niezbêdne do wykonania zamówienia, tj. wykona³ w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 (dwa) zamówienia obejmuj±cych us³ugê ca³odziennego kompleksowego ¿ywienie pacjentów w podmiotach leczniczych o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 200 000,00 z³ brutto ka¿da.
2. Dysponowa³ personelem zdolnym do wykonania zamówienia, tj. minimum dwoma dyplomowanymi kucharzami oraz dwoma dyplomowanymi dietetykami ze specjalizacj± ¿ywienie cz³owieka.
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób:
Tak
Informacje dodatkowe:
1. Wykonawca mo¿e w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu, polegaæ na zdolno¶ciach technicznych lub zawodowych innych podmiotów, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nim stosunków prawnych, po spe³nieniu warunków okre¶lonych w art. 22a Prawa zamówieñ publicznych.
Wykonawca, który polega na zdolno¶ciach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodniæ Zamawiaj±cemu, ¿e realizuj±c zamówienie, bêdzie dysponowa³ niezbêdnymi zasobami tych podmiotów, w szczególno¶ci przedstawiaj±c zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia. Zobowi±zanie, o którym mowa w zdaniu poprzednim wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ wraz z ofert±.
III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak
Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
Tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
Nie
1.Odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt. 1 Prawa Zamówieñ Publicznych. 2. Za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert lub innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e Wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem podatkowym w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu. 3. Za¶wiadczenie w³a¶ciwej terenowej jednostki organizacyjnej Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego albo innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne lub zdrowotne, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert lub innego dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e Wykonawca zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymania w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu. W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie, ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie, których oferta zosta³a najwy¿ej oceniona na wezwanie Zamawiaj±cego przekazuje dokumenty wymienione powy¿ej. W przypadku gdy Wykonawca, którego oferta zosta³a oceniona najwy¿ej zamierza powierzyæ wykonanie czê¶ci zamówienia Podwykonawcy, który nie jest podmiotem, na którego zdolno¶ciach lub sytuacji Wykonawca polega na zasadach okre¶lonych w art. 22a Prawa Zamówieñ Publicznych na wezwanie Zamawiaj±cego przekazuje: dokumenty wymienione powy¿ej dla Podwykonawcy. Wykonawca, który ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczpospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w powy¿ej sk³ada dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e: 1. nie zalega z op³acaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne lub zdrowotne albo ¿e zawar³ porozumienie z w³a¶ciwym organem w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególno¶ci uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu. Dokument winien byæ wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert. 2. nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci. Dokument winien byæ wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. 3. Je¿eli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania lub miejsce zamieszkania ma osoba, której dokument dotyczy, nie wydaje siê dokumentów, o których mowa powy¿ej zastêpuje siê je dokumentem zawieraj±cym odpowiednio o¶wiadczenie Wykonawcy, ze wskazaniem osoby albo osób uprawnionych do jego reprezentacji, lub o¶wiadczenie osoby, której dokument mia³ dotyczyæ, z³o¿one przed notariuszem lub przed organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego w³a¶ciwym ze wzglêdu na siedzibê lub miejsce zamieszkania Wykonawcy lub miejsce zamieszkania tej osoby. Dokument ten powinien byæ wystawiony z zachowaniem terminów wskazanych w pkt. 7.11.1 i 7.11.2 SIWZ. W przypadku oferty wspólnej dokumenty sk³ada odrêbnie ka¿dy z uczestników.
III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:
1. za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej zak³adu Wykonawcy, w którym faktycznie bêd± wykonywane us³ugi na rzecz Zamawiaj±cego zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia,
2. aktualn± decyzjê w³a¶ciwego miejscowo organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej wydan± na podstawie art. 65 ust. 1 pkt 2 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia,, zatwierdzaj±c± zak³ad wraz ze ¶rodkami transportu w zakresie przygotowania i przewozu posi³ków objêtych przedmiotem zamówienia.
3. dokument potwierdzaj±cy, ¿e jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia ( z uwzglêdnieniem zdarzeñ losowych i zatruæ pokarmowych) na sumê gwarancyjn± nie mniejsz± ni¿ 300 000,00 z³.
4. wykaz us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ ci±g³ych równie¿ wykonywanych, polegaj±cych na ca³odziennym kompleksowym ¿ywieniu pacjentów w podmiotach leczniczych o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 200 000,00 z³ brutto, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych, czy te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego us³ugi by³y wykonywane, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych s± wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie Wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert w niniejszym postêpowaniu. Wzór wykazu okre¶la za³±cznik nr 6 do SIWZ.
W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie, ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie, których oferta zosta³a najwy¿ej oceniona na wezwanie Zamawiaj±cego przekazuje dokumenty wymienione powy¿ej - tylko w zakresie, w którym dany Wykonawca wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
Certyfikat, ¶wiadectwo, decyzjê, opiniê lub inny dokument potwierdzaj±cy wdro¿enie i przestrzeganie zasad systemu HACCP zapewniaj±cego bezpieczeñstwo ¿ywno¶ci i ¿ywienia w kuchni Wykonawcy, w której faktycznie bêd± wykonywane us³ugi na rzecz Zamawiaj±cego. W przypadku wspólnego ubiegania siê o zamówienie, ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie, których oferta zosta³a najwy¿ej oceniona na wezwanie Zamawiaj±cego przekazuje dokumenty wymienione powy¿ej- tylko w zakresie, w którym dany Wykonawca wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu oraz brak podstaw wykluczenia.
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)1. Wype³niony i podpisany Formularz Asortymentowo-Cenowy zgodnie ze wzorem stanowi±cym za³±czniki Nr 2 do SIWZ. 2. Wype³niony i podpisany Formularz oferty, sporz±dzony na podstawie wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 3 do SIWZ. 3. Wype³nione i podpisane O¶wiadczenie sporz±dzone na podstawie wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 5 do SIWZ. 4. Wype³nione i podpisane o¶wiadczenie - Wykaz osób sporz±dzone na podstawie wzoru stanowi±cego za³±cznik Nr 7 do SIWZ. 5. Dokument okre¶laj±cy zasady reprezentacji oraz osoby upowa¿nione do reprezentacji Wykonawcy ( Pe³nomocnictwo). Pe³nomocnictwo - umocowanie do reprezentacji Wykonawcy, w przypadku , gdy upowa¿nienie do podpisania oferty nie wynika bezpo¶rednio z odpisu z w³a¶ciwego rejestru , albo z centralnej ewidencji informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej (np. KRS, CEIDG) dostêpnego bez ograniczeñ na stronach internetowych ogólnodostêpnych baz danych. 6. 7.3. Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 Prawa zamówieñ publicznych, przekazuje Zamawiaj±cemu, bez dodatkowego wezwania, o¶wiadczenie o przynale¿no¶ci lub braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Prawa zamówieñ publicznych. Wzór o¶wiadczenia stanowi za³±cznik nr 8 do SIWZ. Wraz ze z³o¿eniem o¶wiadczenia o przynale¿no¶ci do grupy kapita³owej, Wykonawca mo¿e przedstawiæ dowody, ¿e powi±zania z innym Wykonawc± tej grupy nie prowadz± do zak³ócenia konkurencji w postêpowaniu o udzielenie zamówienia. Uwaga - o¶wiadczenia / wype³nionego za³±cznika nr 8 do SIWZ nie nale¿y sk³adaæ wraz z ofert±. Aby by³o skuteczne, nale¿y je z³o¿yæ dopiero po otwarciu ofert. W przypadku wykonawców wystêpuj±cych wspólnie do z³o¿enia o¶wiadczenia zobowi±zany jest ka¿dy z wykonawców. 6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, dokument ustanawiaj±cy Pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie niniejszego zamówienia publicznego.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
Nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa bêdzie zawarta:
Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której bêd± zamieszczone dodatkowe informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) Nie
Nale¿y podaæ adres strony internetowej, na której aukcja bêdzie prowadzona:
Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
| Kryteria | Znaczenie |
| cena | 60,00 |
| Kwalifikacje i do¶wiadczenie personelu przygotowuj±cego posi³ki | 20,00 |
| aspekty spo³eczne realizacji przedmiotu zamówienia | 20,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:
Wstêpny harmonogram postêpowania:
Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:
Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:
Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonania zmiany umowy w nastêpuj±cych sytuacjach: a. gdy nast±pi zmiana danych podmiotów zawieraj±cych umowê; b. gdy nast±pi obni¿enie ceny przedmiotu umowy przez Wykonawcê (mo¿e nast±piæ w ka¿dym czasie i nie wymaga zgody Zamawiaj±cego ani sporz±dzenia aneksu do Umowy); c. w przypadku zmiany terminu realizacji us³ug - dot. zmiany organizacyjnej po stronie Zamawiaj±cego. d. w przypadku zmiany stawki podatku VAT w przypadku urzêdowej zmiany. W takim przypadku zmianie ulegnie cena brutto; cena netto pozostanie niezmieniona; e. w przypadku zmiany wynagrodzenia okre¶lonego w § 11 ust. 1 w przypadku zmiany wysoko¶ci minimalnego wynagrodzenia za pracê, zasad podlegania ubezpieczeniom spo³ecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysoko¶ci stawki sk³adki na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne z zastrze¿. zapisów § 11 ust. 8 pkt. c i d - ust. 10. f. W przypadku zmiany osób realizuj±cych us³ugê, pod warunkiem zaproponowania osoby/osób o kwalifikacjach i do¶wiadczeniu nie gorszych ni¿ osoby wykazane w ofercie. g. Gdy nast±pi zmiana ¶rodka transportu wykorzystywanego do realizacji umowy, pod warunkiem, ¿e bêdzie on spe³nia³ warunki higieniczno-sanitarne i bêdzie zatwierdzony przez Pañstwowy Inspektorat Sanitarny. h. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ przed³u¿enia terminu obowi±zywania umowy w przypadku niepe³nej realizacji przedmiotu umowy, w okresie jej obowi±zywania, przy zachowaniu jej warto¶ci (nie d³u¿ej ni¿ o 30 dni); 2. Wykonawcy nie przys³uguje wobec Zamawiaj±cego roszczenie odszkodowawcze z tytu³u niewykorzystania zakresu ilo¶ciowego umowy oraz niewykorzystania ca³ej warto¶ci umowy z zastrze¿. § 1 ust. 4. Niewykorzystanie przez Zamawiaj±cego umowy nie wymaga podania przyczyn oraz nie powoduje powstania zobowi±zañ odszkodowawczych z tego tytu³u. 3. W przypadku zaistnienia którejkolwiek z okoliczno¶ci okre¶lonych w ust. 1 Wykonawca zobowi±zany bêdzie przed³o¿yæ Zamawiaj±cemu pisemny wniosek o zmianê Umowy z uzasadnieniem proponowanej zmiany. W przypadku nie wyra¿enia zgody przez Zamawiaj±cego na proponowan± zmianê, Zamawiaj±cy ma prawo rozwi±zaæ umowê za jednomiesiêcznym wypowiedzeniem. 4. Wszelkie zmiany niniejszej Umowy wymagaj± formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):
¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 2018-11-13, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
Nie
Wskazaæ powody:
Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> polski
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
INNE PRZETARGI Z MYS£OWIC
- "Zakup 1 szt. samochodu typu PICUP z napêdem 4x4 dla Komendy Miejskiej Pañstwowej Stra¿y Po¿arnej w Mys³owicach w 2025 r."
- SZKOLENIA/WARSZTATY DLA RODZIN ZASTÊPCZYCH I PROWADZ¡CYCH RODZINNE DOMY DZIECKA
- PSYCHOTERAPIA INDYWIDUALNA
- Dostawa produktów leczniczych do programu lekowego pn. Leczenie pacjentów z chorobami siatkówki dla SP ZOZ Szpitala nr 2 w Mys³owicach
- Zawarcie umowy na dostawy worków foliowych do gromadzenia odpadów komunalnych w Mie¶cie Mys³owice w roku 2026
- Psychoterapia rodzinna
wiêcej: przetargi w Mys³owicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gor±cych posi³ków uczniom do szkó³ na terenie Gminy Radzi³ów w 2026 roku
- Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków dla placówek opiekuñczo-wychowawczych "Piaskowy Dom", "Morski Dom", "Wichrowy Dom" w Gdañsku
- KOMPLEKSOWA US£UGA WYNAJMU URZ¡DZEÑ SANITARNYCH
- Us³uga cateringowa zbiorowego ¿ywienia dla Oddzia³ów Zamiejscowych Gminnego Przedszkola Publicznego "BAJKA" we Frydku.
- Us³uga cateringowa zbiorowego ¿ywienia dzieci uczêszczaj±cych do Gminnego ¯³obka "Weso³a Ciuchcia" w Karczewie
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 czê¶ci
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





