Ogłoszenie z dnia 2009-03-16
Tarnów:
Wykonanie usługi cateringowej dla 740 osób pracujących uczestniczących w kursach (szkoleniach) w ramach projektu pn. Nowe wyższe kwalifikacje - to większa szansa na rynku pracy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki
Numer ogłoszenia: 63538 - 2009; data zamieszczenia: 16.03.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Małopolski Ośrodek Ruchu Drogowego w Tarnowie, ul. Okrężna 2F, Tarnów, woj. małopolskie, tel. 014 6269911, faks 014 6269911.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa osoba prawna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Wykonanie usługi cateringowej dla 740 osób pracujących uczestniczących w kursach (szkoleniach) w ramach projektu pn. Nowe wyższe kwalifikacje - to większa szansa na rynku pracy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi cateringowej dla 740 osób pracujących uczestniczących w kursach (szkoleniach) w ramach projektu pn. Nowe wyższe kwalifikacje - to większa szansa na rynku pracywspółfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki; Priorytet VIII; Działanie 8.1. Poddziałanie 8.1.1. Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw, prowadzonego w trybie zamówienia z wolnej ręki, zgodnie z ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655, z 2008 r. Nr. 171, poz. 1058), na podstawie art. 66 w związku z art. 5, ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655, z 2008 r. Nr. 171, poz. 1058) - w postępowaniach o udzielenie zamówienia, których przedmiotem są usługi wykazane w załączniku XVII B do dyrektywy 2004.17.WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 31 marca 2004 r. kategoria nr 17, usługi hotelarskie i restauracyjne nr CPV od 55100000-1 do 55524000-9 i od 98340000-8 do 98341100-6.
Realizacja usługi cateringowej odbywać się będzie od dnia podpisania umowy do dnia 31.01.2011 r. Przewidziane w projekcie kursy (szkolenia) odbywać się będą w godzinach popołudniowych.
Orientacyjny podział ilościowy zestawów cateringowych z podziałem na lata:
Rok 2009
Kurs dla kierowców na uzyskanie kwalifikacji zawodowych do pracy w transporcie drogowym osób:
360 zestawów
Kurs dla kierowców na uzyskanie kwalifikacji zawodowych do pracy w transporcie drogowym rzeczy: 1215 zestawów
Szkolenie kierowców przewożących towary niebezpieczne w ruchu drogowym - ADR: 500 zestawów
Szkolenie kierowców wózków jezdniowych z mechanicznym napędem układu podnoszenia-widłowy wraz z uzyskaniem uprawnień UDT i modułem magazyniera: 600 zestawów
operatorów żurawi przenośnych HDS: 210 zestawów
Rok 2010
Kurs dla kierowców na uzyskanie kwalifikacji zawodowych do pracy w transporcie drogowym osób: 360 zestawów
Kurs dla kierowców na uzyskanie kwalifikacji zawodowych do pracy w transporcie drogowym rzeczy: 1260 zestawów
Szkolenie kierowców przewożących towary niebezpieczne w ruchu drogowym - ADR: 500 zestawów
Szkolenie kierowców wózków jezdniowych z mechanicznym napędem układu podnoszenia-widłowy wraz z uzyskaniem uprawnień UDT i modułem magazyniera: 600 zestawów
operatorów żurawi przenośnych HDS: 210 zestawów
Rok 2011
Kurs dla kierowców na uzyskanie kwalifikacji zawodowych do pracy w transporcie drogowym rzeczy: 45 zestawów
W ramach cateringu dla każdej osoby w danym dniu szkolenia/kursu przewidziany jest obiad: zupa + danie główne z przystawką + napój (w siedzibie Zamawiającego lub siedzibie Wykonawcy usługi) oraz poczęstunek: bufet kawowo-deserowy w siedzibie Zamawiającego.
Obiad dla jednej osoby przygotowany z produktów własnych Wykonawcy dla uczestników kursów(szkoleń) powinien zawierać:
1) Ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza gryczana,
2) Sztuka mięsa bez sosu, lub sztuka mięsa z sosem, lub kotlet schabowy, lub ryba bez panierki, lub ryba z panierką, lub udziec z kurczaka, lub kotlet mielony, lub gulasz potrawka,
3) Surówka warzywna, lub warzywa gotowane, lub ogórki kiszone,
4) Kompot lub napój lub sok owocowy.
Sposób podania: u Wykonawcy w sali restauracyjnej na zastawie stołowej przy stolikach, w miejscu wskazanym przez Zamawiającego; danie podane na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych i serwetek.
Czas podania obiadu: między 16.00 a 17.00 każdego dnia kursowo-szkoleniowego.
a. Menu bufetu kawowo-deserowego przygotowane z produktów własnych Wykonawcy dla uczestników kursów(szkoleń) obejmuje:
- Kawę czarną w filiżankach po jednej na osobę,
- Herbatę czarną tradycyjną w filiżankach po jednej na osobę,
- Ciastka kruche (herbatniki),
- Woda mineralna gazowana, niegazowana - 0,25 lub 0,33 l na osobę,
- Cukier, śmietanka do kawy, cytryna do herbaty dla wszystkich uczestników.
Sposób podania: w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w formie szwedzkiego stołu z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek.
Czas serwisu bufetu kawowo-deserowego: od godziny 16.00 do 20.00 każdego dnia kursowo-szkoleniowego..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 109532.71 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej:
tak, projekt/program:
współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w Programie Operacyjnym Kapitał Ludzki, nr umowy zawartej z WUP UDA-POKL.08.01.01-12-016/08-00.
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.02.2009.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- GRUBCIO BAR s.c. K. i D. Świątańscy
ul. Elektryczna 6, Zakład Produkcyjny Nr 2, ul. Okrężna 4a, 33-100 Tarnów, kraj/woj. małopolskie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 117200
- Oferta z najniższą ceną: j.w. oferta z najwyższą ceną: j.w.
- Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z TARNOWA
- DOSTAWA LEKÓW GOTOWYCH DLA MOŚCICKIEGO CENTRUM MEDYCZNEGO SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ W TARNOWIE.
- Wykonanie termomodernizacji w budynku mieszkalnym przy ul. Malczewskiego 3 w Tarnowie w formule zaprojektuj i wybuduj
- Dostawy: odczynników, kalibratorów, materiałów kontrolnych i zużywalnych niezbędnych do wykonywania badań parametrów krytycznych wraz z dzierżawą dwóch analizatorów pracujących: jeden w ...
- Dostawa urządzenia badawczego do pracowni kosmetologicznej i pracowni badawczej Akademii Tarnowskiej
- Dostawa warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Tarnowie i Oddziału Zewnętrznego w Tarnowie-Mościach - I półrocze 2026
- Modernizacja Systemu Ostrzegania i Alarmowania na terenie miasta Tarnowa
więcej: przetargi w Tarnowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





