eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wieliczka › Zakup usług organizacji kursów zawodowych w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce - kursybarmański, kelnerski i carving.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-02-23

Wieliczka: Zakup usług organizacji kursów zawodowych w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce - kursy: barmański, kelnerski i carving.
Numer ogłoszenia: 62641 - 2011; data zamieszczenia: 23.02.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 11686 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Wielicki, ul. Dembowskiego 2, 32-020 Wieliczka, woj. małopolskie, tel. 012 2880210, faks 012 2880040.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup usług organizacji kursów zawodowych w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce - kursy: barmański, kelnerski i carving..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1/. Przedmiotem niniejszego postępowania jest zorganizowanie kursów zawodowych: barmańskiego, kelnerskiego i carvingu w ramach realizacji projektu pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce. 2/. Szczegółowe wymagania związane z realizacją przedmiotu zamówienia: a/. Kurs baramański: Tematyka szkolenia: kurs barmański dla uczniów szkoły gastronomicznej - zawierający następujące zagadnienia: -wprowadzenie do zawodu barmana, -zarys technologii i towaroznawstwa napojów alkoholowych i bezalkoholowych, -podział i charakterystyka napojów mieszanych, -technika miksowania , teoretyczne i praktyczne zastosowanie receptur, -wyposażenie i organizacja profesjonalnego Cocktail - Baru, -miksowanie w stylu wolnym. Czas trwania szkolenia: 30 godzin Liczba uczestników szkolenia: 10 osób Czas realizacji: luty-czerwiec 2011 roku według ustaleń z Zamawiającym. Kurs powinien zostać zorganizowany w czasie wolnym od nauki szkolnej z uwzględnieniem konieczności dojazdu uczniów do miejsca realizacji kursu. Preferowane dni: piątek - niedziela. b/. Kurs kelnerski Tematyka szkolenia: kurs kelnerski dla uczniów szkoły gastronomicznej - zawierający następujące zagadnienia: -zasady obsługi gości indywidualnych w tym w szczególności: obsługa konsumenta, serwis dań, serwis wina, serwis champagne. -obsługa imprez okolicznościowych, organizacji bankietów, obsługi konferencji, przerw kawowych. Czas trwania szkolenia: 30 godzin Liczba uczestników szkolenia: 10 osób Czas realizacji: luty-czerwiec 2011 roku według ustaleń z Zamawiającym. Kurs powinien zostać zorganizowany w czasie wolnym od nauki szkolnej z uwzględnieniem konieczności dojazdu uczniów do miejsca realizacji kursu. Preferowane dni: piątek - niedziela. c/. Kurs carvingu Tematyka szkolenia: kurs carvingu dla uczniów szkoły gastronomicznej. Kurs powinien zawierać następujące zagadnienia: -nauka podstawowych rodzajów cięć używanych w carvingu, -nauka wykonywania dekoracji z warzyw i owoców oraz rzeźby z arbuza i melona, -układanie kompozycji z wykonanych owoców i warzyw, Tematyka szkolenia może zostać rozszerzona przez Wykonawcę. Czas trwania szkolenia: 8 godzin Liczba uczestników szkolenia: 10 osób Czas realizacji: luty-czerwiec 2011 roku według ustaleń z Zamawiającym. Kurs powinien zostać zorganizowany w czasie wolnym od nauki szkolnej z uwzględnieniem konieczności dojazdu uczniów do miejsca realizacji kursu. Preferowane dni: piątek - niedziela. 3/. Obowiązki wykonawcy: -zabezpieczenie sali z wyposażeniem przystosowanej do realizacji opisanego wyżej szkolenia. -opracowanie i przedstawienie szczegółowego harmonogramu realizacji szkolenia, -realizacja szkolenia przez wykwalifikowanych trenerów posiadających doświadczenie w prowadzeniu szkoleń z wyżej wymienionego tematu. -w przypadku, gdy szkolenie trwa ponad 6 godzin w jednym dniu Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia uczestnikom szkolenia dodatkowo ciepłego posiłku. -po zakończeniu szkolenia przygotowanie i wręczenie uczestnikom: a. zaświadczenia/certyfikatu o ukończeniu szkolenia zawierające informację o jego temacie oraz wymiarze godzin, b. dodatkowego zaświadczenia o ukończeniu szkolenia zawierające informację o jego temacie oraz wymiarze godzin, wydane zgodnie z aktualnymi wytycznymi Departamentu Zarządzania Europejskim Funduszem Społecznym Ministerstwa Rozwoju Regionalnego dotyczącymi zasad oznaczania projektów i działań informacyjno-promocyjnych w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (przykładowy wzór zostanie udostępniony przez Zamawiającego), 4/. Wykonawca po zakończeniu szkolenia przeprowadzi jego ewaluację za pomocą anonimowych ankiet ewaluacyjnych przygotowanych wg. wzoru udostępnionego przez Zamawiającego. 5/.Wykonawca po zakończeniu szkolenia przedstawi Zamawiającemu następujące dokumenty zatwierdzone przez przedstawiciela Wykonawcy: a. listę obecności na szkoleniu, b.program szkolenia oraz dziennik zajęć, c. protokół z egzaminu, jeśli był przeprowadzony, d.potwierdzenia odbioru materiałów szkoleniowych, jeżeli były przygotowywane, wraz z jednym egzemplarzem materiałów, e. kopie wydanych zaświadczeń i certyfikatów oraz listę potwierdzającą ich odbiór przez uczestników, f. listę potwierdzającą korzystanie z serwisu kawowego lub posiłku, jeżeli był przygotowywany dla uczestników szkolenia, g. informację o zrealizowaniu usługi wraz z fakturą VAT. 6/. W ramach promocji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a.oznakowania sal, w których odbywały się będą zajęcia zgodnie z Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, b.informowania uczestników kursu o fakcie współfinansowania zajęć ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, c.stosowania na wszystkich dokumentach w trakcie wykonywania przedmiotowego zamówienia niżej znaków takich jak: logo POKL, logo Unii Europejskiej wraz z odwołaniem do Unii Europejskiej i Europejskiego Funduszu Społecznego, logo Województwa Małopolskiego, logo projektu, logo Powiatu Wielickiego, hasło promocyjne POKL.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego za pośrednictwem Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, działanie 9.2; Projekt Systemowy Województwa Małopolskiego Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Małopolsce.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.02.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Krakowska Szkoła Restauratorów Szymon Kohut, ul. Kobierzyńska 101/18, 30-348 Kraków, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13821,14 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 11350,00

  • Oferta z najniższą ceną: 11350,00 / Oferta z najwyższą ceną: 27100,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.