Ogłoszenie z dnia 2017-11-23
Ogłoszenie nr 620875-N-2017 z dnia 2017-11-23 r.
Dom Pomocy Społecznej: Dostawy artykułów spożywczych
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
Nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
Nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
Nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Pomocy Społecznej, krajowy numer identyfikacyjny
29792200000, ul.
Więckowice, ul. Słoneczna
3
,
32082
Bolechowice, woj.
małopolskie, państwo
Polska, tel.
122 851 603, e-mail
wieckowicezam@poczta.onet.pl, faks
122 852 010.
Adres strony internetowej (URL):
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorządowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
dpswieckowice.pl/zamówienia publiczne/powyżej 30 tys. eu
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
Nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
osobiście, pocztą pocztą kurierską,przez posłańca
Adres:
Dom Pomocy Społecznej, Więckowice, ul. Słoneczna 3, 32-082 Bolechowice
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy artykułów spożywczych
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Część I artykuły spożywcze sypkie i różne, dostawy w ciągu roku 2018, ogólna ilość w roku:1 Andruty-wafle cukrzycowe op. do 110g kg 100 2 Budyń bez cukru śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, malinowy op.do 1 kg kg 150 3 Bulion drobiowy Winiary op. do 2 kg kg 8 4 Chrupki krakowskie a 350 g szt. 80 5 Ciastka deserowe różne, których termin przydatności do spożycia wynosi min. 14 dni a max 45 dni od daty produkcji kg 190 6 Ciastka herbatniki szkolne kg 45 7 Ciastka krakersy Lajkonik lub równoważne o wart. energetycznej 476 kcal, 21 g tłuszczu, 62 g węglowodanów na 100g, op . - 180 g kg. 30 8 Ciastka typu Grześki w czekoladzie a 36 g kg 80 9 Cukier a 1 kg kg 2400 10 Cukier puder a 0,5 kg kg 130 11 Cukier waniliowy op. do 1 kg kg 9,2 12 Cukierki w czekoladzie - mieszanka krakowska kg 22 13 Cynamon op. do 1kg kg 1,5 14 Czekolada dla diabetyków a 100 g kg. 40 15 Czosnek granulowany op. do 1 kg kg 19 16 Drożdże piekarskie op do 100 g kg 10,5 17 Galaretka owocowa op. do 1 kg, o zawartości żelatyny wieprzowej, smak: truskawkowy wiśniowy ,brzoskwiniowy, agrestowy itp kg 160 18 Herbata ekspres. Owocowa ze sznurkiem różne smaki Vitax op. po 20 szt. op. 350 19 Herbata liściasta Madras op.do 1 kg kg 150 20 Kakao Wawel extra lub równoważne op. 100g, sypkie , b/cukru , ciemne niskotłuszczowe o zaw. 10-12% w 100g suchej masy kg 16 21 Kasza jęczmienna sypka , średnia op. do 1 kg kg 180 22 Kasza manna sypka , op. do 1 kg kg 150 23 Kawa zbożowa Kujawianka lub równoważna op.do 0,5 kg składniki: żyto prażone 60%, Jęczmień 20%, cykoria , burak prażony kg 150 24 Ketchup Roleski lub równoważny - łagodny , op plastikowe do 0,5 kg, gęsty produkowany z pomidorów(205 g pomidorów w 100 g ketchupu), o intensywnej czerwonej barwie, b/konserwantów, zagęstników i dodatków "E" kg 85 25 Ketchup Roleski lub równoważny - pikantny , op plastikowe do 0,5 kg, gęsty produkowany z pomidorów(205 g pomidorów w 100 g ketchupu), o intensywnej czerwonej barwie, b/konserwantów, zagęstników i dodatków "E" kg 80 26 Kisiel bez cukru op. do 1 kg smak: malinowy , wiśniowy , truskawkowy, ctrynowy, morelowy, itp kg 145 27 Kleik ryżowy błyskawiczny Bobovita lub równoważny a 200 g , zawierający 99,9% mąki ryżowej kg 4 28 Kminek op. do 1 kg kg 2,5 29 Konserwa rybna śledź w pomidorach op. 300 -330g , zawartość śledzia min. 55% w 100 g produktu kg 45 30 Konserwa rybna śledź w oleju op. 300 -330g , zawartość śledzia min. 55% w 100 g produktu kg 45 31 Kwasek cytrynowy op. do 1 kg kg 17 32 Liście laurowe op do 1 kg kg 1,3 33 Majeranek op do 0,2 kg kg 1,5 34 Majonez Roleski lub równoważny op. do 1 kg , stołowy o zawartości tłuszczu nie mniej niż 51% i jaj kurzych nie mniej niż 11% gęsty , b/konserwantów , barwa kremowa kg 340 35 Makaron drobny 4-ro jajeczny , wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg kg 300 36 Makaron nitki 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg kg 150 37 Makaron łazanki 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg op. kg 70 38 Makaron różny 4-ro jajeczny wysokiej jakości - zachowujący kształt po ugotowaniu op. a 05 kg op. kg 420 39 Makrela wędzona kg 150 40 Mąka pszenna tortowa op. do 1 kg typ 450, sypka ,barwa jasno kremowa kg 2200 41 Mąka ziemniaczana op. do 1 kg kg 150 42 Miód naturalny wielokwiatowy płynny op. do 400g kg 70 43 Musztarda delikatesowa Roleski lub równoważna op. do 0,5 kg, b/konserwantów , zagęstników , stabilizatorów i dodatków "E" kg 70 44 Ocet 10 % op. do 0,5 l l 30 45 Olej butelka do 1 l , roślinny z pierwszego tłoczenia ,o niskiej zawartości kwasu erukowego , nadający się do pieczenia i smażenia l 425 46 Oregano opak do 50g kg 0,5 47 Paluszki słone Lajkonik lub równoważne , mające 374 kcal op do300 g kg 135 48 Pieprz czarny mielony op. do 1 kg kg 22 49 Płatki kukurydziane Corn Flakes op. do 1 kg b/dodatków smakowych kg 70 50 Płatki owsiane górskie , barwa swoista dla produktu op. 0,5 - 1 kg klasa I kg 140 51 Proszek do pieczenia op. do 50 g kg 3 52 Przyprawa do drobiu złocista Kamis lub równoważna op. do 1 kg o zawartości: sól ,papryka słodka,14%,gorczyca biała, czosnek 5,8%,kolendra, kurkuma, koziradka2,4%,chili2%, imbir ,cynamon ,kmin ,goździki ,gałka muszkatałowa kg 3,8 53 Przyprawa do mięsa Kamis lub równoważna op. do 1 kg o zawartości : sól , czosnek ,gorczyca ,kminek ,kolendra ,papryka słodka ,majeranek, rozmaryn, chili, czomber kg 1,3 54 Przyprawa do potraw Kucharek lub równoważna op. do 1 kg, o zawartości min 15,5% suszonych warzyw kg 72 55 Przyprawa w płynie do zup Winiary a 1 l l 180 56 Rodzynki op. od 0,5 do 1 kg , owoce średniej wielkości typu sułtańskie kg 35 57 Ryż barwa biała , długoziarnisty , op. do 1 kg , klasa I kg 410 58 Sól kuchenna jodowana op. do 1 kg kg 665 59 Śledzie solone Matjas op. do 3 kg po odcieku 2 kg kg 100 60 Śledzie solone Matjas op. do 5 kg po odcieku 4 kg kg 100 61 Śliwki suszone bez pestek op do 250g kg 8 62 Śmietanka śnieżka op. do 60 g kg 20 63 Wiórka kokosowe op. do 100 g kg 18 64 Ziele angielskie op. do 1 kg kg 3 65 Żelatyna spożywcza wieprzowa op. do 1 kg kg 35 Część II artykuły spożywcze przetwory, dostawy w ciągu roku 2018, ogólna ilość w roku: 1 Barszcz biały kiszony z mąki żytniej op do 0,5 l butelki l 180 2 Barszcz czerwony koncentrat Krakus lub równoważny op do 0,3 l zawierający zagęszczony sok z buraka czer. 59,2% l 75 3 Brzoskwinie w syropie a 850g w puszce ,bez pestek krojone w połówki szt 25 4 Chrzan tarty Polonais op 200g min 62 % chrzanu ,102kcal, tłuszczu 07g,białko2,7g na100g produktu lub równoważny kg 115 5 Dżem bez cukru op do 400 g z kawałkami owoców różne smaki, b/konserwantów min 40% owoców kg 370 6 Groszek konserw.op.do 400 g z otwieraczem, sałatkowy średnie ziarna kg 165 7 Koncent pomidorowy 30%Pudliszki ze świeżych pomidorów b/żadnych dodatków min104 kcal, tłuszcz 0,8g, węglowod. 18 g op do 1 kg lub równoważny kg 180 8 Koncent pomidorowy 28 -30%Pudliszki ze świeżych pomid. op do 200g b/żadnych dodatków min104 kcal, tłuszcz 0,8g, węglowod. 18 g , lub równoważny kg 50 9 Kukurydza konser.op.do 400gz otwieraczem , sałatkowa, półsłodka kg 230 10 Marmolada owocowa twarda o smaku różanym op do 1 kg kg 30 11 Nektar czarna porzeczka zaw. sok z czarnych porzeczek z zagęszczonego soku min.(25%) , zaw. w 100 ml 49 kcal,wit. C 6 mg. TYMBARK lub równoważny a 1 l. l 325 12 Papryka konserw. czerwona półsłodka op do 1 l kg 430 13 Pieczarki marynowane. op do 1l grzyby całe w zalewie octowej kg 180 14 Powidło śliwkowe kg 12 15 Sałatka szwedzka o. kapusty p do 1 l kg 210 16 Sałatka z czerwonej kapusty z dod. jabłka o smaku łagodnym op do 1 l kg 130 17 Sok jabłkowy 100 % z zagęszczonego soku jabłkowego zaw. w 100 ml. 43 kcal, wit. C 6 mg-TYMBARK lub równoważny opak. 1 l. l 300 18 Sok multiwitamina z zagęszczonych soków z: jabłek (60%) i pomarańczy (22%), sok z marchwi z zagęszczonego soku (12%), przeciery z: bananów (3%), brzoskwiń, gujawy i papai, soki z zagęszczonych soków z: ananasów (2%), mango (0,5%), marakui (0,1%), liczi (0,05%), figi kaktusowej, kiwi i limonek, zaw. w 100 ml.51 kcal, wit. C-12 mg. - TYMBARK lub równoważny opak.1 l. l 325 19 Sok pomarańcz. 100% z zagęszczonego soku pomarańcz zaw.w100 ml.45kcal wit. C 6 mg TYMBARK lub równoważny op 1 l l 300 20 Sok pomarańczowy100% zagęszczonego soku pomarańcz. w 100 ml.45 kcal, wit.C 6 mg op 200 ml TYMBARK lub równoważny. l 150 21 Syrop o smaku malinowym, wysokosłodzony, pasteryzowany, bez substancji konserwujących zaw. min.3% zagęszczonego soku malinowego l 140 Część III artykuły spożywcze mrożonki, dostawy w okresieI-VI roku 2018, ogólna ilość w okresie: 1 Borówki mrożone opak.do 2,5 kg kg 60 2 Brokuły różyczki pakowane 2000-2500 g kg 20 3 Brukselka mrożona op. do 2,5 kg kg 60 4 Fasola szparagowa mrożona zielona op do 2,5 kg kg 40 5 Fasola szparagowa mrożona żółta op do 2,5 kg kg 40 6 Filet z dorsza mrożony bez skóry SHP( bez glazury)barwa biała kg 50 7 Filet z mintaja mroż. b/skory SHP( bez glazury)barwa biała kg 125 8 Filet z morszczuka mrożony b/skóry SHP(bez glazury) kg 125 9 Groszek mrożony zielony op. do 2,5 kg kg 60 10 Kalafior mrożony różyczki op. 2000-2500 g kg 155 11 Lody wielosmakowe op. do 150g l 60 12 Mieszanka kompotowa mrożona 5-cio składnikowa .op do 10 kg kg 1260 13 Szpinak mrożony mielony op. do 2,5 kg kg 100 14 Śliwy b/pestek mrożone op. do 2,5 kg kg 65 15 Truskawki mrożone opak.do 2,5 kg. kg 170
II.5) Główny kod CPV: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
Dodatkowe kody CPV:
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach: lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2018-01-02 lub zakończenia: 2018-12-31
| Okres w miesiącach | Okres w dniach | Data rozpoczęcia | Data zakończenia |
| 2018-01-02 | 2018-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Nie
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) Nie
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
| Kryteria | Znaczenie |
| Cena | 100,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Umowa może zostać przedłużona aneksem, jednak na okres nie dłuższy niż do końca marca 2019 r. przy zachowaniu poniższych warunków: - ilości zakupionych artykułów będą nie większe niż 25% całości artykułów umowy. - kwota należności za zakupione artykuły będzie nie wyższa niż 25% należności umownej. - pozostałe warunki umowy bez zmian
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2017-12-11, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
| Część nr: | 1 | Nazwa: | Artykuły spożywcze sypkie |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-02
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryterium | Znaczenie |
| Cena | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
| Część nr: | 2 | Nazwa: | Przetwory owocowo-warzywne |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-02
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryterium | Znaczenie |
| Cena | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
| Część nr: | 3 | Nazwa: | Mrożonki |
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8,
3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
PLN
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-02
data zakończenia: 2018-06-30
5) Kryteria oceny ofert:
| Kryterium | Znaczenie |
| Cena | 100,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
INNE PRZETARGI BOLECHOWICE
- Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego i szkoły w Szkole Podstawowej w Bolechowicach na rok 2026.
- Świadczenie usługi cateringowej w zakresie dożywiania dzieci uczęszczających do oddziału przedszkolnego i szkoły w Szkole Podstawowej w Kobylanach na rok 2026.
więcej: przetargi BOLECHOWICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kiełpińskiej w podziale na 8 części
- "Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części dla Domu Pomocy Społecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części: konserwy i przetwory z mięsa i ryb; produkty przemiału ziarna; różne produkty spożywcze; produkty mleczarskie dla DPS Ruda Różaniecka
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Przedszkola "Tęczowy Zakątek" w Chełmnie na rok 2026"
- "Dostawy produktów żywnościowych- II (2025)"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 30 im. Powstańców 1863r. w Warszawie - na 2026 rok
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





