eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Raciąż › DOSTAWA ARTYKULÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO INTERNATU ZESPOŁU SZKÓŁ W RACIĄZU



Ogłoszenie z dnia 2017-11-22



Ogłoszenie nr 620056-N-2017 z dnia 2017-11-22 r.

Zespół Szkół w Raciążu: DOSTAWA ARTYKULÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO INTERNATU ZESPOŁU SZKÓŁ W RACIĄZU
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: Zamieszczanie obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

Nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

Nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

Nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Raciążu, krajowy numer identyfikacyjny 20110600000, ul. ul. Kilińskiego  64 , 09140   Raciąż, woj. mazowieckie, państwo Polska, tel. 0-23 6791031, e-mail zs_raciaz@op.pl, faks 0-23 6791031.
Adres strony internetowej (URL): www.zsraciaz.p
Adres profilu nabywcy: www.zsraciaz.pl
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

Tak
www.zsraciaz.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.zsraciaz.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
pisemnie
Adres:
Zespół Szkół w Raciążu, ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

Nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ARTYKULÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO INTERNATU ZESPOŁU SZKÓŁ W RACIĄZU
Numer referencyjny: ZS.S.026.4.2017
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części

Zamawiający zastrzega sobie prawo do udzielenia łącznie następujących części lub grup części:

Maksymalna liczba części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
12


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół w Raciążu, siedziba Zamawiającego: ul. Kilińskiego 64, 09-140 Raciąż. Zamówienie podzielone jest na 12 części. Zamawiający dopuszcza możliwość składanie ofert częściowych. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do SIWZ i zawarty jest w nim szczegółowy opis każdego produktu wykazanego przez Zamawiającego. Wskazane w wymienionym opisie ilości należy traktować jako ilości szacunkowe, wykazane na potrzeby obliczenia oferty. Zamawiający dopuszcza prawo opcji, tj. nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze, bądź też możliwość zwiększenia ilości zamawianych artykułów do 20 % wartości każdej części zamówienia. Wykaz części zamówienia wraz z wykazem wymogów co wskazanych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia artykułów żywnościowych: I część MIĘSO ( kod CPV 15110000-2 produkty zwierzęce, mięso) - mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa. Nie dopuszcza się wylewów krwawych; II część PRODUKTY MIĘSNE ( kod CPV 15130000-8 produkty mięsne) - wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, Wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. Odpowiednio przechowywane i transportowane. Data przydatności do spożycia widoczna na opakowaniach. III częśćJAJA ( kod CPV- 03142500-3 jaja ) - Jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajka przezroczyste i klarowne. Jaja kurze klasa 1-2, wielkość A . Na opakowaniu widoczny terminem przydatności do spożycia. IV część PIECZYWO ( kod CPV - 158100000-9 pieczywo świeże, wyroby piekarskie i ciastkarskie) - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych. V część JABŁKA (kod CPV-03222321-9 jabłka) - Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze, bez oznak pleśni, zgnilizny i zagnieceń. VI część POZOSTAŁE OWOCE I WARZYWA(kod CPV 03222000-3 zboże, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy) - warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników. VII część PRZETWORZONE OWOCE I WARZYWA (kod CPV 15330000-0) - Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste. VIII część PRODUKTY MLECZARSKIE(kod CPV- 15500000-3) - produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia. IX część MROŻONE WARZYWA, OWOCE, POTRAWY, RYBY kod CPV- 15300000-1, 15221000-3 owoce, warzywa i podobne produkty - mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania. X część PRZETWORZONE PRODUKTY SPOŻYWCZE (kod CPV 15894000-1) - świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia. XI część ZIEMNIAKI ( kod CPV 03212100-1 ziemniaki) - świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: pleśni, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. XII część RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE (kod CPV- 15200000-0 ryby przetworzone i konserwowane; 15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty; 15400000-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne; 15600000-4 produkty przemiału ziarna, skrobi, i podobne produkty; 15800000-6 różne produkty spożywcze) - produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo - mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy. Wszystkie produkty wykazane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia muszą spełniać warunki zawarte: a) w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016 nr 0 poz. 1154) b) w ustawie z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015 nr 0, poz. 594) c) w ustawie z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (Dz. U. 2016 nr 0, poz. 1604)) d) w ustawie z dnia 16.12.2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 nr 0, poz. 1577) e) w Rozporządzeniu (WE) 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz.U. UE L 139, 30/04/2004) Dostawca zobowiązany jest do przedstawienia na żądanie Zamawiającego dokumentów potwierdzających stosowanie systemu HACCP oraz decyzji właściwych organów: Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Inspekcji Weterynaryjnej. Wszyscy pracownicy Wykonawcy mający bezpośredni kontakt z żywnością dostarczaną do Zamawiającego, muszą posiadać aktualne orzeczenia lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych. Wykonawca zobowiązuje się do okazania w razie potrzeby wszystkich niezbędnych badań Zamawiającemu. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca, co najmniej następujące dane:nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy - producenta, adres, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia uzasadnione jest specyfiką przedmiotu zamówienia a wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy "lub równoważny". Wykonawca, który powoła się na rozwiązania równoważne opisanym przez zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego.

II.5) Główny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV
15130000-8
15110000-2
03142500-3
15810000-9
03222321-9
03222000-3
15330000-0
15500000-3
15300000-1
15221000-3
15894000-1
03212100-1
15200000-0
15300000-1
15400000-2
15600000-4
15800000-6


II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Określenie przedmiotu, wielkości lub zakresu oraz warunków na jakich zostaną udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesiącach:    lub dniach:
lub
data rozpoczęcia: 2018-01-01   lub zakończenia: 2018-12-31
Okres w miesiącachOkres w dniachData rozpoczęciaData zakończenia
2018-01-01 2018-12-31

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Zamawiający nie oreśla warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Zamawiający nie oreśla warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Zamawiający nie oreśla warunków szczegółowych udziału w postępowaniu w wymienionym powyżej zakresie.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: Tak
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

aktualnego odpisu z właściwego rejestru, lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:

III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1. Wypełniony odpowiednio formularz cenowy stanowiący zał. nr 2 do SIWZ. 2. Oświadczenie o przynależności/braku przynależności do grupy kapitałowej (zał. nr 4 do SIWZ) - oświadczenie należy złożyć w ciągu 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Należy podać informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
Nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:

Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:

Adres strony internetowej, na której będą zamieszczone dodatkowe informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:

Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem)
Należy podać adres strony internetowej, na której aukcja będzie prowadzona:

Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:

Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
cena100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań:
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:

Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu:

Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Dopuszcza się zmian dotyczących ilości artykułów żywnościowych określonych w formularzach cenowych. Zamawiający zastrzega sobie nie wykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze, bądź też możliwość zwiększenia ilości zamawianych artykułów do 20% wartości każdej części zamówienia.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 2017-12-07, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
Nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: do: okres w dniach: 30 dni i rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert. (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH



Część nr: 1Nazwa: MIĘSO
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Wymagania dla mięsa wykazanych w tabeli poniżej: Mięso czyste, konsystencja jędrna, elastyczna, smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia. Barwa mięsa od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej w zależności od rodzaju mięsa. Nie dopuszcza się wylewów krwawych. Artykuły podane w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia: Filet drobiowy kg 150, Karkówka kg 150, Kości schabowe surowe kg 100, Łopatka wieprzowa b/k kg 300, Mięso wołowe b/k kg 50, Mięso wołowe z kością kg 60, Korpus ze skrzydełkami kg 250, Schab wieprzowy b/k kg 250, Szynka wieprzowa b/k kg 200, Udo z kurczaka ćwiartka kg 300, Żeberka kg 150, Mięso mielone wieprzowe z szynki lub łopatki 22g tłuszczu w 100g kg 100Schab wieprzowy z kością kg 60Mięso mielone z indyka kg 40, Mięso gulaszowe z indyka kg 40, Polędwiczki drobiowe kg 50, Polędwiczki wieprzowe kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15110000-2

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 2Nazwa: Produkty mięsne
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Wymagana klasa I, świeże, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca bez pęknięć i wycieku farszu, Wędlina w osłonkach naturalnych lub sztucznych. Bez oznak pleśni, zapach charakterystyczny dla danego produktu. Odpowiednio przechowywane i transportowane. Data przydatności do spożycia widoczna na opakowaniach. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie, przez złożenie zamówienia telefonicznie przez Zamawiającego w dniu poprzedzającym realizację zamówienia. Baleron kg 10 Franfurterki kg 40 Kabanosy kg 40 Kiełbasa cienka śląska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Schab gotowany (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Kiełbasa krakowska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30 Kiełbasa krakowska podsuszana kg 20 Kiełbasa podwawelska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Kiełbasa szynkowa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30 Kiełbasa toruńska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 30 Kiełbasa żywiecka kg 30 Kiełbasa gruba tyska (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 20 Łopatka wędzona (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 10 Ogonówka wieprz. (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 10 Parówki z szynki (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Pasztet wieprzowy kg 10 Parówki drobiowe (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Polędwica drobiowa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Polędwica sopocka (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Polędwica z warzywami kg 30 Schab wędzony (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 20 Szynka wędzona (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 20 Szynka gotowana (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Szynka prasowana z indyka kg 30 Biała kiełbasa (zawartość mięsa w produkcie powyżej 75 %) kg 50 Schab dębowy kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15130000-8

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 3Nazwa: Jaja
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jaja świeże z nie uszkodzoną skorupką, białko jajka przezroczyste i klarowne. Jaja kurze klasa 1-2, wielkość M - L . Na opakowaniu widoczny terminem przydatności do spożycia (minimum 20 dni). Jaja - 4000 szt.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03142500-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 4Nazwa: Pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Pieczywo - świeże, ze skórką ściśle związaną z miękiszem. Smak i zapach powinien być charakterystyczny dla danego rodzaju pieczywa. Powierzchnia skórki nie powinna posiadać uszkodzeń mechanicznych. Dostawa codziennie do godz. 6:15. Bułka tarta 500g szt. 400 Bułki zwykłe pszenne 90 g szt. 3 000 Bułki graham 90 g szt. 1500 Chleb żytni 300g (mąka żytnia, kwas żytni, sól, woda) szt. 400 Chleb pszenny krojony 500g szt. 1000 Chleb razowy krojony 500g szt. 300 Chleb pełnoziarnisty 500g szt. 300 Bułka żytnia 90g szt. 1500 Rogal 90g szt. 1000 Chleb graham 400g szt. 300 Chleb orkiszowy 400g szt. 300 Bułka maślana 80g szt. 500 Bułki drożdżowe z nadzieniem 80g, różne rodzaje szt. 500 Bułki kajzerki szt. 500 Ciasto drożdżowe kg 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15810000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 5Nazwa: Jabłka
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Jabłka świeże, kierowane na rynek bezpośrednio po zbiorze lub odpowiednio przechowywane, bez oznak pleśni, zgnilizny i zgnieceń.Jabłka szkolne (średnica 6 cm ) odmiany: Decosta, Champion, Alba, Ligol, Idaret, Ambas, Gloster, Jester i inne kg 1000, Sok jabłkowy 5l - bez dodatku cukru, naturalnie mętny szt. 75. Dostawa sukcesywnie przez złożenie zamówienia przez Zamawiającego, dzień przed realizacją zamówienia.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03222321-9

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 6Nazwa: Pozostałe owoce i warzywa
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Warzywa i owoce I klasy, świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: zapleśnienia, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych. Warzywa i owoce bez obecności szkodników. Dostawy sukcesywnie przez złożenie zamówienia przez Zamawiającego, dzień przed realizacją zamówienia. Ananas kg 10 Arbuz kg 50 Banany kg 250 Brokuły świeże szt. 50 Brzoskwinie kg 100 Buraki ćwikłowe kg 100 Cebula biała kg 150 Cebula czerwona kg 50 Cukinia kg 50 Cytryny kg 50 Czosnek polski główki szt. 20 Gruszki kg 255 Grzyby suszone kg 0,5 Imbir korzeń kg 2 Kalafior świeży szt. 50 Kapusta biała kg 350 Kapusta czerwona kg 50 Kapusta kiszona kg 150 Kapusta pekińska kg 100 Kapusta włoska kg 100 Kiwi kg 25 Ciecierzyca kg 50 Koperek świeży pęczki 100 g szt. 100 Mandarynki kg 300 Marchew kg 350 Mix sałat 300g szt. 20 Natka pietruszki pęczki - l00 g szt. 100 Nektarynki kg 100 Ogórek świeży długi szt. 150 Ogórki gruntowe kg 100 Ogórki kiszone kg 100 Papryka konserwowa 450 g szt. 150 Papryka świeża 4 kolory kg 100 Pieczarki kg 200 Pietruszka korzeń. kg 100 Pomarańcze kg 250 Pomidory różne gatunki kg 300 Pomidory koktajlowe kg 10 Por szt. 100 Przecier ogórkowy 920 ml kg 100 Rzodkiewki pęczki 200g szt. 100 Sałata lodowa - 450g szt. 100 Sałata rukola kg 20 Sałata masłowa szt. 100 Seler kg 100 Soczewica kg 50 Susz buraczany 100g szt. 60 Szczaw konserwowy, siekany 350g szt. 60 Szczypiorek pęczki 100g szt. 50 Śliwki kg 50 Truskawki świeże kg 50 Winogrona kg 20
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03222000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 7Nazwa: Przetworzone owoce i warzywa
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Surówki świeże, wykonane z produktów najlepszej jakości, odpowiednio pakowane, bez pleśni. Na opakowaniach musi być dobrze widoczna data przydatności do spożycia. Opakowania szczelne, czyste. Dostawy sukcesywnie, przez złożenie zamówienia przez zamawiającego dzień przed realizacją zamówienia. Surówki świeże z warzyw, owoców itp. kg 800
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15330000-0

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 8Nazwa: Produkty mleczarskie
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Produkty mleczarskie świeże, bez oznak zepsucia, zapleśnienia, z przeterminowaną datą przydatności do spożyci odpowiednio przechowywane. Opakowania nie mogą być uszkodzone i muszą mieć widoczną datę przydatności do spożycia. Wielkość opakowań musi być zgodna z opisem w tabeli poniżej. Zawartość tłuszczy i innych składników musi być zgodna z tym, co podano w tabeli poniżej. Dostawy sukcesywnie, przez złożenie zamówienia przez Zamawiającego, dzień przed realizacją zamówienia. Jogurt naturalny 150g szt. 100 Jogurt naturalny 400g szt. 100 Jogurt naturalny z ziarnami zbóż 150 g wartość odżywcza w 100g produktu : wartość energetyczna 410kJ/97kcal, białko 4,1g, węglowodany 13,4g, tłuszcz 2,9g szt. 200 Jogurt typu greckiego z owocami 150g ( zawartość cukru 13,5g na 100 g gotowego produktu ) szt. 200 Jogurt typu greckiego naturalny 180g szt. 200 Jogurt z owocami i ziarnami zbóż 140g ( zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 200 Jogurt kremowy o smaku biszkoptów 120g (zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 200 Jogurt ze szczepem bakterii bifidus, owocami, 120g (zawartość cukru 13,5g na 100g gotowego produktu) szt. 200 Kefir 200g szt. 200 Masło ekstra śmietankowe kostka zaw.tł.min.82-90% 200g 1 000 Masło klarowane bez dodatków i konserwantów o zawartości tłuszczu mleka krowiego 98 %. Opak.500 g szt. 5 Masło roślinne kubek 250g szt. 50 Mleko spożywcze w kartonie 3,2 % 1l mleko pasteryzowane w wysokiej temperaturze, wartość odżywcza w 100ml, wartość energetyczna 249kJ/60 kcal, białko3,0g, węglowodany4,7g, tłuszcz 3,2g litr 800 Mleko spożywcze 2% 1l pasteryzowane w wysokiej temperaturze, wartość odżywcza w 100ml, wartość energetyczna 243kJ/58 kcal, białko3,0g, węglowodany4,3g, tłuszcz 2,0g szt. 50 Ser biały twaróg półtłusty 3% tłuszczu kg 30 Ser sałatkowy feta 270g szt. 50 Ser twardy żółty gouda, emmentaller, morski i inne kg 40 Serek wiejski lekki granulowany 150g szt. 50 Serek homogenizowany naturalny 150g szt. 100 Serek homogenizowany waniliowy 150g szt. 100 Serek homogenizowany owocowy 150g szt. 100 Ser topiony zegary 200g szt. 50 Śmietana 18 % kartonik, świeża bez dodatków i konserwantów, wartość energetyczna 771 kJ/187 kcal, litr 100 Śmietana 30% kartonik, świeża bez dodatków i konserwantów, wartość energetyczna1204 kJ/292 kcal, litr 100 Mix tłuszczowy do smarowania z dodatkiem masła - 72 %tłuszczów roślinnych, 10% masła szt. 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15500000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 9Nazwa: Mrożone warzywa, owoce, potrawy, ryby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Mrożone warzywa, owoce, potrawy i ryby muszą być świeże, odpowiednio przechowywane i transportowane do siedziby Zamawiającego, tj. w odpowiednich chłodniach. Bez oznak odmrożenia, uszkodzenia opakowania. Zgodne z opisem podanym w tabeli poniżej. Dostawy sukcesywnie, przez złożenie zamówienia telefonicznie przez zamawiającego dzień przed planowaną realizacją zamówienia. Filet z soli, mrożony o wielkości 190-250 g kg 200 Filet z mintaja (amerykański), bez glazury, mrożony o wielkości 190- 250 g kg 50 Filet z miruny, bez glazury, mrożony o wielkości 170-230 g kg 50 Makrela wędzona kg 50 Brokuły mrożone kg 100 Fasolka szparagowa zielona mrożona kg 200 Marchewka mrożona krojona w kostkę kg 50 Mieszanka owocowa i kompotowa mrożona kg 300 Kalafior mrożony kg 100 Pyzy z mięsem mrożone kg 100 Truskawki mrożone całe owoce kg 50 Mieszanka meksykańska kg 50 Zupa jarzynowa 7 - składnikowa kg 100 Zupa kalafiorowa 450 g szt. 100 Zupa prezydencka 450 g szt. 100 Wiśnia kg 10 Włoszczyzna paski kg 50 Warzywa na patelnię z pieczarką kg 100 Warzywa na patelnię z ziemniakami kg 100 Warzywa na patelnię 9-skł kg 100 Warzywa na leczo kg 100 Mix ryżowy kg 100 Zupa pieczarkowa 450 g szt. 100 Zupa grzybowa 450 g szt. 100 Zupa królewska 450 g szt. 100 Zupa wiosenna 450 g szt. 100 Knedle ze śliwką kg 100 Frytki proste " AVIKO" kg 50 Filety śledziowe w zalewie octowej kg 25
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15300000-1, 15221000-3

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 10Nazwa: Przetworzone produkty spożywcze
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Świeże, odpowiednio przechowywane. Opakowania nienaruszone, widoczne na opakowaniach daty przydatności do spożycia. Dostawy sukcesywnie, przez złożenie telefoniczne zamówienia przez Zamawiającego, dzień przed realizacją zamówienia. Kluski śląskie świeże kg 150 Pierogi z kapustą i grzybami świeże kg 50 Kopytka świeże kg 100 Naleśniki z serem świeże kg 100 Pierogi z serem świeże kg 100 Pierogi z mięsem świeże kg 50 Uszka z kapustą i grzybami kg 30 Pierogi leniwe kg 50 Kluski śląskie świeże kg 150 Pierogi z kapustą i grzybami świeże kg 50
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15894000-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 11Nazwa: Ziemniaki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Świeże, odpowiednio przechowywane, bez oznak: zapleśnienia, zgnicia, zwiędnięcia, sfermentowania i bez oznak uszkodzeń mechanicznych, bez obecności szkodników. Dostawy sukcesywnie, przez złożenie telefoniczne zamówienia przez Zamawiającego dzień przed realizacją zamówienia Ziemniaki Irga biała kg 8 000 Ziemniaki młode maj/czerwiec kg 500
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 03212100-1

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:


Część nr: 12Nazwa: Różne artykuły żywnościowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego -określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Produkty powinny odpowiednio opakowane, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia. Artykuły zbożowo - mączne całe, szczelnie zapakowane, bez obecności szkodników zbożowo-mącznych. Barwa i konsystencja odpowiednia dla danego produktu. Zapach przyjemny, swoisty i charakterystyczny dla danego artykułu. Makarony odpowiednio opakowane, oznakowane, bez oznak zawilgocenia. Konsystencja jednolita, kremowa lub jasnożółta, bez zanieczyszczeń, całe elementy, prawidłowy kształt. Kasze, ryże i produkty zbożowe odpowiednio opakowane, bez oznak szkodników, prawidłowy kształt i barwa ziaren. Po ugotowaniu smak i zapach oraz konsystencja charakterystyczne dla danego produktu. Cukier biały kryształ, bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowany. Sól, kakao bez oznak zawilgocenia, odpowiednio opakowane, bez obecności szkodników, bez zlepów i grudek, smak właściwy. Przyprawy producent polski, smak właściwy dla danego produktu, bez zawilgoceń, wygląd typowy dla danego produktu. Opakowania szczelne, bez oznak uszkodzeń. Wszystkie produkty muszą zgadzać się z opisem w tabeli poniżej. Budyń 64g bez cukru na 3/4 l mleka szt. 30 Brzoskwinie konserwowe 850g szt. 50 Chrupki kukurydziane 60g szt. 50 Chrzan tarty 175 g skład; chrzan 90%, cukier, ocet spirytusowy, woda, sól, kwasek cytrynowy, regulator kwasowości, olej roślinny, szt. 10 Cukier biały z buraków cukrowych 1kg kg 300 Cukierki czekoladowe kg 20 Czekolada 100g szt. 300 Dżem niskosłodzony różne smaki 280g. Sporządzony z 40g owoców na 100g produktu szt. 200 Fasola biała sucha kg 50 Fasola biała duża Jaś sucha kg 25 Fasola czerwona konserwowa z otwarciem 400g szt. 25 Galaretki różne smaki 75 g szt. 100 Groch łuskany połówki kg 50 Groszek konserwowy puszka z otwarciem, 400g o zawartości masy netto 240 g szt. 25 Herbata expresowa w saszetkach (100szt.) szt. 50 Herbata wieloowocowa 80 g szt. 50 Herbatniki zwykłe 50g szt. 300 Kakao 150 g szt. 30 Kasza gryczana w torebkach 4x100 g szt. 150 Kasz jaglana kg 20 Kasza jęczmienna pęczak kg 100 Kasza jęczmienna średnia kg 30 Kawa Inka 150g szt. 10 Ketchup 500g, (łagodny/pikantny)skład: 163g pomidorów na 100g produktu szt. 100 Kisiel bez cukru na 3/4 l wody 60g ( różne smaki) szt. 200 Koncentrat pomidorowy 30-35 % opak. 200g, bez sztucznych barwników i konserwantów, pasteryzowany, wartość odżywcza w 100g produktu; wartość energetyczna 435kJ/104kcal, białko 5,6g, węglowodany 16,7 g, tłuszcz 1,5g szt. 200 Kotlety sojowe 100g szt. 20 Krem czekoladowy do smarowania pieczywa z orzechami laskowymi i kakao 350g szt. 50 Kukurydza w puszce z otwarciem 400g szt. 50 Kwasek cytrynowy 20g szt. 15 Liść laurowy 10g szt. 200 Majeranek 10g szt. 100 Majonez 620 g szt. 100 Makaron bez ulepszaczy z mąki z pszenicy rożne rodzaje ( np. świderki, nitki, muszelki, rurki) 400 g szt. 1000 Makaron spaghetti 400 g szt. 100 Makaron zacierka kg 50 Margaryna w kostce do gotowania, pieczenia i smażenia 250g o zmniejszonej zawartości tłuszczu ( tł. 60 %) szt. 100 Mąka pszenna typ. 480-500 kg 100 Mąka ziemniaczana kg 20 Miód naturalny bez dodatków kg 20 Musztarda sarepska w opak. Szklanych bez konserwantów na produktach krajowych 180 g szt. 100 Ocet spirytusowy 10% op. 1 l szt. 5 Ogórki konserwowe 0,9 l szt. 100 Olej jadalny rzepakowy rafinowany o zawartości kwasów jedno-nasyconych powyżej 50 % i zawartości kwasów wielo-nienasyconych powyżej 40 % opak. 1l szt. 300 Oliwki czarne 900 g szt. 10 Oliwki zielone 900 g szt. 10 Papryka mielona ostra 15g szt. 50 Papryka mielona słodka 15g szt. 100 Pasztecik drobiowy 50g szt. 200 Pasztecik sojowy 115g szt. 20 Pieczywo chrupkie różne rodzaje 100 g szt. 20 Pieprz czarny mielony 15 g szt. 400 Pieprz ziarnisty 15g szt. 200 Pieprz cytrynowy 20g szt. 50 Płatki śniadaniowe 500 g (różne rodzaje) o zawartości mniejszej niż 10g soli, 10 g cukru w 100 g produktu. szt. 300 Przyprawa bazylia- liść suszony krojony 15 g szt. 100 Przyprawa curry 15 g szt. 100 Przyprawa estragon 15 g szt. 100 Przyprawa gałka muszkatołowa mielona 15 g szt. 100 Przyprawa do grosa 30g ( bez dodatku glutaminianu monosydowego) szt. 50 Przyprawa kminek 15 g szt. 100 Przyprawa kurkuma 15g szt. 100 Przyprawa oregano 15 g szt. 100 Przyprawa rozmaryn 15g szt. 20 Przyprawa tymianek 15g szt. 50 Przyprawa ziele angielskie 15 g szt. 100 Rodzynki sułtańskie 200 g szt. 50 Ryba w oleju (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt. 50 Ryba w pomidorach (śledź) puszka 170g z otwieraczem szt. 150 Ryż biały długo-ziarnisty kg 10 Ryż biały długo-ziarnisty w torebkach 4x 100 g (400g) szt. 150 Sałatka szwedzka 2 500 g szt. 50 Słonecznik łuskany 250 g szt. 10 Soczewica czerwona 400 g szt. 50 Soki owocowo-warzywne, warzywne naturalne, bez dodatku cukru, konserwantów, przeciwutleniaczy, pasteryzowane, opak. 330 g szt. 500 Sos sałatkowy 9g szt. 100 Sos spaghetti 800g szt. 50 Sos słodko- kwaśny 350g - 370 g szt. 50 Sól warzona kg 100 Sól jodowo- potasowa 300 g szt. 50 Szczaw konserwowy krojony solony pasteryzowany w słoikach 270 g szt. 100 Śliwka suszona kalifornijska 200g szt. 50 Tuńczyk w sosie własnym kawałki 170g szt. 50 Wafle ryżowe różne rodzaje 130 g szt. 20 Woda mineralna 0,5 l niegazowana szt. 500 Woda mineralna 1,5l niegazowana szt. 50 Woda mineralna 5l niegazowana szt. 50 Zioła prowansalskie 15 g szt. 100 Żurek na naturalnym zakwasie 300 g szt. 100 Dostawy do magazynu Zamawiającego sukcesywnie, przez złożenie zamówienia telefonicznie dzień przed realizacją zamówienia.
2) Wspólny Słownik Zamówień(CPV): 15000000-8, 15200000-0, 15300000-1, 15400000-2, 15600000-4, 15800000-6

3) Wartość części zamówienia(jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesiącach:
okres w dniach:
data rozpoczęcia: 2018-01-01
data zakończenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
KryteriumZnaczenie
cena100,00

6) INFORMACJE DODATKOWE:






Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.