eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦wiêtoch³owice¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego oraz Szpitala Powiatowego.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2010-03-17

¦wiêtoch³owice: ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego oraz Szpitala Powiatowego.
Numer og³oszenia: 59167 - 2010; data zamieszczenia: 17.03.2010
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Opieki Zdrowotnej , ul. Chorzowska 38, 41-605 ¦wiêtoch³owice, woj. ¶l±skie, tel. 032 2453338, faks 032 7707435.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.zoz.net.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego oraz Szpitala Powiatowego..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego oraz Szpitala Powiatowego. Zakres zamówienia obejmuje II czê¶ci (pakiety) - za³±cznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Pakiet I - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo-Leczniczego przy ul. Szpitalnej 2, 41-600 ¦wiêtoch³owice. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie posi³ków do oko³o 45 pacjentów Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego. W tym 50% posi³ków stanowi dieta podstawowa, a pozosta³e 50% stanowi dieta: p³ynna, cukrzycowa, w±trobowa. Ca³odobowe wy¿ywienie powinno sk³adaæ siê z trzech posi³ków: ¶niadanie, obiad, kolacja, ¦niadanie: zupa mleczna 350ml, pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, Obiad: zupa 350ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 180g, ziemniaki 200g, surówka 150g), kompot 250 ml, Kolacja: pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek (np. wêdlina 50g, jajko 50g, d¿em 60g). Zamawiaj±cy wymaga aby w jad³ospisie dekadowym wystêpowa³y co najmniej: 4 posi³ki miêsne, 3 pó³miêsne oraz 3 bezmiêsne, przy za³o¿eniu, i¿ w niedzielê i ¶wiêta powinno byæ dostarczone danie miêsne. Pakiet II - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Szpitala Powiatowego: - Oddzia³u Rehabilitacji Neurologicznej i Ogólnoustrojowej; - Oddzia³u Otolaryngologii; - Oddzia³u Pediatrii; - Oddzia³u Chirurgii; - Oddzia³u Wewnêtrznego; - Oddzia³u Psychiatrii; - Oddzia³u Po³o¿niczo - Ginekologicznego. Ogólna liczba pacjentów Szpitala Powiatowego stanowi oko³o 190 pacjentów, w tym oko³o 20 pacjentów to pacjenci Oddzia³u Pediatrycznego. Ca³odobowe wy¿ywienie powinno sk³adaæ siê z trzech posi³ków: ¶niadanie, obiad, kolacja. ¦niadanie: zupa mleczna 350ml, pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek dla Oddzia³u Pediatrycznego oko³o 20 dzieci. (np. miód 60g, wêdlina 50g, pasztet 50g); Obiad: zupa 350ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 180g, ziemniaki 200g, surówka 150g), kompot 250ml; Kolacja: pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek (np. wêdlina 50g, jajko 50g, d¿em 60g). Zamawiaj±cy wymaga aby w jad³ospisie dekadowym wystêpowa³y co najmniej: 4 posi³ki miêsne, 3 pó³miêsne oraz 3 bezmiêsne, przy za³o¿eniu, i¿ w niedzielê i ¶wiêta powinno byæ dostarczone danie miêsne. Dieta cukrzycowa i wrzodowa- piêæ posi³ków, co stanowi 20% ogólnej liczby pacjentów. Dieta podstawowa stanowi 50% ogólnej liczby pacjentów, a diety pozosta³e (w±trobowa, lekkostrawna, bezsolna, p³ynna) stanowi± 30%. Ka¿dy posi³ek podstawowy - ¶niadanie, obiad, kolacja - musi zawieraæ dostateczn± ilo¶æ produktów bia³kowych oraz dodatek warzyw. Posi³ki musz± charakteryzowaæ siê wysok± jako¶ci±, posiadaæ w³a¶ciwe walory smakowe i estetyczne oraz w³a¶ciw± temperaturê. Niedopuszczalne jest, aby dostarczane posi³ki mia³y postaæ pó³produktów. Posi³ki powinny byæ dostarczone do kuchenek oddzia³owych w termosach i odpowiednich naczyniach (pojemnikach). Termosy i naczynia (pojemniki) powinny posiadaæ atesty, dopuszczaj±ce je do transportu ¿ywno¶ci, musz± byæ w dobrym stanie technicznym i higienicznym. Pojemniki z termosów powinny pasowaæ do wózków transportuj±cych posi³ki na oddzia³y. Pojemno¶æ wózka: Typ pojemnika Wymiary Ilo¶æ sztuk GN 1/1 32,5 * 53cm 1 GN 1/2 26,5 * 32,5cm 2 GN 1/3 17,6 * 32,5cm 3 Pojemniki ze stali nierdzewnej + pokrywy z uszczelk± silikonow±. Wykonawca jest odpowiedzialny za utrzymanie w/w pojemników w czysto¶ci. Temperatury przywo¿onych dañ gor±cych, powinny byæ nastêpuj±ce: - zupy - powy¿ej 75 stopni C - drugie dania - powy¿ej 63 stopni C Pomiar temperatury bêdzie siê odbywa³ po dostarczeniu posi³ków na oddzia³. Przygotowanie i transport wszystkich posi³ków podlegaæ bêdzie kontroli wyrywkowej, dokonywanej przez inspekcjê sanitarn± i PIH. Posi³ki dla pacjentów powinny byæ przygotowane zgodnie z zaleceniami wydanymi przez Instytut ¯ywienia i ¯ywno¶ci oraz z zasadami ¿ywienia zbiorowego w placówkach lecznictwa zamkniêtego. Ca³odzienne ¿ywienie pacjentów sporz±dzane bêdzie na podstawie jad³ospisu uzgodnionego pomiêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± z tygodniowym wyprzedzeniem. Do przygotowania posi³ków nale¿y u¿ywaæ tylko ¶wie¿e warzywa i owoce, natomiast miêsa, wêdliny, sery poza ¶wie¿o¶ci± musz± byæ przygotowane z nale¿yt± staranno¶ci±, z zachowaniem ich smaku, estetyki, gramatury. Oznacza to, ¿e musz± byæ opakowane i transportowane zgodnie z obowi±zuj±cymi wymogami sanitarno - epidemiologicznymi. Sk³adniki diet musz± byæ skonsultowane z dietetyczk± Zamawiaj±c±. Dzienny dowód dostawy musi byæ potwierdzony przez osobê odbieraj±c± dany posi³ek t.j. dietetyczkê, pielêgniarkê oddzia³ow± lub pielêgniarkê dy¿uruj±c±. Potwierdzenie wykonania us³ugi w danym dniu powinno byæ pod wzglêdem ilo¶ciowym i jako¶ciowym zgodnie z jad³ospisem. Wykonawca ponosi pe³na odpowiedzialno¶æ cywiln± i finansow± za jako¶æ dostarczanych posi³ków oraz skutki wynikaj±ce z zaniedbañ przy ich przygotowywaniu i transporcie, mog±ce miêæ negatywny wp³yw na zdrowie ¿ywionych pacjentów. Wykonawca ma obowi±zek przechowywaæ próbki z potraw i produktów wchodz±cych w sk³ad dostarczanych posi³ków, zgodnie z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek ¿ywno¶ci przez zak³ady ¿ywienia zbiorowego typu zamkniêtego. Posi³ki musz± byæ dostarczane w nastêpuj±cych godzinach: - ¶niadanie 7:00 - 8:00 - obiad, kolacja 12:00 - 13:30 Posi³ki nale¿y przywoziæ dwa razy dziennie. Przy dostarczeniu kolacji wraz z obiadem, Zamawiaj±cy wymaga aby pieczywo i dodatki by³y porcjowane na jednego pacjenta. Koszt ca³odobowego wy¿ywienia pacjenta, zawiera oprócz wsadu, tak¿e koszt przygotowania oraz dostarczenia posi³ków. Wykonawca musi posiadaæ wymagane uprawnienia i pozwolenia na wykonywanie tej us³ugi wraz z dopuszczeniem przez Sanepid. Zamówieniem oraz rozdzia³em posi³ków bêdzie zajmowaæ siê dietetyczka, lub wyznaczona pielêgniarka, która kontrolowa³a bêdzie ilo¶æ dostarczonych porcji, rodzaje diet, jako¶æ potraw i temperatury posi³ków. Codziennie rano do godziny 8:00 zg³aszany bêdzie aktualny stan chorych i ilo¶æ poszczególnych diet. Wszystkie dostarczone produkty do ¶niadania, czy kolacji np.: chleb, mas³o, wêdlina, ser itp. musz± byæ porcjowane na jednego pacjenta. Sporz±dzanie jad³ospisu dekadowego le¿y po stronie Wykonawcy. Przy sporz±dzaniu jad³ospisu Wykonawca zobowi±zany jest konsultowaæ rodzaje posi³ków z dietetyczk± Zamawiaj±cego. Wszystkie jad³ospisy musz± posiadaæ wyszczególnion± gramaturê np. miês, sosów, surówek. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ zwrotu posi³ków na podstawie protoko³u stanowi±cego Za³±cznik nr 2 do wzoru umowy. W przypadku stwierdzenia nieprawid³owo¶ci jako¶ciowych w miejsce zakwestionowanych posi³ków musz± byæ w ci±gu 1 godziny dostarczone w³a¶ciwe. W ramach ceny oferty Wykonawca musi zapewniæ pokrycie wszystkich kosztów zwi±zanych z przygotowaniem i dostarczeniem posi³ków do kuchenek oddzia³owych..

II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.

II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.10.00-6, 55.52.00.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Warunek ten bêdzie uwa¿any za spe³niony je¿eli Wykonawca potwierdzi posiadanie wymaganych prawem zezwoleñ na prowadzenie dzia³alno¶ci w zakresie objêtym przedmiotem zamówienia. Ocena spe³nienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia-nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach, jakie maj± dostarczyæ Wykonawcy w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu i wykazania braku podstaw do wykluczenia z postêpowania. Je¿eli Wykonawca powierzy wykonanie ww. warunków innym podmiotom, zobowi±zany jest udowodniæ Zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu spe³nienia powy¿szego warunku Wykonawca obowi±zany jest przedstawiæ wykaz wykonanych lub wykonywanych us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³nienia warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. Dla Pakietu I - Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e wykonanie/ wykonywanie minimum 1 us³ugi w w/w okresie w zakresie ¿ywienia zbiorowego pacjentów w placówkach s³u¿by zdrowia o minimalnej ilo¶ci ³ó¿ek- 45, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz za³±czenia dokumentów potwierdzaj±cych, ¿e us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. Dla Pakietu II - Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony, je¿eli Wykonawca wyka¿e wykonanie/ wykonywanie minimum 2 us³ug w w/w okresie w zakresie ¿ywienia zbiorowego pacjentów w placówkach s³u¿by zdrowia o minimalnej ilo¶ci ³ó¿ek- 180 z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz za³±czenia dokumentów potwierdzaj±cych, ¿e us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. Ocena spe³nienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia-nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach, jakie maj± dostarczyæ Wykonawcy w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu i wykazania braku podstaw do wykluczenia z postêpowania. Je¿eli Wykonawca powierzy wykonanie ww. warunków innym podmiotom, zobowi±zany jest udowodniæ Zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu spe³nienia powy¿szego warunku nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie o dysponowaniu kuchni±,sto³ówk±, która zabezpieczy przygotowanie i dostarczenie posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zamawiaj±cego przez ca³y okres ¶wiadczenia us³ugi oraz jej lokalizacji, z której dostarczane bêd± posi³ki (nale¿y podaæ dok³adny adres). Ocena spe³nienia ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia-nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach, jakie maj± dostarczyæ Wykonawcy w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu i wykazania braku podstaw do wykluczenia z postêpowania. Je¿eli Wykonawca powierzy wykonanie ww. warunków innym podmiotom, zobowi±zany jest udowodniæ Zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu spe³nienia powy¿szego warunku nale¿y z³o¿yæ o¶wiadczenie o dysponowaniu kuchni±,sto³ówk±, która zabezpieczy przygotowanie i dostarczenie posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zamawiaj±cego przez ca³y okres ¶wiadczenia us³ugi oraz jej lokalizacji, z której dostarczane bêd± posi³ki (nale¿y podaæ dok³adny adres). Ocena spe³nienia ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia-nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach, jakie maj± dostarczyæ Wykonawcy w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu i wykazania braku podstaw do wykluczenia z postêpowania. Je¿eli Wykonawca powierzy wykonanie ww. warunków innym podmiotom, zobowi±zany jest udowodniæ Zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • W celu spe³nienia powy¿szego warunku nale¿y wykazaæ posiadanie op³aconej polisy OC, w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia. Ocena spe³nienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia-nie spe³nia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i o¶wiadczeniach, jakie maj± dostarczyæ Wykonawcy w celu potwierdzenia spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu i wykazania braku podstaw do wykluczenia z postêpowania.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
    • op³acon± polisê, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia
  • Wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³nienia warunków udzia³u w postêpowaniu na zdolno¶æ finansow± innych podmiotów, przedk³ada informacjê banku lub spó³dzielczej kasy oszczêdno¶ciowo-kredytowej, dotycz±c± podmiotu, z którego zdolno¶ci finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzaj±c± wysoko¶æ posiadanych przez ten podmiot ¶rodków finansowych lub jego zdolno¶æ kredytow±, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert.

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

    • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
  • III.4.3.2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert - albo o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, je¿eli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê takiego za¶wiadczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- Wype³niony formularz ofertowy - Za³±cznik nr 1, - O¶wiadczenie, ¿e Wykonawca spe³nia warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 Ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo Zamówieñ Publicznych (Dz. U. Nr 223 z 2007 r., poz. 1655 - tekst jednolity z pó¼n. zm.) - Za³±cznik nr 3, - O¶wiadczenie o dysponowaniu kuchni± / sto³ówk±, która zabezpieczy przygotowanie i dostarczenie posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zamawiaj±cego przez ca³y okres ¶wiadczenia us³ugi oraz jej lokalizacji (nale¿y podaæ dok³adny adres). Je¿eli Wykonawca powierzy wykonanie us³ugi innym podmiotom zobowi±zany jest udowodniæ Zamawiaj±cemu, i¿ bêdzie dysponowa³ zasobami niezbêdnymi do realizacji zamówienia, w szczególno¶ci przedstawiaj±c w tym celu pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia, -Aktualn± decyzjê w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego, wydan± na podstawie przepisów ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225, z pó¼n. zm.), zmienionej regulacjami ustawy z dnia 8 stycznia 2010 r. o zmianie ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2010 r., Nr 21 poz. 105) stwierdzaj±c±, ¿e zak³ad (kuchnia, sto³ówka), w którym bêd± przygotowywane posi³ki spe³nia konieczne wymagania niezbêdne do zapewnienia higieny i w³a¶ciwej jako¶ci zdrowotnej w zakresie produkcji posi³ków oraz us³ug polegaj±cych na produkcji posi³ków dla odbiorców z zewn±trz, zezwalaj±c± na prowadzenie w/w dzia³alno¶ci, -Aktualn± decyzjê w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego o wyra¿eniu zgody na prowadzenie dzia³alno¶ci w zakresie transportu posi³ków na zewn±trz odpowiednio przystosowanym do tego celu ¶rodkiem transportu, -Dokumenty stwierdzaj±ce, ¿e osoby, które bêd± wykonywaæ zamówienie posiadaj± uprawnienia wymagane przepisami o chorobach zaka¼nych i zaka¿eniach, o których mowa w art. 59 ust 1 i 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171, poz. 1225, z pó¼n. zm.), zmienionej regulacjami ustawy z dnia 8 stycznia 2010 r. o zmianie ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2010 r., Nr 21 poz. 105), - Zaakceptowany opis przedmiotu zamówienia- Za³±cznik nr 6, - Pe³nomocnictwo do podpisania i z³o¿enia oferty, je¿eli osoba podpisana nie jest wymieniona w dokumencie rejestracyjnym Wykonawcy. Pe³nomocnictwo nale¿y przed³o¿yæ w oryginale lub w formie kopii potwierdzonej notarialnie

III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Zgodnie z art. 144 Ustawy Prawo Zamówieñ Publicznych, Zamawiaj±cy dopuszcza zmianê zawartej umowy w trakcie jej trwania, w nastêpuj±cych przypadkach: a) obni¿enia ceny jednostkowej przez Wykonawcê; b) zmiany urzêdowej stawki podatku VAT; c) konieczno¶ci przed³u¿enia okresu obowi±zywania umowy w przypadku nie wykorzystania przewidzianej umow± ilo¶ci przedmiotu zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoz.net.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Zespó³ Opieki Zdrowotnej w ¦wiêtoch³owicach ul. Chorzowska 38 sala konferencyjna - pokój nr 18.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 25.03.2010 godzina 10:00, miejsce: Zespó³ Opieki Zdrowotnej w ¦wiêtoch³owicach ul. Chorzowska 38 sekretariat- pokój nr 2..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Pakiet I - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo-Leczniczego przy ul. Szpitalnej 2, 41-600 ¦wiêtoch³owice..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie posi³ków do oko³o 45 pacjentów Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego. W tym 50% posi³ków stanowi dieta podstawowa, a pozosta³e 50% stanowi dieta: p³ynna, cukrzycowa, w±trobowa. Ca³odobowe wy¿ywienie powinno sk³adaæ siê z trzech posi³ków: ¶niadanie, obiad, kolacja, ¦niadanie: zupa mleczna 350ml, pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, Obiad: zupa 350ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 180g, ziemniaki 200g, surówka 150g), kompot 250 ml, Kolacja: pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek (np. wêdlina 50g, jajko 50g, d¿em 60g). Zamawiaj±cy wymaga aby w jad³ospisie dekadowym wystêpowa³y co najmniej: 4 posi³ki miêsne, 3 pó³miêsne oraz 3 bezmiêsne, przy za³o¿eniu, i¿ w niedzielê i ¶wiêta powinno byæ dostarczone danie miêsne..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Pakiet II - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Szpitala Powiatowego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Szpitala Powiatowego: - Oddzia³u Rehabilitacji Neurologicznej i Ogólnoustrojowej; - Oddzia³u Otolaryngologii; - Oddzia³u Pediatrii; - Oddzia³u Chirurgii; - Oddzia³u Wewnêtrznego; - Oddzia³u Psychiatrii; - Oddzia³u Po³o¿niczo - Ginekologicznego. Ogólna liczba pacjentów Szpitala Powiatowego stanowi oko³o 190 pacjentów, w tym oko³o 20 pacjentów to pacjenci Oddzia³u Pediatrycznego. Ca³odobowe wy¿ywienie powinno sk³adaæ siê z trzech posi³ków: ¶niadanie, obiad, kolacja. ¦niadanie: zupa mleczna 350ml, pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek dla Oddzia³u Pediatrycznego oko³o 20 dzieci. (np. miód 60g, wêdlina 50g, pasztet 50g); Obiad: zupa 350ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 180g, ziemniaki 200g, surówka 150g), kompot 250ml; Kolacja: pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek (np. wêdlina 50g, jajko 50g, d¿em 60g). Zamawiaj±cy wymaga aby w jad³ospisie dekadowym wystêpowa³y co najmniej: 4 posi³ki miêsne, 3 pó³miêsne oraz 3 bezmiêsne, przy za³o¿eniu, i¿ w niedzielê i ¶wiêta powinno byæ dostarczone danie miêsne. Dieta cukrzycowa i wrzodowa- piêæ posi³ków, co stanowi 20% ogólnej liczby pacjentów. Dieta podstawowa stanowi 50% ogólnej liczby pacjentów, a diety pozosta³e (w±trobowa, lekkostrawna, bezsolna, p³ynna) stanowi± 30%..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.10.00-6, 55.52.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.