To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2010-05-16
¦wiêtoch³owice: ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego oraz Szpitala Powiatowego
Numer og³oszenia: 131866 - 2010; data zamieszczenia: 16.05.2010
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 59167 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespó³ Opieki Zdrowotnej, ul. Chorzowska 38, 41-605 ¦wiêtoch³owice, woj. ¶l±skie, tel. 032 2453338, faks 032 7707435.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego oraz Szpitala Powiatowego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego oraz Szpitala Powiatowego. Zakres zamówienia obejmuje II czê¶ci (pakiety) - za³±cznik nr 1 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Pakiet I - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo-Leczniczego przy ul. Szpitalnej 2, 41-600 ¦wiêtoch³owice. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie posi³ków do oko³o 45 pacjentów Zak³adu Opiekuñczo Leczniczego. W tym 50% posi³ków stanowi dieta podstawowa, a pozosta³e 50% stanowi dieta: p³ynna, cukrzycowa, w±trobowa. Ca³odobowe wy¿ywienie powinno sk³adaæ siê z trzech posi³ków: ¶niadanie, obiad, kolacja, ¦niadanie: zupa mleczna 350ml, pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, Obiad: zupa 350ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 180g, ziemniaki 200g, surówka 150g), kompot 250 ml, Kolacja: pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek (np. wêdlina 50g, jajko 50g, d¿em 60g). Zamawiaj±cy wymaga aby w jad³ospisie dekadowym wystêpowa³y co najmniej: 4 posi³ki miêsne, 3 pó³miêsne oraz 3 bezmiêsne, przy za³o¿eniu, i¿ w niedzielê i ¶wiêta powinno byæ dostarczone danie miêsne. Pakiet II - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Szpitala Powiatowego: - Oddzia³u Rehabilitacji Neurologicznej i Ogólnoustrojowej; - Oddzia³u Otolaryngologii; - Oddzia³u Pediatrii; - Oddzia³u Chirurgii; - Oddzia³u Wewnêtrznego; - Oddzia³u Psychiatrii; - Oddzia³u Po³o¿niczo - Ginekologicznego. Ogólna liczba pacjentów Szpitala Powiatowego stanowi oko³o 190 pacjentów, w tym oko³o 20 pacjentów to pacjenci Oddzia³u Pediatrycznego. Ca³odobowe wy¿ywienie powinno sk³adaæ siê z trzech posi³ków: ¶niadanie, obiad, kolacja. ¦niadanie: zupa mleczna 350ml, pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek dla Oddzia³u Pediatrycznego oko³o 20 dzieci. (np. miód 60g, wêdlina 50g, pasztet 50g); Obiad: zupa 350ml, drugie danie (np. porcja kurczaka 180g, ziemniaki 200g, surówka 150g), kompot 250ml; Kolacja: pieczywo 100g, mas³o 15g, herbata 250ml, dodatek (np. wêdlina 50g, jajko 50g, d¿em 60g). Zamawiaj±cy wymaga aby w jad³ospisie dekadowym wystêpowa³y co najmniej: 4 posi³ki miêsne, 3 pó³miêsne oraz 3 bezmiêsne, przy za³o¿eniu, i¿ w niedzielê i ¶wiêta powinno byæ dostarczone danie miêsne. Dieta cukrzycowa i wrzodowa- piêæ posi³ków, co stanowi 20% ogólnej liczby pacjentów. Dieta podstawowa stanowi 50% ogólnej liczby pacjentów, a diety pozosta³e (w±trobowa, lekkostrawna, bezsolna, p³ynna) stanowi± 30%. Ka¿dy posi³ek podstawowy - ¶niadanie, obiad, kolacja - musi zawieraæ dostateczn± ilo¶æ produktów bia³kowych oraz dodatek warzyw. Posi³ki musz± charakteryzowaæ siê wysok± jako¶ci±, posiadaæ w³a¶ciwe walory smakowe i estetyczne oraz w³a¶ciw± temperaturê. Niedopuszczalne jest, aby dostarczane posi³ki mia³y postaæ pó³produktów. Posi³ki powinny byæ dostarczone do kuchenek oddzia³owych w termosach i odpowiednich naczyniach (pojemnikach). Termosy i naczynia (pojemniki) powinny posiadaæ atesty, dopuszczaj±ce je do transportu ¿ywno¶ci, musz± byæ w dobrym stanie technicznym i higienicznym. Pojemniki z termosów powinny pasowaæ do wózków transportuj±cych posi³ki na oddzia³y. Pojemno¶æ wózka: Typ pojemnika Wymiary Ilo¶æ sztuk GN 1/1 32,5 * 53cm 1 GN 1/2 26,5 * 32,5cm 2 GN 1/3 17,6 * 32,5cm 3 Pojemniki ze stali nierdzewnej + pokrywy z uszczelk± silikonow±. Wykonawca jest odpowiedzialny za utrzymanie w/w pojemników w czysto¶ci. Temperatury przywo¿onych dañ gor±cych, powinny byæ nastêpuj±ce: - zupy - powy¿ej 75 stopni C - drugie dania - powy¿ej 63 stopni C Pomiar temperatury bêdzie siê odbywa³ po dostarczeniu posi³ków na oddzia³. Przygotowanie i transport wszystkich posi³ków podlegaæ bêdzie kontroli wyrywkowej, dokonywanej przez inspekcjê sanitarn± i PIH. Posi³ki dla pacjentów powinny byæ przygotowane zgodnie z zaleceniami wydanymi przez Instytut ¯ywienia i ¯ywno¶ci oraz z zasadami ¿ywienia zbiorowego w placówkach lecznictwa zamkniêtego. Ca³odzienne ¿ywienie pacjentów sporz±dzane bêdzie na podstawie jad³ospisu uzgodnionego pomiêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawc± z tygodniowym wyprzedzeniem. Do przygotowania posi³ków nale¿y u¿ywaæ tylko ¶wie¿e warzywa i owoce, natomiast miêsa, wêdliny, sery poza ¶wie¿o¶ci± musz± byæ przygotowane z nale¿yt± staranno¶ci±, z zachowaniem ich smaku, estetyki, gramatury. Oznacza to, ¿e musz± byæ opakowane i transportowane zgodnie z obowi±zuj±cymi wymogami sanitarno - epidemiologicznymi. Sk³adniki diet musz± byæ skonsultowane z dietetyczk± Zamawiaj±c±. Dzienny dowód dostawy musi byæ potwierdzony przez osobê odbieraj±c± dany posi³ek t.j. dietetyczkê, pielêgniarkê oddzia³ow± lub pielêgniarkê dy¿uruj±c±. Potwierdzenie wykonania us³ugi w danym dniu powinno byæ pod wzglêdem ilo¶ciowym i jako¶ciowym zgodnie z jad³ospisem. Wykonawca ponosi pe³na odpowiedzialno¶æ cywiln± i finansow± za jako¶æ dostarczanych posi³ków oraz skutki wynikaj±ce z zaniedbañ przy ich przygotowywaniu i transporcie, mog±ce miêæ negatywny wp³yw na zdrowie ¿ywionych pacjentów. Wykonawca ma obowi±zek przechowywaæ próbki z potraw i produktów wchodz±cych w sk³ad dostarczanych posi³ków, zgodnie z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek ¿ywno¶ci przez zak³ady ¿ywienia zbiorowego typu zamkniêtego. Posi³ki musz± byæ dostarczane w nastêpuj±cych godzinach: - ¶niadanie 7:00 - 8:00 - obiad, kolacja 12:00 - 13:30 Posi³ki nale¿y przywoziæ dwa razy dziennie. Przy dostarczeniu kolacji wraz z obiadem, Zamawiaj±cy wymaga aby pieczywo i dodatki by³y porcjowane na jednego pacjenta. Koszt ca³odobowego wy¿ywienia pacjenta, zawiera oprócz wsadu, tak¿e koszt przygotowania oraz dostarczenia posi³ków. Wykonawca musi posiadaæ wymagane uprawnienia i pozwolenia na wykonywanie tej us³ugi wraz z dopuszczeniem przez Sanepid. Zamówieniem oraz rozdzia³em posi³ków bêdzie zajmowaæ siê dietetyczka, lub wyznaczona pielêgniarka, która kontrolowa³a bêdzie ilo¶æ dostarczonych porcji, rodzaje diet, jako¶æ potraw i temperatury posi³ków. Codziennie rano do godziny 8:00 zg³aszany bêdzie aktualny stan chorych i ilo¶æ poszczególnych diet. Wszystkie dostarczone produkty do ¶niadania, czy kolacji np.: chleb, mas³o, wêdlina, ser itp. musz± byæ porcjowane na jednego pacjenta. Sporz±dzanie jad³ospisu dekadowego le¿y po stronie Wykonawcy. Przy sporz±dzaniu jad³ospisu Wykonawca zobowi±zany jest konsultowaæ rodzaje posi³ków z dietetyczk± Zamawiaj±cego. Wszystkie jad³ospisy musz± posiadaæ wyszczególnion± gramaturê np. miês, sosów, surówek. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ zwrotu posi³ków na podstawie protoko³u stanowi±cego Za³±cznik nr 2 do wzoru umowy. W przypadku stwierdzenia nieprawid³owo¶ci jako¶ciowych w miejsce zakwestionowanych posi³ków musz± byæ w ci±gu 1 godziny dostarczone w³a¶ciwe. W ramach ceny oferty Wykonawca musi zapewniæ pokrycie wszystkich kosztów zwi±zanych z przygotowaniem i dostarczeniem posi³ków do kuchenek oddzia³owych.
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.10.00 - 55.30.10.00 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Czê¶æ NR: 1
Nazwa: Pakiet I - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Zak³adu Opiekuñczo-Leczniczego przy ul. Szpitalnej 2, 41-600 ¦wiêtoch³owice
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.05.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Firma Cateringowa Damian Kajzer, ul. Szpitalna 2, 41-600 ¦wietoch³owice, kraj/woj. ¶l±skie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 175000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 129593,25
Oferta z najni¿sz± cen±: 129593,25 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 152095,50
Waluta: PLN.
Czê¶æ NR: 2
Nazwa: Pakiet II - ¦wiadczenie us³ug w zakresie kompleksowego - codziennego i ca³odobowego - przygotowania i dostarczania posi³ków do kuchenek oddzia³owych Szpitala Powiatowego
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.05.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
jakie przetargi wygra³a firma
PRZEDSIÊBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWO-US£UGOWE "POSTÊP" SP. Z O.O.
- Przedsiêbiorstwo Produkcyjno- Handlowo- Us³ugowe POSTÊP Sp. z o.o., ul. Odrodzenia 9, 41-209 Sosnowiec, kraj/woj. ¶l±skie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 555000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 547865,00
Oferta z najni¿sz± cen±: 547865,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 608893,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ¦WIÊTOCH£OWIC
- Us³uga sta³ego utrzymania porz±dku i czysto¶ci w budynkach mieszkalnych oraz na terenach zewnêtrznych bêd±cych w zasobach Miejskiego Przedsiêbiorstwa Gospodarki Lokalowej w ¦wiêtoch³owicach Sp. z o.o.
- ¦wiadczenie us³ug serwisowych w zakresie pogwarancyjnych okresowych przegl±dów i konserwacji oraz diagnostyki w przypadku awarii sprzêtu medycznego bêd±cego w posiadaniu Zespo³u Opieki Zdrowotnej(...)
- Rozbudowa wraz z nadbudow± Zak³adu Opiekuñczo-Leczniczego Zespo³u Opieki Zdrowotnej w ¦wiêtoch³owicach sp. z o.o. w restrukturyzacji z siedzib± w ¦wiêtoch³owicach przy ul. Szpitalnej 2 w formule (...)
- ¦wiadczenie us³ug pogotowia technicznego (awaryjnego) dla nieruchomo¶ci zarz±dzanych przez Miejskie Przedsiêbiorstwo Gospodarki Lokalowej w ¦wiêtoch³owicach Sp. z o.o.
wiêcej: przetargi w ¦wiêtoch³owicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla seniorów Dziennego Domu Senior + w O³pinach
- Us³uga ¿ywienia pacjentów w SP ZOZ w Miêdzyrzecu Podlaskim w ramach programu Dobry Posi³ek
- "¦wiadczenie us³ugi restauracyjnej podczas Wojewódzkich Obchodów Dnia Seniora"
- ¦wiadczenie us³ugi cateringu- przygotowania i dostawy wy¿ywienia dla 74 dzieci w wieku do 3 lat, które uczêszczaj± do Samorz±dowego ¯³obka w Bilczy, w okresie od 1.09.2025 roku do 31.08.2026 roku
- ¦wiadczenie us³ug polegaj±cych na przygotowaniu, dostarczeniu, podaniu wy¿ywienia i umyciu naczyñ gotowego gor±cego posi³ku dla Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego nr 6 w Jawiszowicach 2025-2027
- Us³uga ¿ywienia dzieci w Przedszkolu Samorz±dowym nr 3 w Wieliszewie
wiêcej: »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.