eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lisięcice › DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-12-27

Lisięcice: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r.
Numer ogłoszenia: 536326 - 2013; data zamieszczenia: 27.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 483282 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Klisinie, Klisino 100, 48-118 Lisięcice, woj. opolskie, tel. 077 4857593, faks 077 4857594.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Majonez (zaw. tłuszcz. 25%) kg 760 Kawa zbożowa kg 900 Herbata granulowana kg 355 Cukier kg 13 713 Cukier waniliowy kg 14 Proszek do pieczenia kg 4 Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) kg 71 Budyń śmietankowy kg 161 Kisiel owocowy kg 168 Galaretka owocowa kg 115 Cynamon mielony kg 6 Drożdże kg 15 Mak kg 76 Miód pszczeli (lipowy) kg 611 Żelatyna kg 12 Czekolada nadziewana kg 107 Kwasek cytrynowy kg 40 Soda oczyszczona kg 3 Ocet 10% l 209 Przyprawa Magi w płynie l 514 Sól kg 2 124 Majeranek kg 12 Musztarda kg 1 103 Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg 948 Ziele angielskie kg 13 Liście laurowe kg 7 Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne (Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg 1 304 Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg 9 Przyprawa do ryb kg 3 Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) kg 32 Pieprz mielony kg 61 Makaron nitki 4 -jajeczny kg 3 756 Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg 422 Makaron gruby spaghetti kg 551 Cukier puder kg 73 Rodzynki kg 12 Makaron tortellini z mięsem kg 67 Kawa naturalna - mielona kg 232 Wafle suche okrągłe szt. 85 Przyprawa czosnek granulowany kg 16 Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) kg 6 Przyprawa do flaków kg 2 Makaron zacierka kg 153 Przyprawa - papryka mielona kg 56 Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg 2 Herbata owocowa (saszetki) kg 25 Wafle kakaowe np. grześki itp. kg 152 Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg 7 Przyprawa do piernika kg 3 Wiórki kokosowe kg 6 Orzechy włoskie kg 2 Ciastka nadziewane np. Delicje kg 27 Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 27 Herbatniki kg 450 Migdały całe kg 2 Woda mineralna gazowana 1,5 l szt. 330 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. 330 Napój herbaciany kg 36 Czekolada gorzka kg 91 Część II ZUPY I SOSY Zupa - żur kg 30 Zupa - grzybowa kg 26 Zupa - grochowa kg 11 Zupa - barszcz biały kg 25 Zupa - ogonowa kg 73 Sos pieczeniowy kg 53 Sos pieczarkowy kg 25 Sos grzybowy kg 10 Sos boloński kg 1 Zupa - barszcz czerwony kg 1 Zupa - pieczarkowa kg 31 Zupa - fasolowa kg 39 Bulion drobiowo-wołowy kg 17 Część III PIECZYWO Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 66 219 Baton (krojony) kg 3 768 Rogal kg 752 Bułka zwykła kg 4 018 Bułka tarta kg 706 Chleb graham - ciemny (krojony) kg 2 654 Bułka słodka kg 1 280 Bułka graham kg 231 Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 57 Suchary kg 28 Chleb tostowy (krojony) kg 185 Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg 3 136 Ciasto - sernik kg 137 Ciasto - jabłecznik kg 54 Ciasto - babka kg 31 Ciasto - makowiec kg 114 Ciasto - fale Dunaju kg 39 Ciasto - brzoskwiniowe kg 23 Ciasto - rolada kg 75 Ciastka kruche - luz kg 314 OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Kakao (10-12% tłuszczu) Kakao - (kakao w proszku) jest wyrobem otrzymanym przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren Kakaowych. Kakao mało tłuste- o zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy. Konsystencja - Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się. Barwa - Jasnobrązowa do brunatno czerwonej. Kawa naturalna mielona Wyrób pakowany w paczki próżniowe wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością Barwa - Od jasno- do ciemnobrązowej w zależności od stopnia upalenia, praktycznie jednolita Wygląd - Konsystencja sypka, o praktycznie wyrównanym stopniu granulacji, bez trwałych zbryleń. Smak i zapach - Charakterystyczny dla kawy palonej, naturalny, bez zapachu i smaku pleśni, zjełczenia, ziaren śmierdzących i smaku kawy Rio oraz innych obcych. Herbata owocowa (saszetki) Herbata powinna być nie zepsuta i praktycznie wolna od zanieczyszczeń obcych, pakowana w torebki o masie 2g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Napar powinien posiadać smak i zapach charakterystyczny dla danego gatunku owocu. Czekolada nadziewana Czekolada nadziewana - czekolada uformowana z masy czekoladowej naturalnej, mlecznej, śmietankowej lub białej w ilości nie mniejszej niż 40% masy wyrobu, z nadzieniem. Powierzchnia - gładka z wyraźnym odciskiem wzoru formy, lekko błyszcząca, bez wyraźnych plam, zadrapań, pęknięć, może być zdobiona naturalnymi dodatkami, dopuszcza się jaśniejsze smugi, w przypadku wyrobów z masy czekoladowej mlecznej dopuszcza się powierzchnię lekko matową Barwa -Brązowa lub w przypadku skorupki z czekolady mlecznej - jasnobrązowa lub w przypadku skorupki z czekolady białej - kremowa. Konsystencja - Skorupki jednolita, twarda. Nadzienia charakterystyczna dla użytego nadzienia. Zawartość cukrów ogółem jako cukier inwertowany w suchej masie, % (m/m), nie więcej niż 65 Baton czekoladowy Wyroby czekoladowane - wyroby, których rdzeń stanowią korpusy miękkie, karmelki nadziewane, drażetki, wyroby wschodnie lub inne korpusy, a całą zewnętrzną warstwę lub jej część stanowi czekolada, dla której wymagania podano w odpowiednich przepisach. Powierzchnia - Z połyskiem, bez plam, zasiwień, zadrapań lub pęknięć, w przypadku wyrobów w kuwerturze mlecznej dopuszcza się powierzchnie lekko matową, pokrycie rdzenia całkowite lub częściowe w zależności od rodzaju wyrobu; powierzchnia dolna matowa, dopuszcza się do 2,5 % ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonej powierzchni lub niecałkowicie pokrytym spodzie; dla wyrobów o rdzeniu z owoców i wyrobów o rdzeniu miękkim i fantazyjnym kształcie dopuszcza się punktowe nie oblanie kuwerturą Konsystencja - Jednolita, twarda. Smakowitość - Właściwa dla użytej masy czekoladowej i rdzenia, bez smaku i zapachu obcego Sos grzybowy - pieczarkowy Koncentrat sosu grzybowego - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce Sos Boloński Koncentrat sosu bolońskiego - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się sos, stanowiący dodatek do potraw. Wygląd - wyrób sypki, z widocznymi lub nie kawałkami użytych składników typowymi dla danego asortymentu koncentratu sosu, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Zapach - właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Baraszcz czerwony Barszcz czerwony instant - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, a dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, który po zalaniu wrzątkiem i zamieszaniu stanowi zupę - I danie obiadowe gotowe. Produkt sypki, z widocznymi kawałkami dodatków deklarowanych w nazwie, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania. Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Żur Koncentrat zupy - produkt spożywczy otrzymywany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem lub bez naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo - zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania zgodnie z obowiązującym prawem, z którego otrzymuje się zupę - I danie obiadowe. Wygląd - Wyrób sypki, z widocznymi kawałkami ziemniaków, warzyw od 5 do 20 mm, mięsa lub teksturatu sojowego, dopuszczalne nietrwałe zbrylenia wynikające z wsadu surowcowego, rozprowadzające się w czasie przyrządzania Zapach - Właściwy dla surowców użytych w czasie produkcji, niedopuszczalne zapachy obce. Przyprawa do mięsa Przyprawa do mięsa - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Przyprawa do ryb Przyprawa do ryb - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Przyprawa do drobiu Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki. Przyprawa uniwersalna - warzywna Przyprawa do drobiu - produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych, rozdrobnionych lub całych surowców takich jak: kory, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce i nasiona przeznaczone do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu produktów spożywczych. Konsystencja - Sypka, w zależności od składu surowcowego dopuszcza się niewielkie zbrylenia. Barwa - Niejednolita, właściwa składnikom. Smak - Charakterystyczny dla składników. Zapach - Aromatyczny, charakterystyczny dla danej mieszanki. Ocet Ocet - produkt przeznaczony do spożycia, otrzymany wyłącznie w procesie biologicznym dwóch fermentacji, alkoholowej i octowej z surowców pochodzenia rolniczego. Ocet powinien być wyprodukowany z następujących surowców: - przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, - innych produktów pochodzenia rolniczego, zawierających skrobię, cukry lub skrobię i cukry, włączając, lecz nie ograniczając go do ziarna zboż, słodu jęczmiennego, serwatki. Zawartość kwasów ogółem wyrażona jako bezwodny kwas octowy (g) nie mniej niż na 1000ml - 50. Kwasek cytrynowy Kwasek cytrynowy - produkt spożywczy o konsystencji sypkich kryształów. Konsystencja - Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek lub proszek. Barwa - Kryształy bezbarwne lub proszek biały. Zapach - Bez obcego zapachu. Smak - silnie kwaśny. Cynamon Cynamon - wysuszona kora zdjęta z gałęzi różnych gatunków drzewa rodzaju Cinnammonum, przygotowana w formie kawałków lub proszku. Barwa - Jasno-brązowa do brunatnej, jednolita. Konsystencja - Sypka, zmielony proszek przesiewający się bez reszty przez sito o oczkach 1mm Zapach - Swoisty, intensywny, bez zapachów obcych Smak - Słodko-piekący, bez posmaków obcych Żelatyna Żelatyna spożywcza produkt otrzymany z odtłuszczonych kości i miękkich odpadów poubojowych zwierząt rzeźnych przez przeprowadzenie nierozpuszczalnego kolagenu w glutynę. Majonez Wyrób otrzymany przez zemulgowanie oleju roślinnego jadalnego (olejów roślinnych jadalnych) w fazie wodnej, w obecności żółtka jaja kurzego. Dopuszcza się stosowanie następujących surowców i dodatków: jaj kurzych i ich przetworów, cukru, soli, mleka i jego przetworów, kwasów spożywczych (octowego, cytrynowego, mlekowego, jabłkowego i winowego), a także ich soli sodowych i potasowych, musztardy, owoców, warzyw, soków owocowych i warzywnych i ich koncentratów oraz substancji dodatkowych dozwolonych przy produkcji majonezu. Konsystencja - jednolita, gładka, niedopuszczalne rozwarstwienie lub obecność widocznych kropel oleju Barwa - jasnokremowa do jasnożółtej; dopuszczalna obecność przebarwień pochodzących z rozdrobnionych przypraw, niedopuszczalne zmiany barwy, np. ciemnienie Zapach - właściwy, charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalna obecność obcych zapachów. Smak - charakterystyczny dla majonezu, niedopuszczalne obce posmaki Musztarda Musztarda - przyprawa otrzymana z ziarna gorczycy, wody, soli, cukru, octu i innych składników smakowo-zapachowych, bez dodatku lub z dodatkiem substancji dodatkowych zgodnie z obowiązującym prawem. Stan opakowania - opakowanie zamknięte, nieuszkodzone, bez śladów wycieku zawartości. Barwa i wygląd - właściwa dla zastosowanych surowców i ewentualnie dodanych składników smakowo-zapachowych; dopuszcza się obecność czarnych punktów w przypadku stosowania gorczycy czarnej. Konsystencja - masa półpłynna z nieznaczną wyczuwalnością cząstek gorczycy i przypraw. Zapach - właściwy dla musztardy, z wyczuwalnym zapachem przypraw i użytych składników smakowo-zapachowych; bez zapachów obcych. Smak - Piekący, o zróżnicowanym natężeniu: od lekkiego dla musztardy stołowej i kremskiej do silnego dla musztardy sarepskiej, zaś w przypadku musztardy kremskiej słodkawy; dopuszcza się piekący, z wyczuwalnym smakiem użytych składników smakowo-zapachowych oraz wyraźnie słony w przypadku musztardy delikatesowej rodzaju Dijon; bez obcych posmaków. Ketchup Ketchup - produkt otrzymany ze świeżych lub/i przetworzonych pomidorów (owoce rozdrobnione, przecier, koncentrat) i innych warzyw (np. cebula, czosnek, seler, papryka) utrwalonych metodami fizycznymi, względnie chemicznymi, z dodatkiem przypraw aromatyczno-smakowych lub/i wyciągów z warzyw lub/i przypraw, dozwolonych środków słodzących, soli, kwasów spożywczych i ewentualnym dodatkiem substancji zagęszczających, utrwalone termicznie lub chemicznie. Barwa - Typowa dla użytych surowców, zmieniona procesem technologicznym. Zapach i smak - Charakterystyczny dla poszczególnych sosów w zależności od użytych składników, bez obcych zapachów i posmaków. Konsystencja i wygląd - Półpłynna do gęstej, ewentualnie z widocznymi cząstkami przypraw, kawałkami warzyw, owoców lub grzybów zależnie od rodzaju i sposobu przetwarzania zastosowanych surowców i półproduktów; w przypadku sosów ketchup jednorodna, przetarta masa bez ziarnistości. Zawartość ekstraktu ogólnego oznaczonego refraktometrycznie, ułamek masowy w %, nie mniej niż 35. Budyń Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, substancji aromatycznych naturalnych, identycznych z naturalnymi lub syntetycznych, barwników spożywczych, z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych spożywczych dodatków smakowych, oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd - produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców. Konsystencja - charakterystyczna dla danego deseru. Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Galaretka Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie cukru, substancji żelująco - zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd - produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców. Konsystencja - charakterystyczna dla danego deseru. Barwa - zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Kisiel Produkt spożywczy w postaci sypkiej otrzymany przez wymieszanie substancji zagęszczających, barwników spożywczych, kwasów spożywczych, substancji smakowo-zapachowych naturalnych lub syntetycznych z dodatkiem lub bez dodatku substancji słodzących oraz innych substancji dozwolonych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Wygląd - produkt sypki, dopuszczalne występowanie zbryleń składników rozprowadzających się podczas przyrządzania deserów oraz ciemniejszych cząstek pochodzących z zastosowanych surowców Konsystencja - charakterystyczna dla danego deseru Barwa - zbliżona do barwy owocu deklarowanego w nazwie deseru. Smak i zapach - zbliżony do deklarowanego w nazwie deseru, bez obcych smaków i zapachów. Woda mineralna - gazwoana Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, średnio nasycona dwutlenkiem węgla. Barwa - bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l Woda minerala - niegazowana Woda podziemna wydobywana jednym lub kilkoma otworami naturalnymi lub wierconymi, pierwotnie czysta pod względem chemicznym i mikrobiologicznym, charakteryzująca się stabilnym składem mineralnym oraz właściwościami mającymi znaczenie fizjologiczne, powodującymi korzystne oddziaływanie na zdrowie ludzi, nie nasycona dwutlenkiem węgla. Barwa - bezbarwny, klarowny płyn, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bezwonna, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Opakowanie 1,5 l Sól Sucha, niezawilgocona, czysta, o śnieżnobiałej bieli, bez grudek, sypka, bez obcych smaków i zapachów. Herbata granulowana Sucha niezawilgocona, o aromatycznym smaku i zapachu. Kawa zbożowa (rozpuszczalna) Sypka, bez grudek, niezawilgocona, sucha Drożdże Bez obcych smaków i zapachów. Liść laurowy Wysuszone liście zebrane z drzewa laurowego (Laurus nobilis L.) Brawa - Jasno-zielona do oliwkowo-zielonej z możliwym odcieniem mlecznym Konsystencja - łamliwa. Zapach - swoisty, bez zapachów obcych. Majeranek Przesortowane, poddane procesowi ocierania, w wyniku którego zostały wyeliminowane łodygi. Barwa - Szarozielonooliwkowa Zapach - Aromatyczny, silny, bez zapachów obcych Smak - Korzenny, gorzkawy Ziele angielskie Wysuszone, wykształcone, lecz niedojrzale owoce (jagody) rośliny Pimenta officinalis L. Brawa - Swoista, jasno-brązowa do ciemno-brunatnej Kształt - Kulisty z pozostałością 4-działowego kielicha oraz pozostałością szypułki Zapach - Swoisty, intensywny, bez zapach obcych Smak - Swoisty, intensywny, bez zapach obcych Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) 4 jajeczny - makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Makaron nitka 4 jajeczny - makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Makaron zacierka makaron suchy, niezawilgocona, czysty, bez obcych smaków i zapachów, niepołamany. Przyprawa w płynie typu Magi Produkt spożywczy otrzymywany w wyniku hydrolizy surowców roślinnych lub zwierzęcych o dużej zawartości białka, głównie zawierający zhydrolizowane białko w postaci aminokwasów, sól kuchenną oraz wodę, w postaci płynu Barwa - Od jasnobrązowej do brunatnej Wygląd i konsystencja - płynna. Smak - Charakterystyczny dla hydrolizatu białkowego, łagodny, nie dopuszczalny smak gorzki Rodzynki Wygląd - kształt zachowany, jednorodny, barwa typowa dla gatunku i odmiany, z dopuszczalnym pociemnieniem. Tekstura i konsystencja elastyczna, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń. Smak i zapach charakterystyczny dla produktu bez smaków i zapachów obcych. Zawartość wody nie więcej niż10-35%. W skład Domu Pomocy Społecznej w Klisinie wchodzą następujące filie: - DPS Branice (83 mieszkańców), - DPS Boboluszki (76), - DPS Radynia (75), - DPS Dzbańce (199), - DPS Bliszczyce (81), - DPS Głubczyce (29), - DPS Kietrz (ok. 70) - planowane otwarcie I kwartał 2014 roku W Klisinie zamieszkuje 126 mieszkańców. Wszystkie znajdują się na terenie powiatu głubczyckiego. Kuchnie i całe zaplecza magazynowe znajdują się w Klisinie, Radyni, Boboluszkach, Dzbańcach i Bliszczyce. Kuchnia w Boboluszkach przygotowuje również posiłki dla DPS Branice, natomiast kuchnia w Radyni przygotowuje posiłki dla mieszkańców DPS Głubczyce. Po otwarciu filii w Kietrzu posiłki będzie przygotowywała kuchnia w Dzbańcach.. Do tych miejsc należy dostarczać zamawiane towary własnym transportem na wyłączny koszt i ryzyko dostawcy. Odległości od miejscowości Głubczyce: Głubczyce - Klisino 15 km Głubczyce - Radynia 15 km Głubczyce - Boboluszki 25 km Głubczyce - Dzbańce 18 km Głubczyce - Bliszczyce 26 km Zamawianie towaru odbywa się dwa raz w tygodniu - telefonicznie Godziny dostaw Wykonawca uzgodni indywidualnie z danym odbiorcą. Dowóz pieczywa - codziennie Osoby które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają aktualne zaświadczenie z zakresu przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie kwalifikacji w zakresie przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji lub obrocie żywności (D.U z 2003 roku Nr 27, poz. 233). Wykonawca zamówienia posiada przynajmniej jeden pojazd spełniający wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 19.12.2002 r. ( Dz. U. z 2003 r. Nr 21 poz. 179 ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • GÓRAN BIS Jacek Naróg, ul. Chrobrego 16, 48-100 GŁUBCZYCE, kraj/woj. opolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 194479,74 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 117364,12

  • Oferta z najniższą ceną: 117364,12 / Oferta z najwyższą ceną: 208572,55

  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: ZUPY I SOSY

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Przedsiębiorstwo Usług Rolniczo-Gospodarczych AGRA Sp. z o. o., ul. Obrońców Stalingradu 66, 45-565 OPOLE, kraj/woj. opolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 9164,09 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 2349,40

  • Oferta z najniższą ceną: 2349,40 / Oferta z najwyższą ceną: 8372,00

  • Waluta: PLN.

Część NR: 3   

Nazwa: PIECZYWO

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.12.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PIEKARNIA Lipianin G.W. Lipianin, Przylesie 32, 49-351 PRZYLESIE, kraj/woj. opolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 351842,12 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 194577,66

  • Oferta z najniższą ceną: 194577,66 / Oferta z najwyższą ceną: 208472,48

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.