eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LisięciceDOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-11-26

Lisięcice: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r.
Numer ogłoszenia: 483282 - 2013; data zamieszczenia: 26.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Klisinie , Klisino 100, 48-118 Lisięcice, woj. opolskie, tel. 077 4857593, faks 077 4857594.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: dps-klisino.pl, bip.dps-klisino.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: NIE DOTYCZY

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Majonez (zaw. tłuszcz. 25%) kg 760 Kawa zbożowa kg 900 Herbata granulowana kg 355 Cukier kg 13 713 Cukier waniliowy kg 14 Proszek do pieczenia kg 4 Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) kg 71 Budyń śmietankowy kg 161 Kisiel owocowy kg 168 Galaretka owocowa kg 115 Cynamon mielony kg 6 Drożdże kg 15 Mak kg 76 Miód pszczeli (lipowy) kg 611 Żelatyna kg 12 Czekolada nadziewana kg 107 Kwasek cytrynowy kg 40 Soda oczyszczona kg 3 Ocet 10% l 209 Przyprawa Magi w płynie l 514 Sól kg 2 124 Majeranek kg 12 Musztarda kg 1 103 Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg 948 Ziele angielskie kg 13 Liście laurowe kg 7 Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne (Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg 1 304 Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg 9 Przyprawa do ryb kg 3 Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) kg 32 Pieprz mielony kg 61 Makaron nitki 4 -jajeczny kg 3 756 Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg 422 Makaron gruby spaghetti kg 551 Cukier puder kg 73 Rodzynki kg 12 Makaron tortellini z mięsem kg 67 Kawa naturalna - mielona kg 232 Wafle suche okrągłe szt. 85 Przyprawa czosnek granulowany kg 16 Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) kg 6 Przyprawa do flaków kg 2 Makaron zacierka kg 153 Przyprawa - papryka mielona kg 56 Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg 2 Herbata owocowa (saszetki) kg 25 Wafle kakaowe np. grześki itp. kg 152 Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg 7 Przyprawa do piernika kg 3 Wiórki kokosowe kg 6 Orzechy włoskie kg 2 Ciastka nadziewane np. Delicje kg 27 Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 27 Herbatniki kg 450 Migdały całe kg 2 Woda mineralna gazowana 1,5 l szt. 330 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. 330 Napój herbaciany kg 36 Czekolada gorzka kg 91 Część II ZUPY I SOSY Zupa - żur kg 30 Zupa - grzybowa kg 26 Zupa - grochowa kg 11 Zupa - barszcz biały kg 25 Zupa - ogonowa kg 73 Sos pieczeniowy kg 53 Sos pieczarkowy kg 25 Sos grzybowy kg 10 Sos boloński kg 1 Zupa - barszcz czerwony kg 1 Zupa - pieczarkowa kg 31 Zupa - fasolowa kg 39 Bulion drobiowo-wołowy kg 17 Część III PIECZYWO Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 66 219 Baton (krojony) kg 3 768 Rogal kg 752 Bułka zwykła kg 4 018 Bułka tarta kg 706 Chleb graham - ciemny (krojony) kg 2 654 Bułka słodka kg 1 280 Bułka graham kg 231 Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 57 Suchary kg 28 Chleb tostowy (krojony) kg 185 Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg 3 136 Ciasto - sernik kg 137 Ciasto - jabłecznik kg 54 Ciasto - babka kg 31 Ciasto - makowiec kg 114 Ciasto - fale Dunaju kg 39 Ciasto - brzoskwiniowe kg 23 Ciasto - rolada kg 75 Ciastka kruche - luz kg 314 W skład Domu Pomocy Społecznej w Klisinie wchodzą następujące filie: - DPS Branice (83 mieszkańców), - DPS Boboluszki (76), - DPS Radynia (75), - DPS Dzbańce (199), - DPS Bliszczyce (81), - DPS Głubczyce (29), - DPS Kietrz (ok. 70) - planowane otwarcie I kwartał 2014 roku W Klisinie zamieszkuje 126 mieszkańców. Wszystkie znajdują się na terenie powiatu głubczyckiego. Kuchnie i całe zaplecza magazynowe znajdują się w Klisinie, Radyni, Boboluszkach, Dzbańcach i Bliszczyce. Kuchnia w Boboluszkach przygotowuje również posiłki dla DPS Branice, natomiast kuchnia w Radyni przygotowuje posiłki dla mieszkańców DPS Głubczyce. Po otwarciu filii w Kietrzu posiłki będzie przygotowywała kuchnia w Dzbańcach.. Do tych miejsc należy dostarczać zamawiane towary własnym transportem na wyłączny koszt i ryzyko dostawcy. Odległości od miejscowości Głubczyce: Głubczyce - Klisino 15 km Głubczyce - Radynia 15 km Głubczyce - Boboluszki 25 km Głubczyce - Dzbańce 18 km Głubczyce - Bliszczyce 26 km Zamawianie towaru odbywa się dwa raz w tygodniu - telefonicznie Godziny dostaw Wykonawca uzgodni indywidualnie z danym odbiorcą. Dowóz pieczywa - codziennie Osoby które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają aktualne zaświadczenie z zakresu przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie kwalifikacji w zakresie przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji lub obrocie żywności (D.U z 2003 roku Nr 27, poz. 233). Wykonawca zamówienia posiada przynajmniej jeden pojazd spełniający wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 19.12.2002 r. ( Dz. U. z 2003 r. Nr 21 poz. 179 ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY NIE WYMAGA WNIESIENIA WADIUM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

NIE DOTYCZY

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Przewidziano następujące zmiany: - możliwość zmian cen w przypadku zmiany stawek podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie. Zmiany są wprowadzone aneksem. Zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto danego asortymentu. Cena netto pozostanie niezmienna. O zmianie VAT-u na przedmiot umowy, Wykonawca informuje pisemnie Zamawiającego z 14-dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy towaru, którego cena ulegnie zmianie. Zmiana umowy może nastąpić w przypadku gdy jej wprowadzenie jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.dps-klisino.pl, dps-klisino.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE KLISINO 100 48-118 LISIĘCICE codziennie od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do 14.00 lub za pośrednictwem poczty.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2013 godzina 08:45, miejsce: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE KLISINO 100 48-118 LISIĘCICE SEKRETARIAT POK. NR 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: NIE DOTYCZY.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Majonez (zaw. tłuszcz. 25%) kg 760 Kawa zbożowa kg 900 Herbata granulowana kg 355 Cukier kg 13 713 Cukier waniliowy kg 14 Proszek do pieczenia kg 4 Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) kg 71 Budyń śmietankowy kg 161 Kisiel owocowy kg 168 Galaretka owocowa kg 115 Cynamon mielony kg 6 Drożdże kg 15 Mak kg 76 Miód pszczeli (lipowy) kg 611 Żelatyna kg 12 Czekolada nadziewana kg 107 Kwasek cytrynowy kg 40 Soda oczyszczona kg 3 Ocet 10% l 209 Przyprawa Magi w płynie l 514 Sól kg 2 124 Majeranek kg 12 Musztarda kg 1 103 Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg 948 Ziele angielskie kg 13 Liście laurowe kg 7 Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne (Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg 1 304 Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg 9 Przyprawa do ryb kg 3 Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) kg 32 Pieprz mielony kg 61 Makaron nitki 4 -jajeczny kg 3 756 Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg 422 Makaron gruby spaghetti kg 551 Cukier puder kg 73 Rodzynki kg 12 Makaron tortellini z mięsem kg 67 Kawa naturalna - mielona kg 232 Wafle suche okrągłe szt. 85 Przyprawa czosnek granulowany kg 16 Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) kg 6 Przyprawa do flaków kg 2 Makaron zacierka kg 153 Przyprawa - papryka mielona kg 56 Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg 2 Herbata owocowa (saszetki) kg 25 Wafle kakaowe np. grześki itp. kg 152 Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg 7 Przyprawa do piernika kg 3 Wiórki kokosowe kg 6 Orzechy włoskie kg 2 Ciastka nadziewane np. Delicje kg 27 Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 27 Herbatniki kg 450 Migdały całe kg 2 Woda mineralna gazowana 1,5 l szt. 330 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. 330 Napój herbaciany kg 36 Czekolada gorzka kg 91.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ZUPY I SOSY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część II ZUPY I SOSY Zupa - żur kg 30 Zupa - grzybowa kg 26 Zupa - grochowa kg 11 Zupa - barszcz biały kg 25 Zupa - ogonowa kg 73 Sos pieczeniowy kg 53 Sos pieczarkowy kg 25 Sos grzybowy kg 10 Sos boloński kg 1 Zupa - barszcz czerwony kg 1 Zupa - pieczarkowa kg 31 Zupa - fasolowa kg 39 Bulion drobiowo-wołowy kg 17.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część III PIECZYWO Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 66 219 Baton (krojony) kg 3 768 Rogal kg 752 Bułka zwykła kg 4 018 Bułka tarta kg 706 Chleb graham - ciemny (krojony) kg 2 654 Bułka słodka kg 1 280 Bułka graham kg 231 Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 57 Suchary kg 28 Chleb tostowy (krojony) kg 185 Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg 3 136 Ciasto - sernik kg 137 Ciasto - jabłecznik kg 54 Ciasto - babka kg 31 Ciasto - makowiec kg 114 Ciasto - fale Dunaju kg 39 Ciasto - brzoskwiniowe kg 23 Ciasto - rolada kg 75 Ciastka kruche - luz kg 314.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.