Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-11-26
Lisięcice: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r.
Numer ogłoszenia: 483282 - 2013; data zamieszczenia: 26.11.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Klisinie , Klisino 100, 48-118 Lisięcice, woj. opolskie, tel. 077 4857593, faks 077 4857594.
- Adres strony internetowej zamawiającego: dps-klisino.pl, bip.dps-klisino.pl
- Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: NIE DOTYCZY
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: DOSTAWA RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Majonez (zaw. tłuszcz. 25%) kg 760 Kawa zbożowa kg 900 Herbata granulowana kg 355 Cukier kg 13 713 Cukier waniliowy kg 14 Proszek do pieczenia kg 4 Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) kg 71 Budyń śmietankowy kg 161 Kisiel owocowy kg 168 Galaretka owocowa kg 115 Cynamon mielony kg 6 Drożdże kg 15 Mak kg 76 Miód pszczeli (lipowy) kg 611 Żelatyna kg 12 Czekolada nadziewana kg 107 Kwasek cytrynowy kg 40 Soda oczyszczona kg 3 Ocet 10% l 209 Przyprawa Magi w płynie l 514 Sól kg 2 124 Majeranek kg 12 Musztarda kg 1 103 Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg 948 Ziele angielskie kg 13 Liście laurowe kg 7 Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne (Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg 1 304 Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg 9 Przyprawa do ryb kg 3 Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) kg 32 Pieprz mielony kg 61 Makaron nitki 4 -jajeczny kg 3 756 Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg 422 Makaron gruby spaghetti kg 551 Cukier puder kg 73 Rodzynki kg 12 Makaron tortellini z mięsem kg 67 Kawa naturalna - mielona kg 232 Wafle suche okrągłe szt. 85 Przyprawa czosnek granulowany kg 16 Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) kg 6 Przyprawa do flaków kg 2 Makaron zacierka kg 153 Przyprawa - papryka mielona kg 56 Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg 2 Herbata owocowa (saszetki) kg 25 Wafle kakaowe np. grześki itp. kg 152 Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg 7 Przyprawa do piernika kg 3 Wiórki kokosowe kg 6 Orzechy włoskie kg 2 Ciastka nadziewane np. Delicje kg 27 Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 27 Herbatniki kg 450 Migdały całe kg 2 Woda mineralna gazowana 1,5 l szt. 330 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. 330 Napój herbaciany kg 36 Czekolada gorzka kg 91 Część II ZUPY I SOSY Zupa - żur kg 30 Zupa - grzybowa kg 26 Zupa - grochowa kg 11 Zupa - barszcz biały kg 25 Zupa - ogonowa kg 73 Sos pieczeniowy kg 53 Sos pieczarkowy kg 25 Sos grzybowy kg 10 Sos boloński kg 1 Zupa - barszcz czerwony kg 1 Zupa - pieczarkowa kg 31 Zupa - fasolowa kg 39 Bulion drobiowo-wołowy kg 17 Część III PIECZYWO Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 66 219 Baton (krojony) kg 3 768 Rogal kg 752 Bułka zwykła kg 4 018 Bułka tarta kg 706 Chleb graham - ciemny (krojony) kg 2 654 Bułka słodka kg 1 280 Bułka graham kg 231 Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 57 Suchary kg 28 Chleb tostowy (krojony) kg 185 Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg 3 136 Ciasto - sernik kg 137 Ciasto - jabłecznik kg 54 Ciasto - babka kg 31 Ciasto - makowiec kg 114 Ciasto - fale Dunaju kg 39 Ciasto - brzoskwiniowe kg 23 Ciasto - rolada kg 75 Ciastka kruche - luz kg 314 W skład Domu Pomocy Społecznej w Klisinie wchodzą następujące filie: - DPS Branice (83 mieszkańców), - DPS Boboluszki (76), - DPS Radynia (75), - DPS Dzbańce (199), - DPS Bliszczyce (81), - DPS Głubczyce (29), - DPS Kietrz (ok. 70) - planowane otwarcie I kwartał 2014 roku W Klisinie zamieszkuje 126 mieszkańców. Wszystkie znajdują się na terenie powiatu głubczyckiego. Kuchnie i całe zaplecza magazynowe znajdują się w Klisinie, Radyni, Boboluszkach, Dzbańcach i Bliszczyce. Kuchnia w Boboluszkach przygotowuje również posiłki dla DPS Branice, natomiast kuchnia w Radyni przygotowuje posiłki dla mieszkańców DPS Głubczyce. Po otwarciu filii w Kietrzu posiłki będzie przygotowywała kuchnia w Dzbańcach.. Do tych miejsc należy dostarczać zamawiane towary własnym transportem na wyłączny koszt i ryzyko dostawcy. Odległości od miejscowości Głubczyce: Głubczyce - Klisino 15 km Głubczyce - Radynia 15 km Głubczyce - Boboluszki 25 km Głubczyce - Dzbańce 18 km Głubczyce - Bliszczyce 26 km Zamawianie towaru odbywa się dwa raz w tygodniu - telefonicznie Godziny dostaw Wykonawca uzgodni indywidualnie z danym odbiorcą. Dowóz pieczywa - codziennie Osoby które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia posiadają aktualne zaświadczenie z zakresu przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji żywności i w obrocie żywnością wydane na podstawie Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 18 grudnia 2002 roku w sprawie kwalifikacji w zakresie przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji lub obrocie żywności (D.U z 2003 roku Nr 27, poz. 233). Wykonawca zamówienia posiada przynajmniej jeden pojazd spełniający wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dn. 19.12.2002 r. ( Dz. U. z 2003 r. Nr 21 poz. 179 ) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: ZAMAWIAJĄCY NIE WYMAGA WNIESIENIA WADIUM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca załączy do swojej oferty podpisane oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
NIE DOTYCZY
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Przewidziano następujące zmiany: - możliwość zmian cen w przypadku zmiany stawek podatku VAT na podstawie obowiązujących przepisów prawnych w tym zakresie. Zmiany są wprowadzone aneksem. Zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto danego asortymentu. Cena netto pozostanie niezmienna. O zmianie VAT-u na przedmiot umowy, Wykonawca informuje pisemnie Zamawiającego z 14-dniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy towaru, którego cena ulegnie zmianie. Zmiana umowy może nastąpić w przypadku gdy jej wprowadzenie jest konieczne dla prawidłowej realizacji zamówienia.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.dps-klisino.pl, dps-klisino.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE
KLISINO 100
48-118 LISIĘCICE
codziennie od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do 14.00 lub za pośrednictwem poczty.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2013 godzina 08:45, miejsce: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE KLISINO 100 48-118 LISIĘCICE SEKRETARIAT POK. NR 1.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: NIE DOTYCZY.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część I RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE Majonez (zaw. tłuszcz. 25%) kg 760 Kawa zbożowa kg 900 Herbata granulowana kg 355 Cukier kg 13 713 Cukier waniliowy kg 14 Proszek do pieczenia kg 4 Kakao ciemne (niskotłuszczowe 10-12%) kg 71 Budyń śmietankowy kg 161 Kisiel owocowy kg 168 Galaretka owocowa kg 115 Cynamon mielony kg 6 Drożdże kg 15 Mak kg 76 Miód pszczeli (lipowy) kg 611 Żelatyna kg 12 Czekolada nadziewana kg 107 Kwasek cytrynowy kg 40 Soda oczyszczona kg 3 Ocet 10% l 209 Przyprawa Magi w płynie l 514 Sól kg 2 124 Majeranek kg 12 Musztarda kg 1 103 Ketchup łagodny (koncentrat pomidorowy min. 35%, przyprawy: kolendra, tymianek i inne) kg 948 Ziele angielskie kg 13 Liście laurowe kg 7 Przyprawa warzywna (warzywa suszone 15%, marchew, cebula, seler pietruszka, por, papryka i inne (Kucharek, Vegeta, Delikat lub inny nie gorszy) kg 1 304 Przyprawa do kurczaka (sól, papryka, curry, czosnek, pomidory, pieprz i inne) kg 9 Przyprawa do ryb kg 3 Przyprawa do mięsa (sól, gorczyca, czosnek, cebula, pieprz, kminek, kolendra, papryka i inne) kg 32 Pieprz mielony kg 61 Makaron nitki 4 -jajeczny kg 3 756 Makaron gruby (kolanka, muszelki, świderki) kg 422 Makaron gruby spaghetti kg 551 Cukier puder kg 73 Rodzynki kg 12 Makaron tortellini z mięsem kg 67 Kawa naturalna - mielona kg 232 Wafle suche okrągłe szt. 85 Przyprawa czosnek granulowany kg 16 Przyprawa gyros (sól, papryka słodka, czosnek, cebula, kminek, pieprz, chilli, kolendra, tymianek i inne) kg 6 Przyprawa do flaków kg 2 Makaron zacierka kg 153 Przyprawa - papryka mielona kg 56 Przyprawa - gałka muszkatołowa mielona kg 2 Herbata owocowa (saszetki) kg 25 Wafle kakaowe np. grześki itp. kg 152 Baton czekoladowy np. Pawełek itp. kg 7 Przyprawa do piernika kg 3 Wiórki kokosowe kg 6 Orzechy włoskie kg 2 Ciastka nadziewane np. Delicje kg 27 Zupa błyskawiczna tzw. chińska kg 27 Herbatniki kg 450 Migdały całe kg 2 Woda mineralna gazowana 1,5 l szt. 330 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt. 330 Napój herbaciany kg 36 Czekolada gorzka kg 91.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ZUPY I SOSY.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część II ZUPY I SOSY Zupa - żur kg 30 Zupa - grzybowa kg 26 Zupa - grochowa kg 11 Zupa - barszcz biały kg 25 Zupa - ogonowa kg 73 Sos pieczeniowy kg 53 Sos pieczarkowy kg 25 Sos grzybowy kg 10 Sos boloński kg 1 Zupa - barszcz czerwony kg 1 Zupa - pieczarkowa kg 31 Zupa - fasolowa kg 39 Bulion drobiowo-wołowy kg 17.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PIECZYWO.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa różnych produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Klisinie i podległych zakładów (Radynia, Boboluszki, Dzbańce i Bliszczyce) w 2014 r. ORIENTACYJNE ZAPOTRZEBOWANIE NA 2014 ROK Część III PIECZYWO Chleb pszenno-żytni (krojony) kg 66 219 Baton (krojony) kg 3 768 Rogal kg 752 Bułka zwykła kg 4 018 Bułka tarta kg 706 Chleb graham - ciemny (krojony) kg 2 654 Bułka słodka kg 1 280 Bułka graham kg 231 Ciasto - pączek z marmoladą i cukrem pudrem kg 57 Suchary kg 28 Chleb tostowy (krojony) kg 185 Chleb graham - wieloziarnisty biały (krojony) kg 3 136 Ciasto - sernik kg 137 Ciasto - jabłecznik kg 54 Ciasto - babka kg 31 Ciasto - makowiec kg 114 Ciasto - fale Dunaju kg 39 Ciasto - brzoskwiniowe kg 23 Ciasto - rolada kg 75 Ciastka kruche - luz kg 314.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI LISIĘCICE
więcej: przetargi LISIĘCICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 4 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Młodzieżowym Ośrodku Wychowawczym dla Chłopców im. Św. Jana Bosko w Strzelnie w 2025 roku
- BZP.271.29.2025 Zakup artykułów spożywczych dla potrzeb Urzędu Miasta Nowego Sącza
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek Oświatowych w Szreńsku
- Dostawa artykułów spożywczych (na 12 miesięcy)
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Placówek Specjalnych w Szerzawach w 2025 roku
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.