eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ciechocinek › Artyku³y spo¿ywcze

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2018-03-20



Og³oszenie nr 533631-N-2018 z dnia 2018-03-20 r.

22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ: Artyku³y spo¿ywcze
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: Zamieszczanie obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

Nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych

Nie


Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy

Nie

Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowania

Nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych

Nie


Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej

Nie

W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: 22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny SP ZOZ, krajowy numer identyfikacyjny 91051403900000, ul. ul. Wojska Polskiego  5 , 87720   Ciechocinek, woj. kujawsko-pomorskie, pañstwo Polska, tel. 542 837 200, e-mail j.zimny@22wszur.pl, faks 542 837 320.
Adres strony internetowej (URL): www.22wszur.pl
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Podmiot prawa publicznego

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):

Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)

Tak
www.22wszur.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

Tak
www.22wszur.pl


Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem

Nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie

Nie
adres


Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:

Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
przez operatora pocztowego, kurierem lub osobi¶cie
Adres:
22 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo Rehabilitacyjny SPZOZ , ul. Wojska Polskiego 5 , 87-720 Ciechocinek-administracja pokój nr 13(WY£¡CZNIE)


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne

Nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Artyku³y spo¿ywcze
Numer referencyjny: 5/2018
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

Nie


II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:

Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci

Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do udzielenia ³±cznie nastêpuj±cych czê¶ci lub grup czê¶ci:
3
Maksymalna liczba czê¶ci zamówienia, na które mo¿e zostaæ udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
3


II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych wyszczególnionych w " Formularzu cenowym" stanowi±cym za³±cznik nr 2 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Pakiet 1 Lp. Asortyment Ilo¶æ kg/L rocznie 1 2 3 1 Kawa rozpuszczalna opakowanie s³oik szklany/ puszka metalowa100g z zabezpieczeniem pró¿niowym pod nakrêtk±. Warto¶æ od¿ywcza minimum na 100g produktu : bia³ko 7g, wêglowodany 8,9g, t³uszcz 0,2g, b³onnik 30g, sód 0,1g, minimum kaloryczne 125kacl/100g 15 2 Kawa rozpuszczalna opakowanie paluszek aluminiowy 2g z naciêciem do otwierania bez u¿ycia no¿yczek. Warto¶æ od¿ywcza minimum na 100g produktu : bia³ko 7g, wêglowodany 8,9g, t³uszcz 0,2g, b³onnik 30g, sód 0,1g, minimum kaloryczne 125kacl/100g 20 3 Kawa rozpuszczalna typu Nescafe Espresso lub równowa¿na; warto¶æ energetyczna w 100 g: 118,00 kcal ; jednolity proszek Bia³ko w 100 g: 7,80 g Wêglowodany w 100 g: 3,1g T³uszcz w 100 g: 0,20 g , opakowanie s³oik szkalny z zabezpieczeniem pró¿niowym pod nakrêtk± / puszka metalowa100g 15 4 Kawa naturalna ziarnista 110% Arabica typu JACOBS KRONUNG , opakowanie torebka 1kg 12 5 Kawa naturalna mielona 100% Arabica torebka 100g, typu JACOBS KRONUNG lub równowa¿na 350 6 Herbata czarna,saszetka 0,02kg ,opakowanie torebka lub karton 0,2- 0,4kg 260 7 Herbata zielona li¶ciasta, opakowanie 0,06 kg 40 8 Herbata czarna expresowa (czarna, ceylon, assam, earl greey), koperta 2g, 200 9 Herbata zio³owa,( miêta,melisa,rumianek) koperta 1,75g, 40 10 Herbata owocowa,( malina, ¿urawina z malina, ¿urawina z granatem, dzika ró¿a z malin± ) koperta 2g, 80 11 Herbata zielona,( zielona, z cytryn± , z opuncj±, z ¿eñszeniem i granatem ) koperta 2g, 40 12 Herbata Roiboos, koperta 2g 15 13 Sok owocowy jab³kowy typu Hortex lub równowa¿ny 100% bez dodatku cukru; opakowanie karton 1l z wielorazowym otwieraczem 200 14 Sok owocowy pomarañczowy typu Hortex lub równowa¿ny 100% bez dodatku cukru; opakowanie karton 1l z wielorazowym otwieraczem 200 15 Sok pomidorowy typu Hortex lub równowa¿ny 100% bez dodatku cukru; opakowanie karton 1l z wielorazowym otwieraczem 70 16 Cukier kryszta³; opakowanie torebka papierowa 1kg 6500 17 Cukier puder; opakowanie torebka papierowa lub foliowa 0,4-0,5kg 80 18 Jab³ka pra¿one z kawa³akmi owoców; opakowanie s³oik szklany 0,9-1,0kg 500 19 Kakao ciemne o obni¿onej zawarto¶ci t³uszczu( zaw. t³uszczu kakaowego 10-12%); warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 10g, wêglowodany - 57g, t³uszcze 7g, opakowanie 0,1-0,2kg 10 20 D¿em wysoko s³odzony( truskawka, wi¶nia) opakowanie wiaderko plastikowe, s³oik szklany 1,0-1,5kg 350 21 Wafel przek³adany kremem ca³y w czekoladzie , minimalna warto¶c od¿ywcza 100g : t³uszcze - 29-32g, wêglowodany 55-556g, bia³ko - 5,8-8,6g, opakowanie 37-46g, pakowane pojedynczo 30 22 Powid³a ¶liwkowe; opakowanie s³oik szklany 0,9-1,0kg 1000 23 Rodzynki su³tañskie; opakowanie torebka foliowa 0,5-1kg 150 24 Wiórki kokosowe ,opakowanie torebka foliowa 0,3-1,0kg 30 25 ¦liwki suszone kalifornijskie; opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 200 26 Morele suszone; opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 300 27 Miód naturalny zestalony (kraj pochodzenia Polska); opakowanie s³oik szklany 0,4- 0,5kg 700 28 Grzyby suszone -podgrzybek; opakowanie torebka foliowa 0,5 -1kg 30 29 Koncentrat pomidorowy 30% , zawarto¶æ ekstraktu minimum 30%, warto¶æ od¿ywcza 100g minimum ; bia³ko - 5,9g, wêglowodany - 15,9g, t³uszcze - 1,3g, opakowanie szklane 0,9-0,97kg 900 30 Groch ³uskany po³ówki ; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 1,0-5,0kg 350 31 Fasola Ja¶ kar³owy; opakowanie torebka foliowa 0,5-5,0kg 600 32 S³onecznik ³uskany; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 180 33 Pestki dyni; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 250 34 Siemie lniane ; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 200 35 Konfitura z jagód warto¶æ od¿ywcza 100g minimum 152 kcal, bia³ko - 0,4g; wêglowodany - 38g; t³uszcz - 0,3g; opakowanie s³oik szklany 0,24-0,3kg 110 36 ¯urawina do miês z ca³ymi owocami, opakowanie s³oik szklany 0,25-0,3kg 150 37 Migda³y p³atki; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 40 38 Migda³y ca³e; opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1-0,5kg 45 39 Orzechy w³oskie ³uskane, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5-1,0kg 100 40 Budyñ smakowy ; opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 70 41 Galaretki owocowe; opakowanie torebka foliowa 1,0kg 140 42 Kisiel ró¿ne smaki, opakowanie torebka foliowa 0,5-1,0kg 40 43 Kakao rozpuszczalne, opakowanie, torebka 0,2-0,5kg 15 44 Ciastka kruche, opakowanie karton 2,5kg (waga 10szt 11-18dkg) 50 45 Suchary delikatesowe 0,25kg 10 46 Soczewica ziarno ( zielona, pomarañczowa ); opakowanie torebka foliowa 0,35-0,5kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 25g; wêglowodany - 48,5 g; t³uszcze - 1g 150 47 Soja ziarno; opakowanie torebka foliowa 0,35 - 0,5kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 34g; wêglowodany - 17g; t³uszcze - 19,5g 150 48 Chrzan tarty na kwasku cytrynowym; opakowanie s³oik szklany 0,9kg ; masa netto 810g 700 49 Sezam ziarno opakowanie torebka foliowa 0,5 kg 15 50 Czekolada mleczna ; tabliczka 0,1kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum: bia³ko - 6,2g; wêglowodany - 57,3g; t³uszcze 30,5g 55 51 Czekolada gorzka ; tabliczka 0,1kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum: bia³ko - 8,4g; wêglowodany - 39g; t³uszcze 31,5g 40 52 Ciastka kruche w czekoladzie luz; opakowanie karton 2,5kg 10 53 Kukurydza konserwowa; opakowanie puszka 0,4 - 0,425kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum : bia³ko - 2,9kg, wêglowodany - 10,8g, t³uszcze - 1,9g t 700 54 Groszek konserwowy; opakowanie puszka 0,4kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum : bia³ko - 5,3g, wêglowodany - 8g, t³uszcze - 0,4g 500 55 Kie³ki fasoli Mung 0,4kg 200 56 Fasola konserwowa czerwona ; opakowanie puszka 0,4kg, warto¶æ od¿ywcza 100g minimum ; bia³ko - 6,7g, weglowodany - 17,4g, t³uszcze - 0,2g 350 57 Brzoskwinie w syropie, opakowanie puszka 0,82kg, masa po odcieku 465g; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum : bia³ko - 0,5g, wêglowodany - 14,2g, t³uszcze - 0,05g 1000 58 Ananasy w syropie w kawa³kach; opakowanie puszka 0,565 kg, masa po odcieku 320g 1500 59 Gruszki w syropie; opakowanie puszka 0,82kg, masa po odcieku 460g; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum: bia³ko - 0,3g, weglowodany - 13,6g, t³uszcze - 0,1g 350 60 Papryka konserwowa, paski ; opakowanie s³oik szklany 3,70 - 4,50kg 750 61 Ogórki konserwowe; opakowanie s³oik szklany 0,9-1,0l, warto¶æ od¿ywcza 100g minimum : bia³ko - 1g, wêglowodany - 10g, t³uszcze- 0,g 0,9kg 1200 62 Kapary, opakowanie s³oik szklany 0,72kg 8 63 Pieczarki marynowane ca³e, opakowanie s³oik szklany 0,78kg , masa po odcieku 440g 650 64 Dynia w occie, opakowanie s³oik szklany 0,9kg, masa po odcieku 580g 1200 65 Oliwki (czarne, zielone) drylowane krojone, opakowanie s³oik szklany 0,9 - 1,0kg 400 66 Cebulka marynowana ¿ó³ta, opakowanie s³oik szklany 0,8-0,9kg 80 67 Pomidory ca³e w zalewie, opakowanie puszka 4,65kg 700 68 Cebulka marynowana srebrna, opakowanie s³oik szklany 1,7kg 150 69 Pieprz naturalny ziarno, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5-1,0kg 60 70 Pieprz naturalny mielony, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5-1,0kg 30 71 Kwasek cytrynowy, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 80 72 Majeranek , opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 kg 30 73 Przyprawa do zup w p³ynie, opakowanie butelka szklana 0,96- 1,0 l 600 74 Kurkuma mielona, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 2 75 Przyprawa Wegeta, opakowanie wiaderko plastikowe 5 kg, warto¶æ od¿ywcza 100g minimum : bia³ko - 8,5g, weglowodany - 24,5g, t³uszcze - 0,6g 1 kg 300 76 Papryka mielona ( ostra, s³odka), opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2- 0,5 kg 20 77 Li¶æ laurowy, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2- 0,5 kg 5 78 Imbir mielony, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 3 79 Ga³ka muszkato³owa ca³a, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,1 - 0,2 kg 2 80 Kminek ziarno, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 2 81 Pieprz zio³owy mielony, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 - 1,0 kg 20 82 Przyprawa curry, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,2 - 0,5 kg 20 83 Cukier waniliowy, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 kg 25 84 ¯elatyna, opakowanie torebka foliowa 0,5 - 1,0kg 180 85 Ocet spirytusowy, opakowanie butelka plastikowa 0,5 - 1,0l 600 86 Musztarda sarepska, opakowanie s³oik szklany 0,9-1,2 kg: warto¶æ od¿ywcza minimum : bia³ko - 4,4g, wêglowodany - 8g, t³uszcze - 5g 400 87 Sól warzona mia³ka, opakowanie torebka foliowa 1kg 300 88 Sól gruboziarnista, opakowanie torebka foliowa 1kg 2000 89 Majonez sto³owy opakowanie wiaderko plastikowe 4,5 - 5,0kg, warto¶æ od¿ywcza 100g, minimum : bia³ko 1,26g, weglowodany - 3,51g, t³uszcze - 65,8g zawarto¶æ t³uszczu minimum 63% 3000 90 Ketchup ³agodny , opakowanie szklane 0,9-1kg,sk³ad minimum :koncentrat pomidorowy 47%, cukier, cebula 9,2%, skrobia kukurydziana, sól, ocet, kwas cytrynowy, przyprawy 700 91 Go¼dziki , opakowanie torebka foliowa 0,1 - 0,2 kg 1 92 Ziele angielskie, opakowanie torebka foliowa 0,2 - 0,5 kg 15 93 Proszek do pieczenia, opakowanie torebka 0,1 - 0,2 kg 5 94 Ocet winny ( bia³y, czerwony), opakowanie butelka szklana 0,5-1,0l 10 95 Cynamon mielony, opakowanie torebka 0,5 kg 5 96 Gniazdka nitka opakowanie torebka foliowa 2kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 13,5g, wêglowodany - 69,9g, t³uszcze 0,3g 650 97 Kolanka , muszelki du¿e i ma³e torebka foliowa 2kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 13,5g, wêglowodany - 69,9g, t³uszcze 0,3g 600 98 ¦widerki ma³e i du¿e torebka foliowa 2kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 13,5g, wêglowodany - 69,9g, t³uszcze 0,3g 300 99 £azanki torebka foliowa 2kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 13,5g, wêglowodany - 69,9g, t³uszcze 0,3g 200 100 Kokardka ma³a i du¿a torebka foliowa 2kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 13,5g, wêglowodany - 69,9g, t³uszcze 0,3g 20 101 Lazania opakowanie karton 3kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum bia³ko - 13,5g, wêglowodany - 69,9g, t³uszcze 0,3g 150 102 Makaron sojowy opakowanie torebka foliowa 0,1 - 0,5 kg 40 103 Pe³ne ziarno - ¶widerki, kokardki, pióra, gniazdka torebka foliowa 2kg; warto¶æ od¿ywcza 100g maksimum: bia³ko - 15,2g, wêglowodany - 68g, t³uszcze 1,3g 200 104 M±ka ziemniaczana opakowanie torebka papierowa 1 kg 300 105 Kasza kukurydziana; opakowanie 0,2-0,5 kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum : bia³ko - 7,3g, wêglowodany - 82g, t³uszcze - 0,8g 20 106 Kasza kuskus opakowanie 0,3 - 0,5kg; warto¶æ od¿ywcza minimum : bia³ko - 15g, wêglowodany - 75g, t³uszcze - 3,0g 10 107 Ry¿ d³ugoziarnisty ca³e ziarno opakowanie torebka foliowa lub papierowa1kg ; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum: bia³ko - 8,8g, wêglowodany - 78,8g, t³uszcze - 0,82g 1100 108 Kasza jaglana opakowanie torebka foliowa 0,35 - 0,5 kg; warto¶æ od¿ywcza minimum: bia³ko - 10,5g, weglowodany - 68,4g, t³uszcze - 2,4g 350 109 Kasza gryczana pra¿ona, opakowanie 0,3 - 1,0 kg ; warto¶æ odzywcza 100g minimum : bia³ko - 12,6g, wêglowodany - 69,3, t³uszcze - 3,1g 200 110 M±ka pszenna typ 500 opakowanie torebka papierowa 1kg; warto¶æ od¿ywcza 100g minimum ; bia³ko - 9,2g, weglowodany - 74,9g, t³uszcze - 1,2g 3500 111 Kasza jêczmienna per³owa, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 1 kg 350 112 P³atki owsiane, opakowanie torebka foliowa lib papierowa 1 kg; warto¶æ od¿ywcza minimum: bia³ko - 13,5g, wêglowodany - 54,5g, t³uszcze - 7,0g 300 113 Otrêby owsiane, opakowanie torebka foliowa 0,25kg, kartonik 0,4kg 280 114 Kasza owsiana, opakowanie torebka foliowa 0,25 - 0,1kg (ca³e ziarno) 350 115 Kasza manna, opakowanie torebka foliowa lub papierowa 0,5 - 1,0 kg 250 116 Ciecierzyca ziarno, opakowanie torebka foliowa 0,4kg, warto¶æ od¿ywcza 100g minimum : bia³ko- 21,3g , wêglowodany - 36,1g t³uszcze - 5,4g 100 PAKIET II Lp. Asortyment Ilo¶æ kg/L rocznie 1 2 3 1 Olej z pierwszego t³oczenia, opakowanie butelka plastikowa 1l 1800 2 Oliwa z oliwek z pierwszego t³oczenia na zimno (EXTRA VIRGIN), opakowanie butelka szklana 1 l 350 3 T³uszcz roslinny 40% do uzycia w piecach konwekcyjno-parowych , opakowanie butelka plastikowa - 3,7-4,0 l 100 4 Mas³o ro¶linne , opakowanie pude³ko plastikowe 0,5 kg 700 PAKIET III Lp. Asortyment Ilo¶æ kg/L rocznie 1 2 3 1 M±ka bezglutenowa 1kg 25 2 Bu³ka tarta bezglutenowa 0,4 kg 2 3 Ciastka kruche z marmolad± niskob. 0,15 kg 1 4 Makaron krakowski 0,25 kg / ¶wderki,gniazdka, muszelki ,nitki cienkie 20

II.5) G³ówny kod CPV: 15.80.00.00 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze
Dodatkowe kody CPV:


II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:


(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Okre¶lenie przedmiotu, wielko¶ci lub zakresu oraz warunków na jakich zostan± udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesi±cach:  12   lub dniach:
lub
data rozpoczêcia:   lub zakoñczenia:

II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków: - dzia³alno¶æ zawodowa prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych kompetencji lub uprawnieñ.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków: Wymagane jest posiadanie przez wykonawcê odpowiedniego ubezpieczenia odpowiedzialno¶ci cywilnej; - Warunek zostanie spe³niony je¶li Wykonawca przedstawi polisê ubezpieczenia OC j (b±d¼ inny dokument) od odpowiedzialno¶ci cywilnej (deliktowej) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialno¶ci cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrz±dzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcê.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków: Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób: Nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp Tak Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)







III.3) WYKAZ O¦WIADCZEÑ SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W CELU WSTÊPNEGO POTWIERDZENIA, ¯E NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPE£NIA WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ SPE£NIA KRYTERIA SELEKCJI

O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
Tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
Nie

III.4) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW , SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

1) odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy, 2) o¶wiadczenie wykonawcy o przynale¿no¶ci albo braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej- pod warunkiem ,ze wykonawca nie z³o¿y³ o¶wiadczenia w terminie 3 dni od zamieszczenia informacji z sesji otwarcia ofert.

III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:
1) dokumenty potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia na sumê gwarancyjn± okre¶lon± przez zamawiaj±cego. Warunek zostanie spe³niony je¶li Wykonawca przedstawi polisê ubezpieczenia OC j (b±d¼ inny dokument) od odpowiedzialno¶ci cywilnej (deliktowej i kontraktowej ) z rozszerzonym zakresem ubezpieczenia od odpowiedzialno¶ci cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrz±dzone przez produkty dostarczone przez Wykonawcê na sumê ubezpieczenia minimum warto¶ci z³o¿onej oferty.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:

Nie
Informacja na temat wadium


IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat udzielania zaliczek:


IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:

Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:

Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
Nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
Nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa bêdzie zawarta:

Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:

Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:

Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Nie
Adres strony internetowej, na której bêd± zamieszczone dodatkowe informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów:

Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Nie
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
Nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) Nie
Nale¿y podaæ adres strony internetowej, na której aukcja bêdzie prowadzona:

Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
Nie
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:


Czas trwania:

Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
KryteriaZnaczenie
Cena100,00

IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Nie dotyczy
Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:

Wstêpny harmonogram postêpowania:

Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ: Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:
Nie dotyczy
Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:

Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Czas trwania:

Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:

Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w licytacji elektronicznej:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1.Waloryzacja cen jednostkowych i warto¶ci brutto ogó³em umowy jest mo¿liwa po up³ywie 6 miesiêcy obowi±zywania umowy i jedynie o wska¼nik wzrostu artyku³ów spo¿ywczych og³oszony przez GUS dla pó³rocznego okresu obowi±zywania umowy. 2.Wykonawca zobowi±zany jest udowodniæ na pi¶mie Zamawiaj±cemu ,¿e zmiany cen wynikaj± z przyczyn wzrostu cen og³oszonych przez GUS. 3. Zamawiaj±cy musi wyraziæ zgodê na waloryzacjê cen. 4. Strony ustalaj± ,¿e wynagrodzenie nale¿ne wykonawcy wynikaj±ce z zapisów § 22 umowy podlega automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotê wzrostu lub obni¿enia podatku VAT wynikaj±c± ze stawki tego podatku obowi±zuj±c± w chwili powstania obowi±zku podatkowego. W takim przypadku wysoko¶æ wynagrodzenia nale¿nego wykonawcy ustalana jest ka¿dorazowo z uwzglêdnieniem aktualnej stawki podatku VAT obowi±zuj±cej na dzieñ wystawienia faktury (powstania obowi±zku podatkowego).
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):

¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 2018-04-04, godzina: 09:30,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
Nie
Wskazaæ powody:

Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> jêzyk polski
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH







Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.