To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-03-11
Łódź: Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi.
Numer ogłoszenia: 53324 - 2015; data zamieszczenia: 11.03.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 26588 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Łodzi, ul. Piotrkowska 149, 90-440 Łódź, woj. łódzkie, tel. 0-42 6324034, faks 0-42 6324130.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa posiłków gotowych (cateringu) dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest: przygotowanie, dostawa wraz z dowozem posiłków gotowych cateringu oraz zapewnienie serwisu kawowego dla uczestników projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Łodzi. Całkowita szacunkowa wielkość zamówienia to 1 645 posiłków dla 235 osób. Posiłki mają być dostarczane do poniższych placówek: Klub Integracji Społecznej MOPS w Łodzi, ul. Tybury 16, Klub Integracji Społecznej MOPS w Łodzi, ul. Księży Młyn 2, Klub Integracji Społecznej MOPS w Łodzi, ul. Paderewskiego 47. Pod pojęciem posiłków należy rozumieć zestaw obiadowy oraz serwis kawowy. Zestaw obiadowy składa się z zupy 300 ml, drugiego dania ok. 480 g. w tym porcja mięsa - 1 rodzaj z wymienionych: kotlet schabowy, zraz wołowy z sosem, kotlet de Volaille z serem lub pieczarkami, ryba, pieczeń wołowa z sosem - 150 g na osobę, porcja ziemniaków - 180 g na osobę, surówka warzywna - 150 g na osobę, sok naturalny - 250 ml na osobę. Każdy zestaw obiadowy podawany ma być na ciepło, w pojemniku termoizolacyjnym z kompletem sztućców jednorazowych, serwetek oraz kubków i dostarczony wyporcjowany. Serwis kawowy: gorąca kawa rozpuszczalna i herbata, podane w termosach, kawa - 400 ml na osobę, herbata - 400 ml na osobę, dodatki: cukier w saszetkach 4 szt. po 5g, cytryna w płynie 2 szt. po 7,5 g, śmietanka do kawy 4 szt. po 10 g, woda mineralna gazowana i niegazowana podawana w butelkach plastikowych o pojemności 500 ml po 1 szt. z każdego rodzaju na osobę, mieszanka kruchych ciasteczek co najmniej 3 rodzaje po 40 g każdego rodzaju na osobę. Serwis kawowy powinien być podawany w naczyniach jednorazowych tacki, mieszadełka z odpowiednią ilością serwetek. Filiżanki jednorazowe do napojów gorących, kubki jednorazowe do napojów zimnych. Szacunkowa ilość uczestników każdego dnia na szkoleniu będzie wynosiła ok. 30 osób po ok. 10 w każdej z podanych w punkcie 4 lokalizacji. Przewidywana liczba uczestników może ulec zmianie w zależności od frekwencji na szkoleniu. Każdego dnia dostarczania zestawów obiadowych do każdej ze wskazanych lokalizacji, Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć jeden zestaw obiadowy więcej niż zgłoszona liczba uczestników szkolenia w grupie. Dodatkowy zestaw obiadowy winien być wkalkulowany w cenę obiadów dla uczestników projektu. Zestawy obiadowe powinny być dostarczone w godzinach 12:00 - 13.00, serwis kawowy w godzinach 8:00 - 9:00 Dostawy posiłków odbywać się będą od następnego dnia po podpisaniu umowy do 30 czerwca 2015 r. w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni świątecznych. Wykonawca dostarczać będzie posiłki własnym transportem w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Każdego dnia, w którym dostarczane będą posiłki Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć również foliowy worek na śmieci o pojemności min. 60 l. Ilość ani rodzaj dostarczanych posiłków nie może odbiegać od asortymentu opisanego w pkt. 5. Zamawiający nie dopuszcza zamiany wskazanych rodzajów mięsa na dania z makaronu np. spaghetti. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania artykułów spożywczych, m.in.: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. 2010 nr 136 poz. 914. Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia pod wskazane w pkt. 4 adresy i przeprowadzi działania zmierzające do przekazania posiłków uczestnikom projektu. Zamawiający ma prawo sprawdzić podczas odbioru przedmiot zamówienia pod względem jakości. W przypadku zakwestionowania jakości produktów Wykonawca niezwłocznie wymieni towar na inny odpowiadający wymaganiom Zamawiającego. Wymagania stawiane Wykonawcy. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość opisaną dla przedmiotu zamówienia. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Zakupu dokonuje się w ramach projektu Nowy obraz pomocy społecznej w Łodzi współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Poddziałania 7.1.1. Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki...
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
MICHAŁ MIŚ "FIRMA MIŚ"; Proszę Schaba S.C Michał Miś, Joanna Miś
jakie przetargi wygrała firma
MICHAŁ MIŚ "FIRMA MIŚ"; Proszę Schaba S.C Michał Miś, Joanna Miś
- Firma MIŚ Michał Miś, Plac Wolności 6, 91-415 Łódź, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 26089,70 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 29445,50
Oferta z najniższą ceną: 29445,50 / Oferta z najwyższą ceną: 57887,55
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- Zakup serwera z systemem operacyjnym i licencjami dostępowymi
- Świadczenie usługi utrzymania czystości i higieny w obiekcie pływalni MOSiR w Łodzi w 2026 r. - pływalnia "Wodny Raj" przy ul. Wiernej Rzeki 2
- Świadczenie usługi drukowania i sukcesywnych dostaw druków na potrzeby Miejskiego Ośrodka pomocy Społecznej w Łodzi
- "Usługa wykonania gadżetów promocyjnych".
- Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne przygotowywanie i dostarczanie śniadań i dwudaniowych obiadów dla DDP w Łodzi.
- SZP.281.85.2025 - Dostawa testów do oznaczania czasu krzepnięcia krwi wraz z dzierżawą analizatorów dla Instytutu "CZMP"
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja Dnia Pracownika Socjalnego dla pracowników MOPR w ramach Projektu "Pomoc dla Pomagających" ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Fundusze Europejskie dla Pomorza 2021-2027
- Kompleksowa usługa cateringowa na potrzeby spotkania rozpoczynającego projekt BAS4WIND - Kompozyty z włóknami bazaltowymi dla zrównoważonej energetyki wiatrowej.
- Usługa cateringu dla dzieci, które będą uczęszczać do trzech przedszkoli w 2026 roku w dzielnicy Ursus m. st. Warszawy
- Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie całodobowego żywienia mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Łodzi ul. Sierakowskiego 65 w 2026 roku"
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych wraz z wynajmem powierzchni konferencyjnej na terenie miasta Opola
- "Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań organizowanych w ramach projektu dotacyjnego Województwa Opolskiego "Regiony Rewitalizacji Edycja 3.0""
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.