Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2006-10-13
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Koszalin: dostawa pieczywa świeżego i wyrobów ciastkarskich i ciast - znak sprawy 51/SZP/żywn./06 Publikacja obowiązkowa.
I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Centrum Szkolenia Sił Powietrznych Koszalin, do kontaktów: Mirosław Kołodziejczyk, ul. Wojska Polskiego 66, 75-903 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3456672, fax 094 3437730, e-mail: csopl@wp.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): www.cssp.man.koszalin.pl Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Podmiot prawa publicznego; Obrona. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.
II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa pieczywa świeżego i wyrobów ciastkarskich i ciast - znak sprawy 51/SZP/żywn./06. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Siedziba Zamawiającego w Koszalinie i w Dąbkach k/Koszalina. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Sukcesywna dostawa przez okres trwania umowy, pieczywa świeżego, w tym chleba żytnio-pszennego, w folii, krojonego - 120000 kg, bułki zwykłej pszennej 80 g - 40000 kg, bułki tartej - 800 kg oraz wyrobów ciastkarskich i ciast w asortymencie 9 artykułów , w ilości 800 kg każdy 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: Zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczeniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, w szczególności certyfikat HACCP lub inny dokument, wystawiony przez niezależny podmiot, potwierdzający wdrożenie systemu HACCP 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Oryginalny kod CPV: 15.81.10.00 - Pieczywo Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.10.00 - Pieczywo Oryginalny kod CPV: 15.81.11.00 - Chleb Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.11.00 - Chleb Oryginalny kod CPV: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.20.00 - Wyroby ciastkarskie i ciasta 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Zadanie nr 1 - 3 artykuły; zadanie nr 2 - 9 artykułów. 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; okres w miesiącach: 12
III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2, pkt. 1-4 Ustawy. 2. Spełniają warunki określone przepisami art. 22, ust. 1, pkt. 1 - 4 Ustawy. 3. Posiadają aktualne odpisy, zaświadczenia, informacje wymagane w § 1.1 pkt-y 2, 3, 4 i 5 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r., w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. 2006 r. Nr 87, poz. 605). 4. Spełniają wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie artykułami żywnościowymi oraz właściwą jakość zdrowotną sprzedawanych artykułów. 5. Wykonali w okresie ostatnich trzech lat - przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostawy odpowiadające swoim rodzajem (część I SIWZ) i wartością, dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia. 6. Ubezpieczeni są od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej (ubezpieczenie deliktowe i kontraktowe), a kwota ubezpieczenia jest nie mniejsza niż wartości składanej oferty. Polisa powinna być aktualna na dzień składania ofert. 7. Wdrożyli i stosują system HACCP (zgodnie ztreścią ustawy z 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz.U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265 z późn. zm.). Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Spełnienie wymaganych warunków, opisanych w ust. 1, będzie dokonywane na podstawie oceny złożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w części VI SIWZ, na zasadzie \spełnia\ lub \nie spełnia\ wymagania określone przez prawo, w szczególności: 1. czy dany dokument został wystawiony przez podmiot lub organ uprawniony do jego wystawienia; 2. czy dokument został wystawiony w okresie ustalonym przez prawo (jest aktualny); 3. czy zawiera on informacje wymagane dla tego dokumentu; 4. czy adresatem tego dokumentu jest Wykonawca uczestniczący w przedmiotowym postępowaniu; 5. czy kserokopia załączona przez Wykonawcę w miejsce oryginału została potwierdzona \za zgodność z oryginałem\ przez osoby uprawnione lub pełnomocnictwa udzielonego przez osoby uprawnione; 6. czy złożony dokument jest kompletny. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1, pkt. 1 - 4 Ustawy (na załączonym do SIWZ druku). 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiedni, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważnego zaświadczenia właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 5. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy - wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 6. Decyzja administracyjna potwierdzająca spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie artykułami żywnościowymi oraz właściwej jakości zdrowotnej sprzedawanych artykułów wydane przez właściwego Powiatowego Inspektora Państwowej Inspekcji Sanitarnej. 7. Wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawą stanowiących przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości (w złotych), przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających, że dostawy zostały wykonane należycie (na załączonym do druku SIWZ, w/w dokumentów dla każdej wyszczególnionej pozycji). 8. Polisa, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności (dokument powinien obejmować ubezpieczenia deliktowe i kontraktowe). Polisa powinna być aktualna na dzień składania ofert. 9. Zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczeniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, w szczególności certyfikat HACCP lub inny dokument, wystawiony przez niezależny podmiot, potwierdzający wdrożenie systemu HACCP.
IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: Opłata: Warunki i sposób płatności: Terminpłatności 30 dni. 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.11.2006 godzina 11:30. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 10.11.2006, godzina 12:00, Siedziba Centrum Szkolenia Sił Powietrznych w koszalinie, ul. Wojska Polskiego 66, budynek nr 1, lokal nr 8 (przejście przez Biuro Przepustek).
VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 06.10.2006. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Dostawa pieczywa świeżego. 1) Krótki opis: Sukcesywna dostawa, przez okres trwania umowy pieczywa świeżego w asortymencie 3 artykułów, w tym chleba żytnio=pszennego w folii, krojonego, bułek zwykłych, pszennych 80 g i bułki tartej. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00, 15.81.10.00. 3) Wielkość lub zakres: Zakres zamówienia obejmuje dostawę 3 artykułów. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Dostawa wyrobów ciastkarskich i ciast. 1) Krótki opis: Sukcestwna dostawa, w okresie trwania umowy, wyrobów ciastkarskich i ciast. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.20.00. 3) Wielkość lub zakres: Zakres zamówienia obejmuje 9 artykułów, każdy w ilości 800 kg. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Okres w miesiącach: 12 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:
INNE PRZETARGI Z KOSZALINA
- "Remonty nawierzchni tymczasowych w Koszalinie"
- Dostawa testów wraz z dzierżawa analizatora dla SZGiCHP w Koszalinie.
- Zarządzanie Projektem pt.: Budowa sieci tras rowerowych Pomorza Zachodniego - Trasa Velo Baltica etap XI- kładka nad przekopem jeziora Kopań
- "Wywóz odcieków przemysłowych z Regionalnego Zakładu Odzysku Odpadów w Sianowie przy ul. Łubuszan 80 do punktu stacji zlewnej Oczyszczalni Ścieków w Jamnie w ilości do 13000 m3 w 2025 roku".
- Przebudowa DW 125 w m. Moryń ul. Dworcowa
- Sprzątanie pomieszczeń Centrum Usług Społecznych w Koszalinie - część II
więcej: przetargi w Koszalinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Zbyszycach; Zbyszyce 12; 33-318 Gródek nad Dunajcem Termin realizacji: 01.07.2025r. do 31.12.2025r.
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Dolnośląskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 13 dla Uczniów Niewidomych i Słabowidzących oraz z innymi niepełnosprawnościami we Wrocławiu.
- Sukcesywne dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych w okresie od lipca do grudnia 2025
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- Sukcesywne dostawy pieczywa i bułki tartej do Zakładu Karnego w Trzebini.
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.