To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-12-28
Sępólno Krajeńskie: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów z Zespołu Szkół nr 3 w Sępólnie Krajeńskim
Numer ogłoszenia: 532008 - 2012; data zamieszczenia: 28.12.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 524696 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Szkolna 8, 89-400 Sępólno Krajeńskie, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3888450, faks 052 3888451.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminna jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów z Zespołu Szkół nr 3 w Sępólnie Krajeńskim.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1) Posiłki mają być przygotowywane i wydawane każdego dnia (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki w szkole i przerw w nauce w szkole), dla wszystkich uczniów zgłoszonych przez Zamawiającego od dnia 2 stycznia 2013 r. do 28 czerwca 2013 r. i od 3 września 2013 r. do 20 grudnia 2013 r. 2) Posiłki należy przygotować dla dziennie około 80 uczniów. O każdorazowej zmianie liczby uczniów korzystających z dożywiania Zamawiający powiadomi Wykonawcę. 3) Liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, ponieważ w trakcie roku są składane nowe wnioski jak również osoby rezygnują z dożywiania dzieci. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część z gorących posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków. 4) Posiłek powinien być: - przygotowywany zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, - zróżnicowany, zawierający białka, tłuszcze, węglowodany, sole mineralne, błonnik i witaminy, - sporządzany z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, - składać się z jednego ciepłego dania z zachowaniem norm żywieniowych dla danej grupy wiekowej, - Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia, - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 5) Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż 3 posiłki mięsne, zupa powinna być z wkładką (kawałkiem mięsa), 2 razy w tygodniu do każdego posiłku powinna być podana drożdżówka z dżemem lub budyniem, 2 razy w tygodniu jogurt, 1 raz w tygodniu owoc sezonowy. 6) Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w OPS z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Zamawiającego. 7) W miarę potrzeb przygotowanie ciepłego posiłku dietetycznego wg wskazań lekarza dla osób będących na diecie. Ilość tego rodzaju posiłków będzie określana na dany miesiąc z 6-cio dniowym wyprzedzeniem. 8) Posiłki należy przygotować wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie. 9) Posiłki należy podawać na talerzach (nie jednorazowego użytku). 10) Podstawą do wydania posiłku jest lista imienna uczniów sporządzona przez Zamawiającego na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez Dyrektora OPS w Sępólnie Krajeńskim przyznającej posiłek w szkole. 11) Zamawiający będzie dokonywał kontroli przygotowanych i wydawanych posiłków bez wcześniejszego zawiadomienia Wykonawcy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 28.12.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Usługi Gastronomiczne Handel art. szkolnymi i ogólnospoż Bożena Binkowska, ul.Szkolna 1, 89-400 Sępólno Krajeńskie, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 111446,40 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 120320,00
Oferta z najniższą ceną: 120320,00 / Oferta z najwyższą ceną: 120320,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Wybrano tryb zamówienia z wolnej ręki na podstawie art.5 ust.1a oraz art.67 ust.1 pkt.1a ustawy Pzp. Przedmiotem zamówienia jest usługa na przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów z Zespołu Szkół nr 3 w Sępólnie Krajeńskim, w ramach programu Pomoc Państwa w zakresie dożywiania. Jest to usługa niepriorytetowa określona w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym z dnia 28 stycznia 2010r (Dz.U. Nr 12,poz.68). Zgodnie z §3 ust.2 i 3 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 7 lutego 2006r. w sprawie realizacji Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania ( Dz.U. Nr 25 poz.186 z późn.zm.) dzieci i młodzież realizujące obowiązek szkolny lub obowiązek nauki, którym przyznano pomoc w formie posiłku, spożywają posiłek w szkole , jeżeli szkoła posiada warunki pozwalające na przygotowywanie lub wydawanie posiłków. Dzieciom spożywającym posiłki w szkole zapewnia się jednakowe posiłki pod względem ilościowym i jakościowym. W Zespole Szkół Nr 3 w Sępólnie Krajeńskim Dyrektor szkoły zapewnił przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży zawierając umowy z podmiotem zewnętrznym (ajentem) który posiada wyłączność na żywienie w tej placówce. Żywienie to dotyczy w szczególności dzieci, za których posiłki płacą w całości ich opiekunowie (rodzice) oraz dzieci za które odpłatność ponosi Ośrodek Pomocy Społecznej w Sępólnie Krajeńskim. Ponadto za względów społecznych, które należy uznać za uzasadniony przypadek ważnym jest aby wszystkie dzieci w danej szkole spożywały posiłek w takich samych warunkach, by nie dochodziło do występowania zjawiska stygmatyzacji społecznej. Z przyczyn prawnych, technicznych i organizacyjnych nie jest możliwe świadczenie usługi objętej przedmiotem zamówienia przez innego Wykonawcę
INNE PRZETARGI SĘPÓLNO KRAJEŃSKIE
- Dostawa kołowego sprzętu inżynieryjno - saperskiego (koparko - ładowarki kołowej)
- Zorganizowanie i prowadzenie obsługi strefy Płatnego Parkowania w Sępólnie Krajeńskim
- Wyposażenie magazynu OLiOC w radioodbiorniki (w tym mobilne i nasobne), zasilacze i anteny
- Termomodernizacja budynków stałego zaplecza ZD połączona ze zmianą sposobu użytkowania ich pomieszczeń
więcej: przetargi SĘPÓLNO KRAJEŃSKIE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) obiadów dwudaniowych i napoju dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 28 w Gliwicach w roku szkolnym 2025/2026
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków (usługa cateringowa) dla uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 17 im. Sybiraków w Grudziądzu w okresie od 01 stycznia 2026r. do 31 grudnia 2026r.
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ DZIECI ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 9 WE WROCŁAWIU
- Usługi żywienia na rzecz uczniów uczęszczających do Szkoły Podstawowej nr 3 we Wrocławiu
więcej: Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





