eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sępólno KrajeńskiePrzygotowanie i wydawanie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów z Zespołu Szkół nr 3 w Sępólnie Krajeńskim

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-21

Sępólno Krajeńskie: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów z Zespołu Szkół nr 3 w Sępólnie Krajeńskim
Numer ogłoszenia: 524696 - 2012; data zamieszczenia: 21.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Szkolna 8, 89-400 Sępólno Krajeńskie, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3888450, faks 052 3888451 , strona internetowa www.ops-sepolno.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gminna jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów z Zespołu Szkół nr 3 w Sępólnie Krajeńskim.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Posiłki mają być przygotowywane i wydawane każdego dnia (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od nauki w szkole i przerw w nauce w szkole), dla wszystkich uczniów zgłoszonych przez Zamawiającego od dnia 2 stycznia 2013 r. do 28 czerwca 2013 r. i od 3 września 2013 r. do 20 grudnia 2013 r. 2) Posiłki należy przygotować dla dziennie około 80 uczniów. O każdorazowej zmianie liczby uczniów korzystających z dożywiania Zamawiający powiadomi Wykonawcę. 3) Liczba sporządzonych i wydanych gorących posiłków może ulec zmianie ze względu na specyfikę zamówienia, ponieważ w trakcie roku są składane nowe wnioski jak również osoby rezygnują z dożywiania dzieci. Zamawiający zastrzega, iż nie będzie ponosił żadnej odpowiedzialności, jeżeli tylko część z gorących posiłków będzie zrealizowana. Zamawiający pokryje koszty tylko za faktycznie wydane ilości gorących posiłków. 4) Posiłek powinien być: - przygotowywany zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, - zróżnicowany, zawierający białka, tłuszcze, węglowodany, sole mineralne, błonnik i witaminy, - sporządzany z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, - składać się z jednego ciepłego dania z zachowaniem norm żywieniowych dla danej grupy wiekowej, - Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia, - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i wydawania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 5) Tygodniowy jadłospis powinien zawierać nie mniej niż 3 posiłki mięsne, zupa powinna być z wkładką (kawałkiem mięsa), 2 razy w tygodniu do każdego posiłku powinna być podana drożdżówka z dżemem lub budyniem, 2 razy w tygodniu jogurt, 1 raz w tygodniu owoc sezonowy. 6) Jadłospis na miesiąc następny należy przedłożyć w OPS z tygodniowym wyprzedzeniem w celu akceptacji przez Zamawiającego. 7) W miarę potrzeb przygotowanie ciepłego posiłku dietetycznego wg wskazań lekarza dla osób będących na diecie. Ilość tego rodzaju posiłków będzie określana na dany miesiąc z 6-cio dniowym wyprzedzeniem. 8) Posiłki należy przygotować wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie. 9) Posiłki należy podawać na talerzach (nie jednorazowego użytku). 10) Podstawą do wydania posiłku jest lista imienna uczniów sporządzona przez Zamawiającego na podstawie decyzji administracyjnej wydanej przez Dyrektora OPS w Sępólnie Krajeńskim przyznającej posiłek w szkole. 11) Zamawiający będzie dokonywał kontroli przygotowanych i wydawanych posiłków bez wcześniejszego zawiadomienia Wykonawcy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.50.00.00 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków .

II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.

SEKCJA III: PROCEDURA

Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienie wyboru trybu

    Wybrano tryb zamówienia z wolnej ręki na podstawie art.5 ust.1a oraz art.67 ust.1 pkt.1a ustawy Pzp. Przedmiotem zamówienia jest usługa na przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dwudaniowych dla uczniów z Zespołu Szkół nr 3 w Sępólnie Krajeńskim, w ramach programu Pomoc Państwa w zakresie dożywiania. Jest to usługa niepriorytetowa określona w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wykazu usług o charakterze priorytetowym i niepriorytetowym z dnia 28 stycznia 2010r (Dz.U. Nr 12,poz.68). Zgodnie z §3 ust.2 i 3 Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 7 lutego 2006r. w sprawie realizacji Programu wieloletniego Pomoc państwa w zakresie dożywiania ( Dz.U. Nr 25 poz.186 z późn.zm.) dzieci i młodzież realizujące obowiązek szkolny lub obowiązek nauki, którym przyznano pomoc w formie posiłku, spożywają posiłek w szkole , jeżeli szkoła posiada warunki pozwalające na przygotowywanie lub wydawanie posiłków. Dzieciom spożywającym posiłki w szkole zapewnia się jednakowe posiłki pod względem ilościowym i jakościowym. W Zespole Szkół Nr 3 w Sępólnie Krajeńskim Dyrektor szkoły zapewnił przygotowywanie i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży zawierając umowy z podmiotem zewnętrznym (ajentem) który posiada wyłączność na żywienie w tej placówce. Żywienie to dotyczy w szczególności dzieci, za których posiłki płacą w całości ich opiekunowie (rodzice) oraz dzieci za które odpłatność ponosi Ośrodek Pomocy Społecznej w Sępólnie Krajeńskim. Ponadto za względów społecznych, które należy uznać za uzasadniony przypadek ważnym jest aby wszystkie dzieci w danej szkole spożywały posiłek w takich samych warunkach, by nie dochodziło do występowania zjawiska stygmatyzacji społecznej. Z przyczyn prawnych, technicznych i organizacyjnych nie jest możliwe świadczenie usługi objętej przedmiotem zamówienia przez innego Wykonawcę.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA

  • Usługi Gastronomiczne Handel art. szkolnymi i ogólnospoż Bożena Binkowska, ul.Szkolna 1, 89-400 Sępólno Krajeńskie, kraj/woj. kujawsko-pomorskie.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.