eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Morąg › Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-20

Morąg: Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o.
Numer ogłoszenia: 521190 - 2012; data zamieszczenia: 20.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Miejski w Morągu Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością , ul. Dąbrowskiego 16, 14-300 Morąg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7574231, faks 89 7574593.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozmorag.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Szpitala Miejskiego w Morągu Sp. z o.o..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Pakiet 1 . Pieczywo L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Chleb niekrojony zwykły kg 7300 2. Chleb razowy kg 900 3. Bułka tarta kg 90 Pakiet 2 . Mleko i jego przetwory L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Mleko 3 % l 14 600 2. Śmietana ukwaszona 18 % tł. (400 ml) l 200 3. Masło śmietankowe 82 % tl. kg 300 4. Twaróg półtłusty kg 770 5. Ser żółty pełnotłusty kg 480 6. Ser topiony śmietankowy (trójkąt ) szt 1000 7. Ser topiony śmietankowy ( plastry) szt 1 000 8 Ser topiony kostka szt 1000 9 Masło roślinne 0,25 kg kg 300 Pakiet 3 . Produkty zbożowe i ich przetwory L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Mąka pszenna typ 550 kg 600 2. Mąka ziemniaczana kg 120 3. Płatki owsiane zwykłe kg 360 4. Płatki jęczmienne zwykłe kg 360 5. Ryż biały kg 600 6. Makaron świderki kg 360 7. Makaron nitki kg 480 8 Kasza manna kg 480 9 Kasza jęczmienna kg 480 10 Kasza jęczmienna pęczak kg 60 11 Kasza gryczana kg 60 12 Kleik ryżowy kg 360 Pakiet 4. Tłuszcze L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Olej rzepakowy 1 l szt 480 2. Olej słonecznikowy 1 l szt 300 3. Majonez 280 g szt 150 Pakiet 5. Cukier L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Cukier paczkowany kg 1 080 2. Cukier puder kg 20 Pakiet 6. Wędlina L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Polędwica z warzywami kg 360 2. Szynka drobiowa z fileta kg 360 3. Szynka drobiowa mielona kg 360 4. Szynka wieprzowa kg 360 5. Szynka wieprzowa mielona kg 360 6. Luncheon kg 360 7. Parówki cienkie -powyżej 50 % mięsa kg 360 8. Kiełbasa zwyczajna kg 100 9. Pasztetowa drobiowa kg 600 10. Pasztet pieczony z indyka kg 600 11. Szynka konserwowa kg 360 12 Kiełbasa krakowska parzona kg 360 13 Kiełbasa szynkowa kg 360 14 Boczek wędzony kg 120 15 Smalec wieprzowy kostka 0,25 kg kg 50 Pakiet 7. Przyprawy i inne produkty spożywcze L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1 Sól warzona miałka kg 360 2 Kwasek cytrynowy 20 g szt 360 3 Przyprawa jarzynka 200 g szt 360 4 Majeranek 20 g szt 120 5 Pieprz ziołowy 20 g szt 200 6 Pieprz naturalny mielony 20 g szt 200 7 Przyprawa maggi 1 l szt 180 8 Cukier waniliowy 16 g szt 120 9 Musztarda serepska 180 g szt 300 10 Kisiel 40 g szt 800 11 Kawa zbożowa 0,5 kg kg 150 12 Fasola Jaś kg 200 13 Fasola biała drobna kg 90 14 Groch połówki szt 90 15 Herbata granulowa 100 g kg 14 16 Liść laurowy 18 g op 100 17 Ziele angielskie 20 g op 240 18 Miód (jednorazowe opakowanie 25 g) szt 2 400 19 Ocet 0,5 l szt 300 20 Kakao naturalne ciemne 100 g kg 20 21 Koper suszony (ok. 200 g) kg 5 22 Pietruszka nać suszona (ok. 200 g) kg 5 23 Woda mineralna gazowana 1,5 l szt 2 000 24 Woda mineralna niegazowana 1,5 l szt 2 000 25 Cynamon mielony (20g) szt 50 26 Papryka słodka ( 20 g) szt 100 27 Zelatyna (50 g) szt 100 28 Budyń (40 g ) szt 500 29 Syrop - sok (1 l ) szt 100 30 Chrupki kukurydziane (200g) szt 300 31 Herbatniki paczkowane ( 100 g) szt 300 32 Płatki kukurydziane ( 1 kg) szt 200 33 Sałatka szwedzka -słoik 400g) szt 200 Pakiet 8 . Ryby L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Panga biała kg 300 2 Dorsz filet bez skóry kg 300 3 Makrela wędzona kg 120 Pakiet 9 . Mrożonki L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Kalafior mrożony kg 360 2. Fasolka szparagowa mrożona kg 360 3. Mieszanka 7-składnikowa warzywna kg 360 4. Mieszanka kompotowa kg 120 5. Brokuł mrożony kg 360 6 Szpinak kg 300 Pakiet 10. Mięso L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Łopatka wieprzowa bk kg 1000 2. Schab zk kg 400 3. Karkówka wieprzowa z kością kg 400 4. Boczek surowy kg 120 5. Żeberka paski kg 400 Pakiet : 11 . Drób L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Kurczak świeży kg 700 2. Ćwiartka - kurczak kg 1 500 3. Porcja rosołowa kg 480 4 Wątróbka drobiowa indycza , kg 300 5. Wątróbka drobiowa z kurczaka kg 300 6 Filet z piersi kurczaka kg 400 Pakiet 12. Warzywa L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Ziemniaki kg 14 400 2. Marchew kg 5 760 3. Seler kg 480 4. Pietruszka kg 480 5. Buraki ćwikłowa kg 2 880 6. Por kg 240 7 Kapusta biała kg 600 8 Jabłka kg 1 500 9 Cebula kg 120 10 Kapusta pekińska kg 200 Pakiet 13 Warzywa kiszone L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Ogórek kiszony kg 120 2. Kapusta kiszona kg 120 Pakiet 14. Przetwory owocowe i warzywne L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Dżem poj. 260 g szt. 300 2. Dżem (jednorazowe opakowanie 25 g) szt 2400 3. Groszek konserwowy 400 g szt. 600 4. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 600 5 Koncentrat pomidorowy 0,9 l szt. 300 6. Koncentrat pomidorowy 180 g-30% szt 300 Pakiet 15. Jaja L.p. Nazwa oferowanego produktu J.m. Średnie zapotrzebowanie roczne 1. Jajka kat. I szt 9 000.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00 - Pieczywo 15.51.10.00 - Mleko 15.61.33.00 - Produkty zbożowe 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.13.11.30 - Wędliny 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.22.10.00 - Ryby mrożone 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone 15.11.00.00 - Mięso 15.11.20.00 - Drób 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.33.21.00 - Przetworzone owoce 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 03.14.25.00 - Jaja .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 15.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań dotyczących tego warunku;

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    Oświadczenie o obowiązujących w zakładzie zasadach systemu HACCP - analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli w celu wykazania że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu zakresie warunku wskazanego w punkcie 5 ust. 1 pkt 1.1-załącznik nr 6 Nie dotyczy zadania 12 - decyzję o przystosowaniu środka transportu do przewożenia artykułów spożywczych Nie dotyczy zadania 12

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.wypełniony i podpisany formularz ofertowy i cenowy - załącznik nr 2 i 4 do SIWZ 2.w przypadku, gdy umocowanie do reprezentowania wykonawcy nie wynika ze stosownego dokumentu, a w szczególności z odpisu z właściwego rejestru, należy załączyć stosowne pełnomocnictwo.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

a /zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian; b/ Zmiany wymienione w ppkt a) następują z mocy prawa i obowiązują od dnia obowiązywania odpowiednich przepisów c/Strony dopuszczają zmianę cen jednostkowych towarów objętych umową w przypadku zmiany wielkości opakowania wprowadzonej przez producenta z zachowaniem zasady proporcjonalności w stosunku do ceny objętej umową. d/ Strony dopuszczają możliwość przedłużenia okresu trwania umowy w przypadku nie wykorzystania kwoty na jaką zawarta była umowa do momentu wykorzystania kwoty objętej umową

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzozmorag.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Miejski w Morągu Sp.z o.o. 14-300 Morąg ul.Dąbrowskiego 16 pokój nr 18 w budynku administracyjnym.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.01.2013 godzina 11:45, miejsce: Szpital Miejski w Morągu Sp.z o.o. 14-300 Morąg ul.Dąbrowskiego 16 pokój nr 18 w budynku administracyjnym.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.