Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-01-13
Lubiewo: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16
Numer ogłoszenia: 5196 - 2011; data zamieszczenia: 13.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Lubiewo , ul. Hallera 9, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3349310, faks 052 3349310.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16, szczegółowo wg załącznika nr 1 do niniejszej specyfikacji, tj. formularza ofertowego, w którym określono: nazwy towarów, jednostki miary, szczegółowy opis towaru oraz prognozowane zapotrzebowanie ilościowe w okresie realizacji zamówienia. Dostarczane artykuły muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie musi zawierać, co najmniej następujące dane: nazwę produktu i rodzaj, wykaz składników,termin przydatności do spożycia, masę netto,warunki przechowywania, nazwę i adres producenta. Oferowane artykuły spożywcze muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać maksymalny okres przydatności do spożycia przewidziany dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Dostawa artykułów spożywczych nastąpi po uprzednim złożeniu zamówienia przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego, dostawa towaru odbywać się będzie w godzinach 7.30 - 10.00, w n/w terminach: - dowóz produktów mięsnych - poniedziałki i środy, - dowóz pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - codziennie, - dowóz pozostałych artykułów spożywczych - wtorki i czwartki. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany w zapotrzebowaniu ilościowym artykułów spożywczych, z przyczyn obiektywnych (np. niska frekwencja dzieci korzystających ze stołówki), do +/- 20% ilości wykazanych w załączniku nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, tj. formularzu ofertowym, w którym określono prognozowane zapotrzebowanie ilościowe na towary w okresie realizacji zamówienia (kol. 5)..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.20.00.00-0, 03.14.00.00-4, 15.90.00.00-7, 15.81.00.00-9, 15.13.00.00-8, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.06.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP oraz spełniają warunki wynikające z art. 22 ust. 1 pkt ustawy PZP. Ocena spełnienia warunków dokonana zostanie wg formuły spełnia lub nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale 7 SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana zostanie wg formuły spełnia lub nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale 7 SIWZ.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
nie dotyczy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
nie dotyczy
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
nie dotyczy
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1/Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podst. art. 24 ust. 1 i 2 Pzp załączone na druku stanowiącym Załącznik nr 3 do SIWZ 2/ Oświadczenie Wykonawcy w trybie art. 22 ust. 1 ustawy Pzp-załącznik nr 2 do SIWZ 3/formularz oferty-załącznik nr 1 do SIWZ 4/ Dokument potwierdzajacy uprawnienia osoby (osób) do złożenia oferty, w przypadku gdy prawo to nie wynika z innych złożonych dokumentów 5/ Informacja nt zamiaru powierzenia podwykonawcom części zamówienia - załącznik nr 5 do SIWZ. Pisemne zobowiązania tych podmiotów składa Wykonawca, któremu zostanie powierzone do realizacji dany przedmiot zamówienia, przy podpisaniu umowy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubiewo.bip.net.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiającego: Urząd Gminy Lubiewo, ul. Hallera 9, 89-526 Lubiewo, pokój nr 21 w godz. 8:00-14.00 lub na wniosek zostanie przesłana..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.01.2011 godzina 09:00, miejsce: Urząd gminy Lubiewo, ul. Hallera 9, 89-526 Lubiewo, pokój nr 15 (sekretariat).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Warzywa, owoce i podobne produkty.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: banany-300kg,buraki świeże-100kg,cebula-45kg,chrzan tarty słoiki 150 g-25,cytryny-2,5kg, czosnek kostka paczka 35 g-10,fasola drobna paczka 400 g-50,fasola Jaś lub równoważna paczka 400 g-70,fasola biała konserwowa puszka 380 g-15,groch łuskany, połówki paczki 400 g-90,groszek konserwowy puszka 400 g-40,gruszki Klapsy skrzynka 15 -20kg,jabłka, słodkie Lobo skrzynka 15 kg-30,kalafior sztuka -45,kapusta główka-50,kapusta kiszona wiadra 5 kg-16,kapusta pekińska główka-36,kompot ananasowy puszki 330 g-74,kompot wiśniowy (wisnia drążona)słoik ? l 190,kompot agrestowy słoik 0,9 l-12,kompot brzoskwiniowy puszka 450 g-74,kompot z czarnej porzeczki słoik 0,9 l-120,kompot czereśniowy słoik 0,9 l-50,kompot śliwkowy/renklodowy słoik 0,9 l-170,ketchup Włocławek lub równoważny słoik 200 g-80,ketchup Włocławek lub równoważny słoik 900 g-30,koncentrat pomidorowy pikantny 30 % lub równoważny słoik 200 g-60,koncentrat pomidorowy pikantny 30 % lub równoważny słoik 990 g-45,kiwi op. 30 szt.-45,koper świeży pęczek-150,kukurydza konserwowa puszka 360 g-60,liść laurowy op. 20 g-1, majeranek paczka 30 g-65,marchew świeża kg-70,mandarynki kg-280,nektarynki op. 12 szt.-72,ogórek świeży kg-35, ogórki kiszone wiaderka 3 kg-12,ogórki konserwowe słoik 0,9 l-85,papryka konserwowa słoiki 0,75 l-20,papryka żółta, czerwona, zielona-świeża-30kg,papryka mielona (ostra, słodka) paczki 20 g-10,pieczarki skrzynka 4 kg-25,pieprz czarny mielony op. 20 g-65,pietruszka natka kg-200,pietruszka korzeń kg-5,pomarańcze kg-200,pomidory kg-15,por szt.-12,rodzynki paczki 100 g-25,seler konserwowy słoik 385 g-90,seler korzeń kg-6, surówka warzywna Grześkowiak lub równoważna wiadro 3,5 kg-20,surówka (sałatka obiadowa) słoik 0,9 l-24,szczypior pęczek-10, ziele angielskie op. 20 g-1,ziemniaki kg-3500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt owocowy z kawałkami owoców JOGOBELLA lub równoważny sztuki 150 g-2900,Deser z koroną sztuki 175 g-500,Mleko 3,2% l 1 l-150,ser salami Chojnicki lub równoważny kg-9,ser półtłusty Chojnicki lub równoważny kostki 251 g-100,ser plastry Hochland lub równoważny op. 150 g-20,ser FETA kostki 270 g-60,śmietana spray sztuki 250 g-24,śmietana zakwaszona 12% sztuki 200 g-100,śmietana zakwaszona 12% sztuki 400 g-400,śmietana słodka 12% sztuki 125 g-35,śmietana tortowa sztuki 0,5 l-30,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Olej i tłuszcze zwierzęce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: margaryna Kasia lub równoważna kostki 250 g-200, masło mix z margaryną kostki 200 g-80, olej Kujawski lub równoważny sztuki 1 l-20 Rama Combi Profi sztuki 3,7 l-10 Frytura sztuki 3 l-4.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Produkty przemiału ziarna, skrobii i produktów skrobiowych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka Wrocławska lub równoważne kg-90, kasza jęczmienna kg 500 g-3, ryż błyskawiczny op. 500 g-70.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filety z dorsza (do smażenia) kg -60, koreczki z dorsza panierowane kg-72, filety z morszczuka (do smażenia) kg-60.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty zwierzęce i podobne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jajka sztuki-1000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Napoje.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: napój owocowy szt. 200 ml-500, napój herbaciany, granulowany Ekoland lub równoważny p. 300 g-120, syrop ŁOWICZ lub równoważny butelka 0,335 l-100.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bułka wyborowa szt. 0,10 kg-960, bułka wyborowa szt. 0,05 kg-6750, chleb szt. 0,5 kg-100, drożdżówka szt. 0,10 kg-560, pączki szt. 0,053 kg-560, rogale szt. 0,075 kg-3000,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony kg-10, filet z kurczaka kg-230, farsz mielone kg-120, karkówka b/k kg-150, kiełbasa Podwawelska lub równoważna kg 0,20 kg-100, biała parzona kg 0,10 kg-15, mielonka blok kg 2,20 kg-25, paluszki - serdelki kg-32, parówka cienka wyborowa kg-32, schab b/k kg-130, smalec kg-6, udziec z kurczaka kg 0,20 kg-110, podudzie z kurczaka kg-30, golonka kg-10, żeberka kg-10.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Warzywa mrożone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola szparagowa p. 0,45 kg-80, marchew mrożona p. 0,45 kg-100, włoszczyzna mrożona p. 0,45 kg-200, pierogi z serem p. 2,5 kg-30, pierogi z truskawkami p. 2,5 kg-30, mieszanka warzywna p. 0,45 kg-42, frytki p. 5 kg-12.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baton szt. 45 g-580, bułka tarta op. 500 g-25, budyń op. 40 g-350, cukier kg-140, cukier waniliowy op. 16 g-80, curry op. 20 g-5, czekolada mleczna, nadziewana szt. 100 g-550, cynamon op. 20 g-5, galaretka op. 100 g-550, Herbata Indyjska lub równoważna op. 100 g-5, herbatniki p. 100 g-580, kisiel op. 65 g-460, kwasek cytrynowy op. 20 g-45, makaron uszka Lubella lub równoważny op. 500 g-140, musztarda stołowa słoiki 150 g-3, majonez Pomorski lub równoważny słoiki 3/4 l-9, ocet 10% butelka 0,5 l-8, paluszki solone p.-580, panier do mięs op. 200 g-130, proszek do pieczenia op.-10, przyprawa do kurczaka PRYMAT lub równoważna op. 20 g-12, przyprawa w płynie a la maggi butelki 210 g-12, przyprawa warzywna Vegeta (czerwona) lub równoważna op. 75 g-240, sękacz szt. 32 g-520, soda oczyszczona op. 50 g-5, sos sałatkowy sypki op. 0,2 g-80, sos (przyprawa) do potraw chińskich Knorr lub równoważna op. 36 g-80, sól jodowana kg-75, wafelki w czekoladzie ciemnej bez dodatków Grześki lub równoważne szt. 39 g-550, wafelki familijne szt. 90 g-270,.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.06.2011.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI LUBIEWO
więcej: przetargi LUBIEWO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Zacisze" z podziałem na 9 części od 1.07.2025 do 31.12.2025 r.
- dostawa mięsa i wędlin
- Dostawa mleka i produktów mleczarskich na II półrocze 2025 r. z podziałem na części: Część I - Dostawa mleka i produktów mleczarskich, Część II- Dostawa past serowych i tłuszczy.
- "ZAKUP WRAZ ZDOSTAWĄ ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO MIEJSKIEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W ZAWIERCIU W PODZIALE NA 7 PAKIETÓW".
- "Sukcesywne dostawy żywności wraz z transportem na potrzeby Żłobka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach" -z podziałem na części
- Sukcesywna 12 miesięczna dostawa artykułów spożywczych dla SPZOZ w Wolsztynie
więcej: Produkty zwierzęce i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.