Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2013-12-12
Lniano: Dostawa jednodaniowego obiadu dla dzieci szkolnych do Publicznego Gimnazjum w Lnianie, do Szko³y Podstawowej
w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Siemkowie oraz do Szko³y Podstawowej
w B³±dzimiu w okresie od 02 stycznia 2014r. do 31 grudnia 2014r.
Numer og³oszenia: 515826 - 2013; data zamieszczenia: 12.12.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny O¶rodek Pomocy Spo³ecznej , ul. Wyzwolenia 9, 86-141 Lniano, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3323002 wew. 35, faks 0-52 3323002 wew. 35.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa jednodaniowego obiadu dla dzieci szkolnych do Publicznego Gimnazjum w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Siemkowie oraz do Szko³y Podstawowej w B³±dzimiu w okresie od 02 stycznia 2014r. do 31 grudnia 2014r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa jednodaniowego obiadu dla dzieci szkolnych do Publicznego Gimnazjum w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Lnianie, do Szko³y Podstawowej w Siemkowie oraz do Szko³y Podstawowej w B³±dzimiu. 1.Dzienna ilo¶æ posi³ków: W okresie od 02.01.2014r. do 31.12.2014r. z przerwami obowi±zuj±cymi w trakcie roku szkolnego w ilo¶ci 130 posi³ków dziennie z mo¿liwo¶ci± odstêpstwa +/- 20%, ze wzglêdu na ilo¶æ dzieci spo¿ywaj±cych posi³ki. 2. Jad³ospis z wykazem posi³ków obowi±zuj±cych w cyklu miesiêcznym podano w za³±czniku nr 1 do umowy. 3.Zupa powinna byæ wydawana w poniedzia³ki i ¶rody ka¿dego tygodnia, a danie z 80 g sztuk± miêsa powinno byæ wydawane we wtorki i w czwartki ka¿dego tygodnia, natomiast danie, wydawane w pi±tki powinno byæ daniem tzw. postnym ( wg za³±cznika nr 4 do umowy). 4. Jedna porcja zupy z dodatkiem warzyw, ziemniaków powinna mieæ objêto¶æ 400 ml. + 2 kromki chleba. 5.Wed³ug podanego jad³ospisu drugie danie powinno zawieraæ: 200g ziemniaków, 100g surówki, 80g miêsa, 200g nale¶ników,150g gulaszu,150g go³±bków w sosie pomidorowym, 80g fileta z ryby. 6.Dostarczone posi³ki musz± spe³niaæ nastêpuj±ce wymogi: - danie w postaci zupy posiadaæ musi temperaturê 75 C - danie tzw. drugie posiadaæ musi temperaturê 63 C 7. Dostawa w³asnym transportem, z w³asnymi naczyniami i sztuæcami do Szkó³ Podstawowych w Siemkowie i B³±dzimiu. 8. Dostawa w³asnym transportem bez naczyñ i sztuæców do Gimnazjum w Lnianie oraz Szko³y Podstawowej w Lnianie. 9. W³asna obs³uga (zabranie i mycie naczyñ oraz wydawanie posi³ków) w Szkole Podstawowej w Siemkowie i B³±dzimiu. 10. W³asna obs³uga oraz wydawanie posi³ków w sto³ówce Gimnazjum w Lnianie oraz w Szkole Podstawowej w Lnianie. 11. Godziny wydawania posi³ków nale¿y ustaliæ z dyrektorami szkó³. 12. Dostawca ka¿dorazowo, po ka¿dym dostarczeniu ¿ywno¶ci odbiera resztki posi³ku..
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.00.00.00 - Us³ugi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.00.00 - Us³ugi dostarczania posi³ków 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków 55.52.31.00 - Us³ugi w zakresie posi³ków szkolnych .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 02.01.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
W celu potwierdzenia, ¿e wykonawca posiada uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r.- Prawo Zamówieñ Publicznych, wykonawca sk³ada nastêpuj±ce dokumenty: a) aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art.24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert; b) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonanie decyzji w³a¶ciwego organu- wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert; c) aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±cego, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne lub potwierdzenia, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu- wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert; d) aktualnej informacji z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert; e) pozwolenie Pañstwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej na prowadzenie dzia³alno¶ci gastronomicznej; f) aktualne pozwolenie Pañstwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej na dowóz gor±cych posi³ków obiadowych w³asnym transportem ze wskazaniem pojazdów bêd±cych w dyspozycji Wykonawcy, którymi bêd± dowo¿one gor±ce posi³ki obiadowe (marka samochodu, numer rejestracyjny).
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy uzna powy¿szy warunek za spe³niony je¿eli oferent potwierdzi: 1.Wykonanie co najmniej jednej us³ugi przygotowania i dostarczenia ciep³ych posi³ków dla minimum 100 osób dziennie przez okres co najmniej 6 miesiêcy.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony na podstawie o¶wiadczenia z³o¿onego wg. wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 1 do formularza ofertowego.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony na podstawie o¶wiadczenia z³o¿onego wg. wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 1 do formularza ofertowego.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony na podstawie o¶wiadczenia z³o¿onego wg. wzoru stanowi±cego za³±cznik nr 1 do formularza ofertowego.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
- potwierdzenie posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania, w szczególno¶ci koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
- wykaz narzêdzi, wyposa¿enia zak³adu i urz±dzeñ technicznych dostêpnych wykonawcy us³ug lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacj± o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.O¶wiadczenie oferenta, ¿e bêdzie w swojej siedzibie przechowywaæ próbki ¿ywno¶ci zgodnie z przepisami; 2.O¶wiadczenie oferenta o liczbie zatrudnionych w okresie ostatnich trzech lat pracowników w firmie wykonawcy. W przypadku prowadzenia dzia³alno¶ci w okresie krótszym ni¿ trzy lata, za dany okres; 3.Wykaz niezbêdnych do wykonania zamówienia urz±dzeñ (sprzêtu kuchennego), jakimi dysponuje Wykonawca.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lniano.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Gminny O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Lnianie ul. Wyzwolenia 9, 86-141 Lniano- siedziba GOPS, czynny od poniedzia³ku do pi±tku w godz. od 7:00 do 15:00.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 20.12.2013 godzina 12:00, miejsce: Gminny O¶rodek Pomocy Spo³ecznej w Lnianie ul. Wyzwolenia 9, 86-141 Lniano- siedziba O¶rodka..
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: do 19.01.2014.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- ¦wiadczenie us³ug ¿ywieniowych dla uczniów Szko³y Podstawowej nr 16 im. Fryderyka Chopina w Lublinie
- WYBÓR WYKONAWCY US£UGI ¯YWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 51 "KOLOROWY POCZ¡TEK" WE WROC£AWIU
- Wy¿ywienie dzieci w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Wielmo¿y w roku szkolnym 2025/2026, Gmina Su³oszowa
- Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posi³ków uczniom Szko³y Podstawowej im. Wincentego Witosa w Rudzie
- ¦wiadczenie sukcesywnych us³ug cateringowych na potrzeby Wydzia³u Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki Politechniki Gdañskiej.
- Us³uga organizacji szkoleñ dla opiekunów faktycznych z terenu województwa lubelskiego w ramach projektu "Polityka Senioralna EFS+"
wiêcej: Us³ugi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.