To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2012-12-17
Racibórz: Przygotowanie i dowóz obiadów dwudaniowych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Raciborzu
Numer ogłoszenia: 514790 - 2012; data zamieszczenia: 17.12.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 463798 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Sienkiewicza 1, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4152650, faks 032 4190659.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dowóz obiadów dwudaniowych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Raciborzu.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dowóz obiadów dwudaniowych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Raciborzu ul.Ocicka 13 a 1)Szacunkowa ilość posiłków rocznie: - obiady dwudaniowe 7694 posiłków rocznie, - około 30 ( +/ - 10 posiłków dziennie), 2) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków z uwagi na zmianę okoliczności uzasadniających przyznanie świadczenia w formie posiłku. 2.Wymagania jakie musi spełnić Wykonawca: 1) kuchnia Wykonawcy musi spełniać wymogi higieniczno-sanitarne i znajdować się nie dalej niż 30 km od miejsca dowozu obiadów , 2) samochód, którym będą przewożone obiady musi być dostosowany do przewozu żywności oraz posiadać pozytywną opinię Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej. 3) dowóz obiadów przez Wykonawcę na własny koszt do siedziby zamawiającego do godz.12.00 wraz z wniesieniem do kuchni, 4) dostarczenie posiłków od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy , 5) posiłki muszą być wykonane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, powinny być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, 6) posiłki obiadowe w przeciągu jednej dekady nie powinny powtarzać się, 7) zupy należy podprawiać niskotłuszczową śmietaną lub mlekiem albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką, 8) drugie danie powinno składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, kluski) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane), 9) do potraw ziemniaczanych dołączyć sosy podprawiane niskotłuszczową śmietaną w ilości 40 ml, 10) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, 11) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych, 12) podstawową zasadą prawidłowego funkcjonowania kuchni jest planowanie jadłospisów. a) planować należy jadłospisy na dłuższy okres 7-10dni- co pozwoli uniknąć błędów np.częstego powtarzania tych samych potraw, niewłaściwych zestawów itp., b) planować jadłospis pod kontem żywieniowej grupy wiekowej, c) uwzględniać w jadłospisie produkty z każdej grupy oraz wykorzystywać produkty sezonowe, d) uwzględniać różne technologie sporządzania potraw, e) należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów lecz także sposobu ich przyrządzania, f) uwzględniać odpowiedni dobór produktów spożywczych również pod względem barw, smaku i zapachu, jak najszerzej należy korzystać z kontrastu barw i smaku. g) w planowaniu jadłospisu należy uwzględniać pory roku, tak aby posiłki wysokoenergetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów oraz sezonowość występowania produktów, h) dostosować jadłospis do możliwości techniczno-organizacyjnych przewożonych posiłków, 13) w razie potrzeby odbiór i utylizacja odpadków, 14) przechowywanie prób żywności zgodnie z obowiązującymi wymogami przepisów prawa, 15) przewożenie obiadów w termosach gwarantujących utrzymanie temperatury zgodnie z obowiązującymi przepisami: a) dla potraw serwowanych na gorąco: zupa, temp. nie niższa niż 750C, b) II danie temp. nie niższa niż 650C, c) surówki, sałatki od 4 do 100 C. 16) posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco z produktów świeżych ( nie mrożonych). 17) każdorazowe wyparzanie termosów służących do przewożenia żywności w siedzibie Wykonawcy, 18) zapewnienie zakupu obiadów na podstawie zapotrzebowania składanego telefonicznie do godz.15.00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków, 19) jadłospis oraz wszystkie korekty dotyczące menu należy przesyłać z dwudniowym na adres skrzynki e-mailowej ddps@ops-raciborz.pl 1) 3.Przy wycenie obiadów dwudaniowych należy wziąć pod uwagę gramaturę posiłku : 1) zupa 450 ml, 2) porcja wyjściowa mięsa 100 g /bez kości, 120 g/z kością, 3) ziemniaków ( kasza, ryż, makaron) w ilości 250 g , 4) surówka 150 g, 5) dekadowo należy ustalić następujące ilości obiadów: a) 2 obiady rybne, b) 2 obiady półmięsne / bigos, pierogi, krokiety itp./, c) 1 obiad bezmięsny, d) 5 obiadów mięsnych, e) sosy dodatkowo w ilości 40 ml przy potrawach ziemniaczanych..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 17.12.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 2.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- DESO Spółka z o.o, ul.R.Traugutta 278, 44-280 Rydułtowy, kraj/woj. śląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 96944,40 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 66168,40
Oferta z najniższą ceną: 63475,50 / Oferta z najwyższą ceną: 74170,16
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- Modernizacja budynku mieszkalnego wielorodzinnego wraz z utwardzeniem terenu przy ul. Szkolnej 4 w Raciborzu.
- Termomodernizacja Szkoły Podstawowej nr 18 w Raciborzu.
- Remont domu dla matek(...)zlokalizowanego w Raciborzu,cz.zakres zadania pn"Dostosowanie budynku Dom dla Matek z Dziećmi MAJA w Raciborzu-do wym.ochr.przeciwpożarowej budynków"-wyk. robót budowlany
- Aktualizacja dokumentacji dla etapu 3 Regionalnej Drogi Racibórz - Pszczyna na odcinku od ul. Raciborskiej w Rydułtowach do ul. Sportowej w Rybniku.
- DOSTAWA PROBÓWEK DO POBORU I SEPARACJI OSOCZA W SYSTEMIE ZAMKNIĘTYM DLA REGIONALNEGO CENTRUM KRWIODAWSTWA I KRWIOLECZNICTWA W RACIBORZU
- "PRZEBUDOWA ISTNIEJĄCEGO PLACU ZABAW PRZYNALEŻNEGO DO ŻŁOBKA W RACIBORZU PRZY UL. SŁONECZNEJ 9"
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (dalej: catering) podczas wydarzeń organizowanych w Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (dalej: catering) podczas wydarzeń organizowanych w Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku
- Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach
- "Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 3 im. gen. Mariusza Zaruskiego w Zakopanem, w okresie od dnia 03 września 2025 roku do dnia 19 grudnia 2025 roku."
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz uczniów ze szkół podstawowych z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2025/2026
- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Gałkowie Dużym w roku szkolnym 2025 / 2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.