eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świnoujście › Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego FREGATA w Świnoujściu spółka z o.o.



Ogłoszenie z dnia 2021-09-16

Ogłoszenie nr 510435567-N-2021 z dnia 2021-09-16 r.
Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy Fregata w Świnoujściu Spółka z o.o.:

Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego FREGATA w Świnoujściu spółka z o.o.

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Nie
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: Nie

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES:
Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy Fregata w Świnoujściu Spółka z o.o., krajowy numer identyfikacyjny 81201207800000, Żeromskiego 21, 72-600 Świnoujście, woj. zachodniopomorskie, państwo Polska

telefon: 91 321 21 70
faks: 91 321 21 70
e-mail: sekretariat@zpo.swinoujscie.pl
www: www.zpo.swinoujscie.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Podmiot prawa publicznego

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie oraz dostawa całodziennego wyżywienia dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego FREGATA w Świnoujściu spółka z o.o.

Numer referencyjny (jeżeli dotyczy): 1/WR/ZP-O/2021

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1.Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie całodziennych posiłków dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego FREGATA w Świnoujściu sp. z o.o. dla około 55 osób, w tym:
1)dieta podstawowa ogólna oraz diety specjalistyczne (wysokobiałkowa, nerkowa, wątrobowa i ich modyfikacje) - 20 osób ± 20 %,
2)dieta lekkostrawna - 25osób ± 20 %,
3)dieta cukrzycowa - 10 osób ± 20 %.
2.Orientacyjna ilość osobodni do przygotowania - 4270,w tym:
1)1525 - dieta podstawowa ogólna i diety specjalistyczne,
2)1830 - dieta lekkostrawna,
3) 915 - dieta cukrzycowa.

II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Nie

II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31/08/2021

IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 54961 PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Liczba otrzymanych ofert: 0

w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie: Nie

Nazwa wykonawcy: Usługi Hotelarsko-Gastronomiczne, Rekreacyjne Ewa Gruszczyńska
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Wojska Polskiego 93
Kod pocztowy: 72-600
Miejscowość: Świnoujście
Kraj/woj.: zachodniopomorskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy: 59357.88

Oferta z najniższą ceną/kosztem: 59357.88
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 59357.88
Waluta: PLN
IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom: nie
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ

IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie 214 ustawy Pzp

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Ponieważ oferta złożona przez Wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia na „Przygotowanie oraz dostawę całodziennego wyżywienia dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego FREGATA w Świnoujściu spółka z o.o.” nie została podpisana w formie elektronicznej Zamawiający, na podstawie art. 255 pkt 2 ustawy Pzp musiał unieważnić niniejsze postępowanie.
Ze względu na konieczność zapewnienia ciągłości usług żywienia pacjentów oraz niemożliwością zachowanie terminów ustawowych dla przeprowadzenia nowego postępowania do dnia 31 sierpnia 2021 r. Zamawiający wszczął postępowanie w trybie zamówienia z wolnej ręki, celem zawarcia umowy na okres 2 miesięcy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.