Ogłoszenie z dnia 2021-01-07
"Zakup gorącego posiłku (zupa z wkładką mięsną i pieczywem) z usługą dowozu do stołówki MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku".
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Numer ogłoszenia: 6761635-N-2020
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:telefon: 87 732 67 18
faks: 87 732 67 18
e-mail: sekretariat@mops.elk.pl
www: http://elk-mops.bip-wm.pl/public/
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
"Zakup gorącego posiłku (zupa z wkładką mięsną i pieczywem) z usługą dowozu do stołówki MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku".
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy): OPS.272.5.2020
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i dostarczania własnym transportem, gorących posiłków jednodaniowych (gorąca zupa z wkładką mięsną i pieczywem) do stołówki MOPS Ełk, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku oraz do miejsca zamieszkania klientów Ośrodka.
Zakres usługi obejmuje:
a) przygotowanie i dostarczenie w termosach Wykonawcy (spełniających wymagania dot. przechowywania i transportu żywności), własnym transportem, gorących posiłków jednodaniowych (gorąca zupa z wkładką mięsną lub inną oraz pieczywem), dla około 56 osób, do stołówki MOPS, znajdującej się przy ul. Wojska Polskiego 24 w Ełku,
b) Zamawiający zastrzega sobie w razie konieczności możliwość zlecenia usługi dowozu do mieszkania klienta znajdującego się na terenie miasta Ełku w dniach od poniedziałku do piątku, minimalnie 10 % posiłków tj. około 2100 szt. w czasie trwania całej umowy.
c) Na dni wolne od pracy tj. sobotę, niedzielę i święta przewiduje się dowóz suchego prowiantu w piątek lub w dni poprzedzające święta.
d) szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa (Załącznik Nr 6) do specyfikacji istotnych warunków,
e) wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować, jako szacunkowe Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia liczby żywionych osób,
f) zamówienie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymieniona w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń,
g) w przypadku wystąpienia u Zamawiającego braku środków w budżecie związanych
z dożywianiem beneficjentów w trakcie realizacji zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozwiązania umowy z Wykonawcą,
h) Wykonawca określi cenę netto i brutto 1 posiłku, i cena ta będzie niezmienna w czasie trwania umowy,
i) świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2019 r., poz. 1252 z późn. zm.) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności. Ponadto w zakresie jakości usług zadanie powinno być wykonane w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając ich różnorodność. Posiłki powinny być również przygotowywane zgodnie z obowiązującymi zasadami GHP/GMP oraz normami HACCP w zakresie personelu, warunków produkcji oraz aktualnymi przepisami prawa. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie,
j) kuchnia główna, w której będą przygotowywane posiłki, musi posiadać stosowne zezwolenia na wywóz posiłków na zewnątrz wydaną przez właściwy terenowy organ inspekcji sanitarnej,
k) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym dostosowanym do przewozu żywności transportem
w pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury. Przewożenie żywności musi odbywać się zgodnie z systemem HACCP - w trakcie transportu potraw należy przestrzegać następujących zasad: „potrawy serwowane na gorąco winny utrzymywać temperaturę 60 stopni C i czas ich przewozu nie może przekraczać dwóch godzin od czasu ich wytworzenia do wydania”,
l) bezpośrednio po dostarczeniu posiłków do Zamawiającego, Wykonawca zobowiązany jest do wykonywania pomiarów temperatury posiłków - pomiar będzie się odbywał w systemie bemarowym - w pojemniku zbiorczym.
m) Wykonawca zobowiązany jest w obecności pracownika odpowiedzialnego za wydawanie posiłków, do wprowadzenia do książki ewidencyjnej, wraz z datą i podpisem temperatury dostarczonych posiłków.
n) W przypadku niezachowania odpowiedniej temperatury posiłku, zostanie on zwrócony Wykonawcy do uzyskania odpowiednich parametrów i ponownie dostarczony do Zamawiającego.
o) Wykonawca odpowiedzialny będzie za odbiór brudnych naczyń i pojemników po wydanych posiłkach z wyznaczonego przez Zamawiającego miejsca, w tym samym dniu w którym posiłki zostały wydane,
p) Wykonawca posiada zezwolenie na produkcję posiłków wydane przez odpowiednie organy kontrolne oraz wdrożoną lub rozpoczętą procedurę wdrażania systemu HACCP. Wykonawca zobowiązany jest okazać posiadaną dokumentację HACCP-u. W trakcie realizacji umowy Wykonawca również jest zobowiązany okazywać dokumentację HACCP-u na każde żądanie Zamawiającego,
q) przygotowanie i dowiezienie posiłków odbywać się będzie na koszt i odpowiedzialność Wykonawcy,
w związku z tym przy kalkulacji kosztów należy brać pod uwagę wsad do kotła, transport, koszt naczyń, i.t.p.,
r) Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce i sprzęt wykorzystany w procesie produkcji kuchennej oraz transportu,
s) Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność za jakość dostarczanych posiłków, tj. odpowiednią gramaturę, wartość energetyczną i odżywczą, właściwe walory smakowe i estetyczne, czystość mikrobiologiczną, dobór właściwych surowców oraz właściwych procesów technologicznych,
t) Wykonawca zobowiązany jest do odkładania prób pokarmowych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie.
u) Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji.
v) Osoby uprawnione do otrzymania gorącego posiłku będą otrzymywały posiłki na wynos, w naczyniach jednorazowych. Wykonawca zapewni naczynia jednorazowe, odpowiednie do rodzaju posiłku, tj. naczynie głębokie na zupę w ilości zamawianych posiłków na dany dzień. Naczynia jednorazowe winny posiadać atest higieniczny PZH, dopuszczające naczynia do kontaktu z żywnością.
w) Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania w ilości podwójnie zamawianych posiłków na dany dzień, torebek foliowych jednokrotnego użycia typu np. HDPE w rozmiarze 14 x 4 x 35,
x) w razie konieczności dowiezienia posiłku do klienta MOPS, Zamawiający przekaże Wykonawcy listę osób uprawnionych do tej formy otrzymania pomocy, lista zawierać będzie imię, nazwisko, adres, numer telefonu osoby (jeżeli osoba posiada) oraz podpis potwierdzający otrzymanie posiłku.
II.4) Informacja o częściach zamówienia
Zamówienie było podzielone na części: Nie
II.5) Główny kod CPV: 55.32.00.00
SEKCJA III: PROCEDURA
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.2) Całkowita wartość zamówienia (wartość bez VAT): 123277.78 PLN
IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Nazwa wykonawcy: Pani Beata Szałach Neptun Beata Szałach
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Solna 5, lok. 15
Kod pocztowy: 20-021
Miejscowość: Lublin
Kraj/woj.: lubelskie
Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą: Tak
Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej: Nie
Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej: Nie
Oferta z najniższą ceną/kosztem: 119583
Oferta z najwyższą ceną/kosztem: 123277
Waluta: PLN
INNE PRZETARGI Z EŁKU
- Przeprowadzenie szkoleń dla uczniów i uczennic w ramach realizacji projektu "Klucze do zawodowej przyszłości"
- Infrastruktura techniczna realizowane w ramach projektu "Innowacyjny MOF Ełk - DIH - HUB Innowacji Cyfrowych"
- Dostawa wyposażenia ratowników podmiotów ochrony ludności pod nazwą "Rezerwa wyposażenia ratownika (hełm ochronny, przyłbica do hełmu, kamizelka ochronna, gogle) - 77 kompletów - 2 części
- Zakup paliw płynnych dla potrzeb Powiatowego Zarządu Dróg w Ełku
- Dostawa wyposażenia ratowników podmiotów ochrony ludności pod nazwą "Rezerwa wyposażenia ratownika (hełm ochronny, przyłbica do hełmu, kamizelka ochronna, gogle) - 77 kompletów
- Bezgotówkowy zakup paliw płynnych do pojazdów służbowych oraz sprzętu na rok 2026
więcej: przetargi w Ełku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Usługa cateringowa po wernisażu Wystawy jubileuszowej w dniu 28.11.2025 oraz po Gali jubileuszowej w dniu 29.11.2025 roku w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej w związku z obchodami 200-lecia Teatru"
- "Dożywianie uprawnionych świadczeniobiorców Ośrodka Pomocy Społecznej w Świeciu w formie gorącego posiłku na rok 2026"
- Wykonanie usług cateringowych
- U/39/2025 Sukcesywna dostawa usług cateringowych na potrzeby jednostek Uniwersytetu Opolskiego
- ,,PRZYGOTOWYWANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DZIECIOM, MŁODZIEŻY, OSOBOM DOROSŁYM ORAZ DOWÓZ DO MIEJSCA ZAMIESZKANIA NA TERENIE MIASTA SUWAŁK" OD 1 STYCZNIA DO 31 GRUDNIA 2026 R.
- Świadczenie usług w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków dla mieszkańców Domu Spokojnej Starości w Cieszynie w 2026 roku
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





