To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2019-12-13
Ogłoszenie nr 510272830-N-2019 z dnia 13-12-2019 r.
Dom Dziecka im. Marii Konopnickiej: Przygotowanie i dowóz posiłków dla Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 619852-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Dom Dziecka im. Marii Konopnickiej, Krajowy numer identyfikacyjny 23090160100000,
ul. ul. Bronka Czecha
22,
58-580
Szklarska Poręba, woj.
dolnośląskie, państwo
Polska, tel.
75 717 21 06, e-mail
jarek_malec1980@wp.pl, faks
75 717 21 06.
Adres strony internetowej (url): https://domdziecka.eu
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Przygotowanie i dowóz posiłków dla Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowóz posiłków dla wychowanków Domu Dziecka w Szklarskiej Porębie w wieku od 3-18 lat. W dni nauki szkolnej przygotowane posiłki powinny być dostarczone do placówki: śniadania do godziny 6.30, obiady do godziny 14.00, kolacje do godziny 17.00. W dni wolne od nauki szkolnej i świąteczne posiłki powinny być dostarczone: śniadania do godziny 8.00. obiady do godziny 14.00-14.30, kolacje do godziny 17.00. Drugie śniadania powinny być dostarczane wraz z pierwszym śniadaniem. Drugie śniadania są przygotowywane codziennie, zarówno w dni nauki szkolnej jak i w pozostałe dni. 2. W razie konieczności, dla dzieci chorych posiłki powinny być przygotowane zgodnie z określoną dietą (według zaleceń lekarza). 3. Zamawiający zobowiązuje się do zgłaszania ilości dzieci w celu przygotowania posiłków najpóźniej do godziny 14.00 dnia poprzedzającego ich dostarczenie, drogą elektroniczną na adres e-mail podany przez Wykonawcę. 4. Posiłki powinny być dostarczane z podziałem na 2 grupy w ilościach wg zgłoszenia, o którym mowa w § 4 pkt 3 Posiłki dowożone są zgodnie z obowiązującym jadłospisem (dostarczanym codziennie przy śniadaniu) i wg specyfikacji ilościowej posiłków dostarczanej codziennie do placówki. Posiłki powinny być dostarczane do placówki w odpowiednich termosach Wykonawcy, osobno dla każdej grupy, z zachowaniem odpowiedniej temperatury zgodnie z przepisami. Zamawiający posiada własne naczynia stołowe i sztućce. 5. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki zgodnie z obowiązującymi przepisami BHP, HACCP i SANEPID-u. 5.1. W przypadku nieprawidłowości w dowożonych posiłkach, Zamawiający zgłasza telefonicznie o ich wadliwości Wykonawcy, który zobowiązuje się do usunięcia wadliwych posiłków w ciągu 3 godzin od zgłoszenia do wysokości ilości zakwestionowanych posiłków. 5.2. W przypadku stwierdzonych nieprawidłowości w sposobie dostarczanych posiłków, a także w ilościach niezgodnych z zamówieniem, Zamawiający zgłasza reklamację na piśmie do Wykonawcy w celu usunięcia nieprawidłowości. W przypadku braku reakcji ze strony Wykonawcy, Zamawiający ma możliwość wypowiedzenia umowy, z zachowaniem okresu wypowiedzenia. 6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załączniki nr 1 do umowy. Wykonawca przygotowując ofertę powinien uwzględnić także Załącznik nr 2 Średnia ważona grupy oraz Załącznik nr 3 - zalecenia dotyczące kaloryczności. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć posiłki do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego. 8. Każdy samochód, w którym będą dostarczane posiłki musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy posiłków
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
09/12/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
181313
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: P.H.U. "AG-MA" Augustyna Mandziej
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
223015
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI SZKLARSKA PORĘBA
więcej: przetargi SZKLARSKA PORĘBA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie posiłków na potrzeby Punktu Opieki Dziennej w Ciechocinie (powtórzony)
- USŁUGA CATERINGU POSIŁKÓW DLA DZIECI, KTÓRE BĘDĄ UCZĘSZCZAĆ DO GMINNEGO PRZEDSZKOLA IM. JULIANA TUWIMA W STRASZYNIE W ROKU SZKOLNYM 2025/2026
- 1/2025/P - Organizacja i przeprowadzenie szkoleń z zakresu oceny prawidłowości wykonywania testów podstawowych dla urządzeń radiologicznych oraz urządzeń pomocniczych, dla pracowników WSSE oraz GIS
- "Świadczenie usług cateringowych"
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci uczęszczających do Żłobka Publicznego w Biskupcu z siedzibą w Borkach Wielkich w dniach, w których placówka pełni opiekę.
- Usługi cateringowe na potrzeby Branżowego Centrum Umiejętności w Zgorzelcu - Część I - Catering dla uczestników zajęć stacjonarnych
więcej: Usługi dostarczania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.