eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ¦winouj¶cieDostawy pieczywa i ciast

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2019-09-04

Og³oszenie nr 510185173-N-2019 z dnia 04-09-2019 r.

"Uzdrowisko ¦winouj¶cie" S.A.: Dostawy pieczywa i ciast

OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia:

obowi±zkowe

Og³oszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

tak
Numer og³oszenia: 582197-N-2019

Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY


I. 1) NAZWA I ADRES:

"Uzdrowisko ¦winouj¶cie" S.A., Krajowy numer identyfikacyjny 28826000000000, ul. ul. Nowowiejskiego 2, 72-600 ¦winouj¶cie, woj. zachodniopomorskie, pañstwo Polska, tel. 91 321 37 60, e-mail m.koput@uzdrowisko.pl, faks 913 212 314.
Adres strony internetowej (url): www.uzdrowisko.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:

Podmiot prawa publicznego

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:

Dostawy pieczywa i ciast

Numer referencyjny(je¿eli dotyczy):

ZP/U¦/PC/08/2019

II.2) Rodzaj zamówienia:

Dostawy

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:

Oznaczenie przedmiotu zamówienia wg CPV: 15.81.00.00- 9 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie 4.1 Przedmiotem zamówienia s± sukcesywne dostawy pieczywa i ciast dla potrzeb Zamawiaj±cego w asortymencie i ilo¶ciach okre¶lonych szczegó³owo za³±czniku nr 1a do SIWZ. 4.2 Przez dostawê Zamawiaj±cy rozumie cykliczne dostawy na podstawie zleceñ dostosowanych do bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy bêd± realizowane do restauracji sanatoryjnych Zamawiaj±cego, tj. : RESTAURACJA SANATORYJNA ¦wiatowid, ¦winouj¶cie ul. Kasprowicza 12 RESTAURACJA SANATORYJNA Bursztyn, ¦winouj¶cie ul. ¯eromskiego 9 RESTAURACJA SANATORYJNA Admira³ I, ¦winouj¶cie ul. ¯eromskiego 13 RESTAURACJA SANATORYJNA Henryk, ¦winouj¶cie ul. Sienkiewicza 2 4.3 Dostawy winny byæ realizowane w dni robocze, od poniedzia³ku do pi±tku codziennie, na podstawie ka¿dorazowych zleceñ sk³adanych telefonicznie lub za po¶rednictwem poczty elektronicznej przez osoby upowa¿nione przez Zamawiaj±cego. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo dodatkowej dostawy w danym dniu w przypadku zaistnienia sytuacji nag³ej, nieplanowanej w zale¿no¶ci od potrzeb Zamawiaj±cego. 4.4 Dostawy w sytuacji nag³ej i nieplanowanej, o których mowa w pkt 4.3, realizowane bêd± ka¿dorazowo na podstawie zleceñ, sk³adanych w dniu dostawy g³ównej przez osoby upowa¿nione przez Zamawiaj±cego. Maksymalny termin dostawy nag³ej/nieplanowanej wynosi do 5 godzin od momentu z³o¿enia zlecenia. Termin realizacji dostawy nag³ej/ nieplanowanej liczony od momentu z³o¿enia zlecenia podlega ocenie i punktacji w niniejszym postêpowaniu. 4.5 Wykonawca powinien zapewniæ terminow± realizacjê zleceñ oraz transport i roz³adunek do pomieszczeñ magazynowych wskazanych przez Zamawiaj±cego. 4.6 Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e przedstawione w za³±czniku nr 1a ilo¶ci okre¶lonego Asortymentu s± ilo¶ciami szacunkowymi i orientacyjnymi oraz mog± ulec zmianie w danym asortymencie poprzez ich zwiêkszenie lub zmniejszenie, nie wiêcej jednak ni¿ o 20% w ramach danego Asortymentu. Zmniejszenie lub zwiêkszenie okre¶lonego Asortymentu uprawnia Zamawiaj±cego do zwiêkszenia lub zmniejszenia innego Asortymentu, ale nie wiêcej ni¿ o 20%. W przypadku opisanym w zdaniu 1 niniejszego ustêpu, ceny jednostkowe podane przez Wykonawcê w ofercie nie ulegaj± zmianie, a zmiany Asortymentu nie mog± skutkowaæ przekroczeniem maksymalnego wynagrodzenia Wykonawcy wskazanego w zawartej z nim umowie. 4.7 Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodno¶æ Asortymentu z wymaganiami jako¶ciowymi okre¶lonymi dla przedmiotu zamówienia i za przestrzeganie zasad higieny ¿ywno¶ci. W szczególno¶ci wykonawca powinien posiadaæ wdro¿ony system Analizy Zagro¿eñ i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 4.8 Transport Asortymentu winien byæ wykonywany ¶rodkami transportu spe³niaj±cymi wymagania sanitarne wynikaj±ce z obowi±zuj±cych przepisów prawa (w tym czynno¶ci zwi±zane z za³adunkiem i roz³adunkiem). Pojazdy winny byæ dopuszczone przez PPIS do przewozu ¿ywno¶ci. Zamawiaj±cy przez ca³y okres wykonywania przedmiotu zamówienia mo¿e w trakcie realizacji zlecenia ¿±daæ od Wykonawcy kserokopii wpisu dokonanego przez PPIS do ksi±¿ki kontroli sanitarnej pojazdu u¿ywanego do realizacji danego zlecenia o wyra¿eniu zgody na transport artyku³ów spo¿ywczych lub kserokopii decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdu u¿ywanego do realizacji przedmiotu zamówienia do przewozu ¿ywno¶ci (Ustawa z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia ( tekst jednolity Dz. U. 2018 r., poz. 1541, ze zm). 4.9 We wszystkich miejscach SIWZ, w których u¿yto przyk³adowego znaku towarowego, patentu, pochodzenia, ¼ród³a lub szczególnego procesu lub je¿eli Zamawiaj±cy opisa³ przedmiot zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 stawy Pzp, a w ka¿dym przypadku, dzia³aj±c zgodnie z art. 29 ust. 3 ustawy Pzp i art. 30 ust. 4 ustawy Pzp, Zamawiaj±cy dopuszcza rozwi±zania równowa¿ne, oznaczaj±c takie wskazania lub odniesienia odpowiednio wyrazami "lub równowa¿ny" lub "lub równowa¿ne" (m.in. zastosowanie innych materia³ów i urz±dzeñ), pod warunkiem zapewnienia parametrów nie gorszych ni¿ okre¶lone w opisie przedmiotu zamówienia.

II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:
Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:

nie

II.5) G³ówny Kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie


SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26/08/2019
IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia

Warto¶æ bez VAT 249021.56
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od ma³ych i ¶rednich przedsiêbiorstw: 2
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z pañstw niebêd±cych cz³onkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drog± elektroniczn±: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Wies³aw ¯elek - Ciastkarnia - piekarnia i hurt artyku³ami spo¿ywczymi
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Woliñska 21 72-400 Kamieñ Pomorski
Kod pocztowy: 72-400
Miejscowo¶æ: Kamieñ Pomorski
Kraj/woj.: zachodniopomorskie

Wykonawca jest ma³ym/¶rednim przedsiêbiorc±:

tak

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy 261979.29
Oferta z najni¿sz± cen±/kosztem 261979.29
Oferta z najwy¿sz± cen±/kosztem 332930.82
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.