eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ZelówPrzygotowywanie i dostarczanie ciepłych posiłków dla uczestników Klubu Seniora w ramach projektu "CUŚ dla powiatu bełchatowskiego" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2020-09-09

Ogłoszenie nr 510171028-N-2020 z dnia 09-09-2020 r.

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zelowie: Przygotowywanie i dostarczanie ciepłych posiłków dla uczestników Klubu Seniora w ramach projektu "CUŚ dla powiatu bełchatowskiego" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

tak
Nazwa projektu lub programu
Przygotowywanie i dostarczanie ciepłych posiłków dla uczestników Klubu Seniora w ramach projektu "CUŚ dla powiatu bełchatowskiego" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

tak
Numer ogłoszenia: 573342-N-2020

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zelowie, Krajowy numer identyfikacyjny 47100000000000, ul. ul. Piotrkowska 12, 97-425 Zelów, woj. łódzkie, państwo Polska, tel. 446 341 028, e-mail mgopszelow@op.pl, faks 446 341 028.
Adres strony internetowej (url): mgops.zelow.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Jednostki organizacyjne administracji samorządowej

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

Przygotowywanie i dostarczanie ciepłych posiłków dla uczestników Klubu Seniora w ramach projektu "CUŚ dla powiatu bełchatowskiego" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

OPS.3811-13/2020

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa przygotowanych przez Wykonawcę ciepłych posiłków jednodaniowych (drugie danie) i dostarczenie dla 20 uczestników Klubu Seniora w Zalesiu, Zalesie 27, 97-425 Zelów w ramach projektu "CUŚ dla powiatu bełchatowskiego" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020.Oś Priorytetowa IX Włączenie społeczne. Działanie IX.2 Usługi na rzecz zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym. Poddziałanie IX.2.1 Usługi społeczne i zdrowotne w okresie od 01.09.2020r. do 31.12.2021r., jednak nie wcześniej niż od dnia zawarcia umowy. 2) Szacowana ilość posiłków w czasie trwania umowy : 6700 sztuk. 3) Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt i ryzyko pojazdem przystosowanym do przewozu żywności, w hermetycznych termosach , pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 4) Wykonawca ponosi koszty załadunku i rozładunku wszystkich dostaw posiłków. 5) Minimalna wartość kaloryczna posiłku ( drugiego dania) - 600 kcal. 6) Posiłki muszą być skomponowane w następujących proporcjach: co najmniej 2x w tygodniu posiłki mięsne, 2 x w tygodniu tłusta ryba ( makrela, śledź, łosoś ) i inne ryby morskie w postaci jak najmniej przetworzonej, 1x w tygodniu posiłek bezmięsny. Podstawą posiłku (drugiego dania) powinny być potrawy z produktów białkowych np. mięsa ,ryb, podrobów, jaj ,sera lub. tzw. potrawa półmięsna złożona z mięsa i warzyw lub produktów mącznych albo bezmięsna uzupełniona produktami białkowymi (serem , jajami). Ziemniaki powinny stanowić oddzielna potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Oprócz ziemniaków należałoby serwować kaszę, która jest ważnym źródłem błonnika, węglowodanów, witaminy z grupy B oraz składników mineralnych. Posiłek obiadowy musi zawierać dodatek owocowo-warzywny, np. surówka, kisiel, jogurt, kompot jak również owoce w całości. 7) Wykonawca zobowiązany będzie do sporządzenia jadłospisu obejmującego okres 1 m-ca oraz dostarczenia go Zamawiającemu do zatwierdzenia najpóźniej na siedem dni roboczych przed rozpoczęciem jego realizacji, przy czym pierwszy jadłospis należy dostarczyć najpóźniej w dniu podpisania umowy. Zamawiający potwierdzi jadłospis w takiej formie w jakiej Wykonawca go doręczy (osobiście , e-mail, fax). Zmiany w dostarczonym i zatwierdzonym jadłospisie będą dopuszczalne jedynie za zgodą Zamawiającego. 8) W wykonaniu realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do: a) przygotowywania w ramach prowadzonej działalności ciepłych ( temp. 60-75 stopni Celsjusza) posiłków zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla osób starszych. b) przygotowywania posiłków w piątki bez wykorzystania artykułów mięsnych, możliwość przygotowania fileta z ryby, bądź dań jarskich (np. pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z serem, krokiety, pyzy lub inne), c) przygotowywania posiłków z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych , mało przetworzonych , z ograniczoną ilością substancji dodatkowych- konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzujących, d) przygotowywania posiłków w dniu ich dostawy, e) przyrządzania posiłków ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia sporządzonych zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz z przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego. 9) Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w okresach 2 tygodniowych ( 10 dni) . 10)) Posiłki dostarczane będą przez Wykonawcę w dni powszednie od poniedziałku do piątku w godz. od 14:00 do 14:30. 11) Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia z powodu czasowego zawieszenia jego wykonania lub rezygnacji z dalszej jego realizacji w związku z panującą pandemią koronawirusa , która wyklucza możliwość udziału uczestników w spotkaniach Klubu Seniora oraz w trosce o ich zdrowie. 12) Wykonawca zobowiązany będzie do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych , tj. ich odbioru , transportu i unieszkodliwienia na własny koszt , zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami 13) Na podstawie art. 72 ust. 3 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Wykonawca zobowiązany będzie do pobierania i przechowywania w swojej siedzibie (lub w miejscu przygotowywania posiłków) próbek wszystkich przygotowywanych posiłków dostarczanych do Zamawiającego. 14) W przypadku , gdy Wykonawca nie dostarczy w godzinie wskazanej w pkt. 9 posiłków w zamówionej ilości, lub gdy z powodu złej jakości nie będą nadawały się do spożycia Wykonawca zobowiązany jest do uzupełnienia brakujących porcji lub dostarczenia posiłków odpowiedniej jakości w czasie nie dłuższym niż 30 minut od telefonicznego wezwania przez Zamawiającego do usunięcia ww nieprawidłowości . Wezwanie do usunięcia nieprawidłowości Zamawiający przekaże osobie, którą Wykonawca wskaże w umowie jako osobę do kontaktu z Zamawiającym, a w przypadku braku możliwości skontaktowania się z tą osobą bezpośrednio osobie , która dostarcza posiłki do Klubu Seniora. 15) Zamawiający stosownie do art. 29 ust. 3a Ustawy Pzp wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez Zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia , których wykonanie polega na wykonaniu pracy w sposób określony w art. 22 §1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. Kodeks Pracy (tj. Dz. U z 2019r. poz. 1040 z późn. zm.) a) Zgodnie z art. 29 ust. 3a ustawy Pzp, Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę na podstawie umowy o pracę osób przygotowujących posiłki przez cały okres trwania zamówienia, b) Jeżeli oferta zostanie złożona przez osobę fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą (samozatrudnienie), która czynności wskazane przez Zamawiającego, a wymagające zatrudnienia na podstawie umowy o pracę wykonuje samodzielnie to wymóg Zamawiającego nie będzie miał zastosowania; c) Jeżeli oferta zostanie złożona przez spółkę osobową, w której wspólnicy będą samodzielnie świadczyć pracę w zakresie czynności określonych przez Zamawiającego, to wymóg Zamawiającego nie będzie miał zastosowania; d) Sposób dokumentowania zatrudnienia osób oraz uprawnienia zamawiającego w zakresie kontroli spełniania przez Wykonawcę wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a: w terminie 7 dni od zawarcia umowy oraz na każde wezwanie Zamawiającego, Wykonawca przekaże Zamawiającemu oświadczenie, z którego wynikało będzie, iż przy realizacji zamówienia zatrudnione są osoby na podstawie umowy o pracę zgodnie z art. 22 § 1ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy e) Sankcje z tytułu niespełnienia wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 3a: - Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo naliczenia Wykonawcy kar umownych, a w przypadku nie wywiązania się ze wskazanych obowiązków, niezależnie od prawa naliczenia kary umownej, również prawo od odstąpienia od umowy. 16) W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 17) Wykonawca zamówienia musi realizować je zgodnie z przepisami prawa, a w szczególności z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019r., poz. 1252 z późn. zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: a) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), b )personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), c) cyklu produkcyjnego u jego poszczególnych etapów( przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków) 18) Wymaga się, aby Wykonawca zapoznał się z SIWZ i złożył ofertę zgodnie z jej wymogami.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55321000-6


Dodatkowe kody CPV: 55520000-1

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Przetarg nieograniczony

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31/08/2020
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 92996.00
Waluta PLN

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 1
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: Restauracja "MIŚ" Mariusz Tylkowski
Email wykonawcy: marzel29@op.pl
Adres pocztowy: ul. Kilińskiego 40a
Kod pocztowy: 97-425
Miejscowość: Zelów
Kraj/woj.: łódzkie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

tak

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 89110.00
Oferta z najniższą ceną/kosztem 89110.00
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 89110.00
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.