To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2020-02-17
Og³oszenie nr 510028520-N-2020 z dnia 17-02-2020 r.
"Uzdrowisko ¦winouj¶cie" S.A.: Dostawy jaj kurzych
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia:
obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
tak
Numer og³oszenia: 502851-N-2020
Og³oszenie o zmianie og³oszenia zosta³o zamieszczone w Biuletynie Zamówieñ Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES:
"Uzdrowisko ¦winouj¶cie" S.A., Krajowy numer identyfikacyjny 28826000000000,
ul. ul. Nowowiejskiego
2,
72-600
¦winouj¶cie, woj.
zachodniopomorskie, pañstwo
Polska, tel.
91 321 37 60, e-mail
m.koput@uzdrowisko.pl, faks
913 212 314.
Adres strony internetowej (url): www.uzdrowisko.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:
Podmiot prawa publicznego
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:
Dostawy jaj kurzych
Numer referencyjny(je¿eli dotyczy):U¦/ZP/J/01/2020
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane:4.1 Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa jaj kurzych w rozmiarze M, tj. o gramaturze 53-63 g, w ilo¶ci szacunkowej 250 000 sztuk w okresie realizacji umowy stosownie do bie¿±cych potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy bêd± realizowane do restauracji sanatoryjnych Zamawiaj±cego, o których mowa w pkt 4.3. 4.2 Wykonawca jest zobowi±zany zrealizowaæ zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy stanowi±cym Za³±cznik nr 4 do SIWZ oraz niniejszej SIWZ. 4.3 Miejscem dostawy jest w zale¿no¶ci od nadawcy danego zamówienia szczegó³owego: - RESTAURACJA SANATORYJNA ¦wiatowid - ¦winouj¶cie ul. Kasprowicza 12, - RESTAURACJA SANATORYJNA Bursztyn - ¦winouj¶cie ul. ¯eromskiego 9, - RESTAURACJA SANATORYJNA Admira³ I - ¦winouj¶cie ul. Kasprowicza 13, - RESTAURACJA SANATORYJNA Henryk - ¦winouj¶cie ul. Sienkiewicza 2, 4.4 Ostateczne zapotrzebowanie (a przez to ostateczna wysoko¶æ wynagrodzenia Wykonawcy) mo¿e ulec zmniejszeniu jednak nie wiêcej ni¿ o 20 % warto¶ci przedmiotu zamówienia. Z tytu³u zmniejszenia zakresu ilo¶ciowego w okresie trwania umowy nie bêd± przys³ugiwaæ Wykonawcy ¿adne roszczenia wobec Zamawiaj±cego. 4.5 Jaja kurze bêd± pakowane w wyt³aczanki po 30 szt. 4.6 Dostarczone jaja na¶wietlone bêd± uprzednio przez Wykonawcê lamp± UV bezpo¶redniego dzia³ania, tj. bêd± poddane powierzchniowemu odka¿eniu skorupek z wirusów, ple¶ni, zarodników i bakterii, zw³aszcza pa³eczek Salmonelli, okrê¿nicy (Escherichia coli) oraz ziarenkowców (g³ównie gronkowca i paciorkowca - Staphylococcus i Streptococcus), co Wykonawca potwierdzi odpowiednim dokumentem oraz oznaczeniem jaj wg norm. 4.7 Opis wg Wspólnego S³ownika Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3 jaja kurze; 4.8 Dostawy winny byæ realizowane w dni robocze, od poniedzia³ku do pi±tku codziennie, na podstawie ka¿dorazowych zleceñ sk³adanych telefonicznie lub poczt± elektroniczn± przez osoby upowa¿nione przez Zamawiaj±cego przed dniem danej dostawy. Wykonawca jest zobowi±zany do dostarczenia przedmiotu umowy w nastêpnym dniu po otrzymaniu danego zlecenia najpó¼niej do godziny 8.00 lub w terminie okre¶lonym w zamówieniu do miejsca dostawy, o którym mowa w pkt 4.3 w zale¿no¶ci od nadawcy danego zamówienia. 4.9 Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ sk³adania dodatkowych zamówieñ w danym dniu, w przypadku zaistnienia sytuacji nag³ej, nieplanowanej w zale¿no¶ci od potrzeb Zamawiaj±cego. Dostawy w sytuacji nag³ej i nieplanowanej, realizowane bêd± ka¿dorazowo na podstawie zleceñ, sk³adanych w dniu dostawy przez osoby upowa¿nione przez Zamawiaj±cego. Maksymalny termin dostawy nag³ej/nieplanowanej wynosi 5 godzin od momentu z³o¿enia zlecenia na dostawê nag³±. 4.10 Dostawy jaj musz± byæ wykonywane transportem izotermicznym, a Wykonawca powinien posiadaæ za¶wiadczenie o dopuszczeniu ¶rodka transportu do przewo¿enia ¿ywno¶ci wydane przez w³a¶ciwy organ. Wykonawca powinien zapewniæ odpowiednie ch³odnicze warunki transportu dla zrealizowanych dostaw. Wykonawca powinien zapewniæ równie¿ roz³adunek jaj do pomieszczeñ magazynowych wskazanych przez Zamawiaj±cego. 4.11 Wykonawca powinien mieæ wdro¿ony i funkcjonuj±cy system HACCP, funkcjonowanie systemu powinno byæ potwierdzone przez w³a¶ciwy organ. 4.12 Wraz z ka¿d± dostaw± Wykonawca dostarczy Zamawiaj±cemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny oraz aktualne badania w kierunku salmonellozy. 4.13 Wykonawca jest zobowi±zany do wykonania przedmiotu umowy zgodnie z wymaganiami jako¶ciowymi oraz zasadami higieny ¿ywno¶ci wynikaj±cymi z powszechnie obowi±zuj±cych przepisów prawa. 4.14 We wszystkich miejscach SIWZ i za³±cznikach do SIWZ, w których u¿yto przyk³adowego znaku towarowego, patentu, pochodzenia, ¼ród³a lub szczególnego procesu lub je¿eli Zamawiaj±cy opisa³ przedmiot zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 PZP, a w ka¿dym przypadku, dzia³aj±c zgodnie z art. 29 ust. 3 PZP i art. 30 ust. 4 PZP, Zamawiaj±cy dopuszcza rozwi±zania równowa¿ne w stosunku do okre¶lonych w SIWZ, oznaczaj±c takie wskazania lub odniesienia odpowiednio wyrazami "lub równowa¿ny" lub "lub równowa¿ne" (m.in. zastosowanie urz±dzeñ), pod warunkiem zapewnienia parametrów nie gorszych ni¿ okre¶lone w opisie przedmiotu zamówienia. 4.15 Równowa¿no¶æ polega na mo¿liwo¶ci zaoferowania przedmiotu zamówienia o nie gorszych parametrach technicznych, konfiguracjach, wymaganiach normatywnych itp. W szczegó³owym opisie przedmiotu zamówienia mog± byæ podane niektóre charakterystyczne dla producenta wymiary. Nazwy w³asne producentów materia³ów i urz±dzeñ podane w szczegó³owym opisie nale¿y rozumieæ jako preferowanego typu w zakresie okre¶lenia minimalnych wymagañ jako¶ciowych . Nie s± one wi±¿±ce i mo¿na dostarczyæ elementy równowa¿ne, które posiadaj± co najmniej takie same lub lepsze normy, parametry techniczne; jako¶ciowe, funkcjonalne, bêd± to¿same tematycznie i o takim samym przeznaczeniu oraz nie obni¿± okre¶lonych w opisie przedmiotu zamówienia standardów. 4.16 Wszelkie "produkty" pochodz±ce od konkretnych producentów okre¶laj± minimalne parametry jako¶ciowe i cechy u¿ytkowe, jakim musz± odpowiadaæ towary, by spe³niæ wymagania stawiane przez zamawiaj±cego i stanowi± wy³±cznie wzorzec jako¶ciowy przedmiotu zamówienia. Poprzez zapis minimalnych wymagañ parametrów jako¶ciowych zamawiaj±cy rozumie wymagania towarów zawarte w ogólnie dostêpnych ¼ród³ach, katalogach, stronach internetowych producentów. Operowanie przyk³adowymi nazwami producenta ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwañ zamawiaj±cego w stosunku do okre¶lonego rozwi±zania. Tak, wiêc pos³ugiwanie siê nazwami producentów/produktów/ ma wy³±cznie charakter przyk³adowy. Zamawiaj±cy przy opisie przedmiotu zamówienia wskazuj±c oznaczenie konkretnego producenta (dostawcy) lub konkretny produkt, dopuszcza jednocze¶nie produkty równowa¿ne o parametrach jako¶ciowych i cechach u¿ytkowych, co najmniej na poziomie parametrów wskazanego produktu, uznaj±c tym samym ka¿dy produkt o wskazanych parametrach lub lepszych. W takiej sytuacji Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia stosownych dokumentów, uwiarygodniaj±cych te materia³y lub urz±dzenia. Bêd± one podlega³y ocenie w trakcie badania oferty. 4.17 Tam gdzie przedmiot zamówienia zosta³ opisany za pomoc± wymagañ dotycz±cych wydajno¶ci lub funkcjonalno¶ci, norm, aprobat, specyfikacji technicznej i systemów referencji, o których mowa w art. 30 ust. 1-3 ustawy Zamawiaj±cy dopuszcza rozwi±zania równowa¿ne opisywanym. 4.18 Zamawiaj±cy zobowi±zuje oferentów do wskazania elementów równowa¿nych do zastosowania w stosunku do dokumentacji przetargowej. W my¶l art. 30 ust. 5 Wykonawca, który powo³uje siê na rozwi±zania równowa¿ne, jest obowi±zany wykazaæ, ¿e oferowane przez niego dostawy (materia³y, urz±dzenia, przynale¿no¶ci) spe³niaj± wymagania okre¶lone w SIWZ. Brak wskazania tych elementów bêdzie traktowane, jako wybór elementów opisanych w SIWZ. 4.19 W stosunku do przedmiotu zamówienia Zamawiaj±cy jest uprawniony zleciæ Wykonawcy dodatkowy zakres rzeczowy obejmuj±cy analogiczne dostawy produktu, jak opisane w opisie przedmiotu zamówienia (dalej "Opcja"). Przedmiotem opcji mog± byæ wszystkie lub niektóre dostawy opisane w opisie przedmiotu zamówienia. Zamawiaj±cy nie jest zobowi±zany do zlecenia dostaw objêtych przedmiotem Opcji, a Wykonawcy nie s³u¿y roszczenie o ich zlecenie. Dostawy bêd±ce przedmiotem Opcji mog± zostaæ zlecone na warto¶æ do 20 % warto¶ci przedmiotu zamówienia okre¶lonej zgodnie z § 3 wzoru Umowy.
II.4) Informacja o czê¶ciach zamówienia:Zamówienie by³o podzielone na czê¶ci:
nie
II.5) G³ówny Kod CPV: 03.14.25.00 - Jaja
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Og³oszenie dotyczy zakoñczenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
|
|
|
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
04/02/2020 IV.2) Ca³kowita warto¶æ zamówienia
Warto¶æ bez VAT
57500
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: Gospoodarstwo Rolne DOMINANT
tak Wykonawca pochodzi z innego pañstwa cz³onkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego pañstwa nie bêd±cego cz³onkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTO¦CI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/warto¶æ umowy
60375
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Warto¶æ lub procentowa czê¶æ zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OG£OSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RÊKI ALBO ZAPYTANIA O CENÊ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z ¦WINOUJ¦CIA
- "Plan Ogólny dla Gminy Miasto ¦winouj¶cie"
- Wymiana nak³adki ¿ywiczno - bazaltowej na pok³adzie samochodowym promu Bielik II
- Wywóz odpadów ulegaj±cych biodegradacji kat. 3
- US£UGI MEDYCZNE NA 2026 ROK W ZAKRESIE MEDYCYNY PRACY DLA KADRY I PRACOWNIKÓW WOJSKA KOMENDY PORTU WOJENNEGO W ¦WINOUJ¦CIU ORAZ JEDNOSTEK BÊD¡CYCH NA ICH ZAOPATRZENIU Z PODZIA£EM NA CZʦCI.
- Dostawa Systemu Informacji Prawnej
- Odbiór odpadów z budynków, budowli i jednostek p³ywaj±cych Zarz±du Dróg Miejskich i ¯eglugi w ¦winouj¶ciu w 2026 roku
wiêcej: przetargi w ¦winouj¶ciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych -7 czê¶ci (P80Gdañsk)
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w celu realizacji ¿ywienia zbiorowego dla uczestników przedsiêwziêæ szkoleniowych w O¶rodku Szkoleniowo-Konferencyjnym w Lucieniu
- Dostawy artyku³ów spo¿ywczych ró¿nych, przypraw i zió³, oraz zup w proszku, cukru bia³ego, t³uszczów, jaj kurzych do Szko³y Policji w Katowicach
- Dostawy ¿ywno¶ci na potrzeby jednostek oraz komórek organizacyjnych Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej we Wroc³awiu - z podzia³em na zadania.
- Zakup i dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla SZKO£Y PODSTAWOWEJ im. OR£A BIA£EGO W NIED¬WIADZIE w 2026 roku
- Ssukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych na rok 2026 dla PS w Mietniowie
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





