Ogłoszenie z dnia 2020-01-10
Ogłoszenie nr 510005119-N-2020 z dnia 10-01-2020 r.
Starostwo Powiatowe: Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu w zakresie części 5-8
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 628498-N-2019
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES:
Starostwo Powiatowe, Krajowy numer identyfikacyjny 72198049000000,
ul. Krasińskiego
13,
34-300
Żywiec, woj.
śląskie, państwo
Polska, tel.
338 605 000, e-mail
przetargi@zywiec.powiat.pl, faks
338 605 083.
Adres strony internetowej (url): www.zywiec.powiat.pl
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Administracja samorządowa
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu w zakresie części 5-8
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):ZZP.272.52.2009
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu w zakresie części 5-8. 2. Część 5: Dostawa mrożonek 2.1 Wspólny słownik zamówień - CPV: 15331170-9 - warzywa mrożone 15896000-5 - produkty głęboko mrożone 15311200-3 - ziemniaki krojone lub w plastrach oraz pozostałe ziemniaki mrożone 2.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.1 do Specyfikacji. 3. Część 6: Dostawa pieczywa i pieczywa cukierniczego 3.1 Wspólny słownik zamówień - CPV: 15811300-9 - pieczywo francuskie 15811200-8 - rogaliki 15812000-3 - wyroby ciastkarskie 15612500-6 - produkty piekarskie 15811000-6 - pieczywo 15811100-7 - chleb 3.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.2 do Specyfikacji. 4. Część 7: Dostawa artykułów spożywczych 4.1 Wspólny słownik zamówień - CPV: 15800000-6 - różne produkty spożywcze 15400000-2 - oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15600000-4 - produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15981200-0 - gazowane wody mineralne 15981000-8 - wody mineralne 4.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.3 do Specyfikacji. 5. Część 8: Dostawa jaj 5.1 Wspólny słownik zamówień - CPV: 03142500-3 - jaja 5.2 Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 6.4 do Specyfikacji. 6. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 6.1 do 6.4 do Specyfikacji, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 7. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM: W kolumnie "nazwa" (pkt 13 Formularza ofertowego stanowiącego odpowiedni załącznik do Specyfikacji) Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt. Do wyceny Wykonawca winien przyjąć jednak pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie "jednostka miary", np. 1 kilogram. 8. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/OPAKOWANIE: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność, ilość sztuk w opakowaniu) towaru wskazanego w Wykazie produktów - Załączniki Nr 6.1 - 6.4 do Specyfikacji z zastrzeżeniem następnego punktu. 9. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność, ilość sztuk w opakowaniu) w granicach +/-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów - Załączniki Nr 6.1 - 6.4, z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie. 10. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA/OPAKOWANIE: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), dostarczanego towaru, będzie większa/mniejsza (w granicach +/-25%) w stosunku do wielkości wskazanej przez Zamawiającego Wykazie produktów - Załączniki Nr 6.1 - 6.4), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do: a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność, ilość sztuk w opakowaniu) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów; b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność, ilość sztuk w opakowaniu) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów. 11. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP. 12. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 ze zm.), 2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2016 poz. 2047 ze zm.). 13. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: 1) nazwa i adres dostawcy lub producenta, 2) nazwa i rodzaj produktu, 3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok), 4) masa netto/ pojemność, 5) wykaz składników według udziału surowców. 14. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem - z jednodniowym wyprzedzeniem - do godz. 1200. 15. Osobą upoważnioną do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest Katarzyna Szymocha - intendent. 16. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego - Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu, ul. Moszczanicka 9, magazyn kuchni, z następującą częstotliwością: 1) część 5: Dostawa mrożonek: od 7:00 do 9:00, 2 razy w tygodniu, 2) część 6: Dostawa pieczywa cukierniczego: o 6:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty Dostawa pieczywa: o 6:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty i niedziele; oraz opcjonalnie druga dostawa o godz. 12:00 od poniedziałku do piątku 3) część 7: Dostawa artykułów spożywczych: od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty, 4) część 8: Dostawa jaj: od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku, opcjonalnie w soboty. 17. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń. 18. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy. 19. Termin płatności faktury wynosi minimalnie 21, zaś maksymalnie 30 dni, w zależności od treści oferty. Jeżeli wykonawca nie wskaże w Formularzu ofertowym - załączniki nr 1.1-1.4 do Specyfikacji terminu płatności, bądź zaznaczy więcej niż jeden termin płatności, wówczas Zamawiający za termin płatności przyjmuje maksymalny termin płatności, tj. 30 dni
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
tak
II.5) Główny Kod CPV: 15331170-9
Dodatkowe kody CPV: 15896000-5, 15311200-3, 15811300-9, 15811200-8, 15812000-3, 15612500-6, 15811000-6, 15811100-7, 15800000-6, 15400000-2, 15600000-4, 15981200-0, 15981000-8, 03142500-3
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 5 NAZWA: Dostawa mrożonek |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
30/12/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
14125.25
Liczba otrzymanych ofert:
3
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: P. P. H. BŁAŻEJ Błażej Firganek
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
15210.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 6 NAZWA: Dostawa pieczywa i pieczywa cukierniczego |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
30/12/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
20415.00
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
20555.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 7 NAZWA: Dostawa artykułów spożywczych |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
30/12/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
43156.27
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: P. P. H. BŁAŻEJ Błażej Firganek
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
42821.90
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
CZĘŚĆ NR: 8 NAZWA: Dostawa jaj |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
30/12/2019 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
3500.00
Liczba otrzymanych ofert:
2
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: POLMAG Andrzej Wątroba
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
2800.00
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z ŻYWCA
- Wyposażenie pracowni CNC w Zespole Szkół Budowlano-Drzewnych im. Armii Krajowej w Żywcu dla potrzeb Projektu pn.: "Transformacja kształcenia branżowego w Powiecie Żywieckim - modernizacja pracowni...
- Przebudowa drogi powiatowej nr 1417S Jeleśnia - Pewel Wielka - Hucisko - Kurów (...) w miejscowości Pewel W - Budowa chodnika dla pieszych wraz z wykonaniem odwodnienia na odcinku w km 5+137 - 5+323
- Kampania informacyjno-edukacyjna MCE w Żywcu w ramach projektu "Ochrona i regeneracja obszarów cennych przyrodniczo wraz z działaniami edukacyjnymi na obszarze Aglomeracji Beskidzkiej - etap I"
- Poprawa bezpieczeństwa uczestników ruchu drogowego na skrzyżowaniu DP 1405 S Żywiec - Lipowa - Buczkowice z DP 1455 S Pietrzykowice - Lipowa - Ostre - Twardorzeczka - Leśna w m. Lipowa
więcej: przetargi w Żywcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 1 Przasnysz w roku szkolnym 2025/2026
- Zakup wraz z dostawą warzyw, owoców i mrożonek na potrzeby Śląskiego Centrum Rehabilitacji i Prewencji w podziale na 5 części
- Dostawa pozostałych artykułów żywnościowych dla jednostek organizacyjnych powiatu płockiego w 2026 roku
- Dostawa jaj kurzych świeżych na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Krynicy - Zdroju im. Bł. Karoliny Kózkówny
- Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 2 w Piekarach Śląskich na rok 2026
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.