eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi DrawnoDostawa artyku³ow spo¿ywczych



Og³oszenie z dnia 2013-12-09

Drawno: Dostawa artyku³ow spo¿ywczych
Numer og³oszenia: 508318 - 2013; data zamieszczenia: 09.12.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach , Brzeziny 1, 73-220 Drawno, woj. zachodniopomorskie, tel. 95 7681066, faks 95 7681199.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.dpsbrzeziny.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: pomoc spo³eczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa artyku³ow spo¿ywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia,w godzinach 6:00-11:00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/1 - 1/7 do SIWZ. Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych: Czê¶æ I bêdzie obejmowaæ ró¿ne artyku³y spo¿ywcze, sypkie, przyprawy, koncentraty Czê¶æ II bêdzie obejmowaæ mleko i przetwory mleczne. Czê¶æ III bêdzie obejmowaæ miêso i wêdliny. Czê¶æ IV bêdzie obejmowaæ warzywa i owoce. Czê¶æ V bêdzie obejmowaæ pieczywo. Czê¶æ VI bêdzie obejmowaæ ryby i mro¿onki warzywne. Czê¶æ VII bêdzie obejmowaæ jajka..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymagalne

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • 1. O udzielenie niniejszego zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy spe³niaj±cy warunki udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy, tzn.: Posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ. O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków w postêpowaniu za³±cznik nr 2,3 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków w postêpowaniu za³±cznik nr 3 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków w postêpowaniu za³±cznik nr 3 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków w postêpowaniu za³±cznik nr 3 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

O¶wiadczenie wykonawcy ¿e ¶rodek transportu przeznaczony do przewozu artyku³ów spo¿ywczych za³±cznik nr 5 SIWZ. Wype³niony formularz ofetowy nr 1/1 -1/7 SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

Cena podana przez Wykonawcê mo¿e podlegaæ zmianom przez okres realizacji zamówienia, w przypadku zmian w stawkach podatku VAT w trakcie obowi±zywania umowy w roku 2014.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dps.brzeziny.ibip.pl www.dpsbrzeziny.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Dom Pomocy Spolecznej w Brzezinach Brzeziny 1 73-220 Drawno.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 23.12.2013 godzina 08:30, miejsce: Dom Pomocy Spolecznej w Brzezinach Brzeziny 1 73-220 Drawno.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze, sypkie, przyprawy koncentraty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia, w godzinach 6;00-11;00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/1 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6, 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Mleko i przetwory mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia, w godzinach 6:00-11:00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/2 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Miêso i wêdliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia, w godzinach 6:00-11:00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/3 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia, w godzinach 6:00-11:00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/4 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia, w godzinach 6:00-11:00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/5 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Ryby i mro¿onki warzywne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia, w godzinach 6:00-11:00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/6 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.22.00.00-6, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje: sukcesywn± dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla Domu Pomocy Spo³ecznej w Brzezinach. Artyku³y spo¿ywcze powinny spe³niaæ odpowiednie wymogi jako¶ciowe, w tym spe³niaæ warunki sanitarne produkcji, przetwarzania, sk³adowania, transportu oraz sprzeda¿y bezpo¶redniej. Dostarczone artyku³y spo¿ywcze powinny cechowaæ siê wysokimi walorami smakowymi z odpowiednim terminem przydatno¶ci do spo¿ycia wed³ug obowi±zuj±cych norm. Wykonawca zobowi±zuje siê do dostarczenia przedmiotu zamówienia do magazynu ¿ywno¶ciowego siedziby Zamawiaj±cego w³asnym ¶rodkiem transportu na w³asny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich warunków sanitarnych wymaganych dla przewozu ¿ywno¶ci zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Nr 171,poz.1225, z pó¼. zm.) oraz innymi aktualnie obowi±zuj±cymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Wymaga siê, aby dostarczone produkty z asortymentu spo¿ywczego posiada³y minimum 14 dniowy termin przydatno¶ci do spo¿ycia, licz±c od dnia dostawy, chyba ¿e producent ze wzglêdu na specyfikê produktu, przewiduje krótsze terminy. Dostawy realizowane bêd± w ilo¶ciach zg³oszonych wed³ug rzeczywistych potrzeb Zamawiaj±cego telefonicznie lub faksem w ci±gu 2 dni roboczych od zawiadomienia, w godzinach 6:00-11:00 od poniedzia³ku do pi±tku. Zamawiaj±cy zastrzega sobie mo¿liwo¶æ niezrealizowania ca³o¶ci zamówienia w ilo¶ciach podanych w za³. nr 1/7 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.