To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2018-05-09
Ogłoszenie nr 500100956-N-2018 z dnia 09-05-2018 r.
13 Wojskowy Oddział Gospodarczy: DOSTAWA ŚRODKÓW DO HIGIENIZACJI ORAZ NACZYŃ JEDNORAZOWYCH- sprawa nr 19/2018
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia:
obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy:
zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 535532-N-2018
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:
nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Informacje dodatkowe:
nie dotyczy
I. 1) NAZWA I ADRES:
13 Wojskowy Oddział Gospodarczy, Krajowy numer identyfikacyjny 34090727700000,
ul. ul. Czwartaków
3,
86-300
Grudziądz, woj.
kujawsko-pomorskie, państwo
Polska, tel.
261 48 32 90, 261 48 32 00, e-mail
13wog.przetargi@ron.mil.pl, faks
261 48 32 22.
Adres strony internetowej (url): www.13wog.wp.mil.pl
Adres profilu nabywcy: www.13wog.wp.mil.pl
Adres strony internetowej, pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne:
nie dotyczy
I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Podmiot prawa publicznego
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA ŚRODKÓW DO HIGIENIZACJI ORAZ NACZYŃ JEDNORAZOWYCH- sprawa nr 19/2018
Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):19/2018
II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Przedmiotem zamówienia jest jednorazowa dostawa środków do higienizacji oraz naczyń jednorazowych, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym oraz warunkami wyszczególnionymi w umowie w ilościach w asortymencie następująco: Serwetki gastronomiczne kolorowe 240 opakowań; Środek (płyn) do dezynfekcji rąk 250 litrów; Środek do mycia i dezynfekcji sprzętu i wyposażenia używanego w pomieszczeniach stołówkowo-kuchennych 600 litrów; Nabłyszczasz do zmywarek przemysłowych 200 litrów; Tabletki do czyszczenia ekspresu ciśnieniowego typu DE LONGHI ECAM 23.460S 30 opakowań; Papier pakowy biały 100 kg; Preparat do czyszczenia i konserwacji stali nierdzewnej 120 litrów; Mydło do rąk bakteriobójcze 200 litrów; Folia aluminiowa do żywności 220 sztuk; Środek do czyszczenia pieca konwekcyjno- parowego 120 litrów; Żel (płyn) do usuwania zatłuszczeń i przypaleń sprzętu kuchennego 50 sztuk; Mleczko do czyszczenia urządzeń kuchennych 70 sztuk; Środek do usuwania osadów mineralnych- odkamieniacz 600 litrów; Proszek do usuwania osadów po herbacie i kawie 130 kg; "Uniwersalny środek do mycia powierzchni roboczych i podłóg w pomieszczeniach stołówkowo-kuchennych" 400 litrów; "Uniwersalny środek do mycia powierzchni roboczych i podłóg w pomieszczeniach stołówkowo-kuchennych" 300 litrów; Płyn do ręcznego mycia naczyń - koncentrat 1000 litrów; Płyn do ręcznego mycia naczyń - koncentrat 3000 litrów; Sól do zmywarek 100 sztuk; Torebka foliowa (reklamówka z rączkami )do pakowania żywności 3000 opakowań; Torebka foliowa (śniadaniowa) HDPE- do pakowania kanapek i 2 śniadań 1000 opakowań; "Wkład filtrujący do ciśnieniowych ekspresów do kawy typu: De Longhi ECAM 23.460S" 20 opakowań; "Wkład filtrujący do ciśnieniowych ekspresów do kawy typu: Cafe Romantika 770 " 15 opakowań; Fartuch jednorazowy przedni -zapaska 200 opakowań; "Odkamieniacz do ekspresów ciśnieniowych typu: De Longhi ECAM 23.460S, Cafe Romantika 770" 20 opakowań; Folia stretch ręczna 140 sztuk; Ścierka kuchenna 40x40 cm 1500 opakowań; Dozownik płynu myjącego do zmywarki tunelowej 14 sztuk; Płyn do mechanicznego mycia naczyń 1000 litrów; Rękawiczki jednorazowe nitrylwe 700 opakowań; Rękawiczki jednorazowe lateksowe 800 opakowań; Worki do pakowania próżniowego 1 opakowań; Paski testowe do kontroli higieny, do oceny czystości 5 opakowań; "Ręczniki papierowe kuchenne w rolce " 500 sztuk; Papier do pieczenia, podgrzewania, zamrażania 60 sztuk; Torebki papierowe o poj. 1 kg 50 kg; Cerata obrusowa na materiale - rolka 400 mb; Talerz głęboki (flaczarka) 0,5 ml jednorazowe 500 opakowań; Woreczki sterylne na próbki żywności 410 opakowań; Wykałaczki drewniane (1000 sztuk) 100 opakowań; Filtr do wody do dzbanka BRITA - MAXTRA 40 opakowań; Worki do wyciskania jednorazowe 1 opakowań; Paliwo do podgrzewaczy żelowych 50 sztuk; Obrusy plamoodporne - jednokolorowe 150 sztuk; Rękawice kuchenne impregnowane -termiczne 20 par; Rękawice kuchenne lateksowe -termiczne 90 par; Patyki do szaszłyków - bambusowe lub z drewna 60 opakowań; Gąbka /5 szt. zmywak do mycia ręcznego naczyń i powierzchni kuchennych 1000 opakowań; Płyn myjąco-nabłyszczający do pieców konwekcyjnych. "UNOX" 53 opakowań; Środek do dezynfekcji powierzchni bez spłukiwania 150 litrów; Płyn do płukania pieców konwekcyjnych 100 litrów; Pędzelek silikonowy 3 sztuk; Worki do pakowarek bezkomorowych - moletowane 5 opakowań; Szufelka ze zmiotką 2 w 1 32 kpl; Środek do pianowego mycia powierzchni kuchennych 220 opakowań; Miejsce dostawy: magazyn służby żywnościowej 13WOG - budynek nr 6 - znajdujący się przy ul. Bema 3, 86-300 Grudziądz; 2. Opis przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiot zamówienia winien być pełnowartościowy, w pierwszym gatunku, nie noszący znamion użytkowania / otwierania itp, spełniający wymagania jakościowe określone przez producenta danego wyrobu oraz gwarantujący bezpieczeństwo, funkcjonalność i niezawodność wykorzystania w zakresie swego przeznaczenia. 2) Przedmiot zamówienia w danej pozycji asortymentowej dostarczony do Zamawiającego winien być jednakowy tj. o takich samym uwarunkowaniach technicznych / właściwościach fizyczno-chemicznych w zależności od rodzaju danego produktu, kolorystyce, właściwościach dla danej dostarczanej pozycji przedmiotu zamówienia (o ile dotyczy) i wyprodukowany w roku 2018. 3) Przedmiot zamówienia winien być opakowany w nienaruszone, oryginale opakowania fabryczne bez uszkodzonych zabezpieczeń stosowanym przez producenta (np. plomba, oryginalna taśma) i/lub w sposób zapewniający zachowanie ich właściwości oraz parametrów techniczno-eksploatacyjnych / właściwości fizyczno-chemicznych (w zależności od produktu) podczas transportu i przechowywania w warunkach magazynowych. Opakowanie musi umożliwiać pełną identyfikację towaru bez jego otwierania np. poprzez wskazanie na nim ilości, rodzaju, parametrów, terminu przydatności (o ile dotyczy). Opakowania produktów winny być oznakowane w języku polskim oraz zawierać co najmniej: ? znaki identyfikujące produkt (w szczególności znak towarowy lub markę producenta), ? numer katalogowy (jeżeli dotyczy), ilość sztuk w opakowaniu ? gramaturę - o ile dotyczy danego produktu. W przypadku naczyń jednorazowego użytku: w opakowaniu zbiorczym winien być pakowany asortyment tylko jednego rodzaju - nie dopuszcza się pakowania w opakowaniu zbiorczym łącznie kubków czy sztućców, całość ma być znakowana symbolem widelca lub kieliszka świadczącym o dopuszczeniu produktu do kontaktu z żywnością. Każdy dostarczony produkt musi posiadać tzw. etykietę z informacjami o produkcie na opakowaniu jednostkowym i zbiorczym w szczególności zawierającą: nazwę towaru, producenta, datę produkcji i datę przydatności do użycia (poz. 28 - datę gwarancji). 4) Oferowane naczynia i sztućce jednorazowego użytku muszą być wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością (polistyren o ciężarze właściwym od 1,00 do 1,05 g/cm3), zapewniającego spełnienie przez gotowy wyrób wszystkich wymagań w szczególności wynikających z: ? Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające je dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE Nr L 338/4); ? Rozporządzenie Komisji (WE) nr 10/2011 z dnia 14 stycznia 2011 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Dz.U.UE.L.2011.12.1 z późniejszymi zmianami); 2. Wykonawca powinien zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z określonymi przez Zamawiającego parametrami. Wszędzie tam, gdzie Zamawiający nie określił wprost wymiaru, parametru, koloru lub innego parametru, leży to w gestii Wykonawcy. 3. Zamawiający wymaga zaoferowania przedmiotu zamówienia spełniającego co najmniej wymagania minimalne określone przez Zamawiającego oraz nie gorszego w zakresie jakości przy zachowaniu jego odpowiedniej funkcjonalności i celu przeznaczenia. 4. Każdy oferowany przedmiot zamówienia winien być zgodny z obowiązującymi normami oraz posiadać deklaracje zgodności, atesty/aprobaty dopuszczające do użytku (o ile dotyczy danego produktu). Zamawiający określił w treści Załącznika nr 1 do umowy - dokumenty, które Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć wraz z dostawą. 5. Wykonawca zaoferuje przedmiot zamówienia: a) z terminem przydatności do użycia wynoszącym co najmniej 24-miesiące - licząc bieg terminów od dnia protokolarnego przyjęcia dostawy (nie dotyczy poz. 28); b) poz. 28 "Dozownik płynu myjącego do zmywarki tunelowej" z terminem gwarancji - 36 miesięcy - licząc bieg terminów od dnia protokolarnego przyjęcia dostawy(w przypadku zaoferowania przez Wykonawcę dłuższego terminu gwarancji niż wymagany będzie on obowiązywał zgodnie z treścią oferty) 6. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć na własny koszt oraz zapewnić rozładunek i wniesienie dostarczonych produktów do pomieszczenia magazynu wskazanego przez pracownika Zamawiającego, po uprzednim zawiadomieniu Zamawiającego o terminie dostawy na warunkach określonych treścią zawartej umowy. 7. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne (art. 30 ust. 4 Ustawy) opisywanym w SIWZ w zakresie parametrów przedmiotu zamówienia opisanych za pomocą norm oraz wskazującym na markę producenta pod warunkiem, że mają one nie gorsze parametry od opisanych przez Zamawiającego. Nie dopuszcza się odstępstw w zakresie minimalnych parametrów oraz funkcji i przeznaczenia. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy przedmiotu zamówienia spełniają wymagania określone przez Zamawiającego (podstawa prawna: art. 30 ust. 5 ustawy) w Opisie przedmiotu zamówienia oraz umowie.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie było podzielone na części:
nie
II.5) Główny Kod CPV: 18400000-3
Dodatkowe kody CPV: 18424300-0, 18937100-7, 24100000-4, 33763000-6, 33764000-3, 37823100-4, 37823300-6, 39220000-0, 39221000-7, 39222100-5, 39222110-8, 39224000-8, 39224320-7, 39298900-6, 39514200-0, 39716000-4, 39813000-4, 39830000-9, 39831200-8, 39831210-1, 39831220-4, 39832000-3, 39832100-4, 39513100-2
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
nie
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 NAZWA: DOSTAWA ŚRODKÓW DO HIGIENIZACJI ORAZ NACZYŃ JEDNORAZOWYCH |
|
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA:
30/04/2018 IV.2) Całkowita wartość zamówienia
Wartość bez VAT
164338.90
Liczba otrzymanych ofert:
1
IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
nie
Nazwa wykonawcy: P.P.H. TESS Małgorzata i Sławomir Maksymowicz SP.J.
tak Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:nie Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:nie IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM
Cena wybranej oferty/wartość umowy
199310.86
Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom nie Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom: IV.8) Informacje dodatkowe:
|
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie na podstawie art. ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z GRUDZIĄDZA
- Wykonanie prac konserwatorskich przy południowym fragmencie zewnętrznego pierścienia murów miejskich w ramach zadania "Grudziądz, mury miejskie (XIV w.), prace konserwatorskie przy południowo...
- Remont budynku nr 6 w kompleksie wojskowym przy ul. Jagiellończyka 2 w Grudziądzu - sprawa numer 43/2024
- Remont budynku nr 6 w kompleksie wojskowym przy ul. Jagiełły 11-23 w Grudziądzu - 44/2024
- Wykonywanie usług w zadaniu pod nazwą "Utrzymanie Kanału Trynka w Grudziądzu"
- Usługa szkolenia osób bezrobotnych w zakresie: "Kurs ADR dla kierowców"
- Dostawy asortymentu medycznego wielorazowego użytku na okres 24 miesięcy
więcej: przetargi w Grudziądzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa akcesoriów i materiałów laboratoryjnych
- Dostawa wraz z montażem sprzętu gastronomicznego
- Dostawa materiałów eksploatacyjnych do mycia, dezynfekcji i sterylizacji dla Centralnej Sterylizatorni.
- Dostawa jednorazowa specjalistycznych odczynników chemicznych oraz akcesoriów laboratoryjnych do jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie
- Dostawę artykułów do utrzymania czystości i worków foliowych dla Szpitala Specjalistycznego w Prabutach Sp. z o. o. przez okres 12 miesięcy
- Dostawa środków czystości
więcej: Odzież specjalna i dodatki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.