eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Częstochowa › USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU SZTUKI AJD W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 18-19.04.2018 R



Ogłoszenie z dnia 2018-05-07

Ogłoszenie nr 500098280-N-2018 z dnia 07-05-2018 r.

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie: USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU SZTUKI AJD W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 18-19.04.2018 R

OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia:

obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy:

zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie

Zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych:

nie


SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY


I. 1) NAZWA I ADRES:

Akademia im. Jana Długosza w Częstochowie, Krajowy numer identyfikacyjny 149400000, ul. ul. Waszyngtona 42468, 42200 Częstochowa, woj. śląskie, państwo Polska, tel. 343 784 100, e-mail a.malolepsza@ajd.czest.pl, faks 343 784 202.
Adres strony internetowej (url): www.ajd.czest.pl

I.2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:

Inny: uczelnia publiczna

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:

USŁUGA GASTRONOMICZNA DLA WYDZIAŁU SZTUKI AJD W CZĘSTOCHOWIE W DNIACH 18-19.04.2018 R

Numer referencyjny(jeżeli dotyczy):

ZP-371/29/18

II.2) Rodzaj zamówienia:

Usługi

II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:

Przedmiot zamówienia dotyczy świadczenia usługi gastronomicznej dla Wydziału Sztuki Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie dniach 18-19.04.2018 r. i obejmuje: 1. Przygotowanie w dniu 18.04.2018 r. kolacji dla maksymalnie 32 osób - minimum 25 osób w lokalu wykonawcy. Minimalne wymagania obejmują: a) Przystawka (3 propozycje); b) Zupa (3 propozycje) c) Danie mięsne/rybne (w tym dodatki i surówki) d) Deser (3 propozycje) e) Napoje: kawa, herbata, soki i woda mineralna czas świadczenia usługi: 20.00 (18.04) - 00.30 (19.04) 2. Przygotowanie w dniu 19.04.2018 r. przerwy kawowej w trakcie trwania konferencji oraz obsługi kelnerskiej dla maksymalnie 70 osób - minimum 50 osób w formie bufetu szwedzkiego w budynku dydaktycznym przy ul. Dąbrowskiego 14 w Częstochowie . Minimalne wymagania obejmują: Bufet zimny - słodki: o Ciastka kruche, różne rodzaje - 120 g/ na osobę; o tartinki i kanapki coctailowe na bazie białego i ciemnego pieczywa z wykorzystaniem gatunkowych wędlin, serów oraz warzyw; o Napoje zimne i gorące: o woda mineralna gazowana i niegazowana, sok owocowy (jabłkowy, pomarańczowy); o kawa, mleko do kawy, cukier (min. 100 porcji); o herbata, cytryna, cukier. Czas świadczenia usługi: godz. 11.00-14.00 Wykonawca jest zobowiązany zapewnić również: stoły bankietowe okrągłe w ilości min. 8 szt. zastawę porcelanową lub ceramiczną, sztućce trwałe, obsługę kelnerską przez cały czas trwania wydarzenia. Zamawiający wyklucza możliwość wykorzystania przez Wykonawcę sztućców i naczyń jednorazowego użytku, w tym wykonanych z plastiku. Wykonawca odpowiada za transport oraz dostarczenie na miejsce dostawy przedmiotu zamówienia oraz podanie go zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności i żywienia. Zamawiający w momencie składania oferty podaje maksymalną liczbę osób, a trzy dni przed terminem wykonania usługi zostanie podana faktyczna liczba osób korzystających z wyżywienia. Dania muszą być podane gorące, świeże, nie odgrzewane i serwowane estetycznie. Wszystkie posiłki serwowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136, poz. 914 z póź. zm.). Pozostałe warunki realizacji i warunki płatności - zgodnie z załączonym projektem umowy - załącznik nr 3 do SIWZ. Na podstawie art. 29 ust. 3a w związku z art. 36 ust. 2 pkt 8a ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający wymaga aby wszystkie osoby wykonujące czynności w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia zatrudnione przez Wykonawcę(ów) bądź podwykonawców, w tym osoby na zastępstwo, zatrudnione były wyłącznie na podstawie umowy o pracę. W przypadku osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą lub spółek osobowych niezatrudniających pracowników, ww. czynności w trakcie realizacji przedmiotowego zamówienia mogą być wykonywane osobiście przez osoby prowadzące jednoosobową działalność gospodarczą lub wspólników spółek osobowych wyłącznie w ramach ich wkładów do tych spółek.

II.4) Informacja o częściach zamówienia:
Zamówienie było podzielone na części:

nie

II.5) Główny Kod CPV: 55300000-3


Dodatkowe kody CPV: 55520000-1

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

Zapytanie o cenę

III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów

nie

III.3) Informacje dodatkowe:

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18/04/2018
IV.2) Całkowita wartość zamówienia

Wartość bez VAT 32352.03
Waluta pln

IV.3) INFORMACJE O OFERTACH

Liczba otrzymanych ofert: 2
w tym:
liczba otrzymanych ofert od małych i średnich przedsiębiorstw: 1
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z innych państw członkowskich Unii Europejskiej: 0
liczba otrzymanych ofert od wykonawców z państw niebędących członkami Unii Europejskiej: 0
liczba ofert otrzymanych drogą elektroniczną: 0

IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0

IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:

nie


Nazwa wykonawcy: "C & K" Krzysztof Cygan
Email wykonawcy:
Adres pocztowy: ul. Wały Dwernickiego 11 lok. 17-21
Kod pocztowy: 42-202
Miejscowość: Częstochowa
Kraj/woj.: śląskie

Wykonawca jest małym/średnim przedsiębiorcą:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa członkowskiego Unii Europejskiej:

nie

Wykonawca pochodzi z innego państwa nie będącego członkiem Unii Europejskiej:

nie

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM

Cena wybranej oferty/wartość umowy 1914
Oferta z najniższą ceną/kosztem 1914
Oferta z najwyższą ceną/kosztem 3867.30
Waluta: PLN

IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa

Wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcy/podwykonawcom

nie


Wartość lub procentowa część zamówienia, jaka zostanie powierzona podwykonawcy lub podwykonawcom:

IV.8) Informacje dodatkowe:


IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ


IV.9.1) Podstawa prawna

Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytania ocenę na podstawie art. 70 ustawy Pzp.

IV.9.2) Uzasadnienie wyboru trybu

Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Przedmiotem zamówienia są usługi powszechnie dostępne o ustalonych standardach jakościowych, a wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy Prawo zamówień publicznych a usługi te nie wykazują się złożonością i specyficznymi cechami. Liczba podmiotów prowadzących działalność w zakresie usług gastronomicznych na rynku zapewnia zachowanie zasad uczciwej konkurencji.

 

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.