eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Laszki › Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Wysocku w I półroczu 2013r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-12-07

Laszki: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Wysocku w I półroczu 2013r.
Numer ogłoszenia: 498320 - 2012; data zamieszczenia: 07.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Wysocku , Wysocko 2, 37-543 Laszki, woj. podkarpackie, tel. 016 6285357.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Wysocku w I półroczu 2013r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych do DPS w Wysocku Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiot niniejszego zamówienia obejmuje dostawę artykułów spożywczych według Kodu CPV - 15.00.00.00-8 w następujących kategorii: Kategoria Nr 1 - dostawa WARZYWA, OWOCE I JAJA Kategoria Nr 2 - dostawa WĘDLIN I MIĘSA Kategoria Nr 3 - dostawa NABIAŁU Kategoria Nr 4 - dostawa MROŻONEK I KONSERW RYBNYCH Kategoria Nr 5 - dostawa PIECZYWA Kategoria Nr 6 - dostawa POZOSTAŁYCH RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości zamówionego towaru. Zamawiający będzie składał Wykonawcy sukcesywne zamówienia przekazywane faxem lub telefonicznie i potwierdzone faxem następnego dnia . Zamówienie będzie składane z 2 - dniowym wyprzedzeniem przed ustalonym terminem dostawy. Osoba upoważnioną do składania zamówienia jest Starszy Magazynier. Wykonawca dostarczy towar bez względu na wielkość zamówienia w ciągu 2 dni roboczych licząc od dnia otrzymania zamówienia. Zamawiany towar Wykonawca dostarczać będzie na własny koszt do magazynu DPS w godz. od 7 do 11. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć zamówiony towar w opakowaniu zapewniającym odpowiednie warunki sanitarne oraz zabezpieczającym go przed zniszczeniem lub uszkodzeniem, transportem spełniającym wymagania higieniczno - sanitarne. Dla wyrobów mleczarskich i mięsa Wykonawca zobowiązuje się do zachowania tzw. Ciągu chłodniczego, tj. przechowywania i transportu wyrobów w urządzeniach spełniających warunki techniczne przewidziane w polskiej normie. Zamawiający zobowiązany jest każdorazowo w obecności przedstawiciela Wykonawcy dokonać ilościowego i jakościowego odbioru towaru, który potwierdza przez pokwitowanie dowodu dostawy. 1. Zamawiający zobowiązuje się do zbadania towaru podczas odbioru i dokona sprawdzenia : 1.1 Warunków transportu, w tym czystości środka transportu opakowań i inne warunki mające wpływ na jakość zdrowotną przewożonych artykułów oraz sposób wyładowania zapobiegający ich zanieczyszczeniu 1.2 Dokumentacji dotyczącej dostarczonych artykułów spożywczych , w tym pochodzenia, producenta, daty produkcji i świadectwo kontroli jakości. 1.3 Opakowań zbiorczych i jednostkowych: obce zapachy, uszkodzenia , zawilgocenie, bombaż puszek, obecności szkodników itp. 1.4 Znakowania artykułów spożywczych, a zwłaszcza terminu przydatności do spożycia i daty minimalnej trwałości, czytelności i trwałości znakowania, 1.5 Cech organoleptycznych, widocznych zanieczyszczeń, zapleśnienia, szkodników itp. 2.W przypadku niedochowania powyższych wymogów Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości dostarczonego towaru i na własny koszt jest zobowiązany wymienić towar na pełnowartościowy, nie budzący żadnych zastrzeżeń oraz w razie potrzeby zastosować inny środek transportu. 2. Odpowiedzialność za dostarczany i odbierany towar określa moment odbioru towaru ( przekazania) 3. W razie stwierdzenia braków Wykonawca uzupełni towar w tym samym dniu lub najpóźniej następnego dnia bez żadnej dopłaty. 4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar dobrej jakości tj. świeży, I gatunku, czysty, bez obcych zapachów o właściwej gramaturze oraz z właściwym terminem przydatności do spożycia 5. Termin przydatności dostarczonego towaru ma być nie mniejszy niż 50 % całkowitego okresu przydatności do spożycia. 6. Towar będzie oznaczony zgodnie z obowiązującymi przepisami. Musi posiadać na opakowaniu opis i cechowanie określające jego właściwości. Opakowanie nie powinno wskazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Towar nie może wykazać oznak nieświeżości, przemrożenia bądź zepsucia. 7. W celu potwierdzenia jakości dostarczanego przez Wykonawcę towaru Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu dokumentacji dotyczącej artykułów spożywczych, określających w szczególności ich pochodzenie, producenta, datę produkcji, świadectwo kontroli jakości (Handlowy Dokument Identyfikacyjny) 8. Brak wymaganych dokumentów wstrzymuje zapłatę za dostarczony towar. 9. W razie stwierdzenia przy odbiorze towaru , że nie odpowiada on zamówionemu asortymentowi lub nie spełnia norm jakościowych, zamawiający ma prawo odmówić jego odbioru, a Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie do dostarczenia nowego towaru. 10. W razie dostarczenia towaru złej jakości, której nie można było stwierdzić w trakcie odbioru towaru odbiorca ma prawo złożenia pisemnej lub telefonicznej reklamacji w ciągu 24 godzin od jego wykrycia, a Wykonawca jest zobowiązany wymienić reklamowany towar na wolny od wad..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający wymagania określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych i nie podlegają wykluczeniu z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego na podstawie art. 24 ust. 1 wyżej wymienionej ustawy. 2. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi spełniać warunki udziału w postępowaniu dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2) posiadania niezbędnej wiedzy i doświadczenia, oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy 3. Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków. 4. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych poniżej. Oświadczenia i dokumenty, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia. 1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca spełnienia warunki udziału w postępowaniu o zamówienie Zamawiający wymaga złożenia w ofercie następujących oświadczeń i dokumentów: 1) Oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki w zakresie określonym w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, sporządzone według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SIWZ; 2. Jeśli Wykonawca polega na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Jednocześnie poleganie Wykonawcy na wiedzy i doświadczeniu innych podmiotów nierozerwalnie wiąże się z tym, że podmioty te będą realizowały część zamówienia jako podwykonawcy, a Wykonawca przedstawi pisemne zobowiązanie tych podmiotów do wykonywania części udzielanego zamówienia. 3. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24, ust. l ustawy Pzp Zamawiający wymaga złożenia w ofercie następujących oświadczeń i dokumentów: 1) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia Wykonawcy z postępowania o Udzielenie zamówienia, sporządzone według wzoru stanowiącego Załącznik Nr 5 do SIWZ; 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy; sporządzone według wzoru (wzór Załącznik Nr 6 do SIWZ); 3) Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanie decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 4) Aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanie decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że: 1) nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; 3) nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze do magazynu DPS w Wysocku własnym transportem na własny koszt. Dostawy żywności muszą się odbywać zgodnie z zasadami HACCP ( GMP/GHP) przy użyciu odpowiednich środków transportowych dla artykułów wymagających niskich temperatur.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.przetargi.ipzp.pl/dpswysocko
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Wysocku; 327-543 Laszki; powiat jarosławski; wij. podkarpackie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społęcznej w Wysocku; 37-543 Laszki; Sekretariat-Budynek Administracyjny.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: WARZYWA, OWOCE I JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Pietruszka Kg 80 2. Marchew Kg 350 3. Cebula Kg 300 4. Buraczki ćwikłowe Kg 250 5. Fasola Jaś Kg 30 6. Kapusta czerwona Kg 80 7. Kapusta biała Kg 250 8. Ogórki kiszone Kg 30 9. Kapusta pekińska Kg 150 10. Pomidory Kg 200 11. Ogórek zielony Kg 150 12. Pory Kg 140 13. Natka pietruszki (pęczek) Szt. 120 14. Koperek zielony (pęczek) Szt. 160 15. Sałata zielona Kg 50 16. Seler Kg 150 17. Szczypiorek Szt. 160 18. Mak niebieski Kg 2 19. Papryka swieża Kg 20 20. Kapusta kiszona Kg 140 21. Pieczarki świeże Kg 60 22. Susz koperku (20 g) Szt. 20 23. Susz natki pietruszki 20 g Szt. 20 24. Czosnek Kg 10 25. Ziemniaki Kg 3500 26. Banany Kg 300 27. Pomarańcze Kg 100 28. Jabłka Kg 500 29. Cytryny Kg 15 30. Klementynki Kg 200 31. Jaja Szt. 7500 32. Żur naturalny (500g) Szt. 100 33. Brokuł świeży Kg 100 34. Śliwki Kg 60 35. Mandarynki Kg 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.22.10.00-6, 03.22.00.00-9, 03.21.21.00-1, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: WĘDLINY I MIĘSA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mrożonek i konserw rybnych w asortymencie i ilości: 1. Szynka drobiowa Kg 60 2. Szynka wieprz. Extra Kg 20 3. Kiełbasa szynkowa wp. extra Kg 80 4. Kiełbasa zwyczajna Kg 140 5. Kiełbasa parówkowa Kg 100 6. Kiełbasa krakowska parzona Kg 80 7. Kiełbasa wiejska Kg 30 8. Kiełbasa lencz Kg 90 9. Kiszka gryczana wiejska Kg 60 10. Pieczeń myśliwska Kg 120 11. Pasztet luzem wp. delikatesowy Kg 70 12. Pasztetowa firmowa Kg 80 13. Salceson regionalny Kg 80 14. Smaczek konserwowy Kg 100 15. Szynka kanapkowa Kg 80 16. Boczek wędzony Kg 25 17. Baleron got. wieprz. Kg 30 18. Szynka konserwowa blok Kg 80 19. Polędwica wieprzowa mięso Kg 60 20. Karkówka wieprzowa bez kości Kg 120 21. Kości wieprzowe pokrzepowe Kg 230 22. Łopatka wp. b/k mięso Kg 350 23. Galareta wieprzowa Kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.13.11.30-5, 15.13.11.35-0, 15.11.11.11-9, 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: NABIAŁ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa nabiału w asortymencie i ilości: 1. Twaróg chudy Kg 400 2. Śmietana 18 % (450g) Szt. 700 3. Śmietana 18 % (500g) Szt. 250 4. Masło z olejem extra (200g) Kg 120 5. Ser żółty salami Kg 100 6. Ser topiony (100 g) Szt. 1000 7. Ser plastry (150 g) Szt. 450 8. Mleko pasteryzowane homogenizowane folia 2 % L 3100 9. Masło roślinne (500 g) Kg 450 10. Jogurt owocowy(125 g) Szt. 2900 11. Kefir (200g) Szt. 1500 12. Maślanka (1 l ) L 240 13. Margaryna mleczna (250g) Kg 140 14. Jogurt naturalny (400g) Szt. 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.88.10.00-7, 15.43.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: MROŻONKI I KONSERWY RYBNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa mrożonek i konserw rybnych w asortymencie i ilości: 1. Śledź w pomidorach ( 170 g konserwa ) Szt. 100 2. Śledź w oleju ( 170 g konserwa ) Szt. 100 3. Filety z makreli ( 170 g konserwa ) Szt. 100 4. Tuńczyk kawałki ( 185 g konserwa ) Szt. 250 5. Fasolka szparagowa ( 400 g mrożona) Szt. 180 6. Kalafior ( 400 g mrożony) Szt. 320 7. Barszcz ukraiński ( 450 g mrożony ) Szt. 160 8. Płaty rybne mrożone filet-panga Kg 150 9. Kości kulinarne mrożone Kg 50 10. Wątróbka drobiowa mrożona Kg 80 11. Udziec z kurczaka ( mrożony, ) Kg 300 12. Kurczak ( mrożony) Kg 350 13. Filet drobiowy mrożony Kg 150 14. Mieszanka kompotowa (450 g) Szt. 150 15. Bukiet jarzyn (450 g)( mrożony) Szt. 450 16. Dorsz wędzony Kg 60 17. Śledź w oleju (2,0 kg - wiadro ) Kg 48.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.22.10.00-3, 15.20.00.00-0, 15.33.10.70-9, 15.11.20.00-6, 15.23.40.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PIECZYWO.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa pieczywa w asortymencie i ilości: 1. Chleb (950g) Szt. 3350 2. Chleb owsiany (400g) Szt. 1500 3. Babka (500g) Szt. 40 4. Bułka zwykła (100g) Szt. 7000 5. Rogal słodki (100g) Szt. 600 6. Drożdżówka (90g) Szt. 500 7. Kartoflaki (100g) Szt. 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.11.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: POZOSTAŁE RÓŻNE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa różnych artykułów spożywczych w asortymencie i ilości: 1. Amoniak spożywczy( 50 g ) Szt. 2 2. Herbata indyjska (100 g) Szt. 400 3. Napój herbaciany w granul. ( 300 g ) Szt. 36 4. Sól kuchenna (1 kg) Kg 160 5. Soda oczyszczona ( 50 g ) Szt. 5 6. Olej uniwersalny (1 l) Szt. 70 7. Olej uniwersalny ( 3 l) Szt. 5 8. Smalec kostka (250 g ) Kg 90 9. Chrzan tarty ( 270 g ) Szt. 60 10. Kukurydza konserwowa ( 400 g ) Szt. 40 11. Koncentrat pomidorowy 30 % (200g) Szt. 250 12. Pasztet drobiowy ( 290 g ) Szt. 200 13. Groszek konserwowy ( 400 g ) Szt. 50 14. Papryka konserwowa ( 0,9 l ) Szt. 60 15. Ogórki konserwowe ( 0,9 l ) Szt. 60 16. Cukier kryształ (1 kg) Kg 1000 17. Cukier puder (0,5 kg) Kg 15 18. Kakao naturalne (100 g) Szt. 70 19. Rosół kostka ( 120 g ) Szt. 60 20. Żurek śląski ( 46 g ) Szt. 60 21. Zupa ogonowa (57g torebki ) Szt. 140 22. Sos pieczarkowy (27 g ) Szt. 20 23. Musztarda łagodna ( 500 g ) Szt. 25 24. Majonez ( 850g ) Szt. 30 25. Ocet 10 % 0,5 l Szt. 50 26. Przyprawa w płynie 1,0 l (do zup) Szt. 100 27. Przyprawa warzywna w proszku ( 200 g ) Szt. 150 28. Przyprawa do piernika (20 g ) Szt. 10 29. Cynamon (20 g ) Szt. 25 30. Papryka mielona słodka ( 20 g torebki ) Szt. 60 31. Budyń różne smaki ( 64 g torebki ) Szt. 600 32. Ketchup ( 500g ) Szt. 12 33. Kisiel różne smaki ( 58 g torebki ) Szt. 200 34. Kminek ( 20 g torebki ) Szt. 10 35. Kwasek cytrynowy ( 20 g torebki) Szt. 120 36. Pieprz naturalny mielony ( 20 g torebki ) Szt. 200 37. Proszek do pieczenia ( 18 g torebki ) Szt. 50 38. Cukier waniliowy ( 16 g torebki ) Szt. 70 39. Majeranek ( 10 g torebki ) Szt. 100 40. Gałka muszkatołowa ( 10 g torebki ) Szt. 30 41. Ziele angielskie ( 15 g torebki ) Szt. 100 42. Liść laurowy ( 8 g torebki ) Szt. 120 43 Mleko zagęszczone słodzone (530g) Szt. 72 44. Wafle tortowe (150 g ) Szt. 72 45. Galaretka owocowa (75 g ) Szt. 400 46. Rodzynki (100g ) Szt. 20 47. Kokos (100g ) Szt. 20 48. Drożdże świeże Kg 2 49. Sok syrop ( 0,50 l ) szt. 50 50. Sok owocowy ( 0,33 l) szt. 2500 51. Sok owocowy b/c ( 0,30 l) szt. 500 52. Konserwa tyrolska mięsna ( 300 g ) Szt. 300 53. Dżem czarna porzeczka (260 g słoik ) Szt. 150 54. Marmolada ( 950g słoik ) Szt. 20 55. Mąka pszenna lux - poznańska (1 kg ) Kg 400 56. Mąka ziemniaczana ( 0,5 kg ) Kg 20 57. Kasza manna ( 0,5 kg ) Kg 60 58. Kasza gryczana ( 0,5 kg ) Kg 100 59. Kasza jęczmienna ( 0,5 kg ) Kg 150 60. Makaron świderki Kg 50 61. Makaron lubelski nitka ( 0,5 kg ) Kg 50 62. Bułka tarta ( 0,5 kg ) Kg 20 63. Groch połówki ( 0,5 kg ) Kg 50 64. Ryż ( 1 kg ) Kg 80 65. Miód pszczeli naturalny (400 g słoik ) Szt. 25 66. Płatki owsiane Kg 20 67. Płatki kukurydziane Kg 40 68. Kawa inka (150g) Szt. 100 69. Listki waflowe b/c ( 32 g paczki ) Szt. 1000 70. Czekolada (100g) Szt. 200 71. Czekolada b/c 100g Szt. 40 72. Przyprawa-Oregano (10 g) Szt. 20 73. Przyprawa -Bazylia (20 g) Szt. 20 74. Oliwa z oliwek (1 l ) Szt. 10 75. Herbata miętowa ekspresowa (24g) Szt. 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.22.00-6, 15.85.10.00-8, 15.43.00.00-1, 15.84.23.00-5, 15.89.00.00-3, 15.13.10.00-5, 15.80.00.00-6, 15.33.22.90-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.06.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.