eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pabianice › Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 02.01.2013r do 31.12.2013r

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-26

Pabianice: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 02.01.2013r do 31.12.2013r
Numer ogłoszenia: 472260 - 2012; data zamieszczenia: 26.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach , ul. Wiejska 55/61, 95-200 Pabianice, woj. łódzkie, tel. 042 2137551, faks 042 2137640.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pabianice-dps.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: pomoc społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach w terminie od 02.01.2013r do 31.12.2013r.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: A. Dostawa artykułów spożywczych konfekcjonowanych (Kod Wspólnego Słownika Zamówień- 15000000-8, 15850000-1, 15800000-6) 1. Barszcz czerwony koncentrat min 320g max 500g kg 32 2. Chrzan z kwaskiem cytrynowym skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 52% , woda, cukier, olej roślinny min 300g max 450g kg 30 3. Ćwikła z chrzanem, skład: buraczki ćwikłowe nie mniej niż 61% ,świeży korzeń chrzanu nie mniej niż 19% min 350g max 450g kg 35 4. Dżem wiśniowy, (zawartość owoców nie mniej niż 35g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 280 5. Dżem truskawkowy, (zawartość owoców nie mniej niż 40g na 100g produktu lub proporcjonalnie) min 280g max 450g kg 140 6. Fasola Jaś paczkowana ,ziarno wielkości od 18-25mm, białe bez przebarwień min 400g max 5kg kg 100 7. Fasola konserwowa, (po odcieku nie mniej niż 280g lub proporcjonalnie) min 460g max 620g kg 92 8. Groszek konserwowy,( ze świeżego ziarna, po odcieku nie mnij niż 120g lub proporcjonalnie) min 200g max 400 g kg 240 9. Groch suchy łupany paczkowany min 400g max 5 kg kg 50 10. Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny min 970g max 1000g kg 340 11. Koncentrat pomidorowy nie mniej niż 30% ze świeżych pomidorów typu Włocławek lub równoważny min 200g max 300g kg 40 12. Kompot wiśniowy na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953 min 900g max 1000g kg 1440 13. Kompot truskawkowy na cukrze(zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953 min 900g max 1000g kg 180 14. Kompot z czarnej porzeczki na cukrze (zawartość owoców nie mniej niż 430g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953 min 900g max 1000g kg 180 15. Ogórki konserwowe (po odcieku nie mniej niż 490g lub proporcjonalnie) PN-75 A-75953 min 900g max 1500g kg 1080 16. Kukurydza konserwowa (po odcieku nie mniej niż 220g lub proporcjonalnie) min 400g max 440g kg 120 17. Szczaw konserwowy min 320g max 900g kg 80 18. Syrop owocowy typu Paola lub równoważny (zagęszczony wysokosłodzony, pasteryzowany zawierający syrop glukozowo-fruktozowy, cukier) min 430ml max 1000ml l 129 19. Cukier paczkowany min1kg max 3kg kg 4000 20. Cukier puder min 400g max 1kg kg 100 21. Cukier wanilinowy min 32g max 64g kg 12,80 22. Sól spożywcza, paczkowana, warzona, jodowana min 1kg max 5kg kg 900 23. Herbatka owocowa expresowa w torebkach min 30g max 50g kg 4,50 24. Herbata granulowana czarna, kraj pochodzenia Indie grube granulki bez zanieczyszczeń min 100g max 200g kg 150 25. Kawa Inka min 150g max 300g kg 23 26. Kakao ciemne(zawartość tłuszczu nie mniej niż 10-12% ) min 100g max 200g kg 25 27. Liść laurowy min 8g max 50g kg 1,60 28. Majeranek min 20g max 50g kg 4 29. Pieprz mielony(zawartość pieprzu 100%) min 20g max 50g kg 14 30. Żelatyna min 50g max 200g kg 5 31. Cynamon min 20g max 50g kg 6 32. Przyprawa typu Warzywko (zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,1% zawierająca pomidory) min 75g max 200g kg 7,50 33 Przyprawa typu Vegeta(zawartość suszonych warzyw nie mniej niż 15,5%) min 75g max 200g kg 7,5 34. Przyprawa typu Degusta (zawartość warzyw nie mniej niż 14%) min 75g max 200g kg 7,5 35. Proszek do pieczenia min 36g max 50g kg 350 36. Papryka konserwowa (po odcieku nie mniej niż 320g lub proporcjonalnie) min 670g max 900g kg 12,60 37. Zupa pieczarkowa w proszku min 60g max 100g kg 60 38. Zupa grochowa w proszku min 45g max 100g kg 4,50 39. Aromat min 10g max 20g kg 2,50 40. Budyń śmietankowy, waniliowy, malinowy, min 41g max 50g kg 287 41. Kisiel wiśniowy, truskawkowy, cytrynowy, żurawinowy min 40g max 50g kg 240 42. Słodzik 100 tabletek min 4g max 5g kg 2,40 43. Rosołki drobiowe, wołowe min 60g max 100g kg 48 44. Ocet min 500ml max 1l l 20 45. Przyprawa do zup w płynie min 1kg max 1,50lkg kg 100 46. Musztarda delikatesowa min190g max 250g kg 76 47. Kwasek cytrynowy min 20g max 50g kg 14 48. Majonez skład: olej roślinny, żółtko jaj nie mniej niż 6%, ocet, musztarda, kwas cytrynowy min 400ml max 620ml l 200 49. Ziele angielskie min 15g max 50g kg 3 50. Makaron z mąki makaronowej min 500g max 1000g kg 1000 51. Makaron z semoliny 100% typu Lubella lub równoważny min 500g max 1000g kg 500 52. Papryka słodka w proszku min 20g max 50g kg 1,20 53. Masło roślinne min 250g max 500g kg 500 54. Ketchup typu Włocławek lub równoważny (skład:100g produktu uzyskane z co najmniej 163g pomidorów lub proporcjonalnie) min 480g max 500g kg 120 55. Ryż paczkowany, długoziarnisty, gat. I min 1kg max 3 kg kg 1000 56. Mąka ziemniaczana paczkowana min 500g max 1 kg kg 250 57. Mąka pszenna paczkowana typ 480 min 1kg max 3 kg kg 3500 58. Kasza gryczana palona paczkowana gat. I min 500g max 5kg kg 200 59. Kaszka ml-ryżowa, na mleko nie mniej niż 38% mleko modyfikowane, nie mniej niż 32% odtłuszczone mleko w proszku min 230g max 500g kg 11,50 60. Kasza manna paczkowana min 1kg max 3kg kg 300 61. Kasza jęczmienna średnia paczkowana min 1kg max 3 kg kg 200 62. Płatki owsiane górskie paczkowane (do zalewania wrzątkiem) min 500g max 1 kg kg 100 63. Olej rzepakowy min 1l max 3l l 600 64. Olej rzepakowy 0,50 l l 50 65. Miód wielokwiatowy typu Tymbark lub równoważny ,kubek plastikowy (nie torebka) min 25g max 30g kg 212,50 66. Kleik ryżowy na mleko (skład: mąka ryżowa 100%, witamina B1) min 170g max 500g kg 8,50 67. Suchary delikatesowe min 290g max 500g kg 14,50 68. Listki waflowe bez cukru dla diabetyków min 32g max 100g kg 16 69. Wafelki bez cukru dla diabetyków min 40g max 100g kg 20 70. Herbatniki lekkie bez cukru dla diabetyków min 73g max 100g kg 36,50 71. Biszkopty paczkowane min 250g max 500g kg 225 72. Smalec paczkowany min 200g max 500g kg 100 73. Grzyby suszone podgrzybki, nie krojone min 500g max 1kg kg 4 74. Jabłka suszone min 500g max 2kg kg 12 75. Śliwki bez pestek suszone min 500g max 2kg kg 12 76. Galaretka truskawkowa min 70g max 100g kg 56 77. Brzoskwinie w puszce min 800g max 850g kg 80 78. Dżem bez cukru: czarna porzeczka, wiśnia ,truskawka, brzoskwinia, malina, zawartość owoców nie mniej niż 50%, fruktoza nie mniej niż 28% min 190g max 250g kg 475 79. Czosnek suszony min 20g max 50g kg 4 80. Margaryna zwykła kostka min 250g max 500g kg 250 B. Dostawa wędlin (Kod Wspólnego Słownika Zamówień 15130000-8) 1. Baleron wędzony parzony (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%) kg 300 2. Bekon wędzony parzony (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%) kg 50 3. Boczek wędzony parzony, bez żeber (zawartość mięsa wieprzowego z tłuszczem nie mniej niż 79%) kg 250 4. Kaszanka cienka (skład: kasza gryczana, wątroba, krew, przyprawy) kg 300 5. Kiełbasa mortadela (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 38%) kg 200 6. Kiełbasa parówki cienkie (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 38%) kg 400 7. Kiełbasa parówki grube (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 38%) kg 40 8. Kiełbasa krakowska (średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 55%) kg 500 9. Kiełbasa szynkowa (grubo rozdrobniona, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 59%) kg 400 10. Kiełbasa typu szkolna lub równoważna (średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 55%) kg 300 11. Mielonka tyrolska (wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, mięsa wieprzowego nie mniej niż 66 %) kg 200 12. Kiełbasa typu złota lub równoważna /cienka/ (średnio rozdrobniona, drobiowo-wieprzowa, zawartość mięsa drobiowego nie mniej niż 38%, mięsa wieprzowego nie mniej niż 39%) kg 500 13. Kiełbasa śląska /cienka/ (średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, mięsa wieprzowego nie mniej niż 76%) kg 200 14. Kiełbasa biała surowa (średnio rozdrobniona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 85%) kg 100 15. Łopatka pieczona (wyrób garmażeryjny, nie rozdrobniony, parzony,i opiekany, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 84%) kg 100 16. Ogonówka wędzona parzona (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%) kg 350 17. Pasztet wieprzowy typu wiejski lub równoważny (wyrób garmażeryjny, rozdrobniony, zawartość mięsa wieprz. nie mniej niż 3%, mięso drobiowe nie mniej niż 6%,wątroba,tłuszcz wieprzowy, tłuszcz drobiowy) kg 350 18. Przysmak typu śniadaniowy lub równoważny (wyrób blokowy, średnio rozdrobniony, parzony, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 50%) kg 200 19.Pieczeń typu rzymska lub równoważna (wyrób garmażeryjny, z mięsa wieprz., rozdrobniony, parzony zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 80%) kg 100 20.Pieczeń o smaku indyka lub równoważna (wyrób garmażeryjny z mięsa wieprzowego, rozdrobniony, parzony, opiekany, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 63%) kg 100 21. Polędwica sopocka, wędzona, parzona (zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 65%) kg 200 22. Polędwica drobiowa (zawartość mięsa drobiowego nie mniej niż 43%, mięsa wieprzowego nie mniej niż 6 %) kg 350 23. Rolada z kurczaka (zawartość mięsa drobiowego z kurcząt nie mniej niż 67%) kg 400 24. Schab z kurczaka, wędzony, parzony (zawartość mięsa drobiowego z kurcząt nie mniej niż 89%) kg 100 25. Szynka konserwowa (grubo rozdrobniona, parzona zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 69%) kg 200 26. Szynka typu biała lub równoważna (nie wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 59%) kg 400 27. Szynka drobiowa (wędzona, parzona, zawartość mięsa drobiowego nie mniej niż 43%, mięsa wieprzowego nie mniej niż 6%) kg 200 28. Szynka chuda, gotowana (w siatce, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 65%) kg 350 29. Schab pieczony (wyrób garmażeryjny, nie rozdrobniony, parzony i opiekany, zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 84%) kg 50 30. Salceson czarny ozorowy zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 13%, ozory wp, serca wp, nerki wp) kg 80 31. Salceson biały zawartość mięsa wieprzowego nie mniej niż 50%, serca wieprzowe) kg 80 C. Dostawa mięsa (Kod Wspólnego Słownika Zamówień 15110000-2) 1. Brzuch surowy bez skóry, bez żeber kg 100 2. Kości schabowo-karczkowe kg 1500 3. Łopatka bez kości kg 1500 4. Schab bez kości kg 500 5. Nogi wieprzowe krótkie kg 120 6. Słonina kg 400 7. Wołowina bez kości, zrazowa kg 200 8. Karczek bez kości kg 250 9. Golonka tylnia kg 50 D.Dostawa mięsa drobiowego ( Kod Wspólnego Słownika Zamówień 15110000-2) 15200000-0) 1. Filet z kurczaka kg 400 2. Kurczak świeży kg 1500 3. Udko z kurczaka kg 1300 4. Mięso drobiowe bez kości kg 600 5. Porcja rosołowa kg 500 6. Wątróbka drobiowa kg 70 E. Dostawy ryb i przetworów rybnych (Kod Wspólnego Słownika Zamówień 15220000-6, 15200000-0) 1. Filet z ryb mrożonych panga kg 600 2. Filet z ryb mrożonych mintaj ( nie z dostaw chińskich) kg 200 3. Filet z ryb mrożonych morszczuk ( nie z dostaw chińskich) kg 200 4. Śledzie płaty kg 100 5. Makrela wędzona kg 100 F. Dostawa artykułów mleczarskich ( Kod Wspólnego Słownika Zamówień 15500000-3, 15510000-6, 15540000-5) 1. Mleko pasteryzowane, homogenizowane, (zawartość tłuszczu 2%, folia) min 3 l max 5 l l 21000 2. Masło Extra, (zawartość tłuszczu nie mniej niż 82% , paczkowane) min 200g max 250g kg 3300 3. Serek homogenizowany (smak waniliowy, truskawkowy, malinowy) min 150g max 170g kg 800 4. Ser biały, twarogowy, półtłusty, paczkowany, terminizowany min 250g max 1kg kg 1500 5. Serek typu kanapkowy lub równoważny, (serek twarogowy, kremowy, naturalny, terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 12%) min 100g max 140g kg 500 6. Serek topiony kremowy (terminizowany, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%) min 50g max 100g kg 500 7. Ser żółty pełnotłusty typu Gouda lub równoważny ( zawartość tłuszczu nie mniej niż 26% ) --- kg 300 8. Śmietana homogenizowana, (zawartość tłuszczu 18%) min 200g max 400g kg 400 9. Jogurt naturalny (zawartość tłuszczu nie mniej niż 2%) min 150g max 500g kg 280 10. Jogurt owocowy z kawałkami owoców, (skład: nie mniej niż 9% owoców, sok z owoców, cukier, mleko w proszku odtłuszczone) min 125g max 170g kg 500 G. Dostawa pieczywa ( Kod Wspólnego Słownika Zamówień - 15810000-9) 1. Chleb pszenny, krojony, paczkowany min 600g max 1kg kg 13 800 2. Chleb razowy, krojony, paczkowany min 400g max 600g kg 320 3. Bułka pszenna min 40g max 60g kg 2200 4. Bułka tarta, paczkowana min 500g max 1kg kg 500 5. Drożdże min 250g max 1kg kg 100 6. Żurek min 1l max 5 l l 600 7. Rogal maślany min 80g max 100g kg 630 8. Angielka krojona, paczkowana min 300g max 500g kg 2100 H. Dostawa warzyw ( Kod Wspólnego Słownika Zamówień - 03220000-9) 1. Buraki kg 2000 2. Botwina pęczki 200 3. Brukselka kg 200 4. Brokuł szt 600 5. Cebula kg 1200 6. Czosnek szt 150 7. Fasolka szparagowa kg 100 8. Kalafior szt 1000 9. Koperek kg 200 10. Kapusta biała kg 2000 11. Kapusta czerwona kg 200 12. Kapusta pekińska kg 250 13. Marchew kg 4500 14. Ogórek zielony kg 800 15. Pietruszka kg 1200 16. Nać pietruszki kg 200 17. Por kg 200 18. Pomidory kg 4000 19. Pieczarki kg 150 20. Rzodkiewka pęczki 500 21. Sałata szt 6000 22. Seler kg 800 23. Szczypiorek pęczki 600 I. Dostawa ziemniaków ( Kod Wspólnego Słownika Zamówień - 03212100-1) 1. Ziemniaki jadalne, klasa I (pakowane w workach) min 10 kg max 20 kg kg 41 000 J. Dostawa jabłek ( Kod Wspólnego Słownika Zamówień - 03220000-9) 1. Jabłka klasa I ( pakowane w skrzynki plastikowe lub drewniane) min 10 kg max 20 kg kg 5000 K. Dostawa kapusty kiszonej i ogórków kiszonych (Kod Wspólnego Słownika Zamówień -15330000-0) 1. Kapusta kiszona kg 1 800 2. Ogórek kiszony kg 2 000 L. Dostawa jajek (Kod Wspólnego Słownika zamówień - 03142500-3) 1. Jajka kurze świeże, klasa L szt 48 000.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.85.00.00 - Produkty z ciasta makaronowego 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do specyfikacji i załączenie go do oferty.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji, który winny być załączony do oferty

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie podpisanie oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 oraz załącznik nr 5 do niniejszej specyfikacji, które winny być załączone do oferty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji, który winny być załączony do oferty

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Potwierdzeniem spełnienia tego warunku będzie wypełnienie i podpisanie załącznika nr 2 do niniejszej specyfikacji, który winny być załączony do oferty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany cen w przypadku dostaw warzyw, jabłek, ziemniaków, kapusty i ogórków kiszonych (załączniki nr 4 H, I, J, K). Wzrost cen zaproponowany przez Wykonawcę nie może przewyższać wysokości cen obowiązujących w danym okresie na targowisku (Zjazdowa)w Łodzi, publikowanym na stronie internetowej www.zjazdowa.com.pl . W pozostałych asortymentach ceny pozostają stałe w ciągu całego roku, z wyjątkiem ustawowej zmiany stawki podatku VAT, wprowadzonych na podstawie przepisów prawa, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto danego towaru. W takim przypadku wynagrodzenie należne Wykonawcy podlega automatycznej waloryzacji, bez konieczności zmiany umowy, odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującą w chwili powstania obowiązku podatkowego.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pabianice-dps.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55-61.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2012 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Pabianicach ul. Wiejska 55/61 sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.