eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oleśnica › Zamówienie na dostawę mięsa i wyrobów wędliniarskich

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2009-03-03

Oleśnica: Zamówienie na dostawę mięsa i wyrobów wędliniarskich
Numer ogłoszenia: 47046 - 2009; data zamieszczenia: 03.03.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 17722 - 2009r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Oleśnicy, ul. Wały Jagiellońskie 1, Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie na dostawę mięsa i wyrobów wędliniarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest: DOSTAWA MIESA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH 2.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę wyrobów wędliniarskich, mięsa wieprzowego, mięsa drobiowego, do siedziby zamawiającego na telefoniczne zgłoszenie wyszczególnionych produktów zamówienia w kolejne wtorki i piątki od chwili telefonicznego zgłoszenia. 3.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien pozwalać na: co najmniej 30 dniowy okres przechowywania u Zamawiającego produktów konserwowych w puszkach 4.Produkty muszą : 4.1.spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach. 4.2.posiadać aktualne badania żywności zezwalające na dopuszczenie do obrotu Przedmiot zamówienia realizowany jest zgodnie z normami jakościowymi (GMP i GHP lub HACCP). 5.Podane w tabeli ilości są szacunkowe, suma poszczególnych dostaw może różnić się, w zależności od faktycznego zużycia. Opis przedmiotu zamówienia część szczegółowa Część I - mięso wieprzowe i wyroby wędliniarskie Nazwa towaru Wymogi jakościowe Polska norma Kod CPV Ilość szacunkowa Mięso wieprzowe łopatka z/k Mięso wieprzowe z łopatki w pierwszym gatunku, świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej. Dostarczane w sposób zapewniający świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-86/A/82002 15113000-3 4500 kg Mięso wołowe gulaszowe Wołowina gulaszowa w pierwszym gatunku, świeża, musi być dostarczane w sposób zapewniający świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-PN 88/A82003 15111000-9 200 kg Kiełbasa parówkowa gruba Drobno rozdrobniona Mięso wieprzowe i wołowe drobno rozdrobnione, podgardle wieprzowe, bez dodatków modyfikujących. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych. PN-A-82007/A1 15131130-5 1000 kg Kiełbasa zwyczajna Średnio rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 1300 kg Mielonka wieprzowa Średnio rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 1100 kg Mortadela Drobno rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 2100 kg Szynka mielona Mięso wieprzowe z szynki wieprzowej,Drobno rozdrobniona .Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców, powierzchnia bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. PN-A-82007/A1 15131130-5 1100 kg Salceson włoski Salceson chudy pakowany w osłonki polamidowe PN-A-82007 15131134-3 1100 kg Kaszanka jęczmienna popularna czarna Pakowana w jelicie cieńkim,Kaszanka produkt z surowców podrobowych wieprzowych, z domieszką krwi w osłonkach naturalnych wieprzowych O 28-30, długość do 20 cm, produkt parzony. Niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników. Niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowych, kwaśny , gorzki lub obcy. PN-86/A/82007 15131134-3 1100 kg Wątroba wieprzowa Wątroba wieprzowa świeża w pierwszym gatunku, dostarczana w sposób zapewniający jej świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-86/A/8200 15114000-0 400 kg Biała kiełbasa parzona Średnio rozdrobniona Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione, przyprawy. Struktura właściwa dla danego stopnia rozdrobnienia. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja zwięzła Plaster o grubości 3 mm nie powinien rozpadać się w temperaturze 18 C Barwa charakterystyczna dla sortymentu w zależności od użytych surowców ,dodatków i przypraw ; mięsa- jasnoróżowa do ciemnoczerwonej, barwa tłuszczu - biała lub kremowa Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych. PN-A-82007/A1 15131130-5 300 kg Część II - mięso drobiowe Nazwa towaru Wymagania jakościowe Polska norma Kod CPV Ilość Kurczak świeży patroszony Odpow. polskiej normie PN-A- 86520 15112130-6 600 kg Skrzydła drobiowe Odpow. polskiej normie PN-A- 86520 15112000-6 600 kg Żołądki drobiowe Odpow. polskiej normie PN-A- 82004 15112000-6 400 kg Jeżeli wykonawca chce zaoferować dostawy równoważne, winien podać ich nazwę oraz zobowiązany jest wykazać równoważność zaoferowanego produktu..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.40.00 - Podroby 15.11.21.30 - Kurczęta .

II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 77895 PLN.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: mięso wieprzowe i wyroby wędliniarskie

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.02.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • BOROWINA ZAKŁAD MIĘSNY PODSIADŁY SP.J., BROSZKI 34, 98-270 ZŁOCZEW, kraj/woj. łódzkie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 70295
  • Oferta z najniższą ceną: 70295 oferta z najwyższą ceną: 108341
  • Waluta: PLN.

Część NR: 2   

Nazwa: mięso drobiowe

V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.02.2009.

V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 6.

V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • AWRA PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE EKSPORT-IMPORT, ŚWIECA 204, 64-430 ODOLANÓW, kraj/woj. wielkopolskie.

V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ
(bez VAT)

  • Cena wybranej oferty: 7600
  • Oferta z najniższą ceną: 7600 oferta z najwyższą ceną: 10364
  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.