eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Oleśnica › Zamówienie na dostawę mięsa i wyrobów wędliniarskich

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-02-04

Oleśnica: Zamówienie na dostawę mięsa i wyrobów wędliniarskich
Numer ogłoszenia: 17722 - 2009; data zamieszczenia: 04.02.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Oleśnicy , ul. Wały Jagiellońskie 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zamówienie na dostawę mięsa i wyrobów wędliniarskich.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiotem zamówienia jest: DOSTAWA MIESA I WYROBÓW WĘDLINIARSKICH 2.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę wyrobów wędliniarskich, mięsa wieprzowego, mięsa drobiowego, do siedziby zamawiającego na telefoniczne zgłoszenie wyszczególnionych produktów zamówienia w kolejne wtorki i piątki od chwili telefonicznego zgłoszenia. 3.Termin przydatności do spożycia dostarczanych produktów powinien pozwalać na: co najmniej 30 dniowy okres przechowywania u Zamawiającego produktów konserwowych w puszkach 4.Produkty muszą : 4.1.spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach. 4.2.posiadać aktualne badania żywności zezwalające na dopuszczenie do obrotu 4.3.Przedmiot zamówienia realizowany jest zgodnie z normami jakościowymi (GMP i GHP lub HACCP). 5.Podane w tabeli ilości są szacunkowe, suma poszczególnych dostaw może różnić się, w zależności od faktycznego zużycia. Opis przedmiotu zamówienia część szczegółowa Część I - mięso wieprzowe i wyroby wędliniarskie Nazwa towaru Wymogi jakościowe Polska norma Kod CPV Ilość szacunkowa Mięso wieprzowe łopatka z/k Mięso wieprzowe z łopatki w pierwszym gatunku, świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej. Dostarczane w sposób zapewniający świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-86/A/82002 15113000-3 4500 kg Mięso wołowe gulaszowe Wołowina gulaszowa w pierwszym gatunku, świeża, musi być dostarczane w sposób zapewniający świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-PN 88/A82003 15111000-9 200 kg Kiełbasa parówkowa gruba Drobno rozdrobniona Mięso wieprzowe i wołowe drobno rozdrobnione, podgardle wieprzowe, bez dodatków modyfikujących. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych. PN-A-82007/A1 15131130-5 1000 kg Kiełbasa zwyczajna Średnio rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 1300 kg Mielonka wieprzowa Średnio rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 1100 kg Mortadela Drobno rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 2100 kg Szynka mielona Mięso wieprzowe z szynki wieprzowej,Drobno rozdrobniona .Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców, powierzchnia bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. PN-A-82007/A1 15131130-5 1100 kg Salceson włoski Salceson chudy pakowany w osłonki polamidowe PN-A-82007 15131134-3 1100 kg Kaszanka jęczmienna popularna czarna Pakowana w jelicie cieńkim,Kaszanka produkt z surowców podrobowych wieprzowych, z domieszką krwi w osłonkach naturalnych wieprzowych O 28-30, długość do 20 cm, produkt parzony. Niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników. Niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowych, kwaśny , gorzki lub obcy. PN-86/A/82007 15131134-3 1100 kg Wątroba wieprzowa Wątroba wieprzowa świeża w pierwszym gatunku, dostarczana w sposób zapewniający jej świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-86/A/8200 15114000-0 400 kg Biała kiełbasa parzona Średnio rozdrobniona Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione, przyprawy. Struktura właściwa dla danego stopnia rozdrobnienia. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja zwięzła Plaster o grubości 3 mm nie powinien rozpadać się w temperaturze 18 C Barwa charakterystyczna dla sortymentu w zależności od użytych surowców ,dodatków i przypraw ; mięsa- jasnoróżowa do ciemnoczerwonej, barwa tłuszczu - biała lub kremowa Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych. PN-A-82007/A1 15131130-5 300 kg Część II - mięso drobiowe Nazwa towaru Wymagania jakościowe Polska norma Kod CPV Ilość Kurczak świeży patroszony Odpow. polskiej normie PN-A- 86520 15112130-6 600 kg Skrzydła drobiowe Odpow. polskiej normie PN-A- 86520 15112000-6 600 kg Żołądki drobiowe Odpow. polskiej normie PN-A- 82004 15112000-6 400 kg Jeżeli wykonawca chce zaoferować dostawy równoważne, winien podać ich nazwę oraz zobowiązany jest wykazać równoważność zaoferowanego produktu. Art. 30 ust. 5 ustawy PZP Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez zamawiającego, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.11.40.00 - Podroby 15.11.21.30 - Kurczęta .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: a.spełniają warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych, w tym: dysponują samochodem do przewozu żywności, który posiada aktualny atest SANEPIDU Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana na podstawie przedłożonych przez wykonawców dokumentów wymienionych w pkt. 8 SIWZ..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; b.oświadczenie zgodne z art. 22 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych c.oświadczenie o posiadaniu odpowiednich pojazdów, które będą używane przy realizacji przedmiotu zamówienia zawarte na Formularzu Oferty stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ W przypadku składania oferty wspólnej, wykonawcy zobowiązani są wskazać pełnomocnika stosownie do postanowień art. 23 ust. 2 ustawy, oraz każdy z w/w podmiotów powinien załączyć oświadczenia i dokumenty określone w pkt: 8.1a. Oświadczenie, o którym mowa w pkt 8.1b składa każdy z wykonawców występujących wspólnie bądź pełnomocnik ustanowiony w trybie art. 23 ust 2 ustawy. Zamawiający wzywa wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub którzy złożyli dokumenty zwierające błędy, do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Dokument wymieniony w pkt. a Wykonawcy składają w oryginale lub kopii poświadczonej : ZA ZGODNOŚĆ Z ORYGINAŁEMprzez wykonawcę lub upełnomocnionego przedstawiciela wykonawcy. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy podpisania oferty, o ile nie wynika z dokumentu, o którym mowa w pkt. a., musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Oleśnicy ul. Wały Jagiellońskie 1 56-400 Oleśnica (071)398-07-04.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.02.2009 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Oleśnicy ul. Wały Jagiellońskie 1 56-400 Oleśnica sekretariat dyrekcji.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso wieprzowe i wyroby wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wieprzowe łopatka z/k Mięso wieprzowe z łopatki w pierwszym gatunku, świeże o barwie jasnoczerwonej z niewielkimi przerostami tkanki tłuszczowej. Dostarczane w sposób zapewniający świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-86/A/82002 15113000-3 4500 kg Mięso wołowe gulaszowe Wołowina gulaszowa w pierwszym gatunku, świeża, musi być dostarczane w sposób zapewniający świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-PN 88/A82003 15111000-9 200 kg Kiełbasa parówkowa gruba Drobno rozdrobniona Mięso wieprzowe i wołowe drobno rozdrobnione, podgardle wieprzowe, bez dodatków modyfikujących. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych. PN-A-82007/A1 15131130-5 1000 kg Kiełbasa zwyczajna Średnio rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 1300 kg Mielonka wieprzowa Średnio rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 1100 kg Mortadela Drobno rozdrobniona PN-A-82007/A1 15131130-5 2100 kg Szynka mielona Mięso wieprzowe z szynki wieprzowej,Drobno rozdrobniona .Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców, powierzchnia bez zanieczyszczeń i śladów pleśni. PN-A-82007/A1 15131130-5 1100 kg Salceson włoski Salceson chudy pakowany w osłonki polamidowe PN-A-82007 15131134-3 1100 kg Kaszanka jęczmienna popularna czarna Pakowana w jelicie cieńkim,Kaszanka produkt z surowców podrobowych wieprzowych, z domieszką krwi w osłonkach naturalnych wieprzowych O 28-30, długość do 20 cm, produkt parzony. Niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników. Niedopuszczalny smak i zapach nieświeżych składników, pleśniowych, kwaśny , gorzki lub obcy. PN-86/A/82007 15131134-3 1100 kg Wątroba wieprzowa Wątroba wieprzowa świeża w pierwszym gatunku, dostarczana w sposób zapewniający jej świeżość z utrzymaniem ciągu chłodniczego od producenta do odbiorcy. Do każdej dostawy musi być dostarczony termin przydatności do spożycia. PN-86/A/8200 15114000-0 400 kg Biała kiełbasa parzona Średnio rozdrobniona Mięso wieprzowe średnio rozdrobnione, przyprawy. Struktura właściwa dla danego stopnia rozdrobnienia. Składniki równomiernie rozmieszczone, konsystencja zwięzła Plaster o grubości 3 mm nie powinien rozpadać się w temperaturze 18 C Barwa charakterystyczna dla sortymentu w zależności od użytych surowców ,dodatków i przypraw ; mięsa- jasnoróżowa do ciemnoczerwonej, barwa tłuszczu - biała lub kremowa Smak charakterystyczny dla poszczególnych przypraw i surowców. Produkowana zgodnie z procedurą metodą tradycyjną oraz PN. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Zamawiający nie dopuszcza wędlin pakowanych próżniowo i mrożonych. PN-A-82007/A1 15131130-5 300 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.00-6, 15.11.13.00-3, 15.11.10.00-9, 15.13.11.30-3, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży patroszony Odpow. polskiej normie PN-A- 86520 15112130-6 600 kg Skrzydła drobiowe Odpow. polskiej normie PN-A- 86520 15112000-6 600 kg Żołądki drobiowe Odpow. polskiej normie PN-A- 82004 15112000-6 400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.30-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.