Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2013-03-27
Kielce: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w ramach projektu KOMPAS WIEDZY.
Numer og³oszenia: 46585 - 2013; data zamieszczenia: 27.03.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach , ul. ¯eromskiego 5, 25-369 Kielce, woj. ¶wiêtokrzyskie, tel. 41 3497277, faks 41 3497278.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.ujk.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej w ramach projektu KOMPAS WIEDZY..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ugi cateringowej w ramach projektu KOMPAS WIEDZY. Szczegó³owy opis us³ugi oraz dodatkowe wymagania Zamawiaj±cego dotycz±cego przedmiotu zamówienia zawiera za³±cznik nr 1. do SIWZ. Us³uga obejmuje równie¿: -obs³ugê kelnersk±, -obrusy materia³owe na sto³y, -zastawê sto³ow±: naczynia ceramiczne lub porcelanowe, sztuæce metalowe, szklanki do napojów, termosy, serwetki. Wykonawca zobowi±zany bêdzie do: -przygotowania, dowozu i u³o¿enia na sto³ach poczêstunku w dniu wskazanym przez Zamawiaj±cego do wskazanego przez niego miejsca i sali; -¶wiadczenia us³ug cateringowych wy³±cznie przy u¿yciu produktów, spe³niaj±cych normy jako¶ci produktów spo¿ywczych o wa¿nym okresie przydatno¶ci do spo¿ycia, -przestrzegania przepisów prawnych oraz sanitarnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artyku³ów spo¿ywczych, -przygotowania sto³ów w sposób uzgodniony z Zamawiaj±cym, -zapewnienia na w³asny koszt estetycznego przygotowania poczêstunku przez wykwalifikowany personel, -zebrania naczyñ oraz resztek pokonsumpcyjnych..
II.1.5) przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych:
- Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych
- Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie zamówienia uzupe³niaj±cego zgodnie z art. 67 ust. 1 pkt. 7) ustawy Pzp.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków 55.32.00.00 - Us³ugi podawania posi³ków 55.31.20.00 - Ogólne restauracyjne us³ugi kelnerskie .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 31.07.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Warunkiem udzia³u w postêpowaniu jest wniesienie przelewem wadium w kwocie: 2 000,00 z³ (s³ownie z³otych: dwa tysi±ce 00/100). Wykonawca, który zamierza wnie¶æ wadium w pieni±dzu powinien przelaæ ww. kwotê: przed up³ywem terminu sk³adania ofert na konto, Zamawiaj±cego: Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach Raiffeisen Bank Polska S.A. Nr 92 1750 1110 0000 0000 2108 1318. Na dowodzie przelewu nale¿y wpisaæ: Wadium- Znak sprawy DP/2310/56/13. Potwierdzon± za zgodno¶æ kopiê dowodu dokonania przelewu wadium nale¿y do³±czyæ do oferty. Wadium uwa¿a siê za wniesione w terminie, je¿eli kwota wadium znajdzie siê na rachunku bankowym Zamawiaj±cego przed up³ywem terminu sk³adania ofert. W my¶l art. 63 ust. 3 pkt 1 ustawy Prawo bankowe z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. z 2002 r. Nr 72 poz. 665 z pó¼. zm.) polecenie przelewu jest jedn± z form rozliczenia bezgotówkowego. Zgodnie z art. 63c Prawa bankowego polecenie przelewu stanowi udzielon± bankowi, z zastrze¿eniem art. 63g tej ustawy, dyspozycjê d³u¿nika obci±¿enia jego rachunku okre¶lon± kwot± i uznania t± kwot± rachunku wierzyciela. Oznacza to, ¿e wp³ata gotówkowa wadium wnoszona na poczcie lub w banku nie stanowi polecenia przelewu w rozumieniu wy¿ej cytowanej ustawy. W przypadku wniesienia wadium w innych formach ( tj. w formie gwarancji lub porêczeñ), dopuszczonych przepisami ustawy Prawo zamówieñ publicznych art. 45 ust. 6, nale¿y stosowny dokument w formie orygina³u do³±czyæ do oferty, który w swej tre¶ci musi zawieraæ: 1)nazwê i adres: a)daj±cego zlecenie tj. Wykonawcy, b)beneficjenta gwarancji tj. Zamawiaj±cego, c)gwaranta tj. banku lub instytucji ubezpieczeniowej udzielaj±cej gwarancji, 2)okre¶lenie wierzytelno¶ci, która ma byæ zabezpieczona gwarancj±, 3)kwotê gwarancji, 4)termin wa¿no¶ci gwarancji, 5)przes³anki do zatrzymania wadium okre¶lone w art. 46 ust. 4a i ust. 5 ustawy Pzp 6)zobowi±zanie gwaranta do zap³acenia bezwarunkowo, nieodwo³alnie na pierwsze pisemne ¿±danie beneficjenta- Zamawiaj±cego, kwoty gwarancji w przypadku spe³nienia przes³anek, o których mowa powy¿ej (pkt. 5). Brak którejkolwiek z przes³anek zatrzymania wadium w tre¶ci gwarancji spowoduje uznanie wadium za wniesione nieprawid³owo, co bêdzie skutkowaæ wykluczeniem Wykonawcy. Wnoszona gwarancja ubezpieczeniowa lub bankowa musi mieæ charakter samoistny, nieodwo³alny, bezwarunkowy oraz p³atny na ka¿de ¿±danie Zamawiaj±cego. Oferta niezabezpieczona jedn± z form wadium zostanie odrzucona zgodnie z art. 24 ust 4 ustawy Pzp. Zwrot wadium nast±pi zgodnie z art. 46 ust. 1, ust. 1a i ust. 2 ustawy Pzp. Zamawiaj±cy ¿±da ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcê, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1 ustawy Pzp, je¿eli w wyniku rozstrzygniêcia odwo³ania jego oferta zosta³a wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie okre¶lonym przez Zamawiaj±cego. Wadium wniesione w pieni±dzu Zamawiaj±cy zwraca wraz z odsetkami wynikaj±cymi z umowy rachunku bankowego, na którym by³o ono przechowywane, pomniejszone o koszty pro?wadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniêdzy na rachunek bankowy wskazany przez Wykonawcê. Zamawiaj±cy zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, je¿eli Wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym, mowa w art. 26 ust. 3 nie z³o¿y³ dokumentów lub o¶wiadczeñ, o których mowa w art. 25 ust. 1, lub pe³nomocnictw, chyba ¿e udowodni, ¿e wynika to z przyczyn niele¿±cych po jego stronie. Zamawiaj±cy zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, je¿eli Wykonawca, którego oferta zosta³a wybrana: -odmówi³ podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach okre¶lonych w ofercie; -zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego sta³o siê niemo¿liwe z przyczyn le¿±cych po stronie Wykonawcy.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zgodnie z zapisem art. 22 ust. 1 pkt. 1. ustawy Pzp o udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki dotycz±ce: a) posiadania uprawnieñ do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania. Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunków. W celu potwierdzenia spe³niania w/w warunku Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ: 1) O¶wiadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, sporz±dzonego wg za³. Nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/ nie spe³nia, w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniu za³±czonego do oferty.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1.Zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt. 2 ustawy Pzp o udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunek dotycz±cy: a)wykonali, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych wykonuj±, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy w tym okresie, minimum dwie us³ugi cateringowe o charakterze i warto¶ci brutto (ka¿da z tych us³ug) odpowiadaj±cych przedmiotowi zamówienia, o warto¶ci nie mniejszej ni¿: 50 000 z³ brutto ka¿da. Uwaga!!! Zamawiaj±cy nie bêdzie ocenia³ zrealizowanych lub realizowanych us³ug o warto¶ci poni¿ej wymaganej (warto¶ci poszczególnych us³ug nie bêd± sumowane). Za³±czone dokumenty winny w sposób jednoznaczny wskazywaæ wykazane us³ugi oraz potwierdzaæ ich nale¿yte wykonanie. W przypadku us³ug realizowanych- do¶wiadczeniem wykonawcy s± us³ugi zrealizowane do daty sk³adania ofert w niniejszym postêpowaniu. Wykonawca podaje warto¶æ wykonanych us³ug w ramach wykonywanej umowy, nie za¶ ³±czn± warto¶æ umowy. Za³±czone dokumenty winny w sposób jednoznaczny wskazywaæ wykazane us³ugi oraz potwierdzaæ ich nale¿yte wykonanie. 2. Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunków. W celu potwierdzenia spe³niania w/w warunku Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ: 1)Wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych us³ug (co najmniej dwie us³ugi odpowiadaj±ce swoim rodzajem, us³udze stanowi±cej przedmiot zamówienia), w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy- w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane (sporz±dzonego wg za³. Nr 4 do SIWZ), oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie. Z tre¶ci za³±czonych dokumentów winno wynikaæ jednoznacznie, ¿e Wykonawca spe³ni³ w/w warunek. Ocena spe³niania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/ nie spe³nia, w oparciu dokumenty za³±czone do oferty.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zgodnie z zapisem art. 22 ust. 1 pkt. 3. ustawy Pzp o udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunków. W celu potwierdzenia spe³niania w/w warunku Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ: 1) O¶wiadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, sporz±dzonego wg za³. Nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/ nie spe³nia, w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniu za³±czonego do oferty.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zgodnie z zapisem art. 22 ust. 1 pkt. 3. ustawy Pzp o udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki dotycz±ce: a) dysponowania odpowiednim potencja³em technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunków. W celu potwierdzenia spe³niania w/w warunku Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ: 1) O¶wiadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, sporz±dzonego wg za³. Nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/ nie spe³nia, w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniu za³±czonego do oferty.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zgodnie z zapisem art. 22 ust. 1 pkt. 4. ustawy Pzp o udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki dotycz±ce: a) sytuacji ekonomicznej i finansowej. Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunków. W celu potwierdzenia spe³niania w/w warunku Wykonawca zobowi±zany jest z³o¿yæ: 1) O¶wiadczenie z art. 22 ust. 1 ustawy, sporz±dzonego wg za³. Nr 3 do SIWZ. Ocena spe³niania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formu³± spe³nia/ nie spe³nia, w oparciu o informacje zawarte w o¶wiadczeniu za³±czonego do oferty.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1) Dokument lub dokumenty, z których bêdzie wynikaæ uprawnienie do podpisania. W przypadku, gdy oferta jest podpisywana przez pe³nomocnika-pe³nomocnictwo. 2) Dowód wp³aty wadium.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Zamawiaj±cy przewiduje zmiany postanowieñ umowy w przypadku zaistnienia okoliczno¶ci, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy, w szczególno¶ci zmiana: -terminu realizacji umowy wy³±cznie w przypadku wyst±pienia okoliczno¶ci niezawinionych przez Wykonawcê, których nie mo¿na by³o przewidzieæ, w szczególno¶ci bêd±cych nastêpstwem dzia³ania si³y wy¿szej tzn. nadzwyczajnego zdarzenia zewnêtrznego, którego nie mo¿na by³o przewidzieæ, ani któremu nie mo¿na by³o zapobiec, a które faktycznie bezpo¶rednio uniemo¿liwia lub zasadniczo utrudnia realizacje przedmiotu umowy, w szczególno¶ci wojny, przewrotu, zamieszek, rebelii, strajku w bran¿ach maj±cych zasadniczy wp³yw na terminow± realizacj± zamówienia,, -ilo¶ci uczestników kursu doskonal±cego (+/- 10%).
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ujk.edu.pl/dzp/przetargi.php
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: SIWZ w formie papierowej mo¿na uzyskaæ w DZP w siedzibie Zamawiaj±cego. Koszt SIWZ-2,70z³. Do ceny nale¿y dodaæ koszt przesy³ki. SIWZ pobrana ze strony internetowej, jest bezp³atna.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 05.04.2013 godzina 11:00, miejsce: Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach 25-369 Kielce ul.¯eromskiego 5 SEKRETARIAT KANCLERZA pokój nr 5..
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Kompas Wiedzy Projekt wspó³finansowany przez Uniê Europejsk± w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: tak
INNE PRZETARGI Z KIELC
- Sukcesywne dostawy pasków testowych do glukometrów dla potrzeb oddzia³ów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach
- Grupowe szkolenia dla pracowników oraz studentów Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach
- ¦wiadczenie obs³ugi prawnej zwi±zanej z realizacj± projektu: ,,¯eromski odNowa " dofinansowanego z Programu Fundusze Europejskie na Infrastrukturê, Klimat, ¦rodowisko 2021-2027.
- Us³uga w zakresie kompleksowej obs³ugi cateringowej dla Politechniki ¦wiêtokrzyskiej
- Zakup i dostawê artyku³ów spo¿ywczych dla O¶rodka Szkolenia i Wychowania w Starachowicach oraz dla O¶rodka Szkolenia i Wychowania w Jêdrzejowie
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej oraz remont kot³owni i wymiana pieca olejowego na system ogrzewania hybrydowego z kot³ami gazowymi jako g³ówne ¼ród³o ogrzewania
wiêcej: przetargi w Kielcach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- zorganizowanie warsztatów zawodoznawczych dla uczniów klas siódmych i ósmych, a tak¿e ¶wiadczenie us³ugi cateringowej realizowanej w trakcie warsztatów
- Us³uga w zakresie kompleksowej obs³ugi cateringowej dla Politechniki ¦wiêtokrzyskiej
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla dzieci i m³odzie¿y szkolnej, w tym uczniów do¿ywianych przez MOPS, oraz doros³ych do¿ywianych przez MOPS w Wa³brzychu
- Przygotowanie i dostawa posi³ków do SM Spó³ka z o. o. Centrum Rehabilitacji SM w Bornem Sulinowie.
- Przygotowanie ca³odziennego wy¿ywienia dla uczniów i dzieci uczêszczaj±cych do Zespo³u Szkolno - Przedszkolnego w Przybys³awicach
- Us³uga przygotowania i wydawania posi³ków lub dostarczania w formie cateringu w pomieszczeniach Zamawiaj±cego dla m³odzie¿y trenuj±cej kolarstwo szosowe lub ³y¿wiarstwo szybkie w internacie DZSMS
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.