eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kożuchów › Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 8 zadań tj.artykułów ogólno -spożywczych , mięsa i jego przetworów, produktów mleczarskich, jaj konsumpcyjnych, drobiu ,pieczywa, ryb, mrożonek -termin realizacji 12 miesiecy od podpisania umowy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-03-06

Kożuchów: Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 8 zadań tj.artykułów ogólno -spożywczych , mięsa i jego przetworów, produktów mleczarskich, jaj konsumpcyjnych, drobiu ,pieczywa, ryb, mrożonek -termin realizacji 12 miesiecy od podpisania umowy
Numer ogłoszenia: 45889 - 2008; data zamieszczenia: 06.03.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Szprotawska 19, 67-120 Kożuchów, woj. lubuskie, tel. 0-68 4599391, fax 0-684599393.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat-nowosolski.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: powiatowa samorządowa jednostka organizacyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych w rozbiciu na 8 zadań tj.artykułów ogólno -spożywczych , mięsa i jego przetworów, produktów mleczarskich, jaj konsumpcyjnych, drobiu ,pieczywa, ryb, mrożonek -termin realizacji 12 miesiecy od podpisania umowy.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Wartość zamówienia nie jest równa i nie przekracza kwoty określonej na podstawie przepisu art.11 ust.8 ustawy Prawo zamówień publicznych. Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożwczych w rozbiciu na osiem zadań; zad. 1- Dostawa - artykułów ogólno spożywczych zad. 2 -Dostawa - mięsa i jego przetworów zad. 3 -Dostawa- produktów mleczarskich zad. 4 -Dostawa - jaj konsumpcyjnych zad. 5 -Dostawa - warzyw mrożonych zad. 6 -Dostawa - drobiu mrożonego zad. 7 -Dostawa - ryb zad. 8 -Dostawa - pieczywa

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 01.24.20.00 - 01.24.20.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.00 - Warzywa świeże lub mrożone Oryginalny kod CPV: 15.11.20.00 - Drób Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.20.00 - Drób Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy odstapił od wymogu wniesienia wadium ..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia moga ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki art. 22 ust. 1 tj: - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności , jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. - posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; - znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; - nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie oceny oświadczeń i dokumentów przez stwierdzenie: spełnia/nie spełnia wymaganego warunku
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności i spełnia warunki zawarte w art. 22.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych, wykonawca składa następujące dokumenty: a) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert. b)oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ust.1 i art.24 Ustawy Prawo zamówień publicznych (wg załącznika nr 4 do SIWZ); c)oświadczenie wykonawcy o wdrożeniu systemu HACCP (zał. nr 5 do SIWZ) d)podpisany projekt umowy ( załącznik nr 3 do SIWZ) 2.Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie oceny oświadczeń i dokumentów przez stwierdzenie: spełnia/nie spełnia wymaganego warunku.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiat-nowosolski.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul. Szprotawska 19 pok. 102 67-120 Kożuchów.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.03.2008 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul. Szprotawska 19 pok. 102 67-120 Kożuchów.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa art. ogólno- spożywczych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 budyń różne smaki 60 g 2 barszcz białya 65g 3 chrzan tartya 200g 4 cukier wanilowy a 32g 5 dżemy różne smaki niskosłodzony a 260 g 6 fasola sucha 7 kukurydza konserwowa a 220g 8 groszek konserwowy a 400g 9 groczh łuskany 10 herbata granulowana madras a 100g 11 kasza jęczmienna wiejska 12 kasza manna 13 kasza gryczana 14 kasza kukurydziana 15 kasza kuskus 16 kisiel różne smaki a77g 17 kawa rozpuszczalna Inka 18 kwasek cytrynowy 20 g 19 kakao a 100g 20 konserwa wieprzowa a 425 g 21 konserwa wieprz-szynka 110g 22 konserwa gulasz angielski a 300g 23 koncentrat pomidorowy 30%a 900g 24 koncentrat pomidorowy 30%a 200g 25 leczo w słoikach z pieczarkami a 400g 26 mąka poznańska 27 mąka tortowa 28 mąka koszalinska typ 500 29 makaron zacierka 30 makarony różne 31 makarony drobne -gwiazdki itp. 32 majonez dekoracyjny a 315g 3 mąka ziemniaczana 3 musztarada łagodana 180g 34 olej słonecznikowy a 1l 35 olej rzepaklowy a 1l 37 ogórek konserwowy 0,9 38 ocet 0,5l 39 płatki owsiane zwykłe 0,5 kg 40 przecier ogórkowy a 300g 41 przyprawa do zup MAGI a 1l 42 pasztet drobiowy prochowicki a 160g 43 ryż długoziarnisty 44 sól kam. jodowana 45 sos pieczarkowya 34 g 46 sałatka babuni z kapusta a900g 47 sałatka warzywna z ogórkiem a900g 48 sałatka warzywna z ziel pom a900g 49 sałatka obiad. z kapust.i papr.a 900 g 50 sałatka ukraińska a 900g 51 zupa piecz,ogon,grzyb a 65g 52 zupa żurek a 65g 53 zaprawa do napoi a330g 54 konserwa kanapk.a 300g 55 pasztet drobiowy a 400g 56 pasztet wieprzowy a 400g 57 cukier kryształ 58 soki wieloowocowe,,jabłkowe i pomarańczowe.100%.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa mięsa i jego przetworów.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. antrykot b/kości swieży chudy gatunek I 2. karkówka b/kości świeża 3. łopatka b/k b/skóry świeża 4. biodrówka swieża 5. schab b/kości świeży 6 mięso gulaszowe świeże 7 wołowina b/kości pieczeń świeża 8 golonka b/kosci świeża 9. ozory wieprzowe swieże 10 flaki wołowe swieże,nie krojone 11. blok drobiowy 12. blok wieprzowy 13. kiełbasa krakowska parz. 14. kiełbasa delikatesowa 15. kiełbasa kminkowa 16. kiełbasa mielonka 17. kiełbasa parówkokwa cienka 18. kiełbasa parówkowa drob. 19. kiełbasa parówkowa 20. kiełbasa żywiecka drob 21. kiełbasa zwyczajna 22. kiełbasa szynkowa 23. kiełbasa śląska wiep 24. kiełbasa miel .drob 25 kiełbasa tuchowska 26 kiełbasa dolnośląska 27 kiełbasa rożnowa 28 kiełbasa śniadaniowa 29 kiełbasa krotoszyńska 30 kiełbasa piwna 31 metka cebulowa 32 metka żywiecka 33 salceson ozorkowy 34 salceson włoski 35 wątrobianka wędz 36 pieczeń ciel. wiedeńska 37 szynka tyrolska 38 pasztet domowy 39 boczek wędzony 40 szynka gotowana 41 baleron 42 ogonówka 43 polędwica sopocka 44 kaszanka cienka.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa produktów mleczarskich.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. mleko w proszku 2. jogurt nat. b / cukru a 200g 3. margaryna mleczna 4. twaróg półtłusty 5. śmietana 30% kubek 200g 6. sery topione kostka różne smaki 7. mleko 2% folia 8. sery zółte edamski ,morski, 8 sery żółte salami,gouda 9 ser (hochland) 150g plastry 10 maślanka folia a 1litr 11 sery kanapkowe a 100 g 12 twrożek śniadaniowy grani a 150 g 13 margaryna rama 14 masło extra.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawa jaj konsumpcyjnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. jaja konsumpcyjne klasa A kategoria M.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Dostawa warzyw mrożonych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 mieszanka warzywna (7składnikowa) 2 fasolka szparagowa 3 kalarepa 4 marchew z groszkiem 5 brukselka 6 kalafior 7 marchew kostka 8 cebula 10 porzeczka czarna 11 śliwka 12 agrest 12 mieszanka owocowa.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dostawa drobiu mrożonego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 kurczak mrożony min 1,5kg 2 udka drobiowe mrożone 3 filety drobiowe mrożone 4 żołądki mrożone.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Dostawa ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 dorsz tusze mrożony 2 mintaj tusze mrożony 3 makrela wędzona 4 śledzie matiasy -filety 5 śledź ,szprot,makrela w puszce w oleju a 175g.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 chleb balt.żytni a 600g 2 chleb pszenny a 700g 3 chleb graham a 500g 4 bułka poznańska a 80g 5 bułka tarta a 500g 6 bułka czerstwa a 8Og.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.