eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczecin › Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do internatu Wojewódzkiego Zespołu Szkół Policealnych w Szczecinie

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-11-13

Szczecin: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do internatu Wojewódzkiego Zespołu Szkół Policealnych w Szczecinie
Numer ogłoszenia: 448266 - 2012; data zamieszczenia: 13.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Zespół Szkół Policealnych w Szczecinie , ul. Broniewskiego 9, 71-460 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4541761, faks 91 4541805.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://bip.wzsp.pomorzezachodnie.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do internatu Wojewódzkiego Zespołu Szkół Policealnych w Szczecinie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych (obejmująca sprzedaż produktów, opakowanie, załadunek, transport, wyładunek) do internatu Wojewódzkiego Zespołu Szkół Policealnych w Szczecinie..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-6, 15.11.00.00-2, 15.13.10.00-5, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie o spełnianiu tych warunków zgodnie z treścią załącznika nr 8 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa wraz z ofertą wykaz co najmniej jednej wykonanej, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanej, dostawy w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadającej swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem jej wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że wskazane w wykazie dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie ( wzór wykazu stanowi załącznik nr 10 do specyfikacji.)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca wykonał lub wykonuje w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej jedną dostawę odpowiadającą swoim rodzajem ( tj. odpowiadającą rodzajowo całości lub częściom przedmiotu zamówienia) dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia o wartości co najmniej 10 000 złotych netto, dla zadania oznaczonego nr 1, 2, 3, 4, 5, 7 oraz co najmniej 2 000 złotych netto dla zadania nr 6 z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonywania i odbiorców wraz z dokumentami potwierdzającymi, że te dostawy te zostały wykonane lub są wykonywanie należycie.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca złoży Zamawiającemu oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia, o treści zgodnej z załącznikiem nr 9 specyfikacji.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna za spełniony warunek sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniający wykonanie zamówienia, jeżeli wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności z zakresem ubezpieczenia obejmującym odpowiedzialność za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego, przy czym minimalna suma gwarancyjna ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej wynosi 50.000,00 zł lub jej równowartość wyrażoną w innej walucie; w celu obliczenia równowartości kwoty ubezpieczenia, Zamawiający zastosuje średni kurs NBP na dzień upływu terminu składania ofert.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
    • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
    • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.wzsp.pomorzezachodnie.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Zespół Szkół Policealnych w Szczecinie ul. Wł. Broniewskiego 9, 71-460 Szczecin, sekretariat p. 108.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.11.2012 godzina 09:00, miejsce: Wojewódzki Zespół Szkół Policealnych w Szczecinie ul. Wł. Broniewskiego 9, 71-460 Szczecin, sekretariat p. 108.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło kostka extra 200g szt. 1600 Mleko UHT 2% 1 l szt. 2100 Śmietana UHT 12% ? litra szt. 500 Śmietana ukwaszona 12% 0,4 litra szt. 200 Twaróg półtłusty kg 260 Ser żółty twardy gołda kg 55 Ser żółty twardy morski kg 55 Ser żółty twardy edamski kg 55 Ser żółty twardy salami kg 55 Ser topiony zegarki 200 g. op. 550 Ser fromage 80g szt. 700 Serek topiony 100 g szt. 1000 Serek wiejski 200 g szt. 900 Serek homogenizowany owocowy 125 g szt. 500 Serek homogenizowany waniliowy 125 g szt. 500 Jogurt owocowy 150 g szt. 1500 Jogurt naturalny 150 g szt. 1500 Deser czekolad.125 g szt. 500 Deser waniliowy 125g szt. 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Różne produkty spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieprz mielony czarny - 20 g szt. 300 Liście laurowe - 15 g szt. 70 Ziele angielskie - 20 g szt. 80 Przyprawa do zup w płynie 1 litr szt. 50 Przyprawa sucha warzywna - 1 kg szt. 45 Cukier waniliowy - 20 g szt. 70 Sól - 1kg kg 100 Cukier - 1kg kg 700 Musztarda - 200 g szt. 90 Przyprawa do ryb sypka 1 kg kg 20 Przyprawa do drobiu sypka 1 kg kg 20 Majeranek - 20 g szt. 100 Bazylia 10 g szt. 50 Oregano 10 g szt. 50 Papryka słodka 20 g szt. 80 Papryka ostra 20 g szt. 80 Zioła prowansalskie 10 g szt. 50 Ocet 0,5 litra szt. 90 Ocet winny 0,5 litra szt. 5 Ryż 1kg kg 140 Kasza jęczmienna 1kg kg 80 Kasza gryczana 1 kg kg 60 Herbata granulowana 80 g szt. 400 Kakao 200 g szt. 200 Kawa zbożowa 150 g szt. 100 Kukurydza konserwowa 400 g szt. 140 Ogórki konserwowe 0,9 litra szt. 200 Dżem niskosłodzony 280 g szt. 600 Majonez 700 g szt. 120 Sos sojowy 0,5 litra szt. 20 Koncentrat pomidorowy 30% 0,85 kg szt. 140 Ketchup 1kg szt. 60 Koncentrat barszczu czerwonego w płynie 330 g szt. 20 Mąka pszenna 1kg kg 500 Mąka ziemniaczana 1kg kg 20 Makaron łazanki 1 kg kg 50 Makaron świderki 1 kg kg 100 Makaron gniazda 1 kg kg 100 Makaron spaghetti 1 kg kg 80 Zupa pieczarkowa 1kg kg 20 Zupa żurek 1kg kg 30 Olej 0,9 litra szt. 500 Oliwa z oliwek 1 litr Szt. 10 FIX do gulaszu 45 g szt. 100 Fix do potraw chińskich 45 g szt. 50 Fix do spaghetti - 45 g szt. 70 Płatki kukurydziane kg 50 Sok wieloowocowy 300 g szt. 1000 Wafelek w czekoladzie 36 g szt. 600 Wafelek waniliowy 36 g szt. 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Mięso, konserwy i przetwory z mięsa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab b/k kg 190 Łopatka b/k kg 700 Boczek świeży b/ż kg 180 Boczek wędzony kg 50 Smalec 250g kg 90 Porcja rosołowa kg 700 Wołowina z/k kg 70 Wołowina b/k kg 170 Salami kg 60 Szynka gotowana kg 60 Kurczak nogi kg 600 Ogonówka kg 60 Pieczeń kg 70 Schab pieczony kg 70 Wątróbka drobiowa kg 50 Pasztet mięsny kg 25 Kiełbasa żywiecka kg 50 Kiełbasa zwyczajna kg 50 Polędwica sopocka kg 50 Szynka drobiowa kg 30 Polędwica drobiowa kg 50 Kiełbasa rawska kg 20 Kiełbasa szynkowa kg 20 Kiełbasa krakowska sucha kg 40 Kiełbasa myśliwska kg 15 Kiełbasa jałowcowa kg 15 Kiełbasa biała kg 40 parówki kg 120 Filet z piersi kurczaka kg 400 Kiełbasa śląska kg 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa, owoce i podobne produkty.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: marchew kg 730 seler kg 220 pietruszka kg 220 cebula kg 500 jabłka kg 1200 ziemniaki kg 9000 por kg 100 fasola sucha kg 80 groch łuskany kg 50 czosnek kg 12 ogórek kiszony kg 300 kapusta kiszona kg 900 pomidory kg 600 kapusta biała kg 900 papryka czerwona kg 300 buraki kg 300 pieczarki kg 360 kapusta czerwona kg 120 ogórek świeży kg 360 kapusta pekińska kg 220 szczypior pęcz. 190 pietruszka natka pęcz. 600 koper pęcz. 240 banan kg 700 mandarynka kg 600 gruszka kg 100 rzodkiewka pęcz. 150 sałata główka 150 rzodkiew biała kg 100 śliwka kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb zwykły krojony 600g szt. 3800 Chleb razowy 400g szt. 2200 Bułka szt. 1500 Bułka tarta 500g kg 80 Pączek szt. 900 Drożdżówka szt. 900.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja szt. 5000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Warzywa mrożone, ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew z groszkiem kg 100 Marchew kg 60 Mieszanka kompotowa kg 1300 Mieszanka jarzynowa kg 80 Brokuły kg 110 Kalafior kg 150 Pierogi z mięsem kg 110 Pyzy z mięsem kg 140 Pierogi ruskie kg 110 Mieszanka do potraw chińskich kg 100 Fasolka szparagowa kg 80 Filet rybny z morszczuka glazura do 5% kg 600.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 02.01.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.