eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Puławy › dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-12-22

Puławy: dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego
Numer ogłoszenia: 435820 - 2011; data zamieszczenia: 22.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego , ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy, woj. lubelskie, tel. 81 888 57 95, faks 81 888 57 95.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zaz.pulawy.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: Nie przewiduje się ustanowienia dynamicznego systemu zakupów ani zastosowania aukcji elektronicznej.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: stowarzyszenie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Zakładu Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa w 2012 roku artykułów żywnościowych dla Zakładu Aktywności Zawodowej w ilościach i częściach określonych poniżej. Podane ilości produktów składających się na przedmiot zamówienia w danej jego części stanowią wielkości szacunkowe, ustalone dla miesięcznych potrzeb Zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje możliwość udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 Pzp, w zakresie każdej części zamówienia, obejmującej produkty należące do tej kategorii zamówienia, które w opisie przedmiotu zamówienia nie zostały wyszczególnione, w ilościach i wartości zgodnej z Pzp bądź też zwiększenia ilości asortymentu w stosunku do wielkości opisanych dla poszczególnych części zamówienia.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnianie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

- spowodowanej warunkami atmosferycznymi - w przypadku wystąpienia klęski żywiołowej lub gdy warunki atmosferyczne odbiegają od warunków normalnych, - okoliczności powodujące zmniejszenie zakresu przedmiotu zamówienia; w przypadku zmniejszenia zakresu przedmiotu zamówienia przez Zamawiającego, wynagrodzenie należne Wykonawcy za wykonane zamówienie pozostaje w takim stosunku do umownego wynagrodzenia, w jakim wykonane dostawy pozostają do całości zamówienia określonego umową; - zmianie warunków płatności na rzecz Wykonawcy, - zmianie spowodowanej wystąpieniem siły wyższej, czyli zdarzenia, którego Strony nie mogły przewidzieć i któremu nie mogły zapobiec, ani któremu nie mogą przeciwdziałać, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie w części lub całości jego zobowiązań, - zamawiający dopuszcza zmianę ceny zamówienia brutto (ceny ofertowej) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku VAT. Stawka podatku VAT określana jest zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 2004 r. Nr 54 poz. 535, z późn. zm.), - zmianie podwykonawcy. - zmianie polegajacej na waloryzacji zaoferowanej kwoty za poszczególne produkty składajace sie na przedmiot dostawy - wyłącznie w przypadku uzasadnionego wzrostu cen, nie więcej jednak niż o 20% ceny produktu wynikającej z oferty. Powyższa zasada może mieć zastosowanie najwcześniej przy ustalaniu wynagrodzenia Wykonawcy za miesiąc czerwiec 2012 r.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zaz.pulawy.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego, ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 30.12.2011 godzina 08:00, miejsce: Zakład Aktywności Zawodowej przy Puławskim Stowarzyszeniu Ochrony Zdrowia Psychicznego, ul. Mickiewicza 2a, 24-100 Puławy.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: dostawa mięsa i wędlin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa codziennie od poniedziałku do piątku do godziny 8.00, faktury codziennie, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania- fax, telefonicznie. L.p. Asortyment Ilość Mięso i wędliny 1 Antrykot kg 2,0 2 Boczek wędzony b/k kg 3,0 3 Ćwiartka z kurczaka kg 110,00 4 Karczek wp b/k kg 35,00 5 Kaszanka kg 5,00 6 Kiełbasa podwawelska kg 10,00 7 Kiełbasa swojska kg 10,00 8 Kiełbasa zwyczajna kg 50,00 9 Kiełbasa biała kg 10,00 10 Kiełbasa debreczyńska kg 100,00 11 Korpus drobiowy kg 60,00 12 Kura rosołowa kg 3,00 13 Luncheon meat kg 1,00 14 Łopatka wieprzowa b/k kg 80,00 15 Mięso gulaszowe kg 35,00 16 Mięso mielone firmowe kg 290,00 17 Mortadela kg 55,00 18 Pasztet domowy kg 2,50 19 Parówki drobiowe kg 4,00 20 Pasztetowa kg 2,00 21 Piersi drobiowe kg 25,00 22 Płaty boczkowe kg 5,00 23 Polędwica indycza kg 1,00 24 Salami kg 0,50 25 Schab kg 70,00 26 Skrzydło indycze kg 3,00 27 Słonina kg 2,00 28 Szynka Lux kg 20,00 29 Szynka wędzona wiejska kg 1,00 30 Uda drobiowe kg 50,00 31 Wątroba drobiowa kg 35,00 32 Wątroba wp kg 35,00.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: dostawa warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa 2 razy w tygodniu, do godziny 6.00, faktury 2 razy w tygodniu, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p. Asortyment Ilość Warzywa i owoce 1 Brokuł szt. 10 2 Burak ćwikłowy kg 15 3 Cebula kg 90 4 Czosnek szt 5 5 Kalafior szt. 25 6 Kapusta biała kg 210 7 Kapusta kiszona kg 170 8 Kapusta pekińska kg 50 9 Kapusta czerwona kg 110 10 Marchew kg 550 11 Nać kopru szt. 20 12 Natka pietruszki szt. 40 13 Ogórek kiszony kg 90 14 Ogórek kg 125 15 Papryka czerwona kg 15 16 Pietruszka kg 25 17 Pieczarka kg 110 18 Pomidory kg 90 19 Por szt. 90 20 Sałata szt. 130 21 Seler kg 40 22 Ziemniaki kg 2700.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: dostawa pieczywa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - dostawa codziennie od poniedziałku do piątku, do godziny 8.00, faktury zbiorcze co 10 dni, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p. Asortyment Ilość pieczywo 1 Bułka zwykła szt. 1050 2 Chleb baltonowski szt. 100 3 Chleb graham szt. 12 4 Chleb mieszany razowy szt. 17 5 Chleb regionalny krojony szt. 167 6 Chleb mieszany sit.-soj. szt. 12 7 Chleb mieszany wileński szt. 10 8 Chleb słonecznikowy szt. 12.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: dostawa ryb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa 1 raz w tygodniu, od poniedziałku do piątku, do godziny 10.00, faktura 1 raz w tygodniu, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p. Asortyment j.m. Ilość ryby 1 Dorsz filet kg 40 2 Filet z pangi Kg 20 3 Matjas śledź Kg 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: dostawa artykułów spozyczych i jaj.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: dostawa 1 raz w tygodniu, w godzinach pracy Zamawiającego, faktury 1 raz w tygodniu, termin płatności - 14 dni, sposób zamawiania - fax, telefonicznie. L.p. Asortyment Ilość 1 Drożdże 100g 2 2 Masło 200 g 15 3 Mleko 2% 1l 50 4 Rama combi profit 3,7l 1 5 Rama cremefine 15% 1l 36 6 Ser żółty gouda 1 kg 6 7 Serek topiony hochland krążek 200 g 4 8 Śmietana 18% 400ml 200 9 Twaróg półtłusty 1 kg 30 10 Barszcz biały 1 kg 6 11 Cukier kryształ 1 kg 40 12 Cukier puder 400 g 2 13 Curry 20 g 4 14 Dżem 280g 2 15 Fasola Jas karłowy 0,5 kg 36 16 Groch łuskany 0,5 kg 24 17 Groszek konserwowy 0,4 g 24 18 Herbata saga 1 opak. (300 szt.) 1 19 Jabłka prażone 0,9 kg 60 20 Kasza gryczana 0,9 kg 42 21 Kasza jęczmienna 5 kg 4 22 Keczup 1 kg 2 23 Koncentrat pomidorowy 970 g 12 24 Koncentrat barszczu 0,3 l 2 25 Kotlet sojowy 100 g 30 26 Kukurydza konserwowa 425 ml 24 27 Majonez 0,7 kg 12 28 Mąka pszenna 1kg 70 29 Mąka ziemniaczana 1 kg 10 30 Musztarda 180 g 2 31 Ocet 0,5 l 5 32 Ogórek konserwowy 0,9 l 10 33 Olej 0,9 l 45 34 Papryka konserwowa 660 g 1 35 Paprykarz szczeciński 300 g 3 36 Ryż 1 kg 50 37 Soczewica 0,5 kg 10 38 Sól 1kg 40 39 Szczaw konserwowy 300 g 30 40 Szprot w sosie pomidorowym 170 g 3 41 Śledź w pomidorach 170 g 3 42 Tuńczyk w oleju 170 g 3 43 Żelatyna 50g 1 44 Aroma mix maślano-ziołowy 1,1 kg 1 45 Bulion drobiowy 1,2 kg 3 46 Bulion grzybowy 1,2 kg 1 47 Bulion drobiowo-wołowy 1,2 kg 1 48 Cukier waniliowy 16 g 30 49 Bułka tarta 0,5 kg 36 50 Cynamon 150 g 6 51 Czosnek granulowany 0,5 kg 3 52 Delikat do grilla 750 g 1 53 Fix meksykański 1,1 kg 1 54 Fix do gulaszu 1,1 kg 3 55 Fix do potraw chińskich 1,1 kg 1 56 Chrzan 0,3 kg 10 57 Kminek 20 g 25 58 Kwasek cytrynowy 20 g 6 59 Liść laurowy 0,5 kg 1 60 Majeranek 0,5 kg 1 61 Makaron kokardki 2 kg 12 62 Makaron lasagne 2 kg 12 63 Makaron łazanki 2 kg 16 64 Makaron nitka cięta 2 kg 6 65 Makaron spaghetti 1 kg 36 66 Makaron świderki 2 kg 13 67 Makaron wstążka 2 kg 13 68 Marynata do kurczaka 750 g 2 69 Marynata do wieprzowiny 750 g 2 70 Papryka ostra 0,5 kg 6 71 Papryka słodka 0,5 kg 1 72 Peperonata 2,5 kg 1 73 Pieprz czarny 0,5 kg 4 74 Pieprz ziołowy 0,5 kg 6 75 Przyprawa do mięs i grilla maggi 700 ml 1 76 Przyprawa do mięs i grilla 700 g 1 77 Ziele angielskie 0,5 kg 1 78 Przyprawa do bigosu 20 g 10 79 Przyprawa do kurczaka 0,5 kg 3 80 Przyprawa do mięs 0,5 kg 3 81 Przyprawa do ryb 0,5 kg 3 82 Przyprawa delikat 750 g 1 83 Przyprawa gyros 700 g 1 84 Przyprawa jarzynka 2,8 kg 8 85 Sekret szefa drobiowy 0,8 kg 1 86 Sekret szefa wołowy 0,9 kg 1 87 Przyprawa w płynie 0,96 kg 6 88 Rosół consome 1,2 kg 1 89 Rosół drobiowy 1,2 kg 1 90 Rosół o smaku wędzonki 1,2 kg 1 91 Soda oczyszczona 70 g 2 92 Sos bolognese 0,9 kg 6 93 Sos cygański 1,1 kg 1 94 Sos myśliwski maggi 900 ml 3 95 Sos sał. Czosnkowy 0,9 kg 1 96 Sos sał. grecki 0,7 kg 1 97 Sos słodko-kwaśny 1,1 kg 1 98 Sos sał. koperkowy 0,8 kg 2 99 Sos sał. ogrodowy 0,7 kg 2 100 Sos serowy 1,1 kg 3 101 Sos serowy brokułowy 1,1 kg 1 102 Sos sojowy 150 ml 2 103 Sos sał. włoski 0,7 kg 2 104 Sos tomato pronto 3 kg 1 105 Sos węgierski 1,1 kg 1 106 Sos z grzybów leśnych 0,9 kg 3 107 Syrop pomarańcza 6,5 kg 6 108 Syrop truskawka 6,5 kg 6 109 Syrop malina 6,5 kg 6 110 Syrop wiśnia 6,5 kg 6 111 Tymianek 10 g 2 112 Zioła prowansalskie maggi 700 ml 2 113 Zupa borowikowa 0,9 kg 3 114 Zupa barszcz czerwony 1,3 kg 3 115 Zupa cebulowa 1,2 kg 3 116 Zupa ogonowa 0,9 kg 3 117 Zupa pieczarkowa 0,9 kg 3 118 Zupa żur 0,9 kg 3 119 Jaja 1 szt. 850.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2012.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.