eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Stalowa Wola › Świadczenie kompleksowych usług związanych z codzienną, całodobową obsługą wyżywienia i dostarczaniu posiłków dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego SPZOZ w Stalowej Woli, ul. Dąbrowskiego 5

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2012-02-14

Stalowa Wola: Świadczenie kompleksowych usług związanych z codzienną, całodobową obsługą wyżywienia i dostarczaniu posiłków dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego SPZOZ w Stalowej Woli, ul. Dąbrowskiego 5
Numer ogłoszenia: 43556 - 2012; data zamieszczenia: 14.02.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 26166 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Dąbrowskiego 5, 37-464 Stalowa Wola, woj. podkarpackie, tel. 015 8448618, faks 015 8448618.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie kompleksowych usług związanych z codzienną, całodobową obsługą wyżywienia i dostarczaniu posiłków dla pacjentów Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego SPZOZ w Stalowej Woli, ul. Dąbrowskiego 5.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: : Przedmiotem zamówienia publicznego jest świadczenie kompleksowych usług związanych z codzienną, całodobową obsługą wyżywienia polegającą na: przygotowywaniu /w tym diet/ i ich dostarczaniu w naczyniach termoizolacyjnych do punktu rozdziału posiłków dla 50 pacjentów /z dopuszczalną różnicą do 10% w obie strony/ Zakładu Pielęgnacyjno-Opiekuńczego SPZOZ w Stalowej Woli ul. Dąbrowskiego 5. Przygotowanie posiłków ma uwzględniać specyfikę pacjentów ZP-O wraz z dietami: cukrzycową i wątrobową /zgodnie z zaleceniami lekarza oraz w oparciu o zalecane normy żywienia/. Diety winny być opracowane przez uprawnionego dietetyka, a podmiot realizujący nasze zamówienie zobowiązany będzie do przestrzegania standardów dietetycznych i formalnego ich potwierdzenia. Wymagania dotyczące diet będą szczególnie przestrzegane /dodatkowe posiłki w odpowiednich porach/. Przygotowywanie posiłków musi odbywać się na bieżąco, ze świeżych produktów zgodnie z wymaganiami określonymi odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2010r nr 136 poz. 914 z późn. zm.) i innych obowiązujących w tym zakresie jak również z zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. Dobowa kaloryczność posiłków ma się mieścić w granicach 2000-2200 kcal. Posiłki mają być przygotowane i dostarczane zgodnie z poniższym harmonogramem: HARMONOGRAM DOSTAW POSIŁKÓW POSIŁEK GODZINA ŚniadanieII śniadanie /przy diecie cukrzycowej/ Do 9.00 ObiadPodwieczorek przy diecie cukrzycowejKolacja /do odgrzania na miejscu/ Do 13.00 2. Na całodzienne wyżywienie składają się: - śniadanie wraz z napojami - obiad z dwóch dań oraz kompot - kolacja wraz z napojami Koszt sporządzenia posiłków wynikających z tradycji Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy powinien być skalkulowany w cenę jednostkową usługi. 4. Przeciętna dzienna liczba pacjentów - 50 osób z dopuszczalną różnicą do 10% w obie strony. 5. Jadłospisy winny być sporządzone zgodnie z zasadami żywienia i dietetyki stosowanej opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki muszą pokrywać zapotrzebowanie na kalorie i podstawowe składniki odżywcze tj. białka, tłuszcze, witaminy oraz sole mineralne. Dekadowy jadłospis winien być przedstawiony za 5-dniowym wyprzedzeniem do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić Zamawiającego. Wykonawca musi prowadzić ewidencję ilościową wydanych posiłków. Ilość potrzebnych posiłków z podziałem na diety zgłaszana będzie telefonicznie przez Zamawiającego do godz. 11.00 dnia poprzedniego. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli stosowanych surowców - w szczególności ich jakości, świadectwa ich pochodzenia, przebiegu procesów technologicznych oraz przestrzegania przez Wykonawcę składu i gramatury posiłków, a uwagi i zastrzeżenia będą składane Wykonawcy na piśmie. Wyznaczony pracownik Zamawiającego będzie sprawować nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm przy sporządzaniu posiłków. Zakwestionowane przez pracownika Zamawiającego posiłki pod względem ilości i jakości podlegają natychmiastowej wymianie na koszt Wykonawcy. Na Wykonawcy spoczywa obowiązek dostosowania kuchni i przestrzegania wymogów Sanepidu i HACCP. Próbki poszczególnych dostarczanych potraw są pobierane i przechowywane w zakładzie produkującym i wydającym posiłki. 6. Dopuszcza się dostarczenie obiadu wraz z kolacją (do odgrzania na miejscu). 7. Rozliczenia finansowe z Wykonawcą będą odbywać się 2 razy w miesiącu tj. na 15-go i ostatniego każdego miesiąca na podstawie rozliczeń wydanych posiłków. Będą się one odbywały wg wzoru: Ceny brutto jednego osobodnia żywienia w ZP-O x ilość faktycznie wydanych w danym okresie posiłków. Wypłata tak wyliczonego wynagrodzenia za wykonaną usługę, będzie następowała w terminie 21 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury od Wykonawcy, przelewem na wskazany rachunek bankowy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.02.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Restauracja PRZYTULNA S.C. Sebastian Kłapyta, Elżbieta Kłapyta, ul. Targowa 5, 37-464 Stalowa Wola, kraj/woj. podkarpackie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 477218,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 394785,00

  • Oferta z najniższą ceną: 394785,00 / Oferta z najwyższą ceną: 500805,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.