Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-11-05
Koluszki: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie kanapek oraz paczek żywnościowych.
Numer ogłoszenia: 432764 - 2012; data zamieszczenia: 05.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Koluszkach , ul. Brzezińska 32, 97-040 Koluszki, woj. łódzkie, tel. 0-44 714 58 25, faks 0-44 714 58 25.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.mgopskoluszki.wikom.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Gminy.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczenie kanapek oraz paczek żywnościowych..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest 1. Przygotowanie i dostawa kanapek dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w ilości maksymalnej około 130szt. dziennie przez 187 dni w których dzieci uczęszczają do szkoły tj. ogółem 24.310 sztuk. Kanapki dowiezione powinny być do: Szkoły Podstawowej w Długiem, około 6szt. Szkoły Podstawowej i Gimnazjum w Gałkowie Dużym, około 15szt. Szkoły Podstawowej i Gimnazjum nr 1 w Koluszkach przy ul. Zagajnikowej 12, około 43szt. Szkoły Podstawowej nr 2 w Koluszkach przy ul. Kościuszki 16, około 32szt. Gimnazjum nr 2 w Koluszkach przy ul. Mickiewicza 8, około 15szt. Szkoła Podstawowa w Różycy, około 16szt. Szkoła Podstawowa w Będzelinie, około 3szt. Zamawiający przyjmuje, że codziennie będzie dostarczane ogółem około 130 sztuk kanapek. Kanapka powinna być zapakowana w torebkę papierową jednorazowego użytku wraz z serwetką. Ilość kanapek do poszczególnych szkół będzie uzgodniona z M.G.O.P.S. w Koluszkach. O wszelkich zmianach ilości Zamawiający będzie informował Wykonawcę z 2 - dniowym wyprzedzeniem. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie 02.01.2013r do 31.12.2013r. z uwzględnieniem przerw w organizacji nauki (ferie zimowe, przerwa wakacyjna, przerwy świąteczne itp.). Ilości kanapek zależeć będą od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego, które w decydującym stopniu zależą od ilości faktycznych uczestników zajęć lekcyjnych i ilości dzieci zakwalifikowanych do dożywiania. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół lub osobami upoważnionymi przez nich oraz Zamawiającym. Za sprawy organizacyjne oraz harmonogram dostarczania i wydawania kanapek dzieciom korzystającym z dożywiania odpowiadają Dyrektorzy szkół lub osoby upoważnione przez nich. Skład kanapki: a) duża bułka b) masło c) zamiennie: plaster szynki, żółty ser, pasztet d) liść sałaty lub pokrojony ogórek Do każdej kanapki należy dostarczyć jogurt - od 125- 150 g 2. Przygotowanie paczek żywnościowych dla rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej w ilości maksymalnej 4.235 sztuk paczek na rok rozłożonych na poszczególne miesiące. Zestaw I dla rodziny, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,50 kg - 2 szt. 2) cukier 1 kg - 1 szt. 3) margaryna np. Delma 0,5 kg - 1 szt. 4) śledzie w pomidorach netto 160- 200g - 1 szt. 5) pasztet wieprzowy 150- 250 g - 1 szt. 6) kaszanka - 0,5 kg. 7) kiełbasa wieprzowa - 0,5kg 8) dania obiadowe - od 480g do 500g - 2 szt.( fasola + pulpety) Zestaw II dla rodziny, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,5 kg - 2 szt. 2) olej słonecznikowy 1 litr - 1 szt. 3) herbata ekspresowa 100szt. - 1 op. 4) parówki - 1 kg 5) paprykarz 300g - 1 szt. 6) dania obiadowe - od 480g do 500 g - 2 szt.( klopsiki + gołąbki) 3. Przygotowanie paczek żywnościowych dla osób znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej w ilości maksymalnej 5.865 sztuk paczek na rok rozłożonych na poszczególne miesiące. Zestaw I dla jednej osoby, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,50kg - 1 szt. 2) margaryna np. Delma 250g - 1 szt. 3) śledzie w pomidorach nett 160 - 200 g - 1 szt. 4) kaszanka 0,50 kg - 1 szt. 5) pasztet wieprzowy 150- 250 g - 1 szt. 6) dania obiadowe - od 480g do 500 g - 2 szt.( fasola + pulpety) Zestaw II dla jednej osoby, który powinien być w paczce: 1) chleb krojony 0,50 kg - 1 szt. 2) parówki 0,50 kg - 1 szt. 3) herbata ekspresowa 50szt. - 1 op. 4) cukier 1 kg - 1 szt. 5) dania obiadowe - od 480g do 500 g - 2 szt.( klopsiki + gołąbki) Paczka żywnościowa powinna być zapakowana w torbę jednorazowego użytku. We wtorki powinien być przygotowany zestaw nr I, a w piątki zestaw nr II. Wydawanie i rozwiezienie paczek. Paczki powinny być dowiezione do miejscowości Gałkówek (siedziba NFZOZ Esculap s.c. ul. Dzieci Polskich 12) ok. 25 paczek żywnościowych ( w tym około 10 paczek dla rodzin i około 15 dla osób samotnych). Pozostałe paczki powinny być wydawane w lokalu, znajdującym się w centrum Koluszek. Wydawanie paczek powinno być we wtorek oraz piątek w godzinach 8:00-12:00. Zamawiający zobowiązuje się do przekazania Wykonawcy (fax., e-mail) imiennej listy uprawnionych do odbioru paczek żywnościowych do 10 dnia każdego miesiąca. W szczególnych przypadkach tj. choroba, niesprzyjające warunki atmosferyczne, kiedy osoba bądź rodzina nie będzie w stanie osobiście dotrzeć do miejsca wydawania paczek żywnościowych, wówczas Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć paczkę żywnościową do miejsca zamieszkania danej osoby na własny koszt. Wykonanie, przechowywanie i dostarczanie kanapek oraz wydawanie paczek żywnościowych powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno - sanitarnych. Kanapki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia. Przedmiot zamówienia powinien być przygotowany przez Wykonawcę w obiekcie dopuszczonym przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przygotowywania kanapek i paczek żywnościowych..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 85.32.10.00 - Administracyjne usługi społeczne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp dotyczące: 1. Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek - Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Posiadania wiedzy i doświadczenia, tj. Wykonawca wykaże, iż okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej trzy usługi, każda o wartości odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. dysponują minimum dwiema osobami posiadającymi aktualne książeczki zdrowia. Lokal musi spełniać warunki higieniczno-sanitarne i być zatwierdzony przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny w Łodzi; Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Dysponowania odpowiednimi z osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, tj. dysponują minimum dwiema osobami posiadającymi aktualne książeczki zdrowia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Na ofertę składają się wszystkie dokumenty i załączniki wymagane niniejszą SIWZ: 1. W celu potwierdzenia posiadania uprawnienia do wykonania działalności lub czynności określonej przedmiotem zamówienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień Wykonawca dołącza oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1ustawy Prawo zamówień publicznych - zał. nr 2 do SIWZ, 2. W celu wykazania wiedzy i doświadczenia, Wykonawca załączy oświadczenie wraz z wykazem, iż w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał co najmniej trzy usługi, każda o wartości odpowiadającej swoim rodzajem i wartością usługom stanowiącym przedmiot zamówienia z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie; 3. W celu potwierdzenia warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, Wykonawca dołączy do oferty wypełnione i podpisane oświadczenie stanowiące złącznik nr 4 do SIWZ 4. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć: a. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia- zał. nr 5 do SIWZ; b. Aktualny odpis z właściwego rejestru jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy; c.Aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; d.Aktualnego zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składem na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne lub potwierdzenia, że uzyskała przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert; 5. Inne dokumenty: a.Formularz oferty przetargowej (Załącznik nr 1 do SIWZ); b.Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania wykonawcy w postępowaniu i do zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca Wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentowania we właściwym rejestrze. c.Pisemne zobowiązanie podmiotu do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.mgopskoluszki.wikom.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Koluszkach
ul. Brzezińska 32, 95-040 Koluszki, woj. łódzkie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.11.2012 godzina 08:30, miejsce: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Koluszkach ul. Brzezińska 32, 95-040 Koluszki, woj. łódzkie, pok. nr. 12.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z KOLUSZEK
- ""Rozbudowa Ujęcia Wody w miejscowości Borowa oraz budowa kanalizacji sanitarnej w miejscowości Żakowice ul. Norwida" - Budowa sieci kanalizacji sanitarnej we wsi Żakowice ul. Norwida, gm. Koluszki"
- Przebudowę drogi gminnej ul. Głównej w Gałkowie Dużym oraz drogi gminnej ul. Wojska Polskiego w Gałkowie Małym.
- ""Rozbudowa Ujęcia Wody w miejscowości Borowa oraz budowa kanalizacji sanitarnej w miejscowości Żakowice ul. Norwida" - Budowa zbiorników wody pitnej na ujęciu wody we wsi Borowa, gm. Koluszki"
więcej: przetargi w Koluszkach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Warsztatów Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Toruniu
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Kowarach 2025
- "Dostawy produktów żywnościowych (2025)"
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w latach 2025-2026.
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałami Dwujęzycznymi w Chorzowie, ul. Dąbrowskiego 41 - I/2025
- Zakup i dostawa żywności dla potrzeb Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 9 w Piekarach Śląskich
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.