Ogłoszenie z dnia 2025-12-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2025/BZP 00590763/01 - Modyfikacja z dnia 2025-12-10
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA BYTOM - SZKOŁA PODSTAWOWA NR 28 IM. KRÓLOWEJ JADWIGI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000723224
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Armii Krajowej 40
1.5.2.) Miejscowość: Bytom
1.5.3.) Kod pocztowy: 41-909
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski
1.5.7.) Numer telefonu: 32 286 25 24
1.5.8.) Numer faksu: 32 286 252 4
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szkola28.bytom.ehost.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szkola28online.bytom.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-61f7eb39-54c0-488e-9d2e-9a062bfe79f7
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00577928
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00577214/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa żywności na potrzby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-61f7eb39-54c0-488e-9d2e-9a062bfe79f73.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.szkola28online.bytom.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu o
udzielenie zamówienia, składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym
a Wykonawcą, odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, tj. za pomocą Platformy e-Zamówienia (zwanej dalej
"Platformą”), dostępnej pod adresem internetowym: https://ezamowienia.gov.pl.
Zamawiający dopuszcza komunikację za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres e-mail: sekretariat@szkola28.bytom.ehost.pl za
wyjątkiem składania i wycofania oferty, pod warunkiem, że wystąpią okoliczności niezależne od Wykonawcy, uniemożliwiające
komunikację za pośrednictwem Platformy. Wykonawca, każdorazowo przy komunikowaniu się za pośrednictwem poczty
elektronicznej, musi uzasadnić zaistnienie takich okoliczności, a także odpowiednio je udokumentować.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: sekretariat@szkola28.bytom.ehost.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): nie dotyczy
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): nie dotyczy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SP28.261.1.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa i produktów wędliniarskich.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestami;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3) dostarczone produkty będą świeże, z data przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu w ciągu 10 dni;
4) dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka( skł. produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6) zachowa wymagane z przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone
będą w taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;
7)asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Dla mięsa:
obce posmaki, zapachy, oślizgłość ,nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność
szkodników oraz ich pozostałości;
Dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szaro zielona, obecność szkodników oraz
ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,
nie przyleganie osłonki do wędlin itp.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 1.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 39798,68 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa produktów mrożonych.
Wykonawca gwarantuje, że:
1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3) dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (nie mniej niż trzy miesiące przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi, produkty
przypominające bryłę lodu tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki, produkty szare, sine, mrożonki bez
opakowania tzw. "na wagę", których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenie na pudełku.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 2.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 12156,90 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa nabiału.
Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:
1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3) dostarczane produkty będą świeże z datą przydatności do spożycia (minimum 10 dni przed upływem terminu ważności)
pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym istotne informacje ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka(skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;
8) produkty będą bez obcych zapachów, posmaków, gorzkiego smaku, mocno kwaśnego, słonego, stęchłego, mdłego,
zanieczyszczeń mechanicznych, objawów pleśnienia, psucia, uszkodzeń mechanicznych, zdeformowanych, porozrywanych
opakowań, obecności szkodników oraz ich pozostałości, z prawidłowym oznaczeniem opakowań z informację o składzie, jakości i wadze produktu.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 3.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 13226,85 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa świeżych warzyw i owoców.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla warzyw i owoców:
zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków
ochrony roślin, oznaki działania niskiej temperatury tj, przemarznięcia.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 4.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 35044,88 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa artykułów spożywczych.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 30 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla makaronów: produkty które po obróbce termicznej zgodnie z opisem producenta na opakowaniu nie ulegają
rozgotowaniu, nie będą miały obcych posmaków, zapachów pleśni itp., śladów naruszonego opakowania, wgnieceń,
obecności szkodników oraz ich pozostałości. Braku oznaczenia opakowań identyfikującego producenta i dany asortyment.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 5.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 38110,47 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa ryb i przetworów rybnych.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (min. 3 miesiące przed upływem terminu ważności)
pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mazista tkanka, ślady
rozmrożenia lub kilkukrotnego zamrażania.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 6.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 12054 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa jaj.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 14 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka ( datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot
wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą
w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Dla jaj: jaja duże - L o gramaturze 63-73 g musza pochodzić od kury domowej, pierwszej grupy jakościowej o normalnym
kształcie. Skorupa czysta, nieuszkodzona, nieumyta, nieoczyszczona. Białko przejrzyste o zwartej jędrnej, galaretowatej
strukturze. Żółtko kuliste, zwarte, jędrne i wypukłe o barwie pomarańczowej. Jajka bez oznak nieprzyjemnego zapachu.
8)Zamawiający ma prawo sprawdzić podczas odbioru przedmiot zamówienia pod względem jakości i ilości produktów.
9) na skorupie winien być kod producenta, składający się z:
- kodu systemu hodowli w zależności od metody chowu:
0 - ekologiczny
1- na wolnym wybiegu
2 - ściółkowy
3 - klatkowy
- kodu Państwa członkowskiego Unii (np. Polska - PL.)
- weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego
- kod producenta winien być dobrze widoczny, czytelny i i mieć minimum 2 mm wysokości
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 8.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 1984,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych.
Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:
1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami
i atestem;
2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 9.00 według potrzeb:
3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;
4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;
5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu na
ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub
podmiot wprowadzający produkt do obrotu);
6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;
7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.
Pieczywo świeże bez oznak zdeformowania, zagnieceń, uszkodzeń mechanicznych, zabrudzeń, przypaleń.
Bez cech niedopieczenia, grudek mąki i soli oraz zakalca.
Bez posmaku gorzkiego, kwaśnego, zbyt słonego lub niedosolonego.
Bez obecności szkodników oraz ich pozostałości.
Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 9.
Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.
4.2.5.) Wartość części: 3297,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: punktowa
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na podstawie przesłanekokreślonych w SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
2. Zgodnie z art. 58 ustawy Pzp o udzielenie zamówienia Wykonawcy mogą ubiegać się wspólnie (konsorcja, spółkicywilne).
3. W przypadku gdy o udzielenie zamówienia ubiegać się będą Wykonawcy wspólnie, Wykonawcy ustanawiają
pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu
o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy
w sprawie zamówienia publicznego.
(powyższe nie dotyczy spółki cywilnej, jeżeli Wykonawcy do oferty dołączą umowę spółki,
z której wynikać będzie pełnomocnictwo do występowania w imieniu spółki, bądź wszyscy wspólnicy podpiszą ofertę).
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-11 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-11 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
Część 3 : Tak
Część 4 : Tak
Część 5 : Tak
Część 6 : Tak
Część 7 : Tak
Część 8 : Tak
INNE PRZETARGI Z BYTOMIA
- Realizacja usług pielęgniarskich na rzecz mieszkańców DPS Kombatant w 2026r.
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej Kombatant w 2026 r.
- Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 48 w Bytomiu
- Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 58 na rok 2026.
- Bieżące utrzymanie mienia komunalnego - utrzymanie, obsługa i konserwacja fontann miejskich zlokalizowanych na terenie miasta Bytom
- Świadczenie usług pocztowych dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w roku 2026
więcej: przetargi w Bytomiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO UKŁADANKA W ŚW. KATARZYNIE
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkół im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej
- Zakup artykułów spożywczych do Zespołu Szkół Rolniczych CKP w Kaczkach Średnich
- Sukcesywna dostawa produktów mlecznych zamawianych na potrzeby warsztatów szkolnych oraz internatu szkolnego Zespołu Szkół Zawodowych nr 1im. Komisji Edukacji Narodowej w Białej Podlaskiej
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej w Padwi Narodowej na rok 2026"
- Dostawa artykułów spożywczych w okresie od I do VI 2026 r. do stołówki Dolnośląskiego Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego Nr 13 we Wrocławiu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





