Ogłoszenie z dnia 2012-10-31
Śrem: Przygotowanie i wydanie gorących posiłków w Szkole Podstawowej Nr 6 dla dzieci i innych osób uprawnionych do korzystania z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej w 2012 r.
Numer ogłoszenia: 429430 - 2012; data zamieszczenia: 31.10.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Śremie, ul. Mickiewicza 40, 63-100 Śrem, woj. wielkopolskie, tel. 061 2836107, faks 061 2833989.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydanie gorących posiłków w Szkole Podstawowej Nr 6 dla dzieci i innych osób uprawnionych do korzystania z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej w 2012 r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie i wydanie gorących posiłków w Szkole Podstawowej Nr 6 dla dzieci i innych osób uprawnionych do korzystania z pomocy Ośrodka Pomocy Społecznej w 2012 r. 3.1. Przygotowanie i wydanie gorących posiłków, zgodnie z zaleceniami i normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia, w stołówce na terenie Szkoły Podstawowej Nr 6 w Śremie dla: - uczniów Szkoły Podstawowej Nr 6 - innych osób uprawnionych. 3.2. Posiłki dla dzieci i innych osób uprawnionych należy wydawać od poniedziałku do piątku w dni robocze w godzinach 11:30 do 14:30. 3.3. Zamawiający wymaga, aby gorące posiłki były przygotowane w dniu ich wydania. 3.4. Miesięczny jadłospis dla uczniów szkoły powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, podrobów, ryb o określonej gramaturze i być w postaci: a) drugiego dania - 380g bez sosu w tym: - ziemniaki ( kasza, ryż lub makaron, pyzy) - 200g, - mięso / ryba - 80g, - surówka lub jarzyny gotowane - 100g, Dwa razy w tygodniu - danie mięsne, raz w tygodniu danie z rybą oraz dwa razy w tygodniu danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane itp. - 300g). Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Dodatki do posiłku np. sos muszą stanowić min. 50g. Kaloryczność jednego posiłku powinna wynosić minimum 780 kalorii. 3.5. Gorące posiłki dla innych osób uprawnionych a) Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, sporządzone z pełnowartościowych produktów i zapewniać nie mniej niż 950 kcal w tym: - białko stanowić ma - ok. 10-15% posiłku, - węglowodany stanowić mają - ok. 50-55% posiłku, - tłuszcze stanowić mają - ok. 25-30% posiłku. b) Miesięczny jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, podrobów, ryb w przypadku drugiego dania o gramaturze minimum: - ziemniaki ( kasza, ryż lub makaron, pyzy) - 250g, - danie mięsne / ryba - 100g, - surówka lub jarzyny gotowane - 100g, Dwa razy w tygodniu winno być danie: mięsne lub danie z rybą, dodatki do posiłku np. sos muszą stanowić min. 50g. Ziemniaki powinny stanowić oddzielną potrawę i nie mogą zastępować potraw z warzyw. Raz w tygodniu danie bezmięsne (np. naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane - 350g itp.) Dwa razy w tygodniu zupa z zawartością mięsa - 500ml zupy + 100g mięsa ( np. krupnik, grochówka, kapuśniak itp.). 3.6. Przygotowanie zestawu prowiantu, który wydawany będzie od 1 października 2012 - 31 grudnia 2012r. ( z zastrzeżeniem, że 31 grudnia należy wydać prowiant na dzień 1 stycznia 2012r.) r. w godz. 11:30 - 14:30 dla około 20 osób i ma obejmować: a) dziennie: chleb żytni -300g, 50g margaryny, dodatków typu szynka, mielonka, pasztet, paprykarz, żółty ser, biały ser itp. zamiennie min. 200g. b) w dni wolne od pracy winien obejmować dziennie: 1 chleb żytni 600g, 125g margaryny, dodatki typu: szynka, mielonka, pasztet, paprykarz, żółty ser, biały ser itp. zamiennie min. 200g, Danie gotowe min. 250g (np. fasolka po bretońsku, klopsiki, gołąbki, galart itp.) c) Miesięcznie każda osoba otrzymuje do zestawu prowiantu 1kg cukru i 150g herbaty granulowanej. d) Margarynę do zestawu prowiantu należy dostarczać w jednostkowych opakowaniach po 250g. 3.7. Oferent musi tak skalkulować cenę jednostkową posiłku aby: - nie uległa zmianie w trakcie umowy, bez względu na ilość zamówionych gorących posiłków, - w przypadku rozbieżności między ceną podaną słownie i cyfrowo, za wiążącą uznana zostanie wartość podana słownie. 3.8. Ustalając cenę jednostkową posiłku należy przyjąć, że z posiłków skorzysta: - 130 osób dorosłych x 53 dni = 6 890 posiłków - 20 osób x 92 dni = 1 840 zestawów prowiantu - 20 dzieci x 53 dni = 1 060 posiłków razem: 9 790 posiłków Uwaga! Podana wielkość zamówienia jest wielkością szacunkową i może ulec zmianie w przypadku zwiększenia lub zmniejszenia zapotrzebowania na pomoc w formie dożywiania. 3.9. Wytyczne dotyczące przygotowania i wydania posiłku: - Wykonawca dostarcza Zamawiającemu miesięczny jadłospis zaakceptowany przez dietetyka - złożenie pieczątki i podpisu na każdej stronie jadłospisie - do dnia 27-go każdego miesiąca. Każdy jadłospis zawiera dokładnie określone daty, gramatury posiłków oraz podpis kontrahenta. - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki bezwzględnie zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu, warunków produkcji posiłków oraz jest odpowiedzialny za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości miejsca przygotowania i wydawania posiłków. - Wykonawca podawał będzie miesięczny jadłospis do wiadomości uczniów i pozostałych osób korzystających z posiłku oraz personelu w sposób zwyczajowo przyjęty w szkole najpóźniej w pierwszy dzień miesiąca, w którym obowiązuje. - Posiłki wydawane będą na podstawie wykazu osób uprawnionych potwierdzonego przez Kierownika Sekcji Świadczeń Pomocy Społecznej. - Wykazy będą obejmować: dane klienta, liczbę dni miesiąca oraz potwierdzenie odbioru posiłku. - Zamawiający zobowiązuje się do terminowego dostarczania wykazów osób zakwalifikowanych do pomocy w formie dożywiania na następny miesiąc, w terminie do dnia 27 każdego miesiąca poprzedzającego, - Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości wydawanych posiłków w zależności od potrzeb. - Zamawiający ma obowiązek zgłosić zmianę ilości posiłków najpóźniej w ciągu dwóch dni. - Wykonawca poinformuje w trzecim dniu Zamawiającego o każdym przypadku dwukrotnego nieodebrania posiłku przez osobę uprawnioną. - Zamawiający zastrzega sobie możliwość dokonywania korekty ilości zamówionych posiłków telefonicznie z jednodniowym wyprzedzeniem. - Kontrolę jakości wydawanych posiłków oraz ich zgodności z jadłospisem prowadzić będzie w imieniu Zamawiającego upoważniony pracownik Ośrodka Pomocy Społecznej w Śremie. - każda osoba potwierdza odbiór posiłków na wynos osobiście czytelnym podpisem w poszczególne dni, w które korzystała z posiłków. W przypadku jeżeli osoba nie odbiera posiłków osobiście każdorazowo winna przedstawić stosowne upoważnienie potwierdzone przez pracownika socjalnego tut. Ośrodka..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.10 - Posiłki szkolne .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01.10.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- NOVA Marta Skubiszak, ul. Franciszkańska 12, 63-100 Śrem, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 58000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 58000,00
Oferta z najniższą ceną: 58000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 58000,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
firma NOVA jest podmiotem dzierżawiącym stołówkę szkolna przy szkole nr 6, która jest jedynym miejscem na zorganizowanie dożywiania w szkole, tak więc firma nowa jest jedynym wykonawcą, z którym można zawrzeć umowę w tej sprawie
INNE PRZETARGI Z ŚREMU
- 2026 - Kompleksowa dostawa gazu ziemnego wysokometanowego typu E na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Psarskim
- ,,Dostawa, integracja i wdrożenie systemu do automatycznej digitalizacji dokumentacji w zakresie pisma odręcznego"
- "Aktywny Fyrtel w Parku Powstańców Wielkopolskich od Juniora do Seniora" na działce nr ewid. 28/7, obręb geodezyjny Śrem - VI części - II postępowanie
więcej: przetargi w Śremie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych funkcjonujących na terenie Gminy Jemielnica w 2026r.
- Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z Gminnego Żłobka w Żmigrodzie
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla dzieci z Publicznego Przedszkola w Żmigrodzie "Zielona Dolina" w 2026 r.
- Usługa cateringowa - przygotowanie i dostawa posiłków dzieciom w ramach projektu pn.: "Centrum Usług Społecznych w Gminie Wasilków"
więcej: Posiłki szkolne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





