eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-12-13

Warszawa: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ.
Numer ogłoszenia: 425272 - 2011; data zamieszczenia: 13.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa Nr 94 im. I Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego , ul. Cietrzewia 22 A, 02-492 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 863 73 12, faks 22 863 73 12.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp94.waw.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA ŻYWNOŚCI DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych takich jak: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE, JAJA, MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY RYBY i MROŻONKI , PRODUKTY MLECZARSKIE, PRODUKTY OWOCOWO - WARZYWNE PIECZYWO, ARTYKUŁY GARMAŻERYJNE..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Oferta na wykonanie zamówienia publicznego (Zał. Nr 1 do SIWZ) 2.Dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. 3.Formularz cenowy załączniki nr. od 4.1 do 4.8.do SIWZ

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w formie aneksu, jeżeli zajdzie potrzeba w sytuacji zmiany obowiązujących przepisów, jeżeli zgodnie z nimi konieczne będzie dostosowanie treści umowy do aktualnego stanu prawnego. Zmiana wymaga zgłoszenia w formie pisemnej w ciągu 14 dni od powzięcia informacji stanowiącej podstawę do wprowadzenia zmian. Zmiana ta może spowodować wydłużenie terminu wykonania prac i nie spowoduje zmiany wynagrodzenia wykonawcy Inicjatorem tej zmiany może być zamawiający lub wykonawca. 2.Zamawiający dopuszcza zmianę umowy w formie aneksu w sytuacji, kiedy nastąpi ustawowa zmiana stawki VAT. Inicjatorem tej zmiany może być Zamawiający lub Wykonawca. Zmiana wymaga zgłoszenia w formie pisemnej w ciągu 14 dni od powzięcia informacji stanowiącej podstawę do wprowadzenia zmian. Zmiana ta nie wpłynie na termin wykonania prac i spowoduje zmianę wynagrodzenia wykonawcy brutto. Kwota netto wynagrodzenia pozostanie bez zmian.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp94.waw.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa nr 94, ul. Cietrzewia 22 A, 02-492 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2011 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 94, ul. Cietrzewia 22 A, 02-492 Warszawa Sekretariat Dyrektora Szkoły..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zamówienie nie jest współfinansowane ze środków unijnych..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Różne produkty spożywcze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są różne artykuły spożywcze takie jak: batony, ananasy w puszce, galaretki, czosnek granulowany, makaron, majonez, olej..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa jaj...

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są MIĘSO, PRODUKTY MIĘSNE, WĘDLINY m.in. BOCZEK WĘDZONY BEZ ŻEBER, BEZ SKÓRY BOCZEK PARZONY, BEZ ŻEBER, BEZ SKÓRY BOCZEK SUROWY, BEZ ŻEBER, BEZ SKÓRY FILET Z PIERSI KURCZAKA CIĘTY W PASKI TYPU STROGONOW , ŚWIEŻY NIE MROŻONY FILET Z PIERSI KURCZAKA , BEZ SKÓRY, BEZ KOŚCI, ŚWIEŻY, NIE MROŻONY FILET Z PIERSI INDYKA, BEZ SKÓRY, BEZ KOŚCI, ŚWIEŻY, NIE MROŻONY KURA ROSOŁOWA KORPUS KURCZAKA ŚWIEŻY, NIE MROŻONY KARKÓWKA WIEPRZOWA BEZ KOŚCI, BEZ SKÓRY, ŚWIEŻA, NIE MROŻONA, O WADZE DO 3 KG KIEŁBASA CIENKA PAKOWANA W HERMETYCZNIE ZAMKNIĘTE OPAKOWANIA, TYPU TORUŃSKA, PODWAWELSKA ŁOPATKA WIEPRZOWA BEZ SKÓRY, BEZ KOŚCI..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Ryby i mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są ryby i mrożonki m.in. takie jak: BROKUŁY MROŻONE, PAKOWANE W TORBĘ FOLIOWĄ O POJEMNOŚCI 2500 G - KARTON ZBIORCZY 4 SZT. X 2500 G BRUKSELKA MROŻONA, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA O POJEMNOŚCI 2500 G, KARTON ZBIORCZY 4 SZT. X 2500 G CUKINIA MROŻONA PLASTRY, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA 2500 G, OPAKOWANIE ZBIORCZE 4 SZT. X 2500 G FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA, CAŁA, ZAMROŻONA, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA O POJEMNOŚCI 2500 G KARTON ZBIORCZY 4 SZT X 2500 G GROSZEK ZIELONY, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA O POJEMNOŚCI 2500 G KARTON ZBIORCZY 4 SZT. X 2500 G KALAFIOR RÓZYCZKI MROŻONY, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA O POJEMNOŚCI 2500 G, OPAKOWANIE ZBIORCZE 4 SZT. X 2500 G, KALAFIOR ROMANESCO MROŻONY, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA O POJEMNOŚCI 2500 G, OPAKOWANIE ZBIORCZE 4 SZT. X 2500 G, MARCHEW MROŻONA KOSTKA, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA O POJEMNOŚCI 2500 G, OPAKOWANIE ZBIORCZE 4 SZT. X 2500 G, MARCHEW Z GROSZKIEM - 60% MARCHEW, 40% GROSZEK, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA 2500 G, OPAKOWANIE ZBIORCZE 4 SZT. X 2500 G, RYBA MROŻONA TILAPIA - BEZ SKÓRY, BEZ OŚCI, OPAKOWANIE KARTON 5 KG..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.10.00-2, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są PRODUKTY MLECZARSKIE takie jak np. BATON BISZKOPT Z MLECZNYM NADZIENIEM TYPU MLECZNA KANAPKA 28 G LUB RÓWNORZĘDNY DESER BUDYNIOWY PUDDING O SMAKU WANILIOWYM Z SOSEM O SMAKU CZEKOLADOWYM KUBEK 125 G, DESER MLECZNY Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI KUBEK 100 G, DESER MLECZNY Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI KUBEK 150 G, DESER MLECZNY Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 55 G, DESER BUDYNIOWY O SMAKU WANILIOWO - CZEKOLADOWYM KUBEK 125 G, DESER BUDYNIOWY Z KORONĄ: O SMAKU WANILIOWYM, CZEKOLADOWYM LUB KARMELOWYM, KUBEK 175 G DESER TYPU KASZKA, RÓŻNE SMAKI, KUBEK 150 G JOGURT O SMAKU WAFELKOWYM 120 G JOGURT KREMOWY Z CZEKOLADĄ (JOGURT PLUS ODDZIELNIE WIÓRKI CZEKOLADY) TYPU FANTASIA LUB RÓWNORZĘDNY KUBEK 110 G JOGURT KREMOWY Z OWOCAMI (JOGURT PLUS ODDZIELNIE OWOCE TYPU TRUSKAWKA, JAGODA) TYPU FANTASIA LUB RÓWNORZĘDNY KUBEK 110 G JOGURT KREMOWY Z PŁATKAMI W CZEKOLADZIE (JOGURT PLUS ODDZIELNIE PŁATKI W CZEKOLADZIE) TYPU FANTASIA LUB RÓWNORZĘDNY KUBEK 110 G JOGURT OWOCOWY RÓŻNE SMAKI KUBEK 150 G JOGURT OWOCOWY Z SYROPEM RÓŻNE SMAKI KUBEK 130 G JOGURT ZE ZBOŻAMI KUBEK 150 G JOGURT OWOCOWY PITNY, POJEMNOŚĆ 0,25 ML JOGURT NATURALNY KUBEK 400 G, OPAKOWANIE PALETA 12 SZT..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: PRODUKTY OWOCOWO - WARZYWNE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia PRODUKTY OWOCOWO - WARZYWNE m.in. takie jak: ARBUZ ANANAS BOTWINA , PĘCZEK 15 SZT. BRZOSKWINIA BROKUŁ ŚWIEŻY DUŻY, GŁÓWKA BAZYLIA BURAK CZERWONY, JADALNY, OPAKOWANIE WOREK 10 KG BURAK CZERWONY, JADALNY, OBRANY, OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA HERMETYCZNIE ZAMKNIĘTA 5KG - 10 KG, BANAN OPAKOWANIE KARTON ~ 18 KG CZOSNEK WARKOCZ, CYTRYNY OPAKOWANIE 5 KG, CEBULA OBRANA OPAKOWANIE TORBA FOLIOWA HERMETYCZNIE ZAMKNIĘTA 5 KG, CEBULA OPAKOWANIE WOREK 15 KG, CYKORIA BIAŁA OPAKOWANIE KARTON 5 KG FASOLKA SZPARAGOWA ŻÓŁTA CAŁA, OPAKOWANIE WOREK 5 KG - 10 KG..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PIECZYWO..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa pieczywa..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: ARTYKUŁY GARMAŻERYJNE..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: rzedmiotem zamówienia są ARTYKUŁY GARMAŻERYJNE m.in. takie jak: KLUSKI ŚLĄSKIE OPAKOWANIE 5 KG, KLUSKI ŚLĄSKIE Z MIĘSEM, PIEROGI Z MIĘSEM OPAKOWANIE 5 KG PIEROGI Z SEREM OPAKOWANIE 5 KG PIEROGI Z JAGODAMI 5 KG PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 5 KG PIEROGI RUSKIE OPAKOWANIE 5 KG.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.